Ruud Gullit moet lachen om reactie Ajax: "Dat kan toch niet!"

Ruud Gullit
Ruud Gullit Foto: © Pro Shots

De ongeregeldheden van afgelopen zondag in Amsterdam zijn enkele dagen later nog altijd onderwerp van gesprek. Ruud Gullit, die aangeschoven is bij Rondo, snapt niet dat Ajax heeft overwogen om juridische stappen te ondernemen na het besluit van de voetbalbond om het duel woensdag uit te spelen.

Gullit moet lachen terwijl hij het volgende vertelt. "Ik heb nog nooit zoveel bekertjes op het veld gezien sinds dat we de wedstrijden staken als er bekers op het veld komen. Elke keer maar weer. Je moet degenen die dat doen niet belonen. Je moet zeggen: ‘Als je dat doet, dan verlies je gewoon de wedstrijd met 3-0.’ Dan weet je dat je je eigen club benadeelt en dan is het klaar. Dan hoor ik ook nog eens dat Ajax juridische stappen wil ondernemen! Dat kan toch niet?! Dat kan toch niet!", vertelt de oud-voetballer.

Ook Khalid Boulahrouz is aangeschoven en doet een opmerkelijke constatering over het al dan niet doelbewust saboteren van het duel door Ajaxfans. "Ze hebben het uiteindelijk wel gedaan, maar het was een statement tegen de Raad van Commissarissen en het beleid van Ajax. Als De Klassieker een échte wedstrijd was geweest, hadden ze het misschien niet op deze manier gedaan. Nu is het 0-3. Je ziet aan alles dat de wedstrijd is gespeeld, ze hebben geen schijn van kans, ze worden overrompeld door Feyenoord, alles is al verloren...", vertelt de oud-international.

Gullit reageert hierop als volgt. "Maar het gaat erom dat je ze niet moet belonen. Het had wel 0-6 kunnen worden. Die jongens van Ajax zaten er doorheen, nu kunnen ze weer fris beginnen. Dit is bijna een beloning. Dat mag niet. Dat zou niet moeten kunnen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties