Slot gaan in op 'teringlijers'-uitspraak: "Een mooi compliment"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Volgens Arne Slot is Feyenoord dit seizoen gegroeid qua mentaliteit. De trainer werd voor de aftrap van de wedstrijd tussen SC Heerenveen en Feyenoord bij ESPN geconfronteerd met een uitspraak van Heerenveen-trainer Kees van Wonderen.

Hij roemde Feyenoord vanwege het goede voetbal, maar ook 'omdat ze elf teringlijers zijn'. Van Wonderen bedoelde dat als compliment en Slot vatte dat ook zo op. "Ik vind het een mooi compliment. We zijn altijd maar ongelooflijk druk met goed voetballen, maar het is heel vervelend om altijd maar door AS Roma uitgeschakeld te worden", zei de oefenmeester van de Rotterdammers.

"Maar je kunt ook wel iets van ze leren", doelt Slot op de kwaliteit van AS Roma om ten koste van alles te willen zegevieren. "Ik denk dat wij op sommige terreinen ook echt wel wat van ze geleerd hebben. Ik vind ons nog altijd niet het AS Roma van de Eredivisie, dat is voorbehouden aan andere clubs. Maar ik vind wel dat we daar op een goede manier in gegroeid zijn."

Hij gaat verder: "Ik interpreteer het vooral als een hekel hebben aan verliezen. Terugsprinten, hard werken en vuil werken doen en leg het dus positief uit", aldus Slot.

Lees meer:
0 reacties