Slot blikt terug op AZ-ontslag: "Kan er geen begrip voor opbrengen"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Eind 2020 werd bekend dat Arne Slot de nieuwe trainer zou worden van Feyenoord. Toen bekend werd dat de coach de nieuwe trainer van de Rotterdamse club zou worden, werd hij ontslagen door zijn toenmalige werkgever AZ. Slot vond het vooral lastig dat het bij de afhandeling van het ontslag vooral ging over zijn integriteit als mens.

"Voor mijn gevoel begreep iedereen dat ik ontslagen werd. Dat vond ik erg lastig", zegt Slot in de podcast 'Met open vizier'. "De perceptie van de mensen in Alkmaar was dat ik een slang en een NSB'er was." De kinderen van Slot gingen destijds in de buurt van Alkmaar naar school en kregen daar allerlei teksten mee. Om die reden gaan zij nu in de omgeving van Rotterdam naar school. "Dat is wel een uitvloeisel van het ontslag in Alkmaar geweest."

Slot gaat verder: "Ik snap heel goed dat ze bij AZ teleurgesteld waren dat ze niet van mij hoorden dat ik in gesprek was met Feyenoord. Alleen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Want bij Feyenoord zat destijds nog een trainer." Slot blikt verder nog terug op het exacte moment dat hij werd ontslagen. "Dat vergeet je nooit meer. En al helemaal niet de blik in de ogen van de mensen die tegenover mij zaten."

"Dat heeft voor mij heel lang een enorme impact gehad. Ik snap de teleurstelling vanuit Alkmaar wel, maar kan er geen begrip voor opbrengen. Vanuit hun standpunt kan ik misschien wel snappen waarom ze dat deden. We waren in concurrentie met Feyenoord en je wilt een trainer die niet naar de concurrent gaat. Ik vond het alleen heel moeilijk om te ervaren dat je met een aflopend contract zo wordt aangepakt", aldus Slot.

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
FC Utrecht
12:15
Feyenoord
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
wo
25/01
Feyenoord
21:00
NEC
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand