Senesi krijgt steun na 'schoonheidsfoutje': "Heel erg tevreden"

Marcos Senesi
Marcos Senesi Foto: © Pro Shots

Marcos Senesi krijgt de laatste tijd de nodige kritiek bij Feyenoord. Trainer Arne Slot blijft echter achter de Argentijnse verdediger staan.

"Wij zijn dit seizoen op een iets andere plek op het veld gaan verdedigen", legt de trainer uit in gesprek met De Telegraaf. "Dat vergt een bepaalde gewenning voor de jongens. Dat doen ze in het algemeen hartstikke goed, want we zijn behoorlijk goed in staat weinig tegengoals te krijgen en vaak de nul te krijgen."

"Maar het is voor verdedigers wel een grote omschakeling geweest", vervolgt Slot. "Het betekent dat ze nu met veel ruimte in de rug spelen. Tegen FC Groningen hebben we dat 89 minuten heel goed gedaan met elkaar, maar dat ene moment niet. We hebben allemaal gedacht, dat we heel lang nodig zouden hebben om deze speelwijze onder de knie te krijgen."

Slot verwijt zijn verdedigers dan ook niets. "Ik ben heel erg tevreden hoe de spelers dat tot op heden invullen. Dat er nog schoonheidsfoutjes zijn, is duidelijk, maar dat zie je ook bij teams, die al vier, vijf, zes of zeven jaar met een bepaalde speelwijze bezig zijn. Waar gevoetbald wordt, worden fouten gemaakt", aldus de oefenmeester.

Dankzij FeyenoordPings krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 5.00 bij een bekerzege van Feyenoord bij FC Twente! Zet 5 euro in en pak maar liefst 20 euro winst! Schrijf je in bij BetCity.nl en grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties