Sjoerd Mossou na niet ingrijpen VAR: "Begrijp er geen klote van"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

In FC Rijnmond wordt een bijzonder moment uit de wedstrijd Feyenoord-PEC Zwolle van afgelopen weekend besproken. De 3-0 werd middels een penalty, waar Alireza Jahanbaksh te vroeg in liep, gemaakt door Santiago Gimenez. Echter greep de VAR bij dat moment niet in. 

Tafelgast Sjoerd Mossou wordt gevraagd naar het penaltymoment en waarom de VAR daar niet ingreep. "Leuk dat je het mij vraagt", reageert hij. "Maar ik begrijp er ook geen klote van. Ik heb de uitleg wel gehoord, maar ik snap het niet. De scheids had het niet beoordeeld en dan kan de VAR niet ingrijpen volgensmij. Maar dit lijkt mij juist een schoolvoorbeeld."

"Die regels worden gemaakt door scheidsrechters en ik heb het al vaker gezegd, zolang dat zo blijft blijven we gedoe houden", stelt Harry van der Laan. "We moeten ook alleen naar doellijntechnologie." "Als dat er was geweest had het natuurlijk voor rust al 3-0 gestaan met die bal van Hancko", reageert presentator Bart Nolles.

"Die VAR kan bepaalde dingen helemaal niet goed beoordelen", gaat Van der Laan verder. "Ze lieten een steekpass zien op het moment dat de bal nog aan de voet zit, toen de speler net wel of net niet buitenspel stond. Een fractie later stond hij wel buitenspel, maar dat kan je op tv helemaal niet zien. Ze moeten daarmee stoppen en gewoon de grensrechters weer hun werk laten doen. Die staan er nu als jokers bij en laten het spel vijf minuten doorgaan. De doellijntechnologie dat is de belangrijkste."

Lees meer:
0 reacties