Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings 'Patstelling tussen Feyenoord en Rotterdam: gemeente verbijsterd door eis De Jong' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/194723/patstelling-tussen-feyenoord-en-rotterdam-gemeente-verbijsterd-door-eis-de-jong https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/194723/patstelling-tussen-feyenoord-en-rotterdam-gemeente-verbijsterd-door-eis-de-jong Er is een patstelling ontstaan tussen Feyenoord en de gemeente Rotterdam. Beide partijen zijn het niet eens over de nieuw te bouwen Kuip.

Feyenoord had een akkoord over een constructie waarbij de club het stadion van de eigenaar huurt en zelf over de opbrengsten gaat. Feyenoord krijgt jaarlijks 17,5 miljoen euro gegarandeerd en 7,5 miljoen euro variabel.

"Die bedragen zijn nu het struikelblok, want de vorig jaar aangetreden algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord vindt dat zijn club hiermee te weinig krijgt", schrijft Meindert van der Kaaij in Trouw. "Hij eist 25 miljoen euro gegarandeerd, en wil daarnaast dat Feyenoord bij uitbetaling voorrang krijgt boven andere betrokken partijen, zoals banken en gemeente."

"Bij een deel van de Feyenoord-aanhang kreeg hij met zijn ferme uitspraken de handen op elkaar. De gemeente was echter verbijsterd", vervolgt Van der Kaaij. "Wethouder Visser piekert er niet over opnieuw te onderhandelen over de bedragen. De voorgangers van De Jong hebben destijds namens Feyenoord hun handtekeningen gezet onder de afspraken. De gemeenteraad steunt de wethouder."

]]>
Tue, 16 Oct 2018 14:56:00 +0200
KNVB maakt scheidsrechter voor duel tussen Feyenoord en PEC Zwolle bekend https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194678/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-duel-tussen-feyenoord-en-pec-zwolle-bekend https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194678/knvb-maakt-scheidsrechter-voor-duel-tussen-feyenoord-en-pec-zwolle-bekend De KNVB heeft Dennis Higler aangesteld om de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle in goede banen te leiden. Het duel wordt zondagmiddag om 14.30 uur gespeeld in Rotterdam.

Higler wordt in De Kuip bijgestaan door assistent-scheidsrechters Rens Bluemink en Terry Hoekstra. De KNVB heeft Joey Kooij aangesteld als vierde official. Björn Kuipers is de videoscheidsrechter van dienst. Hij krijgt assistentie van Sander van Roekel.

Met PEC Zwolle treft Feyenoord de huidige nummer tien van de Eredivisie. De Zwollenaren kenden een moeizame competitiestart, maar zijn weggekomen bij de onderste plekken. Feyenoord bezet de derde plek op de ranglijst.

]]>
Tue, 16 Oct 2018 12:28:45 +0200
Bijlow opnieuw op training Feyenoord: Vermeer afgelost als eerste doelman https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194656/bijlow-opnieuw-op-training-feyenoord-vermeer-afgelost-als-eerste-doelman https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194656/bijlow-opnieuw-op-training-feyenoord-vermeer-afgelost-als-eerste-doelman Justin Bijlow zal komende zondag weer onder de lat staan bij Feyenoord, dat meldt Voetbal International. De twintigjarige doelman heeft de training weer volledig hervat.

Bijlow stond ook dinsdagochtend weer op het trainingsveld bij Feyenoord. De sluitpost miste de laatste twee competitiewedstrijden tegen Willem II en Vitesse door een knieblessure. Daarnaast moest hij zich afmelden voor de EK-kwalificatieduels van Jong Oranje.

Bijlow is nu weer volledig hersteld en kan in de komende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle zijn vervanger Kenneth Vermeer weer aflossen als eerste doelman. Voor Ridgeciano Haps komt dat duel nog te vroeg. De linksback kampt al het hele seizoen met een beenblessure en ontbrak dinsdag op de training.

]]>
Tue, 16 Oct 2018 11:46:00 +0200
Vraagtekens over nieuwe Kuip: ''Zonder een keuze is het slikken of stikken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194633/vraagtekens-over-nieuwe-kuip-zonder-een-keuze-is-het-slikken-of-stikken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194633/vraagtekens-over-nieuwe-kuip-zonder-een-keuze-is-het-slikken-of-stikken De Partij voor de Dieren in Rotterdam vindt dat er beter woningen kunnen worden gebouwd op de plek waar de nieuwe Kuip moet komen.

De gemeenteraad is altijd voorgehouden dat de gebiedsontwikkeling niet mogelijk is zonder het nieuwe stadion aan de Maas. "Er wordt helemaal geen alternatief aangeboden, dit is toch echt tunnelvisie", reageert raadslid Ruud van der Velden in De Telegraaf. "We moeten kunnen kiezen tussen een nieuw stadion en een verbouwing en alternatieve gebiedsontwikkelingen. Zonder een keuze is het toch slikken of stikken."

Van der Velden heeft schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur. "Leg ons eens een meerkeuze voor in plaats van tekenen bij het kruisje voor een nieuw stadion", aldus het lid van de Partij voor de Dieren. Hij wil uitleg van het college of een gebiedsontwikkeling zonder nieuw stadion daadwerkelijk mogelijk is en hoeveel huizen er eventueel gebouwd zouden kunnen worden. "Het is een kaal gebied aan het water, een prachtige plek voor nieuwe huizen voor de beoogde doelgroep: midden- en hoge inkomens."

]]>
Tue, 16 Oct 2018 10:03:51 +0200
''Het plafond van dit Feyenoord is op dit moment niet vast te stellen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194610/het-plafond-van-dit-feyenoord-is-op-dit-moment-niet-vast-te-stellen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194610/het-plafond-van-dit-feyenoord-is-op-dit-moment-niet-vast-te-stellen Feyenoord lijkt dit seizoen niet de kwaliteiten in huis te hebben om voor de landstitel mee te doen. Er zijn te veel slechte wedstrijden waarin ook daadwerkelijk puntverlies wordt geleden, ziet ook stadionspeaker Peter Houtman.

"Er is gewoon een groot verschil met PSV en Ajax. Het is soms niet om aan te zien, maar je moet je slechte wedstrijden blijven winnen. Dan houd je het contact met de top", zo vertelt Houtman aan RTV Rijnmond. "Hoe ze dan de overwinning laatst tegen Willem II weggeven wekt ergernis, want het is zo onnodig. Daar gaan ze teveel mee in de fout."

"De ene keer lijkt er best wat in te zitten bij Feyenoord, maar vervolgens zie je toch weer een groot verschil met de top twee. Het plafond van dit Feyenoord is op dit moment echt niet vast te stellen", besluit Houtman.

]]>
Tue, 16 Oct 2018 07:43:00 +0200
Bijlow lijkt hersteld van knieblessure en traint weer mee met de groep https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194575/bijlow-lijkt-hersteld-van-knieblessure-en-traint-weer-mee-met-de-groep https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194575/bijlow-lijkt-hersteld-van-knieblessure-en-traint-weer-mee-met-de-groep Het lijkt er op dat Feyenoord-keeper Justin Bijlow weer volledig fit is en hersteld is van de knieblessure die hij eerder dit seizoen opliep. Bijlow trainde maandag bij Feyenoord namelijk weer volledig mee.

De jonge keeper moest de wedstrijden van Feyenoord tegen Willem II en Vitesse missen door de blessure. De problemen met zijn knie waren overigens ook de reden dat hij niet in actie kwam voor Jong Oranje gedurende de interlandperiode. Bijlow was in de voorselectie van het grote Nederlands Elftal opgenomen, maar viel af bij de definitieve selectie.

Het lijkt er dus voorlopig op dat Bijlow gewoon beschikbaar is voor de thuiswedstrijd van aankomende zondag. Feyenoord speelt dan voor eigen publiek tegen PEC Zwolle. Ridgeciano Haps zal er waarschijnlijk nog niet bij zijn. Hij trainde maandag opnieuw individueel.

]]>
Mon, 15 Oct 2018 18:38:00 +0200
''Ik kan voor altijd zeggen dat ik voor Feyenoord heb gespeeld'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194567/ik-kan-voor-altijd-zeggen-dat-ik-voor-feyenoord-heb-gespeeld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194567/ik-kan-voor-altijd-zeggen-dat-ik-voor-feyenoord-heb-gespeeld Mats van Huijgevoort speelt tegenwoordig bij amateurclub Kozakken Boys, maar in het verleden stond de 25-jarige verdediger onder contract bij Feyenoord. De club uit Rotterdam nam hem in 2008 over van Willem II. 

"Ik heb prachtige herinneringen aan die tijd: de trainers die ik bij de club heb gehad, de drie titels in vier jaar, de kampioenschappen met Oranje, de internationale toernooien en natuurlijk ook mijn debuut voor het eerste elftal van Feyenoord, begin 2012 tegen VVV-Venlo. Ik kan voor altijd zeggen dat ik voor Feyenoord heb gespeeld, maar de wedstrijd zelf was geen hoogtepunt", blikt hij terug. 

"We verloren en ik werd na de eerste helft naar de kant gehaald, omdat ik geel had. Trainer Ronald Koeman wilde liever een ervaren man en bracht Gill Swerts in", vervolgt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Dat veranderde echter ook niet zoveel. Ik heb zeker het gevoel dat ik ben afgerekend op die wedstrijd. Dat vind ik jammer, want ik ben er zeker van dat ik bij Feyenoord een goede linksback had kunnen zijn."

 

]]>
Mon, 15 Oct 2018 17:04:00 +0200
Bo√ętius blikt terug: ''Dan had ik nu op het veld van Feyenoord gestaan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194543/boetius-blikt-terug-dan-had-ik-nu-op-het-veld-van-feyenoord-gestaan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194543/boetius-blikt-terug-dan-had-ik-nu-op-het-veld-van-feyenoord-gestaan Jean-Paul Boëtius kwam maandag aanwezig op het trainingsveld van Feyenoord om een bezoekje te brengen aan zijn vrienden bij de club uit Rotterdam. De aanvaller van Mainz gaf ook een 'knuffel' aan trainer Giovanni van Bronckhorst. 

''Als je elkaar gewoon omhelst, dan getuigt dat gewoon van een gezonde verstandshouding", legt hij uit op de website van RTV Rijnmond. "Ik wil uit de wereld helpen dat er verder geen haat en nijd is. Van hun kant niet en zeker ook niet van mijn kant", benadrukt Boëtius, die eind augustus bij Feyenoord vertrok. 

''Er zijn wat incidentjes geweest, waardoor het voor mij moeilijker zou worden", blikt hij terug. "Ik heb het mezelf niet makkelijk gemaakt en daar hebben we op gereageerd in de vorm van een transfer. Bij Mainz kon ik weer met een frisse start beginnen", aldus Boëtius. 

De behendige dribbelaar geeft toe dat zijn rode kaart tegen De Graafschap waarschijnlijk de bekende 'druppel' is geweest. ''Als ik gewoon wegren en geen rode kaart pak, had ik nu waarschijnlijk nog op het trainingsveld van Feyenoord gestaan."

]]>
Mon, 15 Oct 2018 14:26:00 +0200
''Hopelijk kunnen we onze prijzenreeks van de laatste jaren aanvullen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194028/hopelijk-kunnen-we-onze-prijzenreeks-van-de-laatste-jaren-aanvullen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194028/hopelijk-kunnen-we-onze-prijzenreeks-van-de-laatste-jaren-aanvullen Justin Bijlow denkt niet dat Feyenoord dit jaar de titelfavoriet is in de Eredivisie. Volgens de doelman van Feyenoord hebben concurrenten Ajax en PSV op dit moment een sterkere selectie.

“We gaan altijd voor het hoogst haalbare maar dé titelfavoriet wil ik ons niet noemen. Ajax en PSV hebben ook sterke selecties. Ajax heeft met Dusan Tadic en Daley Blind goede aankopen gedaan en met Frenkie de Jong hebben ze echt een topspeler in huis. Ook al gaat het over onze grote rivaal, dat kan ik best zeggen”, begint Bijlow in ELF Voetbal. “Wij focussen ons op de Eredivisie en het bekertoernooi. Hopelijk kunnen we onze prijzenreeks van de laatste jaren verder aanvullen.”

Bijlow wil het hoogst haalbare met Feyenoord. “Ik ben niet iemand die lang in het negatieve blijft hangen. In de kleedkamer ben ik niet degene die het hoogste woord voert. Ervaren jongens als Robin van Persie, als captain, Jordy Clasie en Steven Berghuis zijn verbaal iets meer aanwezig. Maar als mij iets dwars zit laat ik me horen. Op dat gebied lever ik ook mijn bijdrage.”

]]>
Mon, 15 Oct 2018 11:37:00 +0200
Kuyt lovend over oud-Feyenoorder: ''Hij is steeds meer in zijn element'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/194486/kuyt-lovend-over-oud-feyenoorder-hij-is-steeds-meer-in-zijn-element https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/194486/kuyt-lovend-over-oud-feyenoorder-hij-is-steeds-meer-in-zijn-element Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart namen dit weekend afscheid van het Nederlands elftal. De twee spelers kregen een huldiging na het laatste fluitsignaal tegen Duitsland.

Oud-Ajacied van der Vaart genoot niet alleen van zijn afscheid, maar ook van de wedstrijd zelf. Oranje won met 3-0 en vooral Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum maakten een goede beurt bij de middenvelder van Esbjerg. "Frenkie de Jong is een groot talent en doordat hij nu staat opgesteld steeds, gaat Gini Wijnaldum zo goed functioneren. Die hoeft niet meer het voetballende gedeelte van achteruit voor zijn rekening te nemen."

In De Telegraaf sluit de oud-Feyenoorder zich daar bij aan. Hij ziet dat Wijnaldum meer in zijn spel komt door De Jong. "Frenkie is al zo bepalend aan de bal en ik denk dat Wijnaldum en hij elkaars kwaliteiten versterken. Je ziet dat Gini in dit elftal steeds meer in zijn element is. Dat bekroonde hij met een schitterende goal."

]]>
Mon, 15 Oct 2018 09:40:00 +0200
Van Hanegem ziet trend: ''Hij werd ooit weggestuurd bij Feyenoord'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/194477/van-hanegem-ziet-trend-hij-werd-ooit-weggestuurd-bij-feyenoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/194477/van-hanegem-ziet-trend-hij-werd-ooit-weggestuurd-bij-feyenoord Het Nederlands elftal trad afgelopen weekend tegen Duitsland aan met veel spelers die het in het verleden niet hebben gered bij een traditionele topclub in Nederland. Die voetballers wisten met 3-0 te winnen van de oosterburen.

Willem van Hanegem ziet in Oranje veel spelers die via een omweg alsnog aan de top zijn gekomen. ''Wij speelden zaterdagavond in de Arena met Denzel Dumfries, die vier jaar geleden nog bij de amateurs van Barendrecht speelde. Onze aanvoerder Virgil van Dijk was volgens onze drie topclubs niet goed genoeg en Willem II bood hem niet eens een contract aan'', schrijft de columnist in het Algemeen Dagblad.

Veel spelers die nu in het Nederlands elftal spelen hebben een verleden bij het eerste elftal van Feyenoord, maar er zijn ook een aantal spelers die weggestuurd werden uit de jeugdopleiding. ''Marten de Roon werd ooit weggestuurd uit de jeugdopleiding bij Feyenoord. Invaller Arnaut Danjuma Groeneveld kreeg bij PSV geen contract. En als Pablo Rosario niet geschorst was geweest, had hij ook zijn debuut gemaakt. Almere City moest hem opvangen, want bij Feyenoord en Ajax brak hij niet door.''

Van Hanegem vindt het onzin dat er steeds wordt gezegd dat Nederland andere landen moet kopiëren om weer succes te hebben. ''We hoeven echt niet alles om te gooien. Het herkennen van die spelers, dáár zit hem de crux. Wie heeft er potentie en wie dus niet.''

]]>
Mon, 15 Oct 2018 07:53:00 +0200
Koeman trots: ''Ik zie echt een grote toekomst voor het Nederlands voetbal'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194465/koeman-trots-ik-zie-echt-een-grote-toekomst-voor-het-nederlands-voetbal https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194465/koeman-trots-ik-zie-echt-een-grote-toekomst-voor-het-nederlands-voetbal Ronald Koeman is 'hartstikke trots' na de 3-0 overwinning van het Nederlands elftal op Duitsland. Volgens de bondscoach gaat Oranje een mooie toekomst tegemoet.

"Dit heeft iedereen nodig", aldus Koeman voor de camera van de NOS. "Niet alleen de bondscoach, niet alleen de spelers, maar heel Nederland. Dat zag je ook aan de reactie van de mensen, aan hoe blij iedereen is met dit resultaat. We kunnen echt trots zijn." 

Ondanks de feeststemming plaatst Koeman wel een kanttekening. "Laat duidelijk zijn dat we zeker zeer moeilijke momenten hebben gehad. Maar over het algemeen was het echt gewoon goed. Dit geeft zo veel vertrouwen voor de komende tijd."

"We hebben laten zien dat we geweldig kunnen voetballen. Als je de drie debutanten ziet... Die zijn straks, over drie of vier jaar, nog zoveel sterker. Ik zie echt een grote toekomst voor het Nederlands voetbal", aldus Koeman, doelend op Denzel Dumfries, Steven Bergwijn (beiden PSV) en Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge). 

]]>
Sun, 14 Oct 2018 20:23:10 +0200
''Waar mijn plafond ligt weet ik nu niet, maar Feyenoord blijft mijn club'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194027/waar-mijn-plafond-ligt-weet-ik-nu-niet-maar-feyenoord-blijft-mijn-club https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194027/waar-mijn-plafond-ligt-weet-ik-nu-niet-maar-feyenoord-blijft-mijn-club Na het vertrek van Brad Jones bij Feyenoord is niet Kenneth Vermeer maar Justin Bijlow eerste doelman geworden. De jongeling leert veel van Vermeer, die opnieuw een reserverol heeft gekregen.

“Eigenlijk zie ik hem ook niet als concurrent, meer als collega. Hij heeft veel ervaring en wil die ook met mij delen. We hebben een hele goede band met elkaar. Al sinds onze eerste ontmoeting hebben we een goede klik. Binnen en buiten het veld”, aldus Bijlow tegenover ELF Voetbal. “Hij ondersteunt mij en stimuleert mij om beter te worden. Net zoals Brad vorig seizoen.”

Bijlow hoopt nog lang eerste doelman bij Feyenoord te zijn. “Ik hoop een soort mix van Brad en Kenneth te worden. Dat zou ideaal zijn. Keepen is een ervaringsvak en ik ben pas twintig jaar. Ik zal hier en daar een fout maken, maar die maakt iedereen. Ook de topkeepers. Het gaat erom hoe je ermee dealt. Zo weet ik ook van de verhalen die ik heb gehoord over Jerzy Dudek dat hij geen vlekkeloze start bij Feyenoord beleefde en later belangrijk werd en uitgroeide tot een topkeeper van Liverpool. Waar mijn plafond ligt weet ik nu niet, maar wat ik zeker weet: Feyenoord blijft mijn club.”

]]>
Sun, 14 Oct 2018 20:04:00 +0200
Kuyt neemt officieel afscheid van het Nederlands Elftal https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194432/kuyt-neemt-officieel-afscheid-van-het-nederlands-elftal https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194432/kuyt-neemt-officieel-afscheid-van-het-nederlands-elftal Dirk Kuyt heeft een afscheid gekregen van het Nederlands elftal. Na afloop van de wedstrijd tegen Duitsland (3-0 winst voor Oranje) ontving hij een gouden schaal en een Oranje-shirt. Vervolgens werd hij door Van Praag benoemt tot bondsridder van de KNVB.

Kuyt deed dit niet in zijn eentje, ook zijn maatje in het Nederlands Elftal Rafael van der Vaart werd gisteren gehuldigd met vanwege dezelfde redenen. Kuyt speelde in totaal 104 interlands voor Oranje en was onder andere actief op het WK van 2006, 2010 en 2014 en EK 2008 en 2012. In 2017 zette hij al een punt achter zijn carrière als profvoetballer.

]]>
Sun, 14 Oct 2018 14:57:18 +0200
Feyenoorders boeken met Oranje onder-19 boekt ruime overwinning https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194423/feyenoorders-boeken-met-oranje-onder-19-boekt-ruime-overwinning https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194423/feyenoorders-boeken-met-oranje-onder-19-boekt-ruime-overwinning Oranje Onder-19 maakt indruk tijdens het EK-kwalificatietoernooi in Ierland. Na de 5-0 overwinning op Faeröer werd zaterdag Bosnië-Herzegovina overtuigend opzij gezet. Daishawn Redan, de jonge spits van Chelsea, scoorde liefst vier keer in de 6-0 zege.


Na de eerste helft had Redan al een hattrick op zijn naam staan. Hij opende in de vijfde minuut de score en verdubbelde deze vier minuten later met een benutte strafschop. Na de goal van PSV'er Mohammed Ihattaren zorgde Redan met zijn derde treffer van de avond voor de 4-0 ruststand.

Een kwartier voor tijd maakte Ajacied Jurrien Timber de 5-0 voordat Redan zijn vierde van de avond maakte. Daarmee was de afstraffing voor Bosnië-Herzegovina compleet.

Oranje Onder-19 speelt dinsdag tegen Ierland, dat na twee wedstrijden ook zes punten heeft. In het laatste groepsduel wordt zodoende gestreden om de poulewinst en plaatsen in de Eliteronde . In de Eliteronde wordt gestreden om de laatste zeven tickets voor het EK, dat tussen 14 en 27 juli 2019 wordt afgewerkt in Armenië.

Basisopstelling Oranje Onder-19: Scherpen (FC Emmen); Timber (Ajax), Geertruida (Feyenoord), Pierie (SC Heerenveen), Castillo (Chelsea); Reis (FC Groningen), Kokcü (Feyenoord), Gravenberch (Ajax); Ihattaren (PSV), Redan (Chelsea), Mallahi (FC Utrecht).

]]>
Sun, 14 Oct 2018 13:47:00 +0200
Vilhena niet in actie bij zege Oranje op Duitsland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194383/vilhena-niet-in-actie-bij-zege-oranje-op-duitsland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194383/vilhena-niet-in-actie-bij-zege-oranje-op-duitsland Nederland heeft vanavond een flinke zege geboekt op Duitsland. In Amsterdam werd het 3-0. Tonny Vilhena bleef de hele avond op de bank, oud-speler Wijnaldum was belangrijk met een doelpunt.

Al vroeg in de wedstrijd werd het aan beide kanten gevaarlijk, maar echte kansen leverde dat niet op. Duitsland nam daarna het initiatief. Werner en Müller waren erg dichtbij, maar door het toedoen van Cillessen bleef de nul staan. Nederland kon vervolgens gevaarlijk worden via een vrije trap, maar de kopbal van De Ligt was niet goed genoeg.

Na een halfuur spelen kreeg Nederland een hoekschop te nemen. Deze werd door Babel op de lat gekopt, maar Van Dijk was scherp en kopte de bal alsnog in de goal. Nederland zette vervolgens aan en voorzetten van debutant Dumfries werden net niet verzilverd.

Na rust werden de Duitsers sterker en sterker, maar de Oranje defensie bezweek niet. Vooral invaller Sané kon erg gevaarlijk worden, zijn inzet schoof maar net voor het doel van Nederland langs. Nederland kon echter alleen maar met counters gevaarlijk worden, via de snelle aanvallers. Eén van die counters leverde wel wat op. De ingevallen Promes kon na een sprint voorgeven op Depay, die de bal via Neuer binnen werkte. Daar bleef het niet bij, want Wijnaldum deed ook nog een duit in het zakje. Na een kleine solo schoof hij de bal goed binnen.

]]>
Sat, 13 Oct 2018 22:52:00 +0200
Sol geeft Feyenoord weinig kans: ''Maar zeg nooit nooit in de voetballerij'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194352/sol-geeft-feyenoord-weinig-kans-maar-zeg-nooit-nooit-in-de-voetballerij https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194352/sol-geeft-feyenoord-weinig-kans-maar-zeg-nooit-nooit-in-de-voetballerij Fran Sol stond in de zomer in nadrukkelijke belangstelling van meerdere clubs, maar bleef trouw aan Willem II. De Spaanse topschutter lijkt in 2019 alsnog op weg te zijn naar de uitgang. Vooral Feyenoord wordt nadrukkelijk gelinkt aan de spits.

Volgens Sol is een tussentijdse transfer niet gewenst, doordat zijn vrouw uitgerekend is in december. "Dan zou een verhuizing zeker niet ideaal zijn. Maar zeg nooit nooit in de voetballerij. Toch schat ik de kans op een tussentijdse transfer in de winter heel laag in", zegt Sol over zijn toekomst in gesprek met het Brabants Dagblad. "Ook omdat het zo lekker gaat met Willem II. We maken elkaar echt beter nu. En hebben de kwaliteiten in huis om ver te komen in de beker en de play-offs om Europees voetbal te halen."

De Spanjaard scoorde vorige week nog tegen Feyenoord. Daarmee lijkt een transfer naar Rotterdam-Zuid zeer zeker voor handen. "Dat kan ik later toch maar mooi aan mijn kleinkinderen vertellen. Ik was er nog niet heel erg mee bezig, totdat ik las dat ik nog niet tegen Feyenoord had gescoord, maar wel tegen Ajax en PSV", aldus Sol, die dit seizoen al goed was voor 7 doelpunten in acht wedstrijden voor Willem II.

]]>
Sat, 13 Oct 2018 20:32:00 +0200
MATCHDAY | Vilhena begint op de bank bij Oranje tegen Duitsland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194372/matchday-vilhena-begint-op-de-bank-bij-oranje-tegen-duitsland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194372/matchday-vilhena-begint-op-de-bank-bij-oranje-tegen-duitsland Het Nederlands Elftal neemt het vanavond op tegen Duitsland in de Nations League. De beide landen hebben al één wedstrijd erop zitten in de Nations League, tegen Frankrijk. Nederland verloor met 2-1, Duitsland speelde gelijk met 0-0.

Tonny Vilhena begint op de bank bij Oranje. Oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum begint wel in de basis. 

Opstelling Nederland: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon, F. De Jong, Wijnaldum, Babel, Depay, Bergwijn

Opstelling Duitsland: Neuer, Ginter, Boateng, Hummels, Hector, Kimmich, Müller, Can, Kroos, Werner, Uth

]]>
Sat, 13 Oct 2018 19:44:56 +0200
KNVB verkiest Johan Cruijff Arena duidelijk voor De Kuip https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194357/knvb-verkiest-johan-cruijff-arena-duidelijk-voor-de-kuip https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194357/knvb-verkiest-johan-cruijff-arena-duidelijk-voor-de-kuip Vanavond speelt het Nederlands Elftal in de Nations League tegen aartsrivaal Duitsland. Wederom is de Johan Cruijff ArenA het decor voor een wedstrijd van Oranje en dus niet De Kuip, vanwege de sfeer het favoriete stadion van veel Nederlanders.

"Vanaf 2016 liet de KNVB weer interlands in Rotterdam toe, maar de voorkeurspositie voor Amsterdam is nadrukkelijk blijven hangen. De wedstrijd tegen Duitsland is de vijfde opeenvolgende thuisinterland die in de Johan Cruyff ArenA wordt gespeeld. Sinds het begin van de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 werden elf wedstrijden van Oranje in Nederland gespeeld", schrijft ELF Voetbal op hun webpagina.

Amsterdam noteerde acht wedstrijden, Rotterdam drie. Tegen Frankrijk speelt Oranje wel weer in De Kuip, maar de Johan Cruijff ArenA is de duidelijke favoriet van de KNVB. "Duidelijk is wel dat de Johan Cruijff ArenA Oranje verreweg het meeste mag ontvangen. Tot de komst van een Nieuwe Kuip is het label 'hét voetbalstadion van Nederland' op basis van statistieken dan ook terecht."

]]>
Sat, 13 Oct 2018 16:52:00 +0200
Steun voor Van Bronckhorst: ''Hij mag nooit worden ontslagen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194343/steun-voor-van-bronckhorst-hij-mag-nooit-worden-ontslagen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194343/steun-voor-van-bronckhorst-hij-mag-nooit-worden-ontslagen Giovanni van Bronckhorst ligt onder druk door de tegenvallende start van het seizoen, maar volgens Ruud van Os en Frank Stout zou de oefenmeester van de Rotterdammers nooit ontslagen mogen worden.

De Rotterdammers kenden al vroeg een Europese blamage. Feyenoord werd uitgeschakeld door het Slowaakse Trencin, terwijl ook in de competitie niet de gewenste resultaten worden behaald. Daarnaast is er veel kritiek op het wisselbeleid van 'Gio'. "Maar ik ben geen fan van trainers ontslaan, want dat lost meestal niks op", begint Van Os bij RTV Rijnmond. Stout is het eens met de woorden van Van Os. "Van Bronckhorst mag nooit worden ontslagen."

Feyenoord-clubwatcher Sinclair Bischop is benieuwd hoe Feyenoord reageert als de top 2 een mindere fase krijgt. "Ajax en PSV gaan ook nog een slechte fase tegemoet. Wat gebeurt er dan? Laten we niet vergeten dat het deze competitie al had kunnen breken bij PSV. Je moet voorzichtig zijn om nu al conclusies te trekken." Feyenoord staat op dit moment derde in de Eredivisie met zeven punten achterstand op koploper PSV.

]]>
Sat, 13 Oct 2018 15:35:00 +0200
''Waarom hij desondanks niet mag meedoen, is een groeiend raadsel'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194335/waarom-hij-desondanks-niet-mag-meedoen-is-een-groeiend-raadsel https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194335/waarom-hij-desondanks-niet-mag-meedoen-is-een-groeiend-raadsel Feyenoord begon dit seizoen niet al te goed, maar lijkt zich herpakt te hebben. Toch moet Giovanni van Bronckhorst volgens columnist Henk Spaan uitkijken voor zijn positie in Rotterdam. De columnist twijfelt aan het functioneren van de oefenmeester.

AS Monaco ontsloeg dit seizoen al snel Leonardo Jardim, na de slechte prestaties. Volgens Spaan moet de oefenmeester uitkijken. "Jardim was de man die onbevreesd Mbappé opstelde toen die 17 was, die van Bakayoko en Fabinho een onneembaar middenveld maakte en die Mendy een toptransfer naar Manchester City bezorgde. Alles is relatief. Hij vloog er uit en zal worden opgevolgd door Thierry Henry, die vooralsnog meer paard is dan ruiter", stelt Spaan in zijn column in Het Parool.

"Hoe gaat het intussen met Van Bronckhorst? Ook kampioen geweest, bekerwinnaar en manager van Dirk Kuijt, die wel wat management behoefde. Met Van Bronckhorst lijkt het over en uit. Feyenoord heeft weinig geld en nauwelijks creativiteit op het middenveld. Waarom Ayoub desondanks niet mag meedoen, is een groeiend raadsel", vraagt de columnist zich af.

]]>
Sat, 13 Oct 2018 14:03:00 +0200
Bijlow geniet: ''Daarom kom ik altijd lachend uit de tunnel het veld op'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194026/bijlow-geniet-daarom-kom-ik-altijd-lachend-uit-de-tunnel-het-veld-op https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/194026/bijlow-geniet-daarom-kom-ik-altijd-lachend-uit-de-tunnel-het-veld-op Feyenoord begon het seizoen met een nederlaag tegen De Graafschap. De Rotterdammers konden op bakken van kritiek rekenen, merkte ook Justin Bijlow, doelman van de Stadionclub.

“Dan neemt de druk toe. Dat merkt iedereen. Het is dan wel belangrijk om je niet te laten meeslepen in de negatieve geluiden van buitenaf en vertrouwen te houden in een ommekeer”, begint Bijlow in ELF Voetbal. “Iedereen weet ook dat we genoeg kwaliteiten in de selectie hebben. Het moet er dan wel uitkomen. Ik ervaar zelf geen last van druk of zenuwen. Gezonde spanning voel ik wel en ook zeker een bepaalde druk wanneer ik het veld opstap. Maar die ervaar ik niet als negatief.”

Bijlow geniet nog altijd elke wedstrijd. “Je hebt ook druk nodig om jezelf te blijven testen. Ik heb van mijn broer geleerd: probeer ook te genieten van waarmee je bezig bent en het leven dat je leidt. Een blessure kan zomaar het einde van je carrière betekenen. Daarom kom ik altijd lachend uit de tunnel het veld op. Die sfeer in De Kuip is zo intens. En op het veld is het nog mooier dan op de tribune, heb ik ervaren, haha.”

]]>
Sat, 13 Oct 2018 11:43:00 +0200
Tapia wint met Peru in beladen duel overtuigend van Chili https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194289/tapia-wint-met-peru-in-beladen-duel-overtuigend-van-chili https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194289/tapia-wint-met-peru-in-beladen-duel-overtuigend-van-chili Vannacht speelde Peru een oefenwedstrijd tegen Chili. Feyenoorder Renato Tapia begon in de basis en won met Peru vrij gemakkelijk van de Chilenen, dat zonder sterspeler Alexis Sanchez speelde.

In het altijd beladen duel, dat bekend staat als 'de Clásico del Pacifico' werd het 3-0 in het voordeel van Peru. Pas in de tweede helft kwam Peru op voorsprong door een eigen doelpunt van Enzo Roco, waarna het Pedro Aquino was die voor de 2-0 en 3-0 tekende.

Voordat Tapia terugkeert naar Rotterdam staat er aankomende woensdag nog een oefenduel op het programma. Dan speelt Peru namelijk tegen de Verenigde Staten. Of Tapia dan opnieuw in de basis zal staan is nog niet bekend. 

 

 

]]>
Sat, 13 Oct 2018 10:27:00 +0200
'Vermoedelijke opstelling Oranje: Vilhena begint op de bank' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194273/vermoedelijke-opstelling-oranje-vilhena-begint-op-de-bank https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/194273/vermoedelijke-opstelling-oranje-vilhena-begint-op-de-bank Vanavond speelt het Nederlands elftal in de Nations League tegen Duitsland. Namens Feyenoord is alleen Tonny Vilhena geselecteerd.

De middenvelder van Feyenoord lijkt echter niet in de basis te beginnen, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Bondscoach Ronald Koeman kiest waarschijnlijk wel voor de drie debutanten Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Steven Bergwijn, die de complete rechterkant gaan bezetten.

Voor oud-Feyenoorder Georginio Wijnaldum lijkt er wel een plekje in de basis te zijn. Hij moet als de 'ervaren' man het middenveld sturen die verder wordt bezet met Frenkie de Jong en Rosario. Aankomende dinsdag speelt het Nederlands elftal nog een oefenwedstrijd tegen België. Wellicht dat Koeman dan voor andere namen kiest.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, Rosario, Wijnaldum, F. De Jong, Bergwijn, Memphis, Babel.

]]>
Sat, 13 Oct 2018 09:20:00 +0200
Kuyt hoopt op oud-Feyenoorder: ''Voorzie een grote rol voor hem in het nieuwe Oranje'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/194143/kuyt-hoopt-op-oud-feyenoorder-voorzie-een-grote-rol-voor-hem-in-het-nieuwe-oranje https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/194143/kuyt-hoopt-op-oud-feyenoorder-voorzie-een-grote-rol-voor-hem-in-het-nieuwe-oranje Dirk Kuyt speelde meer dan honderd interlands voor het Nederlands elftal, maar daar zullen geen nieuwe meer bijkomen. De aanvaller is getopt met voetballen en neemt vanavond afscheid van de Oranje-supporters. 

Hij speelde enorm veel wedstrijden in het Oranje shirt en daar heeft hij een aantal jaar over gedaan. Hij kan echter niet opnoemen wie nou de beste teamgenoot was in die periode. ''Het mooie van meer dan tien jaar in het Nederlands elftal spelen, is dat je veel vrienden maakt. Ik zou mensen tekort doen als ik één naam noem. Met jongens als Ooijer, Van Bommel, Cocu, Sneijder, Van der Vaart en Robben heb ik een bijzondere band gehad. Heitinga, De Jong en Van der Sar niet te vergeten. Met hen heb ik binnen en buiten het veld ontzettend leuke dingen meegemaakt.''

Hij speelde ook al samen met een paar spelers die nu nog bij het Nederlands elftal zitten. Hij is vooral fan van oud-Feyenoorder Wijnaldum. ''Ik vind Georginio Wijnaldum echt een fantastische speler en dat heeft hij op het WK in 2014 ook laten zien. Hij heeft een geweldig loopvermogen, is niet kapot te krijgen en dat laat hij ook zien bij Liverpool, waar hij van onschatbare waarde is. In het nieuwe Oranje, dat volgens mij een mooie toekomst tegemoet gaat, voorzie ik een grote rol voor hem.''

]]>
Sat, 13 Oct 2018 07:29:00 +0200