Slot duidelijk over kampioenschap PSV: "Dat zegt denk ik alles"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Arne Slot zag na afloop van het gewonnen duel in dat PSV dit seizoen de terechte kampioen is geworden. Feyenoord beleefde een zeer goed jaar, maar kon niet tippen aan wat de Eindhovenaren lieten zien.

Slot weet dat Feyenoord geen recht had op de titel en desgevraagd geeft hij tegenover ESPN aan wat PSV dit seizoen beter deed dan PSV. "Ik denk bijna alles. PSV was in alles net wat beter dan wij. Dat zie je ook terug op de stand van de ranglijst. Ze hebben een grote voorsprong (negen verliespunten, red.). Wij hebben gewoon een goed seizoen gedraaid. Als er dan een ploeg is die zoveel meer punten heeft, dan zijn ze denk ik in alles net wat beter geweest dan wij."

Over wat er dan precies beter was, daar kan Slot wel uitleg over geven. "Ze hebben goed gevoetbald, ongelofelijk veel goals gemaakt, weinig tegengoals… Een ontzettend knappe prestatie en ze kunnen een record breken door het beste team ooit te worden. Dat zegt denk ik alles. PSV was overal, ook in het voetbal, de standaardsituaties en in druk zetten, de beste."

Collega Bosz kreeg alles lof van Slot. "Voor hem vind ik het ook heel mooi. Peter heeft een geweldige carrière gehad. Het publiek heeft hij altijd vermaakt. Er bleef altijd wat hangen, niet bij hemzelf maar wel bij de buitenwereld, over het niet winnen van prijzen. Een prijs heeft hij nu ook en dat is gezien zijn carrière een geweldige bekroning', vond Slot. 'Hij heeft heel veel voetballiefhebbers van zijn teams laten genieten. En nu heeft hij er ook een kampioenschap bij en dat is een grote prestatie", zegt hij tot besluit.

Lees meer:
0 reacties