"Sahin interessante optie en potentiële kandidaat bij Feyenoord"

Aangezien Arne Slot nog maar één wedstrijd hoofdtrainer is van Feyenoord, is de club achter de schermen druk aan het werk om een opvolger te strikken. Hierbij komt de naam van oud-Feyenoorder Nuri Sahin ook steeds nadrukkelijker naar voren.

Martijn Krabbendam legt bij Voetbalpraat van ESPN uit wat Feyenoord precies zoekt. "Ze zijn hard op zoek naar een nieuwe trainer, maar willen er de tijd voor nemen. Het maakt niet uit of hij jong is, alhoewel. Iets meer ervaren... Een buitenlander of een Nederlander dat maakt niet uit. Ze willen de beste mogelijke kandidaat, dus er is best kans dat er een buitenlandse trainer komt. Hij hoeft niet persé veel ervaring te hebben, maar wel wat. 

Krabbendam benoemd de kandidaat die op kwam borrelen in de wandelgangen. "Nu kwam via social media die naam van Nuri Sahin aan de oppervlakte. Dan ga je natuurlijk bellen. Dat was wel een interessante optie en hij staat bij Feyenoord goed aangeschreven als een beloftevolle coach, potentiële kandidaat ook. Alleen hij is wel 35 jaar. Dus als Sahin komt, dan moet daar wel een goede ervaren assistent bijkomen. Zo proberen ze tot een benoeming van een nieuwe trainer te komen. Maar het is geen witte rook over een week ofzo."

Sahin is wel een apart geval, want die speelde bij Antalyaspor. Die werd van de een op de andere dag door de directeur gevraagd of hij trainer wilde worden. Hij was een weekendje naar Duitsland en die trainer werd eruit gegooid, hij kwam terug en een dag later stond hij voor de spelers waar hij eerst mee in de kleedkamer zat. Dat heeft ie best goed gemanaged in alle eerlijkheid. Hij heeft Alfons Groenendijk ook daarheen gehaald als assistent, Michael Lindeman zat er al als fysieke trainer. Die is aan de slag gegaan en als je Groenendijk ook over hem hoort praten, dan is hij zeer enthousiast.

Als je kijkt naar zijn verleden als voetballer. Hij is opgegroeid onder Klopp bij Dortmund, heeft bij Real Madrid gespeeld onder Mourinho en heeft Tuchel gehad. Maar Klopp is wel de man van wie hij het meest heeft geleerd. Er was een moment dat hij dreigde te stoppen met voetballen, toen is hij zich in het trainersvak gaan verdiepen en dat heeft hem gegrepen. Hij is een jonge ambitieuze trainer en hij past wel in het profiel wat Feyenoord zoekt."

Lees meer:
0 reacties