Shinji Ono was pissig: "Toen pakte hij me even bij mijn kraag"

Shinji Ono
Shinji Ono Foto: © BSR Agency

Pas afgelopen seizoen stopte de 44-jarige Shinji Ono als profvoetballer. Meer dan 20 jaar geleden stond hij onder contract bij Feyenoord, toen hij samen met de piepjonge Diego Biseswar om de week in De Kuip acteerde.

Biseswar had al enkele keren op de bank gezeten, maar tot een debuut kwam het nog niet. In de podcast Dave & Drenthe blikt de oud-aanvaller terug op die tijd. "M'n broertje had op de laptop research gedaan dat boys die debuteren meestal scoren. Hij zei me dat in de ochtend en ook dat als ik erin kwam dat ik wel moest gaan scoren. Dus dat bleef altijd in m'n achterhoofd. We speelden tegen Den Haag en er was een paar keer een vrije trap. Het was al 4-1 dus de jongens wilde een beetje mooi voetballen."

Biseswar had echter andere intenties. "Ik was er met een reden en wilde het publiek laten zien dat ik kon voetballen en ik wilde een doelpunt maken en nam de vrije trappen heel snel. Toen zei Ono 'easy, easy, my friend!'. Ik zei: 'No easy, play!' in mijn slechte Engels. 'I want to score, goal, goal'. Op een gegeven moment was er een situatie bij een corner, toen pakte hij me even bij mijn kraag en zei: 'vriend, nu ga je gewoon daar staan en ik neem die corner'. Ik wilde hem weer snel nemen, dus dat zijn wel mooie dingen die je je herinnert. Dat kan je ook weer aan je kinderen vertellen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties