Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Karsdorp: ''Weet niet of ik de KNVB daar dankbaar voor ben'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245974/karsdorp-weet-niet-of-ik-de-knvb-daar-dankbaar-voor-ben https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245974/karsdorp-weet-niet-of-ik-de-knvb-daar-dankbaar-voor-ben Rick Karsdorp heeft genoten van de wedstrijd van afgelopen donderdag, die werd gewonnen met 3-0 tegen Hapoel Beer Sheva. De back kwam deze zomer terug naar Rotterdam om te spelen voor Feyenoord en speelde eindelijk weer negentig minuten.

"Uiteindelijk kun je ook wel blij zijn met 3-0", begint Karsdorp in gesprek met RTV Rijnmond. "Je houdt de nul, je speelt dominant, bent fel met z'n allen en ik denk dat we ook wel hebben laten zien dat we wat fitter waren dan afgelopen zondag. Ik voelde voor de wedstrijd al aan dat dit de dag zou kunnen zijn dat ik weer lekker negentig minuten zou kunnen voetballen. Nu is het voor mij, en voor de rest van de jongens, om dit vast te houden."

De wedstrijd van Feyenoord tegen AZ gaat aanstaand weekend niet door zodat zowel Feyenoord als AZ zich volledig kunnen richten op de returns van hun Europese wedstrijd. "Ik ben er eigenlijk niet blij mee. Het klinkt gek, maar zondag had ik nog kramp in de zeventigste/tachtigste minuut, vandaag zie je dat ik weer negentig minuten kan spelen en eigenlijk wil je in dat ritme blijven. Nu heb je weer een week geen wedstrijd. Het is niet anders, maar of ik de KNVB er dankbaar voor ben weet ik niet", aldus Karsdorp.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 17:46:00 +0200
Berghuis: ''Die zou ik zelfs hebben geëist, onzin natuurlijk'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245924/berghuis-die-zou-ik-zelfs-hebben-geeist-onzin-natuurlijk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245924/berghuis-die-zou-ik-zelfs-hebben-geeist-onzin-natuurlijk Steven Berghuis stond deze zomer nadrukkelijk in de belangstelling van PSV. Berghuis verlengde zijn contract echter bij Feyenoord en speelt sindsdien op een nieuwe positie als nummer tien.

''Die zou ik zelfs hebben geëist, las ik ergens. Onzin natuurlijk, de trainer heeft dat gelukkig tijdens een persconferentie ook weggenomen'', zegt Berghuis tegenover het Algemeen Dagblad. In de wedstrijd tegen Hapoel Beer Sheva stond Berghuis weer op zijn 'normale' positie. "Maar inderdaad, ik was weer rechterspits.'' 

Berghuis ziet een wezenlijk verschil in het spel van Feyenoord. ''In Europa spelen we overtuigender dan in de competitie. Hoe dat komt? Moeilijk te zeggen, maar we speelden nu weer met Leroy Fer en Renato Tapia als blok en Orkun Kökcü daarvoor. Misschien is dat iets wat gewoon klopt. Als rechterspits ben ik niet plaatsgebonden, ik krijg vrijheid. Dat is fijn. En het voelt goed met Rick Karsdorp. Hij maakt het makkelijker voor mij met zijn loopacties'', aldus Berghuis.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 16:51:00 +0200
Vermeer tevreden met defensie: ''Stond gewoon goed vandaag'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245923/vermeer-tevreden-met-defensie-stond-gewoon-goed-vandaag https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245923/vermeer-tevreden-met-defensie-stond-gewoon-goed-vandaag Afgelopen donderdag won Feyenoord vrij gemakkelijk van Hapoel Beer Sheva. Doelman Kenneth Vermeer hield zijn doel schoon en zag dat Feyenoord voldoende kansen creëerden. 

"Het stond gewoon goed, drie goede doelpunten gemaakt, en een goede uitgangspositie voor de return gecreëerd'', begint Vermeer bij RTV Rijnmond. "Het hadden er meer mogen zijn, maar we moeten niet klagen met zo'n uitslag. Het is echter zeker nog niet gedaan, je moet het daar in Israël gewoon benaderen als een 0-0.''

In Europa gaat het tot nu toe erg goed met Feyenoord, maar in de competitie laten de Rotterdammers nog wat steken vallen. Vermeer ziet dit deze wedstrijd dan ook als een leerpunt. ''We zaten lekker in ons vel, dit willen we in de competitie ook brengen'', besluit hij.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 15:56:00 +0200
Twijfels bij middenvelder: ''Ik weet niet of Burger de top gaat halen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245900/twijfels-bij-middenvelder-ik-weet-niet-of-burger-de-top-gaat-halen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245900/twijfels-bij-middenvelder-ik-weet-niet-of-burger-de-top-gaat-halen Wouter Burger begon dit seizoen in de basis van Feyenoord. De publiekslieveling van Feyenoord is echter al weer doorverwezen naar de bank en Feyenoord-watcher Sinclair Bischop denkt niet dat dat snel gaat veranderen.

''Ik weet niet of Wouter Burger de top gaat halen, maar hij heeft er belang bij dat hij vaker gaat spelen'', zo begint Bischop bij RTV Rijnmond. ''Langzamerhand zie je het al afnemen in minuten. Ik denk dadelijk dat als Toornstra weer fit is, dat Burger misschien helemaal geen minuten meer gaat maken als het elftal staat.''

''Als het je een prijs op gaat leveren dan is het een goed beleid. Maar mocht je toch wel weer derde worden en maar zes potjes in Europa, dan blijf je weer een jaar plakken'', vervolgt hij. ''Je moet als club een beleid uitstippelen en heel misschien moet je wel één of twee jaar investeren waarin je wat minder speelt, maar dat er straks wel weer écht een elftal staat", besluit Bischop.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 15:06:00 +0200
Kokcü looft verdediger: ''Het is echt een bikkel'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245898/kokcue-looft-verdediger-het-is-echt-een-bikkel https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245898/kokcue-looft-verdediger-het-is-echt-een-bikkel Edgar Miguel Ié maakte afgelopen donderdag zijn debuut voor Feyenoord. De Rotterdammers hielden de nul en middenvelder Orkan Kokcü looft het spel van de verdediger dan ook.

''Het is een hele rustige jongen. Hij praat bijna niet, maar het is echt een bikkel. Dat hebben we wel nodig denk ik'', zo begint Kökçü over Ié bij Veronica Inside. De middenvelder was ook tevreden over het spel van Feyenoord zelf. ''Ik denk dat we het goed hebben gedaan. ''We hebben weinig weggeven en veel gecreëerd.''

Ié was zelf ook tevreden over de wedstrijd die hij speelde en was met name onder de indruk van de supporters van Feyenoord. ''Natuurlijk ben ik erg blij en wil ik het publiek bedanken, zij waren fantastisch tot het einde van de wedstrijd'', zo liet hij weten bij RTV Rijnmond. 

]]>
Sat, 24 Aug 2019 13:49:00 +0200
Larsson negeert kritiek: ''Ik heb daar niet zoveel aan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245910/larsson-negeert-kritiek-ik-heb-daar-niet-zoveel-aan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245910/larsson-negeert-kritiek-ik-heb-daar-niet-zoveel-aan Sam Larsson lijkt steeds belangrijker te worden voor Feyenoord. De aanvaller scoorde pas al de late gelijkmaker tegen Sparta Rotterdam en was afgelopen donderdag opnieuw belangrijk voor de Rotterdammers.

''Ik ben met een lekker gevoel wakker geworden'', begint Larsson tegenover Feyenoord TV. ''We speelden een sterke eerste helft en het was mooi om een doelpunt te scoren. De twee doelpunten in de tweede helft gaf een mooi gevoel. Zo hebben we een goed resultaat naar de uitwedstrijd.''

Feyenoord creëerde veel kansen, maar in het begin stond vaak de paal in de weg. ''Ik had niet het gevoel dat het zo'n dag ging worden waarop we niet zouden scoren'', vervolgt Larsson, die uiteindelijk de maker werd van de 1-0. ''In de eerste helft zat ik goed in de wedstrijd, maar in de tweede helft val ik er een beetje uit. Overall was het een mooie avond.''

Larsson kreeg bij zijn wissen dan ook een luid applaus van het legioen. ''Het geeft altijd een goed gevoel als je goede kritiek krijgt.'' De Zweed sloot zich de afgelopen weken dan ook af van de kritiek die hij kreeg via verschillende media. ''Iedereen zegt dat, maar ik lees het niet. Ik weet niet waar ik het moet lezen, dus ik heb daar niet zoveel aan. Ik ga gewoon mijn eigen spel spelen en goed trainen'', besluit Larsson.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 12:52:00 +0200
Van Persie: ''Ik ben fan van Feyenoord, maar heb geen functie'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245913/van-persie-ik-ben-fan-van-feyenoord-maar-heb-geen-functie https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245913/van-persie-ik-ben-fan-van-feyenoord-maar-heb-geen-functie Robin van Persie zette afgelopen seizoen een streep onder zijn carrière. Veel mensen denken dat de oud-spits van Feyenoord de Rotterdamers adviseert, maar daar is géén sprake van. 

''Ik ben fan van Feyenoord en heb verder geen functie bij de club. Uiteraard help ik wel graag waar dat kan'', zo laat Van Persie weten tegenover Feyenoord TV. ''Ik ben nu met pensioen en dat bevalt erg goed moet ik zeggen. Sportief was het een goed moment om te stoppen en nu kon ik er een jaar naar toewerken. Een jaar ervoor was ik er mentaal niet 'ready' voor.''

Van Persie is met dit interview ook voor het eerst binnen op het nieuwe trainingscomplex. ''Varkenoord ziet er gelikt uit, het is prachtig. Ik was nog niet binnen geweest, maar het is luxe, modern en de velden zien er ook goed uit.'' 

]]>
Sat, 24 Aug 2019 12:30:00 +0200
'Feyenoord heeft beet; Senesi voor zeven miljoen euro naar Rotterdam' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/245927/feyenoord-heeft-beet-senesi-voor-zeven-miljoen-euro-naar-rotterdam https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/245927/feyenoord-heeft-beet-senesi-voor-zeven-miljoen-euro-naar-rotterdam Feyenoord zou nadrukkelijk geïnteresseerd zijn in Marcos Senesi. De Argentijnse verdediger zou een prioriteit zijn van de Rotterdammers en inmiddels lijkt Feyenoord erin geslaagd om hem binnen te halen.

Het over het algemeen goed geïnformeerde Kuip Talk meldt op Twitter dat de transfer definitief rond is. Feyenoord zou zo'n zeven miljoen euro overmaken naar San Lorenzo, maar de kans is aanwezig dat de Rotterdammers niet 100% van de transferrechten hebben. De kans lijkt groter dat Feyenoord 'slechts' 80 of 90% van de rechten heeft. Naar verwachting wordt Senesi volgende week gekeurd in Rotterdam.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 12:04:00 +0200
Kritiek op Feyenoord: ''Ze genereren geen kapitaal op het veld'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245906/kritiek-op-feyenoord-ze-genereren-geen-kapitaal-op-het-veld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245906/kritiek-op-feyenoord-ze-genereren-geen-kapitaal-op-het-veld In de wedstrijd tegen FC Utrecht kregen veel Feyenoorders kramp. Analisten concludeerden dan ook dat de ploeg niet fit was, maar daar kregen ze veel kritiek op.

''Ze generaliseren het een klein beetje'', begint Vincent Schildkamp bij FOX Sports. ''Natuurlijk heeft het tijd nodig en Feyenoord heeft een behoorlijk elftal als het compleet is. Maar we moeten het ook benoemen als Feyenoord niet fit is en na 30 minuten met de handen op de knieën staan. Daarnaast zijn er veel blessuren en dan moet je concluderen dat het nog wel even gaat duren voor Feyenoord.''

''Tegelijkertijd benoemen we in brede zin dat Feyenoord het derde elftal van Nederland is, als iedereen fit is'', vervolgt Schildkamp. Maduro vraagt zich echter af of Feyenoord die tijd heeft. ''Het legioen wil voor resultaat gaan. Feyenoord moet dan eigenlijk zeggen 'Oke, we hebben een opbouwjaar nodig en gaan voor de .... plaats. Moet je dan zeggen dat je bij de top aan wil sluiten?'', besluit hij.

Schildkamp is het dan ook niet eens met zijn collega. ''Hoe je het ook went of keert, het zijn uiteindelijk lapmiddelen. Met Fer en Narsingh haal je geen speler van 21 van €800.000, die je een paar jaar later voor vijf miljoen door kan verkopen. Daarmee genereer je geen kapitaal en dat is wat er momenteel bij Feyenoord gebeurt'', besluit Schildkamp.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 11:43:00 +0200
Karsdorp baalt van verzette wedstrijd: ''Ik had wel door willen gaan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245868/karsdorp-baalt-van-verzette-wedstrijd-ik-had-wel-door-willen-gaan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245868/karsdorp-baalt-van-verzette-wedstrijd-ik-had-wel-door-willen-gaan Rick Karsdorp is dit seizoen terug bij Feyenoord en daar heeft hij meteen een basisplaats veroverd. De rechtsback is blij dat hij eindelijk weer minuten mag maken, maar hij is nog niet helemaal fit.

''Vijftien wedstrijden in Italië, dat is te weinig. Ik ben zo blij dat ik weer speel. Italië was mooi hoor, maar ik ben 24 jaar en wilde voetballen. Ik wist dat ik hier wekelijks aan bod zou komen'', legt hij zijn keuze voor de Rotterdammers uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. De voetballer speelde vorig seizoen dus weinig wedstrijden en dat heeft ervoor gezorgd dat hij niet okselfris binnenkwam bij Feyenoord. 

''Als je het me nu vraagt, is het jammer dat we AZ-thuis niet al dit weekeinde spelen. Ik had wel door willen gaan. Ik zal ook doortrainen, ik moet sterker worden'', vertelt Karsdorp, die vertrouwen heeft in een goede afloop bij de return in de Europa League. ''Het mag niet meer fout gaan, maar we kunnen niemand onderschatten. Dat heb ik wel geleerd in Italië.''

]]>
Sat, 24 Aug 2019 11:17:00 +0200
Kokcü wordt fitter: ''Steeds makkelijker om 90 minuten vol te maken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245893/kokcue-wordt-fitter-steeds-makkelijker-om-90-minuten-vol-te-maken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245893/kokcue-wordt-fitter-steeds-makkelijker-om-90-minuten-vol-te-maken Feyenoord maakte een goede indruk in de play-offs-wedstrijd voor de Europa League. De Rotterdammers wonnen met 3-0 van Hapoel Beër Sjeva en middenvelder Orkan Kokcü speelde de gehele wedstrijd.

Over zijn eigen spel was Kokcü tevreden. ''Ik vond mezelf wel redelijk goed tot goed spelen. Ik baal alleen wel dat ik geen doelpuntje mee kon pikken.'' Met een 3-0 voorsprong mag Feyenoord het eigenlijk niet meer weggeven, zo weet ook Kokcü. ''We gaan met veel vertrouwen daarheen en we hopen het klusje daar te klaren.''

Kokcü geeft aan steeds fitter te worden. ''In de voorbereiding heb ik veel wedstrijden gespeeld en ik voel me dan ook steeds fitter. Het gaat me steeds makkelijker af om de 90 minuten vol te maken en deze lijn moet ik doorzetten.'' Toch speelde Kokcü niet in het duel met FC Utrecht. ''Ik ben nog jong en had veel wedstrijden achter elkaar gespeeld. Dan is het goed om dat duel even over te slaan'', besluit de middenvelder van Feyenoord.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 10:47:00 +0200
''In Europa spelen we overtuigender dan in de competitie'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245866/in-europa-spelen-we-overtuigender-dan-in-de-competitie https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245866/in-europa-spelen-we-overtuigender-dan-in-de-competitie Het seizoen is nog maar kort bezig, maar Steven Berghuis heeft dit seizoen al op meerdere posities gespeeld. Inmiddels staat hij op zijn vertrouwde plek als rechtsvoor. 

De aanvaller stond de voorbije weken vooral vaak in de spits en dat kwam mede door de blessure van Nicolai Jörgensen. Inmiddels is hij van die positie af en staat hij op zijn vertrouwde plaats aan de zijlijn. ''Die zou ik zelfs hebben geëist, las ik ergens. Onzin natuurlijk, de trainer heeft dat gelukkig tijdens een persconferentie ook weggenomen. Maar inderdaad, ik was weer rechterspits'', vertelt hij aan het Algemeen Dagblad

De ploeg won met Berghuis met 3-0 in de voorronde van de Europa League en dat betekent dat de Rotterdammers met een been in de groepsfase staan. ''In Europa spelen we overtuigender dan in de competitie. Hoe dat komt? Moeilijk te zeggen, maar we speelden nu weer met Leroy Fer en Renato Tapia als blok en Orkun Kökcü daarvoor. Misschien is dat iets wat gewoon klopt.''

]]>
Sat, 24 Aug 2019 10:30:00 +0200
''Schandalig dat Feyenoord nog geen eerste elftal heeft bij de vrouwen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/overige-elftallen/245815/schandalig-dat-feyenoord-nog-geen-eerste-elftal-heeft-bij-de-vrouwen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/overige-elftallen/245815/schandalig-dat-feyenoord-nog-geen-eerste-elftal-heeft-bij-de-vrouwen Het nieuwe seizoen van de Eredivisie Vrouwen is van start. Feyenoord ontbreekt daarin, terwijl onder meer Ajax, PSV en FC Twente wel een vrouwenteam in die competitie hebben.

"Het is schandalig dat Feyenoord nog geen eerste elftal heeft bij de vrouwen", zegt sportmarketeer Chris Woerts in gesprek met NU.nl. De Rotterdammers hebben sinds dit seizoen wel een beloftenteam voor de vrouwen.

"Als tien procent van de begroting bedoeld is voor de jeugdopleiding, dan is één procent voor de vrouwen al genoeg. Zo duur is het allemaal niet. Op de hele begroting is het klein bier", aldus Woerts.

Volgens Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, is het een gemiste kans: "Ajax-Feyenoord zou natuurlijk een prachtig affiche zijn, maar eigenlijk vind ik het nog meer zonde dat je als klein meisje woonachtig in Rotterdam, maar ook bijvoorbeeld in Utrecht, niet kan dromen dat je bij je favoriete club in het eerste elftal speelt."

]]>
Sat, 24 Aug 2019 09:57:00 +0200
''Het is mijn taak om te knallen en te laten zien wat ik kan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245790/het-is-mijn-taak-om-te-knallen-en-te-laten-zien-wat-ik-kan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245790/het-is-mijn-taak-om-te-knallen-en-te-laten-zien-wat-ik-kan Dylan Vente kijkt terug op een lastig seizoen en mindere voorbereiding bij Feyenoord en is blij nu verhuurd te zijn aan RKC Waalwijk.

“Aan het begin van het seizoen heb ik nog best wel aardig gespeeld. Vorig seizoen heb ik een best wel lastig seizoen gehad en dat probeer ik dit jaar te vermijden", legt Vente uit aan FOX Sports. "Vandaar dat ik heb aangegeven om mij te laten verhuren en uiteindelijk mocht dat na een paar weken.”

“Als je realistisch gaat kijken aan het begin van het seizoen, dan weet je dat je geen eerste spits wordt. Je hebt Jorgensen die op de eerste rang staat, dat weet je van te voren. Dan moet je ook realistisch zijn en zeggen dat je een jaar verhuurd wil worden.”

Door de blessure van Jorgensen kreeg hij echter toch een kans als spits. “Er is niet uitgekomen wat ik wilde. Op het trainingskamp ging het lekker, maar in de thuiswedstrijden en oefenwedstrijden vond ik dat niet alles eruit kwam", geeft de jonge aanvaller aan. "Hoe dat kan weet ik niet, maar mijn taak is wel om dit seizoen te knallen en te laten zien wat ik kan.”

Door zijn mindere prestaties kreeg hij vanuit de media al veel over zich heen. “In het begin is het niet leuk om te horen, maar op een gegeven moment dacht ik: Ik heb er schijt aan wat mensen van mij denken en zeggen. Het doet mij nu niet meer zo veel”, biecht hij op.

]]>
Sat, 24 Aug 2019 09:26:00 +0200
Feyenoord verlengt contracten: ''De speler wordt er sowieso beter van'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245861/feyenoord-verlengt-contracten-de-speler-wordt-er-sowieso-beter-van https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245861/feyenoord-verlengt-contracten-de-speler-wordt-er-sowieso-beter-van De topclubs in Nederland slagen er steeds vaker in om sleutelspelers langer aan zich te binden door hun contract te verlengen. Bij Feyenoord werd bijvoorbeeld Steven Berghuis langer vastgelegd.

"Naar mijn idee heeft Ajax die trend gezet. Zij begonnen althans met het openbreken van contracten en het spectaculair verhogen van salarissen. Dat is op zich niet nieuw, ik heb zelf ook wel eens dat soort deals gemaakt, maar het klopt dat je het nu vaker ziet dan voorheen", vertelt zaakwaarnemer Rob Jansen tegenover het Algemeen Dagblad. Inmiddels gebeurt het niet alleen in Amsterdam, maar ook bij Feyenoord.

Een langer contract betekent niet dat de spelers de nieuwe verbintenis ook altijd uitdienen. "Beide partijen kopen als het ware tijd. De club om een geschikte opvolger te vinden. De speler zelf om straks een goede club te vinden. De speler en zijn zaakwaarnemer worden er sowieso beter van'', erkent Jansen. Contracten verlengen is handig, maar er zit ook een groot risico aan. 

"Het risico voor een club is altijd dat een speler geblesseerd raakt, of in een vormcrisis belandt. In dat soort gevallen zit de club opgescheept met een torenhoog, meerjarig salaris. Dat is allemaal onderdeel van het spel. Iedereen ruilt als het ware elkaars voordeeltjes uit, met een dergelijke deal als uitkomst. Zolang het publiek daardoor langer kan genieten van goede spelers, lijkt me daar weinig mis mee."

]]>
Sat, 24 Aug 2019 08:22:43 +0200
Verhuurde Vente: ''Dat maakte voor mij de keuze nog makkelijker'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/245792/verhuurde-vente-dat-maakte-voor-mij-de-keuze-nog-makkelijker https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/245792/verhuurde-vente-dat-maakte-voor-mij-de-keuze-nog-makkelijker Het duurde even, maar Dylan Vente weet nu zeker dat hij komend seizoen niet voor Feyenoord uit komt. "Gistermiddag kreeg ik de bevestiging van Feyenoord", zegt hij op de website van Team Wass.

RKC Waalwijk was niet de enige club die interesse had in de jeugdinternational. "Ik heb begrepen dat er meerdere clubs waren die mij wilden huren. RKC toonde al wat langer belangstelling en was er ook als de kippen bij toen ik daadwerkelijk gehuurd kon worden. Daaruit blijkt dat ze vertrouwen in mij hebben en dat is natuurlijk fijn."

De Waalwijkse club spreekt Vente aan vanwege de manier van spelen. "Vorig seizoen ben ik al een keer gaan kijken toen Emil Hansson, een vriend van mij, er nog speelde. Daarnaast was de ontknoping van de play-offs natuurlijk geweldig om te zien. RKC maakte echt indruk op mij vanwege de manier van spelen en de veerkracht die het toonde.”

Bij zijn nieuwe club krijgt de spits te maken met Fred Grim. "Met hem heb ik prettig gesprek gehad," vertelt Vente. "En dat heeft voor mij de keuze nog wat gemakkelijker gemaakt. Ik ben blij dat ik nu duidelijkheid heb en ik denk dat ik met RKC de juiste keuze heb gemaakt. De club zit in de lift en de faciliteiten zijn ook uitstekend. Ik kijk er naar uit om straks bij de selectie aan te sluiten.”

]]>
Fri, 23 Aug 2019 21:10:00 +0200
''Het was beter geweest als ik vorig jaar al verhuurd was geweest'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245791/het-was-beter-geweest-als-ik-vorig-jaar-al-verhuurd-was-geweest https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245791/het-was-beter-geweest-als-ik-vorig-jaar-al-verhuurd-was-geweest Vandaag werd bekend gemaakt dat de jonge Feyenoord Dylan Vente komend seizoen op huurbasis uit komt voor RKC Waalwijk.

“Het bevalt goed. Ik ben goed opgevangen door de jongens hier en heb gelijk lekker getraind, nog wel apart, maar het ging goed", vertelt hij aan RTV Rijnmond.

“Het speelde al wel een tijdje. Ik had bij Feyenoord al aangegeven minuten te willen maken dit seizoen dan daar mogelijk was. Uiteindelijk is het na een lange tijd wel gelukt.”

Vente is zelf erg blij met de overstap gezien de mindere periode bij Feyenoord. “Ik vond het niet best hoe ik speelde en heb niet mijn maximale eruit kunnen halen. Dat is jammer. Vandaar dat ik blij ben dat ik hier lekker minuten kan gaan maken. Ik wil hier er gewoon alles aan doen om te laten zien wat ik kan en doelpunten te gaan maken.”

“Ik denk dat ik vorig seizoen al verhuurd had moeten worden", geeft de spits toe. "Ik heb vorig jaar eigenlijk een jaar stil gestaan. Dus als ik het achteraf bekijk, was het beter geweest als ik toen ook al een jaartje ervaring op had gedaan.”

Zijn doelen met RKC Waalwijk komend seizoen zijn duidelijk. “Ik verwacht dat we ons handhaven en voor mij persoonlijk om het uiterste eruit te halen en veel doelpunten te maken, dat is echt waar ik gretig op ga zijn.”

]]>
Fri, 23 Aug 2019 20:15:00 +0200
Mogelijk streep door 'mini-Klassieker' tussen Feyenoord en Ajax https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/overige-elftallen/245762/mogelijk-streep-door-mini-klassieker-tussen-feyenoord-en-ajax https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/overige-elftallen/245762/mogelijk-streep-door-mini-klassieker-tussen-feyenoord-en-ajax Het is nog maar de vraag of de Super Cup wedstrijd tussen de Onder 19 ploegen van Ajax en Feyenoord volgende week doorgaat. Zo is het nog niet bekend of er 31 augustus publiek aanwezig mag zijn. Op 25 mei werd de vorige confrontatie in Amsterdam gestaakt na wangedrag van Ajax-hooligans.

Eindverantwoordelijke KNVB geeft aan RTV Rijnmond aan dat de wedstrijd op sportpark De Toekomt gespeeld gaat worden, maar dat er nog besloten moet worden of er wel of geen publiek bij aanwezig mag zijn.

"Tot op heden hebben de clubs nog niets van de KNVB gehoord. Ajax meldt op haar website met een regel dat de wedstrijd volgende week op De Toekomst wordt gespeeld."

"In Rotterdam baart het uitblijven van berichtgeving vanuit Zeist vooral zorgen. Bij Feyenoord zijn de gebeurtenissen van juni stevig geëvalueerd. De club wil niets meer aan het toeval overlaten", wordt er verder geschreven.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 19:24:00 +0200
''Dit moet gewoon de basis zijn voor ons, ook in de competitie'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245753/dit-moet-gewoon-de-basis-zijn-voor-ons-ook-in-de-competitie https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245753/dit-moet-gewoon-de-basis-zijn-voor-ons-ook-in-de-competitie In de twee opeenvolgende thuiswedstrijd in de Europa League wist Ridgeciano Haps met Feyenoord te winnen van hun Europese opponent en de nul te houden.

“Ik denk dat dit gewoon de basis moet zijn voor ons, ook in de competitie", stelt hij bij NOS Sport. "Vandaag gaan we er vanaf de eerste minuut vol erop gaan en dan zie je dat de tegenstander het heel moeilijk heeft met ons.”

Het leek erop dat Hapoel Beer Sheva naar Rotterdam was gekomen om de nul te houden, wat het voetballen voor Feyenoord lastig maakte. “In het begin was het heel lastig, desondanks hebben we wel veel kansen gecreëerd. Ik ben blij met de drie doelpunten die we hebben gemaakt vandaag.”

Ondanks de goede reeks in Europa, krijgt Feyenoord vanwege de resultaten in de competitie veel kritiek over zich heen. “Ik denk dat wij als club zijnde, als spelers, niet te veel naar de buitenwereld moeten luisteren. We weten wat we kunnen en ik denk dat we dat met vlagen ook laten zien”, reageert Haps.

“We mogen dit niet meer weggeven, maar we gaan gewoon van een 0-0 uit, net zoals vorige week tegen Dynamo Tbilisi. We moeten het daar afmaken.”

]]>
Fri, 23 Aug 2019 18:28:00 +0200
Ayoub wekt verbazing: ''Er is altijd wat geweest met Yassin'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245816/ayoub-wekt-verbazing-er-is-altijd-wat-geweest-met-yassin https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245816/ayoub-wekt-verbazing-er-is-altijd-wat-geweest-met-yassin Yassin Ayoub wekt verbazing binnen de Feyenoord-selectie. De middenvelder heeft al drie wedstrijden gemist wegens de aanstaande bevalling van zijn vrouw. 

Dennis van Eersel, Feyenoord-watcher voor RTV Rijnmond, vertelt: "Er is altijd wat geweest met Ayoub." College Sinclair Bischop vult aan: "Hij mist om die reden al drie wedstrijden." Van Eersel: "Drie wedstrijden missen vanwege de bevalling van je vrouw, dat vind ik wel rijkelijk veel. Ik heb het zelf een aantal keer meegemaakt, maar zolang duurde die bevalling ook weer niet."

Van Eersel trekt dan ook een duidelijke conclusie over Ayoub. "Hij staat dus niet hoog in de pikorde bij Jaap Stam. Bij Giovanni van Bronckhorst was dat ook niet het geval en dat zegt toch wel iets over zijn kwaliteiten en of hij het gaat halen bij Feyenoord."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 17:28:00 +0200
Fer geniet van De Kuip: ''Toen begonnen ze mijn naam te scanderen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245806/fer-geniet-van-de-kuip-toen-begonnen-ze-mijn-naam-te-scanderen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/245806/fer-geniet-van-de-kuip-toen-begonnen-ze-mijn-naam-te-scanderen Leroy Fer is door het dolle heen na zijn succesvolle rentree in De Kuip. De middenvelder genoot dan ook volop van de steun die hij kreeg van het publiek in De Kuip. 

"Er kwamen na mijn eerste doelpunt heel veel emoties los. Positieve, welteverstaan. Het was immers lang geleden dat ik had gescoord voor Feyenoord", aldus Fer tegenover NU.nl. "Daarnaast kent iedereen mijn verleden. Bij sommige supporters zat het nog diep dat ik Feyenoord in 2011 verruilde voor FC Twente. Maar toen ze na mijn tweede treffer mijn naam begonnen te scanderen, voelde het alsof iedereen me weer in de armen heeft gesloten."

Tegen de Israëlische formatie kreeg Fer zelfs een publiekswissel. "Ik merk nu niks meer van die negativiteit. Iedereen is hartstikke blij voor me. Ik probeer alles te geven voor de fans nu ik hier weer speel. Het was dan ook lekker dat ik mijn doelpunten uitgerekend voor het vak met Het Legioen maakte."

]]>
Fri, 23 Aug 2019 16:53:03 +0200
Tevreden Ié: ''Ik wil het publiek bedanken, zij waren fantastisch'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245765/tevreden-ie-ik-wil-het-publiek-bedanken-zij-waren-fantastisch https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245765/tevreden-ie-ik-wil-het-publiek-bedanken-zij-waren-fantastisch Edgar Miguel Ié is nog maar even bij Feyenoord, maar nu al is het publiek een grote fan van hem. Na zijn invalbeurt zondag tegen FC Utrecht, mocht hij gisteravond zijn basisdebuut maken tegen Hapoel Beer Sheva.

“Natuurlijk ben ik erg blij en wil ik het publiek bedanken, zij waren fantastisch tot het einde van de wedstrijd“, vertelt de Portugees aan RTV Rijnmond.

Het publiek begon zelfs zijn naam te scanderen, al blijft Ié daar heel nuchter onder. “Voor de aanpassing is ondersteuning zoals deze altijd heel erg goed. De mensen zijn ook gewoon heel blij met dit goede resultaat in eigen huis. Dat moeten wij nu een goed vervolg geven.”

“Feyenoord zet nu in op mij en geeft mij daarmee ook vertrouwen. Ik krijg de gelegenheid om mijzelf te laten zien bij Feyenoord, al twee keer. Het is een mooie kans om mijn waarde te tonen.”

Naast het publiek zijn ook medespelers Kenneth Vermeer en Rick Karsdorp blij met hem. “Het is een goede en rustige jongen, maar als je hem op het veld ziet dan is het een beest. Hij maakt geen grappen, hij is snel, hij blokt, hij verdedigt goed. Hij is echt een aanwinst voor het team”, aldus Vermeer.

“Hij is een hele goede voetballer", begint Karsdorp. "Het enige probleem is dat hij alleen Portugees spreekt, en heel weinig of helemaal niemand in de selectie spreekt Portugees. Als hij zijn taken uitvoert en speelt zoals vandaag, dan hoeft hij van mij ook geen Engels of Nederlands te leren.”

]]>
Fri, 23 Aug 2019 16:23:00 +0200
Haps: ''Ik kan niet met hem communiceren, maar hij is overal'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245749/haps-ik-kan-niet-met-hem-communiceren-maar-hij-is-overal https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245749/haps-ik-kan-niet-met-hem-communiceren-maar-hij-is-overal Ridgeciano Haps stond gisteren voor het eerst op het veld met Edgar Miguel Ié en is erg tevreden met de Portugese verdediger, ook al zijn er kleine problemen tussen de twee verdedigers.

“Het is wel lekker. Ik kan niet met hem communiceren, maar ik zie hem overal waar ik hem nodig heb", vertelt hij voor de camera van NOS Sport na afloop van de wedstrijd. "Ik cover hem ook heel goed, dus er is wel een goede samenwerking.”

“Hij kan geen Engels en ik kan geen Portugees, dus het is moeilijk", gaat hij verder in op het communicatieprobleem. "Vandaag heeft hij het heel goed gedaan. Wij zijn heel blij met hem.”

Aan het einde van de wedstrijd lieten ook de supporters blijken blij te zijn met de Portugese huurling. “Ik hoorde dat iedereen zijn naam riep. Dat is mooi voor hem.”

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? Ié! Ié! Ié! ???? Edgar Miguel Ié steelt de Rotterdamse harten! Al is het voor zijn ploeggenoten nog lastig om met de nieuwe Feyenoord-verdediger te communiceren ???? #nos #sport #feyenoord

Een bericht gedeeld door NOS Sport (@nossport) op

]]>
Fri, 23 Aug 2019 15:21:00 +0200
''Bij Feyenoord heeft hij laten zien over veel potentie te beschikken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/245747/bij-feyenoord-heeft-hij-laten-zien-over-veel-potentie-te-beschikken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/245747/bij-feyenoord-heeft-hij-laten-zien-over-veel-potentie-te-beschikken Dylan Vente maakt het seizoen op huurbasis af bij RKC Waalwijk, zo liet Feyenoord vrijdagmorgen weten via de officiële kanalen. Algemeen directeur Frank van Mosselveld is blij met de komst van de 20-jarige aanvaller. 

"Met Dylan hebben we een speler in huis gehaald die ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat ervaring heeft op Eredivisieniveau", legt hij uit op de clubsite. "Bij Feyenoord heeft hij laten zien over veel potentie te beschikken en krijgt de kans om dat nog verder te ontwikkelen", aldus Van Mosselveld.

"Met Dylan halen we een veelzijdige spits bij onze selectie, waarmee we aanvallend meerdere opties hebben", besluit de bestuurder over de deal met de club uit Rotterdam. Vente heeft bij Feyenoord, waar hij op 13 september 2017 zijn debuut maakte, overigens nog een contract tot medio 2022. 

]]>
Fri, 23 Aug 2019 14:31:00 +0200
Van der Gijp adviseert Karsdorp: ''Beperk het een beetje'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245653/van-der-gijp-adviseert-karsdorp-beperk-het-een-beetje https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/245653/van-der-gijp-adviseert-karsdorp-beperk-het-een-beetje Jan-Arie Van der Heijden mocht vertrekken bij Feyenoord, maar na de blessure van Sven van Beek en het vertrek van Jeremiah St. Juste moest hij toch blijven. Op dit moment zit hij weer op de reservebank.

René van der Gijp denkt dat het voor iedere verdediger moeilijk is bij Feyenoord en dat heeft met de opkomende backs te maken. Die gaan zo veel mee naar voren, dat ze het verdedigende aspect wel eens vergeten. "Het vervelende voor dat centrum is natuurlijk dat je van je backs niet veel steun hebt. Die zijn altijd weg'', vertelt hij bij Veronica.

''Je zou tegen Karsdorp beter kunnen zeggen: beperk het een beetje. We hebben hem verleden keer nog met kramp zien liggen. Ga dan twee of drie keer, maar zorg dat je in de buurt bent als de ballen bij Botteghin komen en dat je dan niet bij de cornervlag staat. Karsdorp heeft de conditie nu niet om het twintig keer in een helft te doen. Dan kun je het beter twee, drie keer goed doen'', besluit de analist.

]]>
Fri, 23 Aug 2019 13:40:00 +0200