Slot bedachtzaam: "Kan niet in het hoofd van mijn spelers kijken"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Feyenoord heeft met de overwinning op Heracles de tweede plek nog steviger in handen gekregen. Hoewel het gat met FC Twente gelijk blijft, is er weer een ronde minder te spelen op weg naar de eindstreep. Met nog negen duels te gaan hebben de Rotterdammers zes punten voorsprong op de club uit Enschede.

Heracles leek geen partij voor Feyenoord, maar of Slot zijn spelers er ook zo over dachten? Slot: "Ik kan niet in het hoofd van mijn spelers kijken. Maar het is niet het beeld dat ik van ze krijg als ik ze fanatiek zie trainen. Er is nog veel om voor te spelen. De bekerfinale uiteraard. En het is dertig jaar geleden dat deze club tweemaal achter elkaar bij de eerste twee in de eredivisie is geëindigd. Als je tweede zou kunnen worden en dus de Champions League bereikt en je kunt dat hopelijk combineren met een succesvolle bekerfinale, dan is er alle reden om vol door te trekken", vertelt hij tegenover Algemeen Dagblad.

Op de vraag of Feyenoord met zes punten voorsprong vrij eenzaam op de tweede plek staat, dat betwijfelt de oefenmeester van Feyenoord. "Feyenoord in niemandsland? Voor onze wedstrijd tegen Heracles was het gat met FC Twente drie punten", besluit Slot kort maar krachtig. Hij is er dus zeker nog niet op gerust dat Feyenoord zonder problemen op de twee plek afkoerst.

Lees meer:
0 reacties