Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings VIDEO | Vilhena verlaat Feyenoord: ''Een beetje een dubbel gevoel'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235589/video-vilhena-verlaat-feyenoord-een-beetje-een-dubbel-gevoel https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235589/video-vilhena-verlaat-feyenoord-een-beetje-een-dubbel-gevoel Een 'dubbel gevoel' overheerst bij Tonny Vilhena nadat zijn transfer naar het Russische FK Krasnodar wereldkundig werd gemaakt. De 24-jarige middenvelder is blij met zijn aanstaande avontuur aan de andere kant van de wereld, maar weet ook wat hij achterlaat bij Feyenoord.

"Het is een beetje een dubbel gevoel, je gaat toch weg bij de club waar je bent opgegroeid", vertelt Vilhena voor de camera van Feyenoord TV. "Aan de andere kant ben ik blij en trots dat ik een mooie transfer ga maken. Ik ga naar Krasnodar, een goede ploeg. De club heeft ambities, dat zie je wel aan vorig jaar, toen ze op de derde plek eindigden."

Vilhena heeft zin in zijn overstap naar de Russische competitie. "De speelstijl sprak me aan. Ik heb met Krasnodar gesproken en ze hadden hele goede plannen met mij. Dat was voor mij het belangrijkste. Na het eerste gesprek was het gevoel goed", vervolgt hij.

Zestien-jaar speelde hij bij Feyenoord, waar hij inmiddels afscheid heeft genomen van zijn ploeggenoten. "Ze waren blij, iedereen gunde het me. Ik heb leuke berichten gehad en daar ben ik wel blij mee", aldus Vilhena. "Ik hoop dat ik de goede Tonny achterlaat bij de mensen en dat ze altijd over me blijven praten. (...) Ik wens Feyenoord heel veel succes in de toekomst en dit seizoen. Ik hoop dat ze kampioen worden."

]]>
Wed, 26 Jun 2019 08:18:24 +0200
Feyenoord vraagt 'hoofdprijs' voor Berghuis: ''PSV rekent op hem'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235579/feyenoord-vraagt-hoofdprijs-voor-berghuis-psv-rekent-op-hem https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235579/feyenoord-vraagt-hoofdprijs-voor-berghuis-psv-rekent-op-hem Mocht Steven Berghuis bij Feyenoord vertrekken, dan is dat voor de hoofdprijs. De 27-jarige aanvaller is voor PSV het topdoelwit deze transferzomer, terwijl de Rotterdammers juist willen dat hij een nieuwe verbintenis ondertekent.

"Zowel PSV als Feyenoord gaat ervan uit komend seizoen te kunnen beschikken over Steven Berghuis", schrijft Feyenoord-clubwatcher Martijn Krabbendam namens Voetbal International woensdag. "De 27-jarige aanvaller liet eind vorig seizoen weten graag op zoek te gaan naar een andere uitdaging, ondanks een contract in De Kuip dat nog twee jaar doorloopt."

De Eindhovenaren lieten er geen gras over groeien. "PSV was er snel bij en sprak al met de speler over een overgang naar Eindhoven. Dat was een goed onderhoud. Berghuis moet in Eindhoven de vervanger worden van Hirving Lozano, van wie iedereen uitgaat dat zijn zaakwaarnemer Mino Raiola wel een club voor hem zal vinden", vervolgt het weekblad.

Aan Berghuis hangt echter wel een prijskaartje. "Feyenoord vraagt wel de hoofdprijs, naar verluidt zo’n 20 miljoen euro. Al valt daarover natuurlijk wel te onderhandelen, terwijl PSV wel cash heeft als de club Lozano en zeker Bergwijn verkoopt. Maar het liefst houdt Feyenoords nieuwe trainer Jaap Stam Berghuis in Rotterdam", aldus Krabbendam.

]]>
Wed, 26 Jun 2019 07:08:00 +0200
'Gio' gelinkt aan Premier League-club: ''Natuurlijk wil hij daar werken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235557/gio-gelinkt-aan-premier-league-club-natuurlijk-wil-hij-daar-werken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235557/gio-gelinkt-aan-premier-league-club-natuurlijk-wil-hij-daar-werken Giovanni van Bronckhorst ziet een nieuwe uitdaging bij een club in de Premier League wel zitten. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Guido Albers in The Cronicle. De ex-trainer van Feyenoord wordt in de media gelinkt aan Newcastle United.

The Magpies zijn druk op zoek naar een nieuwe trainer, nu bekend is dat Rafa Benitez vertrekt. "Ik denk dat de geruchten wat vroeg komen. Niemand van de club heeft nog gesproken met Gio", laat zaakwaarnemer Albers weten. 

"Maar ik denk dat iedere trainer in de wereld geïnteresseerd is in de Premier League", vervolgt de belangenbehartiger van 'Gio'. "Natuurlijk zou hij bij Newcastle willen werken als die kans zich voordoet. Het is een geweldige club met een geweldige fanbase, maar het is aan hen voor wie ze gaan."

Albers denkt dat Van Bronckhorst kan terugkijken op een uitstekende periode bij Feyenoord. "Hij moest de titelstrijd met een bescheiden budget aangaan en won de Eredivisie, terwijl Ajax en PSV veel meer middelen hebben. Hij had een geweldige relatie met de fans, de spelers, de media en de stad en hij is klaar voor de volgende uitdaging."

]]>
Tue, 25 Jun 2019 22:33:00 +0200
Bij Feyenoord weggestuurde Grootscholten vindt nieuwe club https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/235501/bij-feyenoord-weggestuurde-grootscholten-vindt-nieuwe-club https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/235501/bij-feyenoord-weggestuurde-grootscholten-vindt-nieuwe-club Richard Grootscholten heeft een transfer gemaakt. Het voormalige hoofd opleiding van Feyenoord gaat aan de slag bij het Poolse Legia Warschau, waar hij als executive director voetbal op de loonlijst komt te staan.

Voor Grootscholten is het de uitdaging waar hij naar op zoek was, nadat Feyenoord hem in maart op non-actief had gesteld na een motie van wantrouwen van een aantal jeugdtrainers. Hij wilde de jeugdopleiding op Varkenoord moderniseren, maar dat was tegen het zere been van een aantal jeugdtrainers.

Kort daarvoor had Grootscholten zijn contract nog verlengd, waardoor de Rotterdamse club hem een flinke zak met geld mee moest geven. Bij Legia Warschau tekent hij voor twee seizoenen, met een optie voor nog een extra jaar. 

]]>
Tue, 25 Jun 2019 21:41:00 +0200
Stam wil niets weten van hitteplan: ''Wie klaagt er als eerste?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235486/stam-wil-niets-weten-van-hitteplan-wie-klaagt-er-als-eerste https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235486/stam-wil-niets-weten-van-hitteplan-wie-klaagt-er-als-eerste Jaap Stam liet er geen gras over groeien bij zijn eerste oefensessie als trainer van Feyenoord. Ondanks de hitte legde hij zijn spelersgroep direct op de pijnbank. 

"De opvolger van Giovanni van Bronckhorst pakte zijn incomplete selectie gisteren meteen bij de strot. Waar in Nederland het zogenaamde hitteplan uit de kast werd gehaald, koos Stam ervoor zijn selectie twee uur lang pittig aan te pakken", schrijft clubwatcher Mikos Gouka namens het Algemeen Dagblad.

Het is Stam ten voeten uit. "Inspanningsfysiologen zullen er misschien hoofdschuddend naar hebben gekeken, al was de training alleen toegankelijk voor pers, maar Stam had er uiteraard een bedoeling mee. Wie begint er als eerste over een slok water? Wie klaagt er als eerste over hitte? Wie drukt zijn snor liever? Stam wilde het wel eens zien", vervolgt de sportjournalist.

"Toen de 17-jarige Marouan Azarkan na een fikse tackle letterlijk door de lucht vloog, keek Stam net even de andere kant op. En toen zijn spelers dachten dat er eindelijk een punt gezet zou worden achter de training in de bloedhitte, liet Stam ze doodleuk nog even opdraven voor een partijspel", aldus Gouka.

]]>
Tue, 25 Jun 2019 20:24:00 +0200
Feyenoord-verdediger neemt gele kaart mee naar nieuw seizoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235468/feyenoord-verdediger-neemt-gele-kaart-mee-naar-nieuw-seizoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235468/feyenoord-verdediger-neemt-gele-kaart-mee-naar-nieuw-seizoen Eric Botteghin begint aan het nieuwe seizoen met een streepje achter zijn naam. De verdediger van Feyenoord neemt namelijk een gele kaart mee.

Botteghin ontving afgelopen seizoen in de laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard een gele kaart. Gele prenten in de laatste twee duels gaan mee naar het nieuwe seizoen. Spelers in de Eredivisie zijn bij vijf gele kaarten geschorst.

Mocht Botteghin komend seizoen dus vier gele prenten ontvangen, dan mist hij de eerstvolgende wedstrijd. Een tweede schorsing volgt na tien gele kaarten.

]]>
Tue, 25 Jun 2019 19:11:00 +0200
Stam heeft duidelijk doel voor ogen: ''Daar zijn we mee bezig'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235455/stam-heeft-duidelijk-doel-voor-ogen-daar-zijn-we-mee-bezig https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235455/stam-heeft-duidelijk-doel-voor-ogen-daar-zijn-we-mee-bezig Jaap Stam is maandag officieel begonnen aan zijn klus als hoofdtrainer van Feyenoord en heeft voor komend seizoen een duidelijk doel voor ogen: dominant en attractief voetbal spelen.

"Er zijn dingen die wel gaan veranderen in de manier van spelen, denk ik. In de manier waarop ik het graag wil zien", zegt Stam voor de camera van FOX Sports. "Uiteindelijk wil ik altijd op balbezit spelen. Ik wil altijd dominant zijn in de manier van spelen. Heel attractief voetbal spelen en daar hoort een bepaalde kwaliteit in de zin van technisch voetbal bij."

Aan Stam de taak zijn spelers hierin wegwijs te maken. "Kalm zijn aan de bal en een bepaalde vechtlust hoort daar bij in balverlies. Dat je direct druk gaat krijgen op de bal. Daar heb je bepaalde spelers voor nodig. Dat is wel een spel dat ik ambieer. Dat probeer je er direct in te slijpen", vervolgt hij.

"Zoals vandaag (maandag, red.) is het niet echt een training om dat direct allemaal aan te geven. Daar heb je de tijd voor nodig. Spelers moeten dat leren en moeten dat gaan zien. Sommige patronen zullen op hetzelfde neerkomen, maar in die patronen kan ook een bepaalde nuance zitten waardoor het makkelijker gaat worden om aan de bal te komen. Daar zijn wij mee bezig en dat hopen we erin te krijgen", aldus Stam.

]]>
Tue, 25 Jun 2019 16:50:00 +0200
''Ondanks de financiĆ«le verschillen kan Feyenoord zomaar verrassen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235325/ondanks-de-financiele-verschillen-kan-feyenoord-zomaar-verrassen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235325/ondanks-de-financiele-verschillen-kan-feyenoord-zomaar-verrassen Giovanni van Bronckhorst voorspelt een rooskleurige toekomst voor het Nederlands voetbal. De voormalig oefenmeester van Feyenoord laat zich in gesprek met Hand in Hand uit over de huidige staat van voetbal in ons land.

"Soms wordt mij gevraagd 'moet Feyenoord niet ook vaker en harder trainen?' Maar je moet niet vergeten dat in Engeland bij de top 6-clubs de beste spelers ter wereld spelen, ook fysiek. Daarom spelen zij daar; er wordt specifiek op gescout", zegt Van Bronckhorst. "De combinatie van fysiek, technisch en tactisch, het is niet gemakkelijk dat niveau te halen."

Als speler slaagde Van Bronckhorst daar wel in. "Toen ik in Engeland kwam als speler wist ik ook even niet wat me overkwam. Bewezen is dat de Premier League op fysiek niveau de afgelopen tijd in procenten is gestegen. Het niveau is daar echt heel hoog", vervolgt hij.

"Gelukkig is het Nederlands voetbal niet meer in mineur, er zijn altijd golfbewegingen. Nu zet Ajax het Nederlands voetbal weer op de kaart. Oranje staat in de Nations League finale. Het was een aantal jaar geleden ook niet zo slecht als toen werd gezegd. En ondanks de financiële verschillen kan Feyenoord onverwacht ook zomaar ineens weer verrassen."

]]>
Tue, 25 Jun 2019 15:44:00 +0200
OVERZICHT | Programma voorbereiding Feyenoord op nieuwe seizoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235489/overzicht-programma-voorbereiding-feyenoord-op-nieuwe-seizoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235489/overzicht-programma-voorbereiding-feyenoord-op-nieuwe-seizoen Feyenoord heeft vandaag het voorlopige programma van de voorbereiding seizoen 2019-2020 gepubliceerd. Ter voorbereiding hierop gaat de selectie van trainer Jaap Stam een week op trainingskamp en speelt het zeven oefenpotjes.

Zaterdag 29 juni, 16:00 uur
S.D.C. Putten – Feyenoord

Zondag 30 juni, 11:00 uur
Eerste openbare training

Zaterdag 6 juli, 15:00 uur
FC Dordrecht – Feyenoord

Maandag 8 t/m zaterdag 13 juli
Trainingskamp Oostenrijk

Woensdag 10 juli, 17:00 uur
SV Darmstadt 1898 - Feyenoord

Vrijdag 12 juli, 18:00 uur
FC Red Bull Salzburg - Feyenoord

Woensdag 17 juli, 20:00 uur
Feyenoord – Panathinaikos

Zondag 21 juli
Open Dag 2019

Woensdag 24 juli, 20:00 uur
Feyenoord - Angers SCO

Zondag 28 juli, 14:30 uur
Feyenoord – Southampton

]]>
Tue, 25 Jun 2019 14:48:00 +0200
Feyenoord in beroep: ''De club acht de straf buitenproportioneel'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/235487/feyenoord-in-beroep-de-club-acht-de-straf-buitenproportioneel https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/235487/feyenoord-in-beroep-de-club-acht-de-straf-buitenproportioneel Feyenoord gaat in beroep tegen het vonnis van de tuchtcommissie van de KNVB op basis waarvan Feyenoord is veroordeeld tot een beker- of competitiewedstrijd zonder publiek op de vakken R, S en T. Dat meldt de Rotterdamse club via haar officiële kanalen.

De seizoenkaarthouders van deze vakken mogen de wedstrijd ook niet bezoeken. "Deze straf werd opgelegd wegens het afsteken van vuurwerk door bezoekers op deze vakken bij de bekerwedstrijd tegen Ajax op woensdag 27 februari. De straf omvat verder een geldboete van 15.000 euro. De straf die de tuchtcommissie nu aan Feyenoord oplegt is conform de eis die de aanklager van de KNVB had neergelegd", schrijft Feyenoord.

"Feyenoord laat deze zaak nu voorkomen bij de Commissie van Beroep. Dit onder meer omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad. Wanneer de zaak door de Commissie van Beroep wordt behandeld, is nog onbekend. Daarmee is ook onduidelijk om welke wedstrijd in het nieuwe seizoen het gaat, als de straf uiteindelijk onverhoopt gehandhaafd blijft."

]]>
Tue, 25 Jun 2019 13:50:00 +0200
Feyenoord kan komst Jahanbakhsh vergeten: ''Hij denkt daar niet aan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235471/feyenoord-kan-komst-jahanbakhsh-vergeten-hij-denkt-daar-niet-aan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235471/feyenoord-kan-komst-jahanbakhsh-vergeten-hij-denkt-daar-niet-aan Feyenoord kan de komst van Alireza Jahanbakhsh uit het hoofd zetten. De zaakwaarnemer van de 25-jarige vleugelaanvaller laat via Instagram weten dat zijn pupil niet terugkeert in de Eredivisie.

Voormalig AZ'er Jahanbakhsh stond naar verluidt in de belangstelling van Feyenoord en een aantal andere Nederlandse clubs. "Feyenoord was niet de enige Nederlandse club die contact heeft opgenomen, maar Alireza denkt nu absoluut niet aan een terugkeer", zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Amir Hashemi.

Jahanbakhsh werd een jaar geleden door Brighton & Hove Albion voor 19 miljoen euro opgehaald bij AZ. Daar kan hij in zijn debuutjaar echter niet imponeren, want de Iranees scoorde nul keer en bleef ook verstookt van assists. "Hij wil graag bij Brighton blijven en daar laten zien wat hij kan, zoals hij dat eerder in Nederland deed.'"

]]>
Tue, 25 Jun 2019 12:55:01 +0200
'Van Bronckhorst concurreert met Mourinho om Premier League-vacature' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235443/van-bronckhorst-concurreert-met-mourinho-om-premier-league-vacature https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235443/van-bronckhorst-concurreert-met-mourinho-om-premier-league-vacature Giovanni van Bronckhorst heeft interesse in de vacature die is vrijgekomen bij het Newcastle United. The Magpies maakten maandag bekend dat trainer Rafa Benitez vertrekt. 

Volgens Sky Sports heeft 'Gio' wel oren naar een overstap naar de Premier League. Van Bronckhorst nam afgelopen seizoen afscheid als hoofdtrainer van Feyenoord, maar heeft nog altijd geen nieuwe club. 

Van Bronckhorst is echter niet de enige kandidaat om trainer van Newcastle United te worden, want ook de namen Claudio Ranieri, José Mourinho, Steve Bruce, David Moyes en Arsène Wenger passeren de revue.

]]>
Tue, 25 Jun 2019 11:57:00 +0200
Ten Hag: ''Feyenoord, Groningen en Twente hebben hetzelfde probleem'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235439/ten-hag-feyenoord-groningen-en-twente-hebben-hetzelfde-probleem https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235439/ten-hag-feyenoord-groningen-en-twente-hebben-hetzelfde-probleem Ajax is voor het eerst sinds 2015 weer terug op Twentse bodem voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. En dat is niet omdat trainer Erik ten Hag een Tukker is.

Vorig jaar verbleven de Amsterdammers in het Duitse Klosterpforte. Een prima locatie, maar de club liep tegen problemen aan. "Het is moeilijk om er wedstrijden te spelen tegen goede tegenstanders. De autoriteiten verbieden veel duels. Clubs als Feyenoord, Groningen en FC Twente hebben hetzelfde probleem", vertelt Ten Hag aan TC Tubantia.

Uiteindelijk speelde Ajax vorig jaar alsnog oefenpotjes tegen Preussen Münster, uit de Derde Bundesliga, en SV Lippstadt 08, uitkomend in de Regionalliga. "De duels werden achter gesloten deuren gespeeld. Waren prima clubs, maar niet de tegenstanders die we wilden", vervolgt hij.

"Daar hadden we last van en was een reden om niet terug te gaan. Daar komt bij dat Ajax graag zichtbaar wil zijn voor de supporters. Dat doe je door in eigen land te blijven. Al lukt het hier ook niet altijd, maar gelukkig vanavond en zaterdag in elk geval wel", aldus Ten Hag.

]]>
Tue, 25 Jun 2019 10:55:00 +0200
Feyenoord houdt kaken op elkaar: ''Maar dat kan ik wel verklappen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235333/feyenoord-houdt-kaken-op-elkaar-maar-dat-kan-ik-wel-verklappen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235333/feyenoord-houdt-kaken-op-elkaar-maar-dat-kan-ik-wel-verklappen Het zal niet lang meer duren voordat de supporters van Feyenoord weten hoe het nieuwe thuisshirt eruit gaat zien. De Rotterdamse club maakte het tenue voor uitduels al enige tijd geleden bekend, maar wacht nog even met de lancering van het thuisshirt.

"Eigenlijk zeggen we nooit precies wanneer het nieuwe thuisshirt voor het eerste te zien is. We willen het natuurlijk wel een beetje spannend houden", vertelt Manager Merchandising Alex van Mook tegenover Hand in Hand

"Maar, ik kan nu toch wel verklappen dat de spelers op de eerste training in het nieuwe shirt te zien zullen zijn. Trouwens, als we het dan toch hebben over traditie en traditionele shirts, dan is dit 'm hoor. Het is echt een heel gaaf shirt geworden", aldus Van Mook.

]]>
Tue, 25 Jun 2019 09:52:00 +0200
Stam had 'goed gesprek' met Berghuis: ''We gaan afwachten'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235416/stam-had-goed-gesprek-met-berghuis-we-gaan-afwachten https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235416/stam-had-goed-gesprek-met-berghuis-we-gaan-afwachten Feyenoord wil Steven Berghuis maar wat graag langer (tot medio 2022) aan zich binden. Jaap Stam, de kersverse oefenmeester van de Rotterdammers, zat onlangs al om de tafel met de smaakmaker, die aast op een transfer.

"Hij wil het maximale uit zijn carrière halen, dat willen we allemaal", laat Stam weten aan De Telegraaf. "We zijn allemaal erg gebrand op resultaat, dat ben ik zelf ook als trainer. Je hebt daar ook de spelers voor nodig die het verschil kunnen maken en hij is één van die spelers."

De selectie van Feyenoord is verre van compleet. "Ik ben blij dat we met andere spelers hebben kunnen verlengen (Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra, red.), ik hoop dat we daar ook in slagen met Steven", vervolgt Stam.

De bal ligt bij Berghuis. "Uiteindelijk is het aan de speler wat hij zelf wil en wat wij hopelijk kunnen doen naar hem toe (contractueel, red.). Het is een goed gesprek geweest en we gaan afwachten hoe het vervolg verloopt", besluit hij.

]]>
Tue, 25 Jun 2019 08:53:00 +0200
OFFICIEEL | Feyenoorder keert terug naar Excelsior: ''Heerlijk'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/235410/officieel-feyenoorder-keert-terug-naar-excelsior-heerlijk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/235410/officieel-feyenoorder-keert-terug-naar-excelsior-heerlijk Joël Zwarts laat Feyenoord achter zich en keert terug bij Excelsior. De 20-jarige spits tekent in Kralingen een contract voor drie seizoenen.

"Het voelt heerlijk om terug te zijn", zegt Zwarts, die afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht speelde. "Dit is bekend terrein voor mij, dus ik ben terug op het oude nest en dat voelt goed. Ik heb drie jaar bij Excelsior gespeeld, waarvan twee en half jaar in de jeugd en een half jaar bij het eerst team. Mitchell van der Gaag was toen nog hoofdtrainer. Op dat moment kreeg ik de kans om naar Feyenoord te gaan en die heb ik met beide handen aangegrepen."

Ondanks dat zijn contract bij Feyenoord niet werd verlengd, kijkt Zwarts met een goed gevoel terug op die periode. "Ik heb mezelf bij Feyenoord kunnen ontwikkelen als voetballer. Ik heb mooie wedstrijden in de Youth League gespeeld, heb vaak bij het eerste team gezeten en dat is allemaal goed voor mijn ontwikkeling geweest. Ik ben nu ouder, en mentaal en fysiek sterker dan toen ik hier vertrok", besluit hij op het digitale thuis van Excelsior.

]]>
Tue, 25 Jun 2019 08:01:13 +0200
Stam gaat viraal: ''Ik dacht: ik kleun er effetjes een paar keer in'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235409/stam-gaat-viraal-ik-dacht-ik-kleun-er-effetjes-een-paar-keer-in https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235409/stam-gaat-viraal-ik-dacht-ik-kleun-er-effetjes-een-paar-keer-in Jaap Stam baarde eind mei opzien toen hij tijdens een benefietwedstrijd tussen oud-spelers van Manchester United en Bayern München enkele snoeiharde tackles inzette. Onder meer de Kroaat Ivica Oli? kreeg ervan langs. 

"Dit zijn van die wedstrijden die dan toevallig ook nog op televisie zijn en dan denk je: ik kleun er ook maar effetjes een paar keer in", vertelt Stam lachend tegenover De Telegraaf na zijn eerste oefensessie als hoofdtrainer van Feyenoord. "Daarna had ik twee weken pijn in mijn lichaam, maar dat heb je er dan wel voor over."

Het is echter zeker niet de laatste keer dat Stam op het veld heeft gestaan. "Ik ben blij dat ik nog een wedstrijdje kan voetballen en dat ik daar dan nog een keertje voor word gevraagd", vervolgt hij. "Dat is niet om het voorbeeld te geven. Het is vooral lekker dat je kunt voetballen", aldus Stam.

]]>
Tue, 25 Jun 2019 07:00:00 +0200
VIDEO | Stam laat zich direct gelden: ''Bam bam! Volle druk!'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235323/video-stam-laat-zich-direct-gelden-bam-bam-volle-druk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235323/video-stam-laat-zich-direct-gelden-bam-bam-volle-druk Jaap Stam heeft zijn visitekaartje afgegeven. Maandag stond hij voor het eerst op het veld als trainer van Feyenoord en hij liet direct zien wat hij in zijn mars heeft: op kenmerkende wijze sprak Stam zijn spelersgroep toe, waarvan RTV Rijnmond onderstaande video maakte.

]]>
Mon, 24 Jun 2019 22:31:00 +0200
Tegenvaller Feyenoord; Haps niet volledig fit en traint apart van groep https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235376/tegenvaller-feyenoord-haps-niet-volledig-fit-en-traint-apart-van-groep https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235376/tegenvaller-feyenoord-haps-niet-volledig-fit-en-traint-apart-van-groep Feyenoord is vandaag officieel begonnen aan de voorbereiding op aankomend seizoen. Jaap Stam kon vandaag echter nog niet beschikken over een volledig fitte selectie. Ridgeciano Haps kampt namelijk nog altijd met fysieke klachten.

Haps was vandaag wel aanwezig op de training, maar trainde niet mee met de selectie. De linksback trainde apart van de groep, zo weet RTV Rijnmond te melden. Volgens de omroeporganisatie is het niet bekend waar Haps precies last van heeft.

Afgelopen seizoen stond Haps ook regelmatig met een blessure aan de kans en ook nu lijkt de verdediger het seizoen niet lekker te beginnen. In het eerste half jaar had Haps een klein breukje in zijn scheenbeen en aan het einde van het tweede half jaar ontbrak hij wegens een knieblessure. 

]]>
Mon, 24 Jun 2019 21:39:00 +0200
''Mensen moeten wel doen wat ik vind dat ze moeten brengen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235375/mensen-moeten-wel-doen-wat-ik-vind-dat-ze-moeten-brengen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235375/mensen-moeten-wel-doen-wat-ik-vind-dat-ze-moeten-brengen Voor Jaap Stam zit de eerste werkdag als trainer van Feyenoord er inmiddels op. De nieuwe trainer wil van Feyenoord weer een echte topclub maken die mee gaat doen om de titel.

''Mensen moeten uiteindelijk wel doen wat ik vind dat ze moeten brengen'', begint Stam tegenover Feyenoord TV. Stam geeft aan niet van speelstijl te willen veranderen, maar daarin wel andere tactieken wil toepassen. Daarnaast is de huidige trainer zeer te spreken over de accommodatie die hij in Rotterdam heeft aangetroffen: ''Ja dat bevalt goed, zeker ook omdat het echt gras is. Het zijn de faciliteiten die het maken tot de ideale omstandigheden voor een groep en een trainer. Feyenoord is een topclub en een topclub moet dan ook altijd voor het maximale gaan.''

Stam blikt dan ook terug in de tijd dat hij speler was en van het feit dat hij genoot van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ''Als speler is het altijd lekker om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en te trainen. Alleen als zo’n voorbereiding zes weken duurt dan heb je na week vier wel zo iets van: 'Van mij mag die competitie nu wel beginnen''', besluit Stam, die tijdens het trainingskamp in Oostenrijk pas over de voltallige selectie denkt te beschikken. ''Je moet uitkijken dat je niet te veel spelers krijgt binnen de selectie en dan moeten wij ook keuzes gaan maken.''

]]>
Mon, 24 Jun 2019 20:35:00 +0200
Feyenoord komt met informatie over trainingen aankomend seizoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235291/feyenoord-komt-met-informatie-over-trainingen-aankomend-seizoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235291/feyenoord-komt-met-informatie-over-trainingen-aankomend-seizoen Feyenoord is maandagmorgen begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op het digitale thuis komt de Rotterdamse club met meer informatie voor supporters die van plan zijn om tijdens de voorbereiding of komend seizoen een training te bezoeken op 1908.

"Het trainingsschema wordt wekelijks geactualiseerd op deze website. Hierin staat informatie over onder meer het aanvangstijdstip en de toegankelijkheid van de trainingen. Ook onder nieuwe trainer Jaap Stam zal normaal gesproken één a twee keer in de week openbaar worden getraind voor supporters en externe media. De laatste twee (tactische) trainingen voorafgaand aan een wedstrijd zijn in principe standaard besloten", schrijft Feyenoord.

"Tijdens de zomerstop zijn zowel binnen het gebouw op 1908 als buiten op de accommodatie werkzaamheden verricht om de faciliteiten te optimaliseren. Het gaat om aanpassingen die al sinds de bouw en oplevering van het complex in 2018 op de planning stonden."

"Zo zijn onder meer de ballenvangers achter enkele doelen vervangen, is er een moes-/kruidentuin aangelegd en een insectenhotel geplaatst. Ook worden binnenkort de plaatsing van de doeken rondom het trainingsveld afgerond en wordt de videotoren aangepast, zodat deze beter aan de wensen voor de videoanalyse voldoet."

"Op trainingscomplex 1908 worden in het nieuwe seizoen ook toiletvoorzieningen voor supporters geplaatst. Bezoekers van trainingen kunnen hier desgewenst gebruik van maken. Hiermee komt Feyenoord tegemoet aan de vraag vanuit supporters, die dit afgelopen seizoen bij de club hadden neergelegd."

]]>
Mon, 24 Jun 2019 19:41:00 +0200
El Ahmadi hakt knoop door: ''Dit zijn mijn laatste wedstrijden'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/235276/el-ahmadi-hakt-knoop-door-dit-zijn-mijn-laatste-wedstrijden https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/235276/el-ahmadi-hakt-knoop-door-dit-zijn-mijn-laatste-wedstrijden Karim El Ahmadi is bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van het nationale elftal van Marokko. Na de Africa Cup zegt de voormalig middenvelder van Feyenoord De Leeuwen van de Atlas vaarwel.

"Dit zijn mijn laatste wedstrijden voor Marokko", zo laat El Ahmadi weten tegenover FOX Sports. Marokko is de topfavoriet voor de titel. "Dus hopelijk komen we zo ver mogelijk." 

Marokko won het openingsduel met 1-0 van Namibië. "Ik denk wel dat we de betere ploeg waren, maar de eerste wedstrijd is altijd lastig. Het weer hielp ook niet echt mee. Het belangrijkste is dat we de eerste wedstrijd hebben gewonnen", aldus El Ahmadi.

El Ahmadi speelde 63 interlands voor Marokko en daarin was hij eenmaal trefzeker.

]]>
Mon, 24 Jun 2019 18:25:00 +0200
Feyenoord houdt kaarten voor de borst: ''Of we Fer willen?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235321/feyenoord-houdt-kaarten-voor-de-borst-of-we-fer-willen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/235321/feyenoord-houdt-kaarten-voor-de-borst-of-we-fer-willen Met een smalle selectie werkte Feyenoord vandaag de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen af. Er moeten spelers bijkomen, weet ook trainer Jaap Stam.

"Het is wat het is", zucht hij voor de camera van de NOS. En dan vertrekken er mogelijk ook nog spelers, zoals Steven Berghuis. "Hij is een waardevolle speler voor Feyenoord, die wil je niet kwijtraken. Ik heb hem al wel gesproken, maar het gaat er ook om wat hij zelf wil." 

Welke versterkingen er naar De Kuip komen? "We weten allemaal waar we aan toe zijn, wij zijn ook met spelers bezig. Dat gaat soms niet zo snel. Of het waar is dat we Leroy Fer willen? Daar praten we niet over. Het zou ook waar kunnen zijn dat we Lionel Messi willen", aldus Stam.

]]>
Mon, 24 Jun 2019 17:00:00 +0200
Gouka resoluut: ''Dan hoeft Stam daar niet eens aan te denken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235272/gouka-resoluut-dan-hoeft-stam-daar-niet-eens-aan-te-denken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235272/gouka-resoluut-dan-hoeft-stam-daar-niet-eens-aan-te-denken De spelersgroep van Feyenoord heeft dringend behoefte aan een kwaliteitsinjectie. Desondanks haalden de Rotterdammers slechts één nieuwe aanwinst: doelman Nick Marsman kwam transfervrij over van FC Utrecht.

"Het is voor Jaap Stam goed dat de traditionele landing van de Feyenoord-helikopter zoals gewoonlijk pas plaatsvindt op de Open Dag op 21 juli. Want veel nieuwe spelers zijn er nu nog niet te presenteren", schrijft clubwatcher Mikos Gouka namens het Algemeen Dagblad

Haast is geboden in Rotterdam-Zuid. "Vijf weken na het slot van de competitie lijkt er in de Kuip nog weinig te zijn gebeurd. Terwijl van de drie topclubs juist in Rotterdam heel veel behoefte is aan een frisse wind. Nu komt al dat nieuwe elan terecht op de schouders van Jaap Stam."

"Maar zonder nieuw gereedschap hoeft Stam niet eens te denken aan meer dan plek drie in de eredivisie. Feyenoord sloot het afgelopen seizoen af in Sittard tegen Fortuna en sindsdien vertrok het kwartet Jordy Clasie, Robin van Persie, Cuco Martina en Tonny Vilhena bij de club", vervolgt Gouka.

Veel geld verdiende Feyenoord er niet mee. "Vilhena werd naar het steenrijke Russische Krasnodar getransfereerd, maar van de transfersom van een kleine 9 miljoen euro vloeit slechts een bescheiden deel terug in de clubkas. En geld is er nodig om de enigszins ingeslapen selectie, volgens de vorige trainer ook niet gezegend met een ijzeren discipline, weer tot leven te wekken", aldus Gouka.

]]>
Mon, 24 Jun 2019 16:15:00 +0200
Marsman blij met Feyenoord: ''Meten met het hoogste niveau'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235311/marsman-blij-met-feyenoord-meten-met-het-hoogste-niveau https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/235311/marsman-blij-met-feyenoord-meten-met-het-hoogste-niveau Nick Marsman kijkt uit naar zijn periode bij Feyenoord. De sluitpost kwam transfervrij over van FC Utrecht en stond vandaag voor het eerst op het Rotterdamse trainingsveld.

"Ik heb er heel veel zin in moet ik zeggen. Het ziet er fantastisch uit en de eerste indrukken zijn goed", zegt Marsman voor de camera van Feyenoord TV. "Dit is persoonlijk voor mij een heel mooie stap. Feyenoord is één van de grootste clubs in Nederland. Ik denk dat ik me nu kan meten met het hoogste niveau. Ik heb er heel veel zin in."

Bij Feyenoord moet Marsman de concurrentie aangaan met Kenneth Vermeer en Justin Bijlow. "Kenneth ken ik een beetje. Justin niet zo goed. Maar het zijn allebei heel goede keepers en ik denk dat we een mooi team kunnen vormen", aldus Marsman.

]]>
Mon, 24 Jun 2019 15:30:00 +0200