Slot: "Danilo moet goed blijven spelen om hem op de bank te houden"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

De eerste topwedstrijd van het seizoen is een feit met het duel tussen Feyenoord en PSV. Er werd al opgemerkt dat David Hancko misschien wel beter is dan Senesi, maar Arne Slot laat zich niet verleiden tot grootse uitspraken.

"'Dat is wel heel vroeg in het seizoen om daar een hele uitgebreide conclusie aan te wijden'' zegt Slot bij ESPN. ''Ik vind dat hij een uitstekende indruk maakt, hij is goed aan de bal en misschien wat sneller dan Marcos. Marcos heeft de afgelopen jaren heel veel gepresteerd en was in de finale misschien wel onze beste speler. Het is wat vroeg om die vergelijking te maken.''

Ook over de spitsdiscussie laat hij weinig los. "Danilo heeft aangetoond dat wanneer hij start hij het heel goed voor elkaar heeft. Dat hij de tegenstander agressief kan afjagen en dat hij inzicht heeft. Daarnaast maakt hij ook nog z’n goals. Santiago heeft aangetoond dat hij een uitstekende invaller is. Als hij erin komt heeft hij weinig tijd nodig om te scoren, maar los daarvan vind ik ook dat hij heel veel impact heeft als hij invalt. Het lijkt een beetje op de situatie Dessers-Linssen van vorig jaar."

Dessers werd uiteindelijk wel eerste spits. "Je weet nooit hoe dat verloopt. Ik zie wel aan Santiago dat hij dusdanige kwaliteiten heeft dat Danilo heel goed moet blijven spelen om hem op de bank te houden. Het is heel fijn dat als je zo veel spelers laat gaan en je moet allemaal nieuwe spelers halen, daar wordt nog wel eens eenvoudig over gedaan. Als je vier of vijf spelers haalt en een of twee daarvan zijn heel succesvol, dan ben je al heel blij. Voorlopig, en we zijn pas net begonnen, lijkt het erop dat de jongens die ze gehaald hebben zich goed voelen binnen Feyenoord. Ze maken tot op heden een heel goede indruk."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Feyenoord -
za 22 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 6 nov. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Feyenoord -
do 10 nov. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
Bekijk de hele stand