Slot duidelijk over Klassieker: "Zie ons echt niet als de underdog"

Arne Slot tijdens een persconferentie
Arne Slot tijdens een persconferentie Foto: © Pro Shots

Arne Slot verheugt zich op de Klassieker tegen Ajax. De trainer van Feyenoord weet dat beide ploegen in punten gelijk staan, met een punt minder dan koploper PSV.

"Als je naar hun doelsaldo kijkt, dan zie je dat het hen makkelijker afgaat", zo vertelt Slot over Ajax in gesprek met ESPN. "Maar we staan in punten gelijk en ik zie ons echt niet als de underdog." Slot is benieuwd of de Rotterdammers gelijkwaardig zullen zijn aan Ajax. "Ajax heeft een fantastische ploeg, dit is voor mij het beste Ajax van de laatste jaren."

Slot vervolgt: "Zij hebben wel punten verloren, maar dat kwam vooral omdat ze veel kansen misten of de keeper van de tegenstander in grote vorm was. Het is niet onze intentie om te gaan verdedigen. Maar als dat zou moeten, dan hebben we van andere ploegen gezien hoe dat moet."

"Dat waren teams die met veel passie probeerden Ajax van scoren af te houden", zo besluit Slot, die erg lovend is over Ajax-trainer Erik ten Hag. "Ik ken weinig trainers die hun ploeg zo mooi laten spelen als Erik dat doet."

Lees meer:
0 reacties