Sebastian Szymanski blijft op de bank bij overwinning van Polen

Sebastian Szymanski
Sebastian Szymanski Foto: © Pro Shots

Polen heeft zaterdagmiddag haar tweede groepswedstrijd tijdens het WK met 2-0 gewonnen van Saoedi-Arabië. Robert Lewandowski en Piotr Zielinski zorgden voor de treffers.

Sebastian Szymanski was zijn basisplaats kwijt bij Polen en moest vanaf de bank toezien hoe Saoedi-Arabië de bovenliggende partij was. Doelman Wojchiec Szczesny bleek echter keer op keer onpasseerbaar. Vlak voor het rustsignaal scoorde Zielinksi de 1-0, op aangeven van Lewandowski. Enkele minuten later kreeg Saoedi-Arabië een goedkope strafschop, maar ook deze inzet werd door Szczesny gekeerd.

Ook in de tweede helft begon de Saudische ploeg enorm fel. De ploeg kreeg enkele grote kansen, maar wist wederom het doel niet te treffen. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd gooide Lewandowski met zijn eerste WK-doelpunt, de wedstrijd in het slot. Hij profiteerde van een enorme fout in de verdediging van Saoedi-Arabië en rondde beheerst af. Szymanski bleef de gehele wedstrijd op de reservebank.

Door de overwinning leidt Polen in groep C, waar vanavond het treffen tussen Argentinië en Mexico nog op het programma staat. Argentinië is bij verlies uitgeschakeld.