Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Fortuna Sittard-trainer trots: ''We hebben anders gespeeld dan anders'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204291/fortuna-sittard-trainer-trots-we-hebben-anders-gespeeld-dan-anders https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204291/fortuna-sittard-trainer-trots-we-hebben-anders-gespeeld-dan-anders Rene Eijer, trainer van Fortuna Sittard is trots op zijn ploeg. De promovendus verraste zondag en won met 0-2 op bezoek bij Feyenoord in De Kuip.

"We hebben anders gespeeld dan anders. We wachtten tot we onder druk kwamen. Dat hebben de spelers perfect gedaan", begint Eijer tijdens de persconferentie. "De laatste weken zien we progressie, zowel individueel als team. Complimenten voor het team."

Assistent-trainer Kevin Hofland is eveneens lovend. "Met hard werken en discipline zijn beloond, dan komen de individuele kwaliteiten naar boven", liet hij weten. "Even genieten en morgen focus op de volgende wedstrijd." 

]]>
Sun, 16 Dec 2018 21:23:34 +0100
''Dat wil je juist hebben: dat ze geïrriteerd raken en dat De Kuip gaat fluiten'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204289/dat-wil-je-juist-hebben-dat-ze-geirriteerd-raken-en-dat-de-kuip-gaat-fluiten https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204289/dat-wil-je-juist-hebben-dat-ze-geirriteerd-raken-en-dat-de-kuip-gaat-fluiten Fortuna Sittard won zondag verrassend met 0-2 op bezoek bij Feyenoord. Lars Hutten, aanvaller van de promovendus heeft zin in de terugreis naar Limburg.

"Het zijn twee uurtjes, maar het wordt twee uur lang genieten met de jongens", glimlacht de Fortuna-aanvaller. "De mooiste overwinning uit mijn carrière? Ja, dit is wel de mooiste."

Volgens Hutten speelde Fortuna Sittard met het gevoel dat er wat te halen viel in De Kuip. "We hebben gezegd: jongens, ga gewoon door en dan valt hij vanzelf. Daarna zie je dat Feyenoord tegen zichzelf gaat voetballen. En dat wil je juist hebben: dat ze geïrriteerd raken en dat De Kuip gaat fluiten."

]]>
Sun, 16 Dec 2018 20:57:54 +0100
''De weg is nog lang, maar we moeten nu alleen naar onszelf kijken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204287/de-weg-is-nog-lang-maar-we-moeten-nu-alleen-naar-onszelf-kijken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204287/de-weg-is-nog-lang-maar-we-moeten-nu-alleen-naar-onszelf-kijken Sven van Beek baalt van de nederlaag van Feyenoord. De verdediger kon een 0-2 nederlaag in eigen huis tegen Fortuna Sittard niet voorkomen.

"Maar nu vallen we ineens weer zo ver naar beneden, wat helemaal nergens voor nodig is", vertelt hij aan VoetbalPrimeur. "Ik denk dat we veel te lang met de bal aan de voet liepen, waardoor we onszelf in de problemen brachten. Je weet dat je één, twee keer moet raken tijdens zo'n wedstrijd. Maar dat deden we niet."

Het gat met PSV en Ajax is momenteel tien en acht punten. "De weg is nog lang, maar we moeten nu alleen naar onszelf kijken en niet naar anderen. We moeten elke wedstrijd winnen en sowieso plek drie veiligstellen."

]]>
Sun, 16 Dec 2018 20:40:29 +0100
''Ik denk dat we gewoon rustig moeten blijven, maar wel moeten leren'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204282/ik-denk-dat-we-gewoon-rustig-moeten-blijven-maar-wel-moeten-leren https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204282/ik-denk-dat-we-gewoon-rustig-moeten-blijven-maar-wel-moeten-leren Sven van Beek baalt van de nederlaag van Feyenoord tegen Fortuna Sittard. De verdediger denkt dat Feyenoord de goede lijn van de afgelopen weken door had moeten trekken.

"Ik denk dat je de eerste helft niet goed aan de wedstrijd begint. Je doet jezelf tekort door onnodige beslissingen te nemen. De ballen naar de verkeerde kleur passen op het middenveld en dan kom je achterin op een ondertal situatie te staan. Daar loeren ze op en dat hebben ze uitstekend gedaan. Verder maak je je eigen kansen niet af", begint Van Beek tegenover RTV Rijnmond. "Ik denk dat we juist in een lekkere flow zaten de afgelopen weken: goed positie spel laten zien en dat wilden we vandaag doorzetten. Alleen dat is niet het geval geweest."

Feyenoord heeft zodoende opnieuw punten verspeeld. "De afgelopen weken heb je keihard gewerkt om dichterbij te komen en dan laat je het hier liggen. Dat is gewoon zuur. Ik denk dat we gewoon rustig moeten blijven, maar wel van de slechte momenten moeten leren. Ik denk dat wij een goed team hebben dat thuis onverslaanbaar moet zijn. Vandaag viel echt alles de andere kant op."

]]>
Sun, 16 Dec 2018 20:26:20 +0100
Vente zoekt naar verklaring: ''Daar heeft iedereen zijn aandeel in'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204279/vente-zoekt-naar-verklaring-daar-heeft-iedereen-zijn-aandeel-in https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204279/vente-zoekt-naar-verklaring-daar-heeft-iedereen-zijn-aandeel-in Feyenoord heeft zondag een nederlaag geleden tegen promovendus Fortuna Sittard. Dylan Vente, aanvaller van de Rotterdammers heeft geen verklaring voor het zwakke spel van de ploeg.

"Dat is niet te verklaren, denk ik. We hadden een goede week. Het vertrouwen was er in het elftal. Dat dit gebeurt, dat kan niet. Daar heeft iedereen zijn aandeel in. Dat is gewoon niet goed genoeg. We weten allemaal van onszelf dat het beter moet. Door een fout aan onze kant scoren ze de 0-1. Dan wil je te gehaast de 1-1 maken en scoren ze uiteindelijk nog de 0-2. Dan is het over."

Vente baalt dat hij niet van waarde heeft kunnen zijn met een doelpunt. "Het is logisch dat mensen veel verwachten van je. Helaas kwam het er vandaag niet uit. Je weet dat een spits wordt afgerekend op doelpunten en dat heb ik helaas de afgelopen twee wedstrijden niet kunnen doen. Daar moet je niet te lang bij stilstaan en met positieve gedachten naar de volgende wedstrijd gaan."

]]>
Sun, 16 Dec 2018 20:19:31 +0100
Van Persie: ''Ik kan er wel een mooi verhaal van maken, maar het is zo'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204275/van-persie-ik-kan-er-wel-een-mooi-verhaal-van-maken-maar-het-is-zo https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204275/van-persie-ik-kan-er-wel-een-mooi-verhaal-van-maken-maar-het-is-zo Robin van Persie mocht zondag ruim twintig minuten meedoen bij Feyenoord tegen Fortuna Sittard. De spits kon een nederlaag echter niet voorkomen tegen de promovendus.

"Het is frustrerend dat we hier verliezen", zegt hij tegen FOX Sports. "Dit is de eerste keer dit jaar maar het is terecht. Ik kan er wel een mooi verhaal van maken, maar het is zo. Ik had het liever anders gezien, tuurlijk. Als je de kansen alleen niet benutten... Zo simpel is het, zij deden dat wel."

Tegen FC Utrecht hoopt Van Persie doordeweeks te mogen starten. "Ik voel me goed nu en hoop dat het zo blijft. Ik hoop dan te kunnen starten, al is dat ook aan de trainer. Ik hoop het wel echt, dat is ook het doel van de keuzes van vandaag. Vandaag invallen, daarna een paar dagen trainen en dan donderdag spelen en winnen. Dat is het belangrijkste."

]]>
Sun, 16 Dec 2018 20:00:02 +0100
''Ik hoop dat hij uiteindelijk net zoveel wedstrijden als Vilhena zal spelen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204272/ik-hoop-dat-hij-uiteindelijk-net-zoveel-wedstrijden-als-vilhena-zal-spelen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204272/ik-hoop-dat-hij-uiteindelijk-net-zoveel-wedstrijden-als-vilhena-zal-spelen Feyenoord-jeugdtrainer Cor Adriaanse heeft hoge verwachtingen van Orkun Kökcü. De zeventienjarige middenvelder maakte zondag zijn basisdebuut voor de Rotterdammers.

"Het is een hele goede voetballer. Hij is tweebenig en heeft veel diepte in zijn spel. Orkun heeft zeker geen ruzie met de bal", aldus Adriaanse in gesprek met de NOS. "Hij heeft echt stappen gezet de afgelopen tijd en deze volgende stap is goed voor hem. Hij doet gewoon de dingen die hij moet doen en doet deze goed. Zo'n debuut is niet alleen voor hem leuk, maar ook zeker voor ons. Daar genieten wij ook van."

Adriaanse hoopt voor het talent dat hij veel speelminuten krijgt. "Hij moet zorgen dat hij minuten blijft maken en een vaste waarde worden. Nu heeft hij 45 minuten gespeeld, laat dat hele wedstrijden worden. Ik hoop dat hij uiteindelijk net zoveel wedstrijden als Tonny Vilhena zal spelen."

]]>
Sun, 16 Dec 2018 19:43:26 +0100
Feyenoord verliest: ''Wat daar de reden van is? Dat weet ik ook niet'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204268/feyenoord-verliest-wat-daar-de-reden-van-is-dat-weet-ik-ook-niet https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204268/feyenoord-verliest-wat-daar-de-reden-van-is-dat-weet-ik-ook-niet René van Dieren, voormalig speler van Feyenoord snapt niets van het verlies van Feyenoord tegen Fortuna Sittard. Volgens Van Dieren heeft het te maken met motivatie.

"Je ziet wat voor een prestatie de ploeg van Van Bronckhorst heeft neergezet tegen PSV. Dat was geen geluk. Waarom het vandaag niet lukt? Wat daar de reden van is? Dat weet ik ook niet. Het feit is wel dat Feyenoord weer van een promovendus verliest, en dat ook nog eens in eigen huis. Dat is wel pijnlijk. Als je me nu opnieuw zou vragen of Feyenoord nog iets van de competitie kan maken dit seizoen, dan zeg ik nee. De competitie is nu wel voorbij", begint Van Dieren bij Radio Rijnmond.

Orkun Kokcu mocht voor het eerst in de basis beginnen. "Het was vandaag een ontzettend lastige wedstrijd voor die jongen. Dit kun je hem dan ook niet aanrekenen. Het is zonder twijfel een toptalent waar we de komende jaren veel plezier aan zullen beleven, maar vandaag is hij door zijn eigen teamgenoten in de steek gelaten."

]]>
Sun, 16 Dec 2018 19:28:48 +0100
Van Bronckhorst baalt: ''Het was aardig stil in de kleedkamer en dat moet ook'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204266/van-bronckhorst-baalt-het-was-aardig-stil-in-de-kleedkamer-en-dat-moet-ook https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204266/van-bronckhorst-baalt-het-was-aardig-stil-in-de-kleedkamer-en-dat-moet-ook Feyenoord heeft zondag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Fortuna Sittard. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst verloor in eigen huis met 0-2 van de promovendus.

"Als je de laatste wedstrijden van ons vergelijkt met de wedstrijd van vandaag, dat is een wereld van verschil. Daarom win je vandaag niet. In balbezit was het te vaak niet goed vandaag. Zeker in de eerste helft niet, maar ook in de tweede helft. We konden moeilijk de vrije man vinden, vooral de backs", begint Van Bronckhorst tegenover FOX Sports.

Feyenoord had moeite met het compacte spel van Fortuna Sittard. "Dan moet je geduld hebben maar het tempo ook hoog houden. Dat was een stuk minder vandaag. Een paar keer leden we balverlies, waardoor het achterin open lag. We kregen een aantal grote kansen tegen en zij scoorden twee keer", vervolgt hij. "We zijn allemaal teleurgesteld. Dat voelen we allemaal. Het was aardig stil in de kleedkamer en dat moet ook. De laatste weken hebben we goodwill gekweekt met goed spel, vandaag was daar niks van te zien."

]]>
Sun, 16 Dec 2018 19:18:55 +0100
Berghuis schaamt zich: ''Tuurlijk snap ik dat, maar daar kan ik niks mee'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204261/berghuis-schaamt-zich-tuurlijk-snap-ik-dat-maar-daar-kan-ik-niks-mee https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204261/berghuis-schaamt-zich-tuurlijk-snap-ik-dat-maar-daar-kan-ik-niks-mee Feyenoord heeft zondag in eigen huis met 0-2 verloren van Fortuna Sittard. Steven Berghuis, aanvaller van de Rotterdammers schaamt zich kapot na de wedstrijd.

"Voor onszelf hadden we een goed gevoel overgehouden aan de laatste weken", zegt Berghuis in gesprek met FOX Sports. "We zijn steeds beter gaan spelen. Op zich komen we vandaag niet vaak in de problemen. We waren zelf niet creatief genoeg. Iedereen denkt: Fortuna-thuis, dat win je wel makkelijk. Daar moet je alleen wel goed spel voor op de mat leggen. Daarvoor waren we vandaag niet goed genoeg."

Berghuis heeft de fans ook horen klagen. "Tuurlijk snap ik dat, maar daar kan ik niks mee. Na de 1-0 kwamen we in de problemen en speelden we tegen een achterstand aan. Tuurlijk bleven we erin geloven, je kan zo twee goals maken. Maar na de 0-1 begin je tegen jezelf te voetballen. Het werd te gehaast en de goals vielen niet."

]]>
Sun, 16 Dec 2018 19:02:43 +0100
Feyenoord in eigen huis onderuit tegen Fortuna Sittard https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204255/feyenoord-in-eigen-huis-onderuit-tegen-fortuna-sittard https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204255/feyenoord-in-eigen-huis-onderuit-tegen-fortuna-sittard Feyenoord heeft zondag een moeizame wedstrijd gespeeld tegen Fortuna Sittard. In eigen huis verloor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 0-2 van de promovendus.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd, maar kwam niet tot scoren. Tegenvaller voor Feyenoord in de eerste helft is het uitvallen van Jordy Clasie. De middenvelder werd in de rust vervangen door Renato Tapia.

Een kleine tien minuten na rust kwam Feyenoord in de problemen. Een snelle uitbraak van Fortuna Sittard leidde tot de openingstreffer van de Limburgers via Lars Hutten. Na de goal zette Feyenoord een slotoffensief in de jacht op de gelijkmaker. In de extra tijd kwam Fortuna Sittard op 0-2 via El Messaoudi.

]]>
Sun, 16 Dec 2018 18:37:56 +0100
Van Bronckhorst over basisdebutant: ''Zijn talent is voor mij duidelijk'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204234/van-bronckhorst-over-basisdebutant-zijn-talent-is-voor-mij-duidelijk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204234/van-bronckhorst-over-basisdebutant-zijn-talent-is-voor-mij-duidelijk Feyenoord begint over een kwartier aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Een verrassende naam in de basis in de jonge Kökcü. Vorige week bewees hij zijn waarde met een goal en een assist. Vandaag mag het jonge talent laten zien wat hij kan. 

Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tussen de Rotterdammers en Fortuna Sittard liet Gio al weten over Kökcü: "Hij heeft een goed signaal afgegeven vorig week. Er kwam een hoop pers op hem af. Op de training merk ik geen verschil, en dat wil je zien. Dat is heel knap op zijn leeftijd."

"Ik koos niet voor niets voor Kökcü. Als je op zo'n leeftijd al zo kunt spelen, dan zegt dat wat over je talent. Zijn talent is voor mij duidelijk. Het geeft mij een goed gevoel dat hij dat nu ook in wedstrijden laat zien", aldus de lyrische coach over zijn pupil.

 

]]>
Sun, 16 Dec 2018 16:30:00 +0100
Van Bronckhorst over basisdebutant: ''Zijn talent is voor mij duidelijk'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204233/van-bronckhorst-over-basisdebutant-zijn-talent-is-voor-mij-duidelijk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204233/van-bronckhorst-over-basisdebutant-zijn-talent-is-voor-mij-duidelijk Feyenoord begint over een kwartier aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Een verrassende naam in de basis in de jonge Kökcü. Vorige week bewees hij zijn waarde met een goal en een assist. Vandaag mag het jonge talent laten zien wat hij kan. 

Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tussen de Rotterdammers en Fortuna Sittard liet Gio al weten over Kökcü: "Hij heeft een goed signaal afgegeven vorig week. Er kwam een hoop pers op hem af. Op de training merk ik geen verschil, en dat wil je zien. Dat is heel knap op zijn leeftijd."

"Ik koos niet voor niets voor Kökcü. Als je op zo'n leeftijd al zo kunt spelen, dan zegt dat wat over je talent. Zijn talent is voor mij duidelijk. Het geeft mij een goed gevoel dat hij dat nu ook in wedstrijden laat zien", aldus de lyrische coach over zijn pupil.

 

]]>
Sun, 16 Dec 2018 16:30:00 +0100
Feyenoord tegen Fortuna Sittard met Kökcü in de basis https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204232/feyenoord-tegen-fortuna-sittard-met-koekcue-in-de-basis https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204232/feyenoord-tegen-fortuna-sittard-met-koekcue-in-de-basis Vanmiddag speelt Feyenoord om kwart voor vijf tegen Fortuna Sittard. Op deze druilerige zondagmiddag gaat Feyenoord op zoek naar de volgende driepunter. Bij Feyenoord een opvallende basisopstelling. 

De ploeg uit Rotterdam is gebaat bij een overwinning om het gat met PSV en Ajax niet nog groter te laten worden. Bij de Rotterdammers staat Kökcü in de basis. De jonge speler maakte vorige week nog een doelpunt en een assist. Vandaag mag hij vanaf minuut één laten zien wat hij waard is. 

Bij Fortuna Sittard spelen de verwachte elf namen in de basis. Feyenoord bezet momenteel de derde plek op de Eredivisieranglijst, Fortuna doet het beter dan verwacht, zij staan elfde. 

 

Bijlow; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Malacia; Clasie, Vilhena, Kökcü; Berghuis, Van Persie, Larsson. 

]]>
Sun, 16 Dec 2018 15:56:46 +0100
Clasie raakte plezier kwijt: ''Pas nu geniet ik weer echt'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204165/clasie-raakte-plezier-kwijt-pas-nu-geniet-ik-weer-echt https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204165/clasie-raakte-plezier-kwijt-pas-nu-geniet-ik-weer-echt Jordy Clasie werd dankzij zijn prestaties op het WK van 2014 volop geprezen en een grote toekomst voorspeld. Na een avontuur in Engeland is de middenvelder echter weer terug op het oude nest in Rotterdam.

"Ach, zo heb ik er zelf nooit ingestaan, hoor", reageert Clasie laconiek in het Algemeen Dagblad. "Je geniet natuurlijk wel van dat soort momenten, maar het is niet zo dat ik na afloop van die halve finale dacht 'en nu stoot ik door naar de absolute top'. Ik wilde wel een stap gaan maken en dat he bik ook gedaan."

De middenvelder raakte zijn plezier in het spelletje echter kwijt. "Maar pas nu geniet ik weer echt. Dat gevoel is mij veel waard, dat wil ik behouden. Als je gelukkig bent thuis, dan speel je goed."

 

]]>
Sat, 15 Dec 2018 19:08:00 +0100
''Dan ben je een speler voor wie een grote toekomst is weggelegd'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204139/dan-ben-je-een-speler-voor-wie-een-grote-toekomst-is-weggelegd https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204139/dan-ben-je-een-speler-voor-wie-een-grote-toekomst-is-weggelegd Orkun Kökcü schitterde in zijn eredivisiedebuut tegen FC Emmen lijkt zondag tegen Fortuna te gaan beginnen. VI-verslaggever Martijn Krabbendam voorspelt een grote toekomst voor de jonge middenvelder 

''Prima debuut en voor Feyenoord alleen maar mooi dat er een speler uit de eigen jeugd zich zo manifesteert'', zegt Krabbendam in gesprek met Voetbal International. ''Het is een technisch en creatieve middenvelder, tweebenig ook. En iemand die zoveel vertrouwen heeft in zijn eigen kwaliteiten, dat-ie ballen op gaat eisen, mee wil voetballen en zich toch op die manier onderscheidt.''

Krabbendam heeft dan ook veel respect voor de pas 17-jarige Kökcü. ''Je moet het maar doen, je valt in, je gaat meespelen en je bent nog maar zeventien. Dan ben je een speler voor wie normaal gesproken een grote toekomst is weggelegd.''

]]>
Sat, 15 Dec 2018 16:46:00 +0100
''Ik kwam alleen nog naar de club om te trainen en dan weer naar huis te gaan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204134/ik-kwam-alleen-nog-naar-de-club-om-te-trainen-en-dan-weer-naar-huis-te-gaan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204134/ik-kwam-alleen-nog-naar-de-club-om-te-trainen-en-dan-weer-naar-huis-te-gaan In 2015 maakte Jordy Clasie de prachtige stap naar de Premier League, een droom van velen. Maar voor de middenvelder werd het allemaal niet zoals verwacht, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

''Ik zat in Engeland op een dood spoor. We hadden daar allerlei programma’s die we in het krachthonk moesten draaien. Het is soms lastig om je daar elke dag weer voor op te laden, zonder uitzicht op speelminuten, maar ik heb me er altijd toe kunnen blijven aanzetten. Mijn mentaliteit is altijd een sterk punt geweest.''

''Als jongetje kwam ik dagelijks met de trein vanuit Haarlem naar Rotterdam, omdat ik bij Feyenoord wilde slagen. Dat hield ik zonder problemen vol. Maar in Engeland werd op die sterke mentaliteit een nog groter beroep gedaan. Ik kwam alleen nog naar de club om te trainen en dan weer naar huis te gaan. Ik was het helemaal niet gewend om af en toe zelfs vierde keuze te zijn.''

]]>
Sat, 15 Dec 2018 15:29:00 +0100
''Ik wilde zo graag terug, dat zat al zo lang in mijn hoofd'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204132/ik-wilde-zo-graag-terug-dat-zat-al-zo-lang-in-mijn-hoofd https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/204132/ik-wilde-zo-graag-terug-dat-zat-al-zo-lang-in-mijn-hoofd Jordy Clasie beleeft weer oude tijden bij Feyenoord dit seizoen. De middenvelder is met zijn ploeg bezig aan een goede reeks en is blij dat hij weer in Rotterdam speelt. Al duurde het voor de middenvelder veel te lang dat hij weer in de havenstad mocht spelen.

Clasie beleefde de hele voorbereiding bij Southampton, terwijl hij dat maar niets vond. ''Mark Hughes, die inmiddels ook alweer ontslagen is, stond toen nog voor de groep bij Southampton. Hij wilde mij een kans ­geven en dat waardeerde ik. Maar ik had mijn zinnen al gezet op een terugkeer naar Feyenoord, waarmee de gesprekken gaande waren. Het duurde alleen lang voor er groen licht was dat ik naar Feyenoord zou gaan'', zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

''We waren al op trainingskamp in China geweest en het duurde maar en het duurde maar. Twee weken China, dat zag ik helemaal niet zitten. Met lood in mijn schoenen ben ik vervolgens dat vliegtuig in gestapt. Ik moest wel, de onderhandelingen tussen Feyenoord en Southampton verliepen stroef. Toen we later met Southampton in Frankrijk waren, was er eindelijk een akkoord tussen de clubs. Eindelijk. Ik wilde zo graag terug, dat zat al zo lang in mijn hoofd.''

]]>
Sat, 15 Dec 2018 14:20:00 +0100
Gustafson grapt: ''En dan juichen met een sliding voor het thuisvak, zeker?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/204094/gustafson-grapt-en-dan-juichen-met-een-sliding-voor-het-thuisvak-zeker https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/204094/gustafson-grapt-en-dan-juichen-met-een-sliding-voor-het-thuisvak-zeker Simon Gustafson is topscorer van FC Utrecht met vier doelpunten en drie daarvan maakte hij vanaf de penaltystip. De middenvelder blijkt een specialist te zijn. 

De Zweed weet eigenlijk niet of hij een geheim heeft, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. ''Mijn plan is om te kijken naar de keeper. In theorie is het zo dat als hij beweegt, dan leg jij hem in de andere hoek. Blijft-ie staan dan schiet je de bal hard in de hoek. Hard genoeg, zodat hij er niet bij kan. Dat is mijn theorie. Dat klinkt makkelijk, dat is het natuurlijk niet, maar het is wel altijd mijn plan."

Gustafson en de rest van de selectie hebben een moeilijk programma voor de winterstop. Eerst moet de ploeg op bezoek bij SC Heerenveen en daarna wachten Feyenoord en Ajax. De middenvelder speelde in Rotterdam, maar hij heeft er nog niet over nagedacht om de beslissende strafschop te nemen als het zover komt in het bekerduel. ''En dan juichen met een sliding voor het thuisvak, zeker? Nee, nee. Ik heb nog niet over die wedstrijd nagedacht. Eerst maar eens uit naar Heerenveen."

]]>
Sat, 15 Dec 2018 12:52:00 +0100
'Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Kökcü maakt zich op voor basisdebuut' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204059/vermoedelijke-opstelling-feyenoord-koekcue-maakt-zich-op-voor-basisdebuut https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204059/vermoedelijke-opstelling-feyenoord-koekcue-maakt-zich-op-voor-basisdebuut Morgen speelt Feyenoord in de eigen Kuip tegen Fortuna Sittard. Voor deze wedstrijd lijkt trainer Giovanni van Bronckhorst drie wijzigingen door te voeren.

Robin van Persie is weer hersteld van een blessure en het Algemeen Dagblad verwacht dan ook dat hij de plaats van Dylan Vente over zal nemen. Verder vervangt Bart Nieuwkoop de geblesseerde Jeremiah St. Juste en lijkt er mooi nieuws aan te komen voor Orkun Kökcü. De pas 17-jarige middenvelder kan zijn basisdebuut in De Kuip gaan maken.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow, Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Malacia, Clasie, Kökcü, Vilhena, Berghuis, Van Persie, Larsson

]]>
Sat, 15 Dec 2018 12:08:00 +0100
''Wat Orkun nu doet, zorgt voor een duidelijk signaal aan veel andere jeugdspelers'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204055/wat-orkun-nu-doet-zorgt-voor-een-duidelijk-signaal-aan-veel-andere-jeugdspelers https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204055/wat-orkun-nu-doet-zorgt-voor-een-duidelijk-signaal-aan-veel-andere-jeugdspelers Afgelopen weekend maakte Orkun Kökcü als invaller zijn debuut voor Feyenoord en daarin maakte hij indruk. Voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard is het dan ook niet ondenkbaar dat hij in de basis zal beginnen.

"Hij heeft het tegen Emmen heel goed gedaan. En het belangrijkste is hoe wíj willen spelen. Dat ging afgelopen zondag met Orkun prima", begint trainer Giovanni Van Bronckhorst in De Telegraaf. ''Voor Orkun is het mooi om met die oudere gasten te trainen en te spelen. Daar wordt elke jeugdspeler beter van. Ik heb mijn eerste stappen gemaakt aan de hand van mannen als Fraser, De Wolf, Scholten en Bosz."

''Als je op deze leeftijd al zo kan voetballen als Orkun, zegt dat iets over je talent", vervolgt hij. "Dat hebben wij ook ingezien. We willen spelers uit de eigen opleiding in ons eerste elftal zien en wat Orkun nu doet, zorgt voor een duidelijk signaal aan veel andere jeugdspelers."

Van Bronckhorst is dan ook niet bang dat alle aandacht hem naar de kop gaat gaat stijgen: "Hij is een vrij rustige jongen. Hij doet zijn werk en je hoort hem niet. Hij wil de hele dag maar voetballen. Af en toe moet ik hem afremmen. Maar dat heb ik liever dan iemand te moeten pushen. En het is ook lekker om te zien dat er drive in een speler zit''. besluit de trainer van Feyenoord.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 10:14:00 +0100
Clasie wil blijven: ''Feyenoord is mijn club, er gaat voor mij weinig boven de Kuip'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204054/clasie-wil-blijven-feyenoord-is-mijn-club-er-gaat-voor-mij-weinig-boven-de-kuip https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/204054/clasie-wil-blijven-feyenoord-is-mijn-club-er-gaat-voor-mij-weinig-boven-de-kuip Afgelopen zomer nam Feyenoord middenvelder Jordy Clasie op huurbasis over van Southampton. De kans bestaat dat hij terug moet naar Engeland, maar het liefst blijft hij in De Kuip voetballen.

Na een mindere periode in Engeland geniet Clasie weer van het spelletje. "Dit betekent niet dat ik nooit meer ergens over de grens zal spelen, want je weet nooit hoe een carrière loopt'', vertelt Clasie in het Algemeen Dagblad. "Ik sta gewoon nog één seizoen onder contract bij Southampton. Feyenoord heeft mij gehuurd. De vraag is wat er straks gaat gebeuren."

"Ik moet nu zorgen dat ik de Jordy Clasie weer wordt die hier eerder heeft gespeeld", vervolgt de 27-jarige middenvelder. "In April of Mei zullen we dan met Southampton gaan praten, maar daar ben ik nu niet mee bezig. Het zou kunnen dat ik na het seizoen terug moet naar Southampton. Dan zal ik daar vol voor mijn kans moeten gaan. Maar Feyenoord is mijn club, er gaat voor mij weinig boven de Kuip. Maar je hebt nooit de garantie dat je zomaar kunt blijven", besluit Clasie.

]]>
Sat, 15 Dec 2018 09:09:00 +0100
Van Beek: ''Ik wil eerst slagen bij Feyenoord en niet te snel afscheid nemen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/203986/van-beek-ik-wil-eerst-slagen-bij-feyenoord-en-niet-te-snel-afscheid-nemen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/203986/van-beek-ik-wil-eerst-slagen-bij-feyenoord-en-niet-te-snel-afscheid-nemen Sven van Beek kreeg vandaag 'goed' nieuws te horen. Naar alle waarschijnlijkheid speelt hij de komende twee wedstrijden dit kalenderjaar, wegens een blessure van Eric Botteghin. De verdediger verwacht dat hij zijn minuten wel gaat krijgen.

"Voetbal is een rare sport, je weet het nooit. Maar normaal gesproken ga ik de komende wedstrijden spelen", begint Van Beek in gesprek met RTV Rijnmond. "Ik probeer er elke wedstrijd alles uit te halen. De laatste drie, vier wedstrijden zijn we goed op dreef. We spelen weer met de volle druk naar voren en dan komen de kansen vanzelf."

Eerder dit jaar hoefde de verdediger niet op veel minuten te rekenen en daarom twijfelde hij over zijn toekomst, erkent Van Beek. "Je overweegt of je wel of niet wil bijtekenen. Maar ik wil eerst bij Feyenoord slagen en niet te snel afscheid nemen van zo'n grote club. Ik heb het vertrouwen in mezelf gehouden en daarom heb ik ook bijgetekend. Ik vind dat ik hier eerst op langere termijn in de basis moet blijven staan."

"Iedereen weet dat ik aan het begin van dit seizoen niet de eerste keuze was. Dat heb ik ook moeten accepteren, maar ik wist wel dat mijn kans weer zou komen. Het was lastig, aangezien ik vorig jaar alles gespeeld heb. Je denkt die lijn door te trekken, maar dat was even niet het geval", aldus Van Beek.

]]>
Fri, 14 Dec 2018 21:27:00 +0100
Van Bronckhorst lovend over Hofland: ''Kevin was altijd bezig met het team'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/203970/van-bronckhorst-lovend-over-hofland-kevin-was-altijd-bezig-met-het-team https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/203970/van-bronckhorst-lovend-over-hofland-kevin-was-altijd-bezig-met-het-team Giovanni van Bronckhorst neemt het met Feyenoord op tegen promovendus Fortuna Sittard en daar komt hij een oude bekende tegen. Kevin Hofland is daar de oefenmeester. 'Gio' geeft aan hem goed te kennen en is lovend over Hofland.

"Ik ken hem natuurlijk heel goed. Hij komt uit mijn generatie. Die heeft een mooi jaar gehad, dat ze gepromoveerd zijn. Ze hebben een plek op de ranglijst wat niemand vooraf had verwacht. Ze hebben een goede eerste seizoenshelft gedraaid", zegt Van Bronckhorst.

De oefenmeester van de Rotterdammers voorspelde al dat Hofland een carrière als trainer tegemoet ging. "Kevin was altijd bezig met het team. Was een aanvoerder en had veel ervaring. Toen was hij ook bezig met een jeugdteam. Het verbaasd mij daarom ook totaal niks", laat Van Bronckhorst weten in de wekelijkse persconferentie.

]]>
Fri, 14 Dec 2018 19:21:00 +0100
'Gio' over transferstatus Vilhena: ''Tonny staat er goed op bij de scouts'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/203964/gio-over-transferstatus-vilhena-tonny-staat-er-goed-op-bij-de-scouts https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/203964/gio-over-transferstatus-vilhena-tonny-staat-er-goed-op-bij-de-scouts Eerder vandaag kwam er het nieuws dat Tonny Vilhena in de belangstelling staat van een Italiaanse topclub. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst geeft aan dat hij nog niets heeft gehoord van de directie en rekent gewoon op Vilhena.

"Ik heb nog niets vernomen van Martin van Geel. Tonny staat er goed op bij scouts. Doet het ook goed bij Oranje. Hij heeft al een aantal keer voor de stap om te gaan gestaan. Het is uiteindelijk aan hem", zegt Van Bronckhorst over de transferstatus van Vilhena in de wekelijkse persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond.

Vilhena speelt al zes jaar onder contract bij Feyenoord en geniet al jarenlang de belangstelling van verschillende clubs. In totaal speelde de middenvelder al 237 wedstrijden, waarin hij goed was voor 37 goals en 23 assists.

]]>
Fri, 14 Dec 2018 17:23:00 +0100