Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Kuyt kijkt uit naar afscheidswedstrijd: ''Ik verwacht er zelf enorm veel van'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165522/kuyt-kijkt-uit-naar-afscheidswedstrijd-ik-verwacht-er-zelf-enorm-veel-van https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/165522/kuyt-kijkt-uit-naar-afscheidswedstrijd-ik-verwacht-er-zelf-enorm-veel-van Op 27 mei zal Dirk Kuyt als speler voor de laatste keer schitteren in De Kuip. Op die datum vindt de namelijk afscheidswedstrijd van de Feyenoord-legende plaats. Bij het duel zullen vele grote namen in de voetbalwereld aanwezig zijn.

"Ik verwacht er zelf ook enorm veel van", zegt Kuyt tegenover Feyenoord TV. "Het is fantastisch om te zien dat er al zoveel kaarten verkocht zijn. Daarnaast is het ook fijn dat de spelers waarmee ik gespeeld heb heel graag naar De Kuip willen komen."

Kuyt noemt een aantal voorbeelden. "Karsdorp is bijvoorbeeld nog geblesseerd, maar wil er heel graag bij zijn. Ook spelers als Shinji Ono, Patrick Lodewijks, Thomas Buffel en Salomon Kalou zijn aanwezig. Dat zijn fantastische namen die heel veel betekend hebben voor Feyenoord. Ze krijgen nu een kans om afscheid te nemen van het publiek. Ook zijn er veel spelers uit mijn Liverpool-periode aanwezig, zoals Steven Gerrard en Jamie Carragher."

Dat oud-collega's van Kuyt graag bij de afscheidswedstrijd van de 104-voudig international willen zijn, maakt de 34-jarige speler van Quick Boys blij. "Het is mooi dat die jongens er graag bij willen zijn. Dat doet mij heel veel. Het zal een fantastische ervaring zijn en daarnaast erg emotioneel worden. Het is het afscheid van mijn carrière waar ik heel trots op ben."

 

]]>
Sun, 22 Apr 2018 23:00:00 +0200
Voormalig Feyenoorder Vlaar: ''In ons voetbal zit veel meer tempo'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165585/voormalig-feyenoorder-vlaar-in-ons-voetbal-zit-veel-meer-tempo https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165585/voormalig-feyenoorder-vlaar-in-ons-voetbal-zit-veel-meer-tempo AZ-verdediger Ron Vlaar speelde zondag met zijn ploeg de bekerfinale tegen zijn oude club Feyenoord. De inmiddels 33-jarige Vlaar herkende zijn eigen elftal niet en AZ verloor met 0-3.

"We leden veel te veel balverlies. Ik miste ook dynamiek in ons spel. Waar dat aan ligt? Dat weet ik niet, want dan was het niet gebeurd", vertelde Vlaar tegen de NOS. Volgens de mandekker speelde AZ in een te laag tempo. "In ons voetbal zit veel meer tempo."

"We kwamen niet echt tot kansen. Je moet leren dit soort wedstrijden te winnen. We kunnen veel beter. Dat hebben we niet laten zien. We moeten het bij onszelf zoeken", aldus Vlaar, die van januari 2006 tot medio 2012 voor Feyenoord speelde.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 22:44:00 +0200
VIDEO: Genietende Jørgensen: ''Ik ben ook echt trots op het team'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165584/video-genietende-jorgensen-ik-ben-ook-echt-trots-op-het-team https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165584/video-genietende-jorgensen-ik-ben-ook-echt-trots-op-het-team Nicolai Jørgensen was enorm belangrijk voor Feyenoord in de bekerfinale tegen AZ (0-3). De Deense spits scoorde na bijna dertig minuten de 0-1 en speelde vervolgens een goede wedstrijd. Na afloop was Jørgensen erg blij.

"Ik voelde me goed. Ik ben ook echt trots op het team. We hebben een moeilijk seizoen achter de rug, maar pakken nu weer een prijs", aldus Jørgensen in gesprek met Feyenoord TV.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 22:31:00 +0200
Verliezende Van den Brom: ''We hebben verdiend verloren'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165583/verliezende-van-den-brom-we-hebben-verdiend-verloren https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165583/verliezende-van-den-brom-we-hebben-verdiend-verloren Feyenoord won zondag met duidelijke cijfers de bekerfinale tegen AZ. In De Kuip werd AZ met liefst 0-3 aan de kant gezet. AZ-trainer John van den Brom zag dat zijn ploeg niet veel in te brengen had.

"Het ligt niet aan het systeem. Teveel jongens haalden hun niveau niet. Het was vandaag een totale mislukking", vertelde Van den Brom tegen FOX Sports. "Verliezen is nooit leuk, finales al helemaal niet. Maar het gaat mij als coach op de manier waarop."

"We kunnen zoveel beter, dat hebben we laten zien, maar er zijn teveel spelers onder hun niveau gebleven. Dat wijt ik niet aan de ambiance, ook jongens die deze ambiance wel gewend zijn, waren onder de maat", vervolgde Van den Brom.

AZ heeft het lastig tegen de traditionele top-drie. Van de laatste 21 wedstrijden met clubs uit de traditionele top-drie werden er negentien wedstrijden verloren. "Dat is een flinke klap. We spelen leuk, daar steken we zoveel energie in, maar we hebben het laten liggen. Dat is pijnlijk. We hebben verdiend verloren."

]]>
Sun, 22 Apr 2018 22:15:00 +0200
Feyenoord begint op 4 augustus aan nieuw seizoen met Johan Cruijff Schaal tegen PSV https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165582/feyenoord-begint-op-4-augustus-aan-nieuw-seizoen-met-johan-cruijff-schaal-tegen-psv https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165582/feyenoord-begint-op-4-augustus-aan-nieuw-seizoen-met-johan-cruijff-schaal-tegen-psv Feyenoord mag op 4 augustus tegen PSV aantreden voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord won zondagavond in De Kuip de KNVB-Beker door AZ met 0-3 te verslaan. PSV won vorige week de landstitel door Ajax met 3-0 te verslaan.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt sinds dit seizoen in het stadion van de landskampioen gespeeld. Feyenoord had daardoor als landskampioen van vorig seizoen de primeur begin dit seizoen. Feyenoord speelde op 5 augustus 2017 tegen Vitesse in De Kuip in strijd om de Johan Cruijff Schaal. Na strafschoppen won Feyenoord deze prijs.

In 2016 troffen Feyenoord en PSV elkaar ook al in strijd om de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd, die toen nog werd afgewerkt in de Johan Cruijff Arena, werd toen door PSV gewonnen met 0-1.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 22:02:00 +0200
Berghuis blij: ''Ik vind het leuk om te horen als mensen dat zeggen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165581/berghuis-blij-ik-vind-het-leuk-om-te-horen-als-mensen-dat-zeggen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165581/berghuis-blij-ik-vind-het-leuk-om-te-horen-als-mensen-dat-zeggen Steven Berghuis stond met een brede glimlach de media te woord na de gewonnen bekerfinale tegen AZ (0-3). De aanvaller was onder meer belangrijk bij de 0-2, waarbij hij een één-twee opzette met Robin van Persie, die uiteindelijk scoorde met een fraaie stift. Berghuis en Van Persie lijken een goede klik te hebben.

"Ik vind het leuk om te horen als mensen dat zeggen. We konden elkaar niet heel veel op zoeken vandaag, maar het was wel één keer raak", vertelde Berghuis tegen Feyenoord TV. De vleugelaanvaller was redelijk positief over het spel van Feyenoord.

"We hebben de toon gezet, waren scherp en hebben goede goals gemaakt. AZ was vast aan de bal, dat wisten we. Wij hebben een iets andere speelstijl en dat is agressief. Karim (El Ahmadi, red.) ging weer voorop in de strijd", aldus Berghuis.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 21:43:00 +0200
Toornstra wil blijven: ''Het is wel de bedoeling'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165580/toornstra-wil-blijven-het-is-wel-de-bedoeling https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165580/toornstra-wil-blijven-het-is-wel-de-bedoeling Jens Toornstra is dit seizoen niet altijd zeker van een basisplek, maar in de bekerfinale tegen AZ mocht hij wel starten. De middenvelder scoorde de 0-3 en was na afloop dolblij. Toornstra zag Feyenoord wat terughoudend beginnen.

"We begonnen wat voorzichtig, maar ik denk dat we daarna goed stonden. AZ heeft in de eerste helft niet heel veel kansen gehad. Wij ook niet, maar de kansen die we kregen die maakten we en daar gaat het om in een finale", vertelde Toornstra tegen FOX Sports.

Hij wist niet waarom Feyenoord voorzichtig begon. "Ik weet het niet. Het is toch een finale, het is alles of niets. Je wil niet gelijk allemaal ruimtes vrij gaan geven. Ik denk dat we daarom wat voorzichtiger speelden. Na die 2-0 hadden we de wedstrijd onder controle. AZ had het balbezit, maar zonder veel te creëren. Na die 3-0 was het klaar", vervolgde Toornstra.

Toornstra denkt volgend seizoen ook gewoon voor Feyenoord te spelen. "Het is wel de bedoeling ja. Ik kom toch wel aan mijn wedstrijden. Als dat mijn rol is, is dat mijn rol. Ik weet wat ik kan. Uiteindelijk komt dat altijd wel weer boven drijven", aldus Toornstra, die dit seizoen dertig competitieduels speelde waarvan 25 als basisspeler. Hij scoorde in die duels acht keer.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 21:30:00 +0200
Van Persie twijfelt over toekomst: ''Soms hapert het wat'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165579/van-persie-twijfelt-over-toekomst-soms-hapert-het-wat https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165579/van-persie-twijfelt-over-toekomst-soms-hapert-het-wat Robin van Persie is na de bekerfinale ingegaan op zijn toekomst bij Feyenoord. De 34-jarige aanvaller was in de finale tegen AZ belangrijk met een doelpunt, maar het is nog niet duidelijk of hij volgend seizoen ook nog voor Feyenoord speelt. Van Persie heeft nog een contract tot medio 2019, maar na dit seizoen gaan Feyenoord en Van Persie evalueren en dan wordt besloten of Van Persie blijft.

Van Persie wil het liefst door, maar kampt soms met fysieke klachten. "Over een paar weken gaan we even zitten. In mijn hart wil ik het liefst nog vijf jaar voetballen, maar ik moet op een gegeven moment reëel zijn. Misschien is dat niet echt te zien voor de buitenwereld, maar er is ook een ander gedeelte wat soms een struggle is", vertelde Van Persie bij FOX Sports.

"Ik doe er echt alles voor, maar soms hapert het lichaam wat. Dat heeft te maken met mijn lichaam denk ik. Ik heb door de jaren heen wat tikken gehad. Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar het is wel de realiteit. Het herstel duurt af en toe wat langer dan ik het liefst zou willen. Ik moet op een gegeven moment reëel daarin zijn", aldus Van Persie.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 21:12:00 +0200
El Ahmadi: ''Je kan hier in de eigen De Kuip niet verliezen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165577/el-ahmadi-je-kan-hier-in-de-eigen-de-kuip-niet-verliezen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165577/el-ahmadi-je-kan-hier-in-de-eigen-de-kuip-niet-verliezen Aanvoerder Karim El Ahmadi was trots na de bekerfinale. Feyenoord won met 0-3 van AZ en dat was alweer de vierde prijs in drie seizoenen en dat doet El Ahmadi goed.

"Het is een ontlading, want er stond veel druk op. We hebben geen goed seizoen gehad in competitie. Dit is de vierde prijs in drie jaar, dus wat dat betreft hebben we gewoon geschiedenis geschreven. We zijn er trots op", vertelde El Ahmadi na afloop voor de camera’s van FOX Sports.

El Ahmadi stond wel met gemengde gevoelens voor de camera. "Het is een dubbel gevoel omdat we vorig jaar kampioen zijn geworden. Het hoogst haalbare is kampioen worden, maar als je een prijs kan winnen, dan moet je die ook winnen. Maar als je het publiek ziet en hoeveel mensen er voor het duel op de straten waren, dan mogen we trots zijn", vervolgde El Ahmadi.

"We hebben dit seizoen toch de Johan Cruijff Schaal en beker gewonnen. Je kunt drie prijzen, dan tel ik de Champions League niet mee, winnen in een jaar en we hebben er twee gewonnen. Je kan hier in de eigen De Kuip ook niet verliezen. We wisten wat ons te doen stond. We hebben nu wel ervaring met finales en we wisten wat ons te doen staat", aldus El Ahmadi. Feyenoord won in de laatste drie jaar de titel (2016/2017), de Johan Cruijff Schaal (2017) en twee KNVB-Bekers (2016 en 2018).

]]>
Sun, 22 Apr 2018 21:02:00 +0200
Van Persie was zenuwachtig: ''Dat was ik echt wel, ik wilde zo ontzettend graag winnen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165576/van-persie-was-zenuwachtig-dat-was-ik-echt-wel-ik-wilde-zo-ontzettend-graag-winnen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165576/van-persie-was-zenuwachtig-dat-was-ik-echt-wel-ik-wilde-zo-ontzettend-graag-winnen Robin van Persie was dolgelukkig na de gewonnen bekerfinale tegen AZ. De geroutineerde aanvaller won met zijn ploeg de KNVB-Beker nadat AZ met 0-3 werd verslagen. Van Persie scoorde op fraaie wijze de 0-2 en hij won voor het eerst de beker.

"Ik heb deze finale zestien jaar geleden mogen spelen. Toen hebben we een ongelooflijk pak rammel gehad van FC Utrecht. Dus ik ben heel, héél erg blij met deze overwinning", vertelde Van Persie tegen Veronica. "Was ik vanavond zenuwachtig? Ja, dat was ik vandaag echt wel. Ik wilde zo ontzettend graag winnen."

"Op een gegeven moment in het seizoen was wel duidelijk dat we voor plek vier gingen in de competitie. En toen moesten we nog de halve finale spelen tegen Willem II. Vanaf het moment dat we die wedstrijd wonnen, stond eigenlijk alles - direct en indirect - in het teken van vandaag", vervolgde Van Persie.

Van Persie scoorde met een heerlijk doelpunt nadat Steven Berghuis hem in stelling bracht na een één-twee. "Ik zette hem zelf op, en als iemand de bal dan perfect mee kan geven dan is dat Steven. Hij gaf hem perfect in mijn loop. Vlak voor de goal wist ik nog niet of ik zou schieten of stiften."

]]>
Sun, 22 Apr 2018 20:42:00 +0200
VIDEO: Feyenoord neemt de KNVB-Beker in ontvangst https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165574/video-feyenoord-neemt-de-knvb-beker-in-ontvangst https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165574/video-feyenoord-neemt-de-knvb-beker-in-ontvangst Feyenoord heeft de dertiende KNVB-Beker uit de geschiedenis binnen. In De Kuip werd zondagavond AZ met 0-3 verslagen en vlak na afloop namen de uitzinnige spelers de gouden Dennenappel in ontvangst. Dit seizoen is de beker van goud omdat het de onderste editie van de KNVB-Beker is.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 20:23:00 +0200
Van Bronckhorst: ''Dit zijn de mooiste momenten als coach'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165572/van-bronckhorst-dit-zijn-de-mooiste-momenten-als-coach https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165572/van-bronckhorst-dit-zijn-de-mooiste-momenten-als-coach Trainer Giovanni van Bronckhorst was na de gewonnen bekerfinale tegen AZ dolgelukkig. Feyenoord versloeg AZ met 0-3 en Feyenoord won daarmee de honderdste editie van de KNVB-Beker.

"Of ik blij ben? Dat is eigenlijk een understatement", zei Van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. "We begonnen heel onrustig, gespannen, nerveus. Waarom dat was weet ik niet. Daarna herpakten we ons aardig en hebben we weinig kansen weggegeven. Ik moet mijn team grote complimenten geven, want ze hebben drie keer gescoord tegen AZ en keihard gevochten. Dan pak je de beker."

Voor Van Bronckhorst is het al zijn vierde prijs in drie jaar als Feyenoord trainer. "Dit is waarvoor je trainer bent: het team klaarmaken en inspireren om prijzen te winnen. Dit is mijn vierde prijs in drie jaar. Fantastisch, dit zijn de mooiste momenten als coach", aldus Van Bronckhorst, die eerder de landstitel (2016/2017), Johan Cruijff Schaal (2017) en KNVB-Beker (2015) won met Feyenoord.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 20:16:00 +0200
Haps blij met revanche: ''Ik wilde hem hoe dan ook winnen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165570/haps-blij-met-revanche-ik-wilde-hem-hoe-dan-ook-winnen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165570/haps-blij-met-revanche-ik-wilde-hem-hoe-dan-ook-winnen Ridgeciano Haps is ontzettend blij met het winnen van de beker. De linksback verloor vorig seizoen nog de bekerfinale tegen Vitesse met AZ, maar zondag maakte hij dit goed tegen zijn oud-werkgever AZ. Feyenoord won in De Kuip met liefst 0-3 van AZ.

"Hij is binnen. Ik denk dat we overtuigend hebben gewonnen. Ik ben ontzettend blij. Vorig jaar heb ik de finale verloren en vandaag wilde ik hem hoe dan ook winnen", vertelde Haps direct na afloop in gesprek met FOX Sports.

Na het succesvolle vorige seizoen, waarin de landstitel werd gepakt, ging het dit seizoen allemaal moeizamer. Haps vond het de laatste tijd wel beter gaan. "De laatste maanden zijn we goed bezig geweest. We hebben zes zeges op rij geboekt in de competitie en het dan zo afsluiten is top", aldus Haps.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 20:03:00 +0200
Feyenoord legt beslag op honderdste KNVB-Beker na ruime overwinning op AZ https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165567/feyenoord-legt-beslag-op-honderdste-knvb-beker-na-ruime-overwinning-op-az https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165567/feyenoord-legt-beslag-op-honderdste-knvb-beker-na-ruime-overwinning-op-az Feyenoord heeft beslag gelegd op de 100ste KNVB-Beker. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was met 0-3 te sterk voor AZ. Feyenoord won door doelpunten van Nicolai Jørgensen, Robin van Persie en Jens Toornstra. Voor Feyenoord is het de dertiende bekerwinst in de geschiedenis.

Feyenoord begon goed in een sfeervolle De Kuip en via Steven Berghuis kreeg Jørgensen de eerste kans, maar hij kon niet genoeg kracht zetten achter zijn poging. Een paar minuten daarna lag het spel twee minuten stil omdat AZ-supporters brandende fakkels achter het doel van AZ-doelman Marco Bizot gooiden. In het rommelige vervolg van de eerste helft kreeg AZ na zeventien minuten zijn eerste kans via Alireza Jahanbakhsh, maar Brad Jones redde goed.

Vlak voor het halfuur spelen zette Jørgensen Feyenoord op 0-1. De kopbal van Berghuis werd in eerste instantie nog gered door Bizot, maar de rebound was voor de spits. Vlak daarna scoorde Van Persie bijna de 0-2. Zijn schot belandde op de lat, maar hij werd afgevlagd vanwege buitenspel. Daarna waren er niet veel kansen meer in de eerste helft. AZ deelde nog wel een speldenprik uit via Wout Weghorst. Zijn harde schot uit de draai werd gered door Brad Jones. Vlak voor de rust moest Bizot nog een schot van Vilhena uit de bovenhoek werken.

Na de rust hield Feyenoord zich makkelijk staande en het lukte AZ niet om te jagen op de gelijkmaker. Na 57 minuten voetballen verdubbelde Feyenoord zelfs de voorsprong. Van Persie scoorde met een prachtige goal. Na een één-twee met Berghuis stifte hij de bal voorbij Bizot: 0-2. Niet heel veel later scoorde AZ bijna de aansluitingstreffer, maar Feyenoord kwam goed weg bij de scrimmage.

Vlak daarna kreeg Van Persie een publiekswissel en hij kreeg applaus van het publiek. AZ drong in de slotfase nog aan en het kreeg wat kleine kansen via onder meer Weghorst, maar Feyenoord hield prima stand. In de slotfase vierden de Feyenoord-supporters alvast een feestje op de tribunes en het feest was compleet nadat invaller Toornstra in de absolute blessuretijd de 0-3 maakte.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 19:54:00 +0200
VIDEO: Van Persie scoort op fraaie wijze de 0-2 https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165564/video-van-persie-scoort-op-fraaie-wijze-de-0-2 https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165564/video-van-persie-scoort-op-fraaie-wijze-de-0-2 Robin van Persie heeft Feyenoord op een 0-2 voorsprong gezet in de bekerfinale tegen AZ. De geroutineerde aanvaller scoorde in de 57ste minuut op fraaie wijze. Middels een stiftje verschalkte hij AZ-doelman Marco Bizot. Heerlijk doelpunt van Van Persie!

]]>
Sun, 22 Apr 2018 19:19:00 +0200
VIDEO: Stadhuisplein door het dolle heen na doelpunt Jørgensen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165563/video-stadhuisplein-door-het-dolle-heen-na-doelpunt-jorgensen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165563/video-stadhuisplein-door-het-dolle-heen-na-doelpunt-jorgensen In het centrum van Rotterdam zijn veel supporters op de been om de finale tussen AZ en Feyenoord te bekijken. Na de 0-1 van Nicolai Jørgensen in de 28ste minuut ging een volgepakt Stadhuisplein helemaal los. Heerlijke beelden om te zien!

]]>
Sun, 22 Apr 2018 18:56:00 +0200
VIDEO: Jørgensen zet Feyenoord op voorsprong in de bekerfinale https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165559/video-jorgensen-zet-feyenoord-op-voorsprong-in-de-bekerfinale https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165559/video-jorgensen-zet-feyenoord-op-voorsprong-in-de-bekerfinale Feyenoord nam na bijna een halfuur spelen de leiding in de bekerfinale tegen AZ. Spits Nicolai Jørgensen kon de 0-1 intikken nadat AZ-doelman Marco Bizot in eerste instantie een kopbal van Steven Berghuis nog kon tegenhouden. Nu doorgaan Feyenoord!

]]>
Sun, 22 Apr 2018 18:33:00 +0200
VIDEO: Bekerfinale even stilgelegd vanwege fakkels op het veld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165557/video-bekerfinale-even-stilgelegd-vanwege-fakkels-op-het-veld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165557/video-bekerfinale-even-stilgelegd-vanwege-fakkels-op-het-veld De bekerfinale tussen Feyenoord en AZ werd na zes minuten even kort stilgelegd door arbiter Björn Kuipers vanwege vuurwerk rond het doel van AZ-doelman Marco Bizot. Supporters van AZ gooiden fakkels op het veld. Na een onderbreking van twee minuten werd de finale weer hervat.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 18:13:00 +0200
VIDEO: Heerlijke sfeer in De Kuip bij opkomst voor bekerfinale https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165554/video-heerlijke-sfeer-in-de-kuip-bij-opkomst-voor-bekerfinale https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165554/video-heerlijke-sfeer-in-de-kuip-bij-opkomst-voor-bekerfinale Bij de opkomst van de spelers van Feyenoord en AZ voor de bekerfinale was de sfeer in De Kuip uitstekend. Zowel de supporters van Feyenoord als AZ pakten uit met fraaie sfeeracties. Bekijk hieronder de heerlijke sfeerbeelden van de opkomst.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 18:06:00 +0200
Van Bronckhorst legt uit: ''Voor mij was het geen reden om hem niet te laten spelen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165553/van-bronckhorst-legt-uit-voor-mij-was-het-geen-reden-om-hem-niet-te-laten-spelen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165553/van-bronckhorst-legt-uit-voor-mij-was-het-geen-reden-om-hem-niet-te-laten-spelen Trainer Giovanni van Bronckhorst is voor de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ ingegaan op zijn beslissing om Robin van Persie een basisplek te geven. Hij kwam ongeschonden uit het duel met FC Utrecht (3-1 winst) van afgelopen zondag en kreeg woensdag tegen Willem II (1-5 winst) rust.

"Robin heeft de laatste weken normaal kunnen trainen en was pijnvrij. Hij heeft na de wedstrijd van zondag geen last gehad. Voor mij was het geen reden om hem niet te laten spelen", vertelde Van Bronckhorst tegen FOX Sports.

Volgens Van Bronckhorst heeft Van Persie een enorme meerwaarde in duels als deze. "Robin is ook iemand die ervaring met zich meebrengt en weet wat het is om dit soort wedstrijden te spelen. Ik denk die ervaring belangrijk kan zijn", aldus Van Bronckhorst.

]]>
Sun, 22 Apr 2018 18:00:00 +0200
Hiddink adviseert Van Bronckhorst: ''Je moet spelers niet gaan motiveren, daar hou ik niet van'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165546/hiddink-adviseert-van-bronckhorst-je-moet-spelers-niet-gaan-motiveren-daar-hou-ik-niet-van https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/165546/hiddink-adviseert-van-bronckhorst-je-moet-spelers-niet-gaan-motiveren-daar-hou-ik-niet-van Guus Hiddink kijkt zondagmiddag tijdens de bekerfinale met speciale interesse naar Robin van Persie. De toptrainer is blij de aanvaller weer in de Eredivisie te kunnen bewonderen.

"Hij is een zeldzame speler, die gelukkig weer in Nederland speelt. Hij kan op een raar moment een beslissing maken", zegt Hiddink tegenover RTV Rijnmond.

Volgens Hiddink zouden de trainers van beide partijen er niet goed aan doen een motivatiepraatje te houden. "Je moet spelers niet gaan motiveren, daar hou ik niet van, zeker niet als je hoog profvoetbal speelt of een bekerfinale speelt", zegt Hiddink, die zich erg verheugd op de eindstrijd.

"Het is iets prachtigs. Nu zit er een extra lading op voor Feyenoord én AZ. Die laatste ploeg hikt de laatste tijd er tegenaan om een ploeg uit de top drie te verslaan. Terwijl AZ, ondanks de derde plaats, qua prestige daar nog niet toe behoort."

]]>
Sun, 22 Apr 2018 17:38:00 +0200
Kuipers heeft hoge verwachtingen: ''Een snelle wedstrijd met prachtig voetbal'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/165544/kuipers-heeft-hoge-verwachtingen-een-snelle-wedstrijd-met-prachtig-voetbal https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/165544/kuipers-heeft-hoge-verwachtingen-een-snelle-wedstrijd-met-prachtig-voetbal De bekerfinale tussen Feyenoord en AZ staat zondagmiddag onder leiding van arbiter Björn Kuipers. De topscheidsrechter kijkt uit naar de eindstrijd.

"Of deze wedstrijd bijzonder is? Dat is iedere wedstrijd, maar deze finale zeker", zegt de leidsman tegenover FOX Sports. "Wij verwachten een snelle wedstrijd met prachtig voetbal. Het is mooi weer, het zijn twee prachtige clubs, dus het zal een mooie wedstrijd worden."

Op de vraag of Kuipers zenuwachtig is voor de bekerfinale, reageert hij lachend. "Zenuwen? Altijd gezonde spanning."

]]>
Sun, 22 Apr 2018 17:30:00 +0200
MATCHDAY: Van Persie én Jørgensen beginnen beiden aan aftrap van bekerfinale https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/165540/matchday-van-persie-en-jorgensen-beginnen-beiden-aan-aftrap-van-bekerfinale https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/165540/matchday-van-persie-en-jorgensen-beginnen-beiden-aan-aftrap-van-bekerfinale Zowel Nicolai Jørgensen als Robin van Persie begint aan de aftrap van de bekerfinale. Laatstgenoemde zal in de eindstrijd tegen AZ als aanvallende middenvelder fungeren, terwijl Jørgensen de spitspositie invult. 

Steven Berghuis keert bovendien terug in de basis bij Feyenoord. De vleugelaanvaller ontbrak de afgelopen twee wedstrijden in de basiself vanwege klachten aan zijn enkel, maar is fit genoeg om in de bekerfinale aan de aftrap te beginnen.

Opponent AZ treedt tegen Feyenoord aan met een bijzonder systeem. De Alkmaarders spelen met vijf man achterop. 

Opstelling Feyenoord: Jones, Diks, Van Beek, V Heijden, Haps; El Ahmadi, Van Persie, Vilhena; Berghuis, Jørgensen, Toornstra

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Van Rhijn, Vlaar, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst.

 

 

]]>
Sun, 22 Apr 2018 16:59:00 +0200
Gemoedelijke sfeer rondom De Kuip: ''De fans van AZ en Feyenoord lopen gewoon door elkaar heen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/165537/gemoedelijke-sfeer-rondom-de-kuip-de-fans-van-az-en-feyenoord-lopen-gewoon-door-elkaar-heen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/165537/gemoedelijke-sfeer-rondom-de-kuip-de-fans-van-az-en-feyenoord-lopen-gewoon-door-elkaar-heen In en rondom De Kuip heerst tot dusver een gemoedelijke sfeer voorafgaand aan de bekerfinale. Supporters van AZ en Feyenoord lopen daarbij zonder problemen door elkaar heen.

"Een openbaring", noemt John de Wolf het beeld tegenover FOX Sports. "Zo hoort voetbal te zijn. Dat geldt voor binnen het stadion als voor buiten het stadion. Het is wel een raar gezicht, want we zijn andere dingen gewend. Normaal wordt alles van elkaar gescheiden."

"Maar nu zie ik met een AZ-shirt gewoon tussen de Feyenoord-supporters lopen", vervolgt De Wolf. "Zo hoort het eigenlijk te zijn. Het is een mooie dag en de mensen zijn vrolijk, ik kan niet wachten tot het begint."

 

]]>
Sun, 22 Apr 2018 16:33:00 +0200
VIDEO | Elia wenst Feyenoord-spelers succes: ''Maak de fans en de club trots'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/165527/video-elia-wenst-feyenoord-spelers-succes-maak-de-fans-en-de-club-trots https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/165527/video-elia-wenst-feyenoord-spelers-succes-maak-de-fans-en-de-club-trots Eljero Elia heeft de selectie van Feyenoord een motiverende videoboodschap gestuurd in aanloop naar de bekerfinale van zondagmiddag. De 31-jarige vleugelspeler won twee jaar geleden de beker met de Rotterdammers.

 

]]>
Sun, 22 Apr 2018 15:21:00 +0200