Schmidt noemt Feyenoord-zege geflatteerd: "Duel was een uur open"

Roger Schmidt bij ESPN
Roger Schmidt bij ESPN Foto: © Pro Shots

PSV staat bovenaan, maar toch was er gedurende de eerste seizoenshelft veel kritiek. De ploeg van Roger Schmidt won de grote wedstrijden namelijk niet. Onder andere Feyenoord was veel te sterk.

"We hadden tegen Monaco en Real Socieadad thuis moeten winnen, maar simpele fouten gemaakt. De wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord kenden een ander verhaal. Ze waren een uur open, maar aan het einde hebben we de focus en verbinding met elkaar verloren", blikt de oefenmeester terug in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De Rotterdammers wonnen in het Philips Stadion met 0-4, terwijl de Amsterdammers met 5-0 wonnen. "Terwijl we 3-0 achter stonden, speelden we alsof we in vijf minuten nog met 4-3 wilden winnen en dan ben je de organisatie kwijt", aldus Schmidt, die zag dat zijn spelers het zwaar hadden met het dubbele programma.

"Spelen op donderdagavond en zondag, dat was ook een deel van het verhaal. We hebben ervan geleerd. In het tweede deel van het seizoen zullen dit opnieuw cruciale wedstrijden zijn om bovenaan te blijven", besluit de trainer, die begin januari al aantreedt tegen Ajax.

Lees meer:
0 reacties