Simon Zwartkruis: "Als Slot daarin slaagt dan liggen er kansen"

Angeliño van AS Roma
Angeliño van AS Roma Foto: © Pro Shots

Freek Jansen en Simon Zwartkruis zijn in Rondje Eredivisie positief gestemd over de kansen van Feyenoord tegen AS Roma. Feyenoord zal gezien de eerdere resultaten tegen AS Roma enorm gemotiveerd zijn om te winnen.

Simon Zwartkruis gaat in op de defensie van AS Roma. "De aanvallende backs zijn het meest interessante van het veld, omdat die heel vaak weg zijn. Het gaat vaak over de vleugelspelers van Feyenoord. Het rendement of het gebrek daaraan. Maar als Slot erin slaagt om diepte aan te brengen en dat die ruimtes goed bespeelt worden, dan liggen daar wel kansen hoor. Ze zijn sowieso verdedigend wel kwetsbaar, want zijn van vijf naar vier verdedigers gegaan onder De Rossi."

Zwartkruis haalt ook opvallende cijfers aan uit de Serie A. "Ze hebben volgens mij dertig tegengoals. Als je de vijf ploegen onder ze ziet die hebben allen betere defensies dan Roma. Die hebben betere cijfers. Daar valt echt wel wat te halen, ook al is Giménez niet in vorm. Dat is toch wel belangrijk of hij meedoet", vertelt de journalist.

"Ik vind Timber ook heel belangrijk. Hij is dit seizoen zo sterk daar", gaat Freek Jansen verder. "Je ziet nu wel als er wat wegvallen dat het gelijk een stuk minder wordt. Ik ben ook wel benieuwd wat Slot gaat doen. Angeliño gaat er veel overheen, dus moet ie daar maar een Nieuwkoop opstellen? Dan heb je niet dat je daar dan heel snel van kan profiteren. Of ga je van eigen kracht uit en gooien wel een eigen rechtsbuiten neer", besluit Jansen.

Lees meer:
0 reacties