Nieuws - Feyenoordpings https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Feyenoord O19 loot Slowaakse opponent in Youth League https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110106/feyenoord-o19-loot-slowaakse-opponent-in-youth-league https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110106/feyenoord-o19-loot-slowaakse-opponent-in-youth-league Feyenoord O19 zal in de play-offs van de UEFA Youth League aantreden tegen de leeftijdsgenoten van het Slowaakse FC Nitra. Het duel zal op dinsdag 6 of woensdag 7 februari in Nitra plaatsvinden.

Feyenoord Onder 19 kwalificeerde zich voor de play-offs door tweede te eindigen in de poulefase. Deze plek werd vorige week nog  veilig gesteld toen de Rotterdammers met 4-3 Napoli wisten te verslaan.

Opponent FC Nitra bereikte de play-offs via een knock-outfase waarin de ploeg zowel Shkëndiya als Shakhtyor over twee wedstrijden wist te verslaan. Voor de Slowaken is het pas de tweede keer dat zij deelnemen aan het internationale toernooi. De vorige keer kwamen ze niet verder dan de eerste ronde.

Feyenoord Onder 19 zal in Slowakije moeten laten zien of ze ook FC Nitra op de slachtbank kunnen leggen. Er zal slechts een wedstrijd plaatsvinden, waarbij de ploeg die zich via de knock-outrondes heeft weten te kwalificeren - in dit geval FC Nitra - het thuisvoordeel geniet.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 19:35:00 +0100
'Het Legioen' bepaalt naam nieuw trainingscomplex: ''We hebben jullie hulp nodig'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110100/het-legioen-bepaalt-naam-nieuw-trainingscomplex-we-hebben-jullie-hulp-nodig https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110100/het-legioen-bepaalt-naam-nieuw-trainingscomplex-we-hebben-jullie-hulp-nodig De bouw van het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord is inmiddels in volle gang. De aanleg verloopt spoedig, maar toch zit het bestuur van Feyenoord nog met een probleem opgezadeld. Het trainingscomplex heeft namelijk nog geen naam.

"In de volksmond heet het op dit moment 'Hiddesluis', maar dat is natuurlijk niet de naam die we willen", vertelt algemeen directeur Jan de Jong tegenover Feyenoord TV. "Dus hebben we binnen Feyenoord wat verzonnen waarbij we de hulp van 'Het Legioen' nodig hebben. De fans mogen namelijk de naam verzinnen. De winnaar krijgt een seizoenskaart van vijf jaar bij Feyenoord." Wie de beste naam verzonnen heeft, wordt bepaald door een jury bestaande uit de directie van Feyenoord, de voorzitter van 'Het Legioen' en de trainer van het eerste elftal.

"Om te bepalen welke naam het trainingscomplex gaat krijgen, gaan we bij elkaar zitten en kijken wat een passende naam is. Hij moet bij Feyenoord passen en lang mee kunnen gaan. De naam moet zo mooi zijn als het trainingscomplex zelf", vervolgt de directeur, die niet twijfelt aan de originaliteit van 'Het Legioen', wat betreft het verzinnen van namen voor het nieuwe complex. "In het stadion bruist het bij 'Het Legioen' van de creativiteit. Dus ook hier zullen ze de meest schitterende namen verzinnen."

Namen voor het nieuwe trainingscomplex kunnen hier ingezonden worden. 

iframe width="100%" height="400" src="https://www.youtube.com/embed/0HJnFj0sQz8" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen>

]]>
Mon, 11 Dec 2017 18:23:00 +0100
El Ahmadi baalt: ''Jammer dat er nu een vertekende ranglijst ontstaat'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110073/el-ahmadi-baalt-jammer-dat-er-nu-een-vertekende-ranglijst-ontstaat https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110073/el-ahmadi-baalt-jammer-dat-er-nu-een-vertekende-ranglijst-ontstaat Volgens Karim El Ahmadi heeft de KNVB er goed aan gedaan om het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht af te lasten. Desondanks had de Feyenoord-captain graag gespeeld.

"Het is jammer dat het niet doorging. Maar volgens mij was het verstandig om niet te spelen", vertelt El Ahmadi voor de camera van RTV Rijnmond. "Het werd maar niet beter. Toen we op het veld kwam, was het niet echt bespeelbaar. Dus voor ons en de supporters is het beter dat het is afgelast."

Met man en macht werd er gewerkt in Utrecht. "De mensen hier hebben er alles aangedaan om het duel wél door te kunnen laten gaan, maar uiteindelijk is dat niet gelukt", vervolgt de middenvelder.

En dus zijn de gaten op de ranglijst ineens groter geworden. "Het is jammer dat er nu een vertekende ranglijst ontstaat. Maar het is niet anders. Als we gespeeld hadden, was het waarschijnlijk een wedstrijd geweest die er niet uitzag", aldus El Ahmadi.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 17:25:00 +0100
ACTIE | Bedenk de naam van het nieuwe trainingscomplex en win een seizoenkaart voor vijf jaar! https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/110081/actie-bedenk-de-naam-van-het-nieuwe-trainingscomplex-en-win-een-seizoenkaart-voor-vijf-jaar https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/110081/actie-bedenk-de-naam-van-het-nieuwe-trainingscomplex-en-win-een-seizoenkaart-voor-vijf-jaar Vanaf het seizoen 2018-2019 kan Feyenoord gebruik maken van het nieuwe trainingscomplex, dat momenteel nog in de steigers staat. In de zoektocht naar een nieuwe naam doet Feyenoord een oproep aan haar supporters.

Feyenoord roept alle leden van Het Legioen op om hun favoriete naam voor het nieuwe trainingscomplex van de Rotterdammers door te geven. De winnaar is de komende vijf jaren voorzien van een seizoenkaart van Feyenoord.

De actie loopt tot en met 5 januari 2018. In onderstaande video geeft algemeen directeur Jan de Jong nog wat extra uitleg. Verdere informatie is te vinden op de site van Feyenoord, of via deze link.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 16:27:00 +0100
KNVB start vooronderzoek naar uitlatingen Wouters aan adres arbiter Kuipers https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/110070/knvb-start-vooronderzoek-naar-uitlatingen-wouters-aan-adres-arbiter-kuipers https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/110070/knvb-start-vooronderzoek-naar-uitlatingen-wouters-aan-adres-arbiter-kuipers De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar Jan Wouters. Dat meldt Voetbal International dinsdagmiddag.

Wouters werd weggestuurd door scheidsrechter Björn Kuipers. Aanleiding hiervoor waren zijn opmerking omtrent het wel/niet doorgaan van FC Utrecht - Feyenoord. Volgens Kuipers maakte Wouters op 'geheel eigen wijze' duidelijk dat voetballen onmogelijk was in De Galgenwaard en er zou sprake zijn geweest van 'onbehoorlijk gedrag'.

Volgens een woordvoerder van de KNVB is er een vooronderzoek gestart naar de uitlatingen van de assistent van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Wouters zal met een verklaring moeten komen. Indien er geen streep was gegaan door FC Utrecht - Feyenoord, had Wouters niet op de bank mogen zitten van Kuipers.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 15:31:00 +0100
''De KNVB brengt de levens van de supporters in gevaar'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/110048/de-knvb-brengt-de-levens-van-de-supporters-in-gevaar https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/110048/de-knvb-brengt-de-levens-van-de-supporters-in-gevaar Als het aan Casper van Eijck had gelegen was het duel tussen FC Utrecht en Feyenoord al in de ochtenduren afgelast. Spelen was volgens de clubarts van Feyenoord onverantwoord.

"Dat hadden ze moeten doen, want dit was levensgevaarlijk", vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad

De supporters konden zich vinden in de woorden van Van Eijck. "De KNVB brengt de levens van de supporters in gevaar", vertelde Feyenoord-fan Youri namens velen aan De Telegraaf.

"De ANWB adviseert vooral NIET de weg op te gaan omdat het vanwege sneeuw en gladde wegen aanrijdingen regent. Volstrekt belachelijk dit KNVB, ga je schamen", luidt het besluit.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 14:27:00 +0100
''Wil je winnen bij Feyenoord, dan mag dat niet weer gebeuren'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110037/wil-je-winnen-bij-feyenoord-dan-mag-dat-niet-weer-gebeuren https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110037/wil-je-winnen-bij-feyenoord-dan-mag-dat-niet-weer-gebeuren Voor de derde keer op rij wist SC Heerenveen geen drie punten te halen. In eigen huis werd er zaterdagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo. Woensdag wacht Feyenoord.

Vijf minuten voor tijd kregen de Friezen de tweede Venlose treffer om de oren. "Dit is een ramp", steekt SC Heerenveen-spits Henk Veerman van wal in gesprek met De Telegraaf. "Door angst? Daar lijkt het wel op, zo van ’het zal toch niet weer’."

De boomlange aanvaller weet dat het anders moet. "Als je zo vaak de betere bent, maar het weggeeft en punten verliest, dan doe je het te vaak fout. Wil je winnen bij Feyenoord, dan mag dat niet weer gebeuren", aldus Veerman.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 13:25:36 +0100
''In Utrecht en Rotterdam was het gevaarlijk, dat moet je echt heel serieus nemen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110019/in-utrecht-en-rotterdam-was-het-gevaarlijk-dat-moet-je-echt-heel-serieus-nemen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110019/in-utrecht-en-rotterdam-was-het-gevaarlijk-dat-moet-je-echt-heel-serieus-nemen Volgens scheidsrechter Kevin Blom heeft de KNVB er goed aangedaan om een streep te zetten door het duel tussen FC Utrecht en Feyenoord. Zelf had hij de leiding over de topper Ajax - PSV.

"Je moet je afvragen, moeten we nu alles aan de kant zetten om een wedstrijd door te laten gaan?", steekt Blom van wal in gesprek met De Telegraaf. "Ik kom uit Alphen aan den Rijn en onderweg was de snelheid maximaal 40 kilometer per uur. Ik vond het een heel gevaarlijke situatie op de wegen."

Volgens de arbiter moet serieus rekening gehouden worden met de veiligheid van toeschouwers. "Mensen staan in dikke files. In Utrecht was het gevaarlijk, in Rotterdam was het gevaarlijk. Dat moet je echt heel serieus nemen. Dan is er maar één beslissing mogelijk en dat is niet door laten gaan", luidt zijn besluit.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 12:30:00 +0100
''Het was een volkomen absurd idee: voetballen in de eredivisie'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110006/het-was-een-volkomen-absurd-idee-voetballen-in-de-eredivisie https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/110006/het-was-een-volkomen-absurd-idee-voetballen-in-de-eredivisie Ondanks dat het veld bedekt was met een wit laken en eenieder die graag het duel tussen Roda JC en FC Groningen wilde bezoeken met gevaar voor eigen leven de weg op moest, werd er in Kerkrade 'gewoon' gevoetbald. FC Utrecht - Feyenoord werd daarentegen wél afgelast.

"Je hoeft deze zondag maar heel even in de auto te stappen om te begrijpen dat het een volkomen absurd idee is: voetballen in de eredivisie. De wegen zijn als ijsbanen. Alles onder pakweg de lijn Alkmaar-Zwolle staat volkomen vast. De ene aanrijding volgt op de andere", schrijft sportverslaggever Sjoerd Mossou namens het Algemeen Dagblad.

"De verklaring die de KNVB aan het eind van de middag afgeeft, zegt goedbeschouwd alles. Kort samengevat: de voetbalbond stelt samen met de clubs verantwoordelijk te zijn voor de situatie in de stadions, de lokale overheden zijn dat voor de situatie daarbuiten", vervolgt hij.

Mossou vindt dat de KNVB in had moeten grijpen. "Op papier misschien logisch, maar in de praktijk leidde het vooral tot technocratisch geneuzel en afschuifgedrag. Voetbalfans, spelers en trainers leven uren in onzekerheid. Iedereen wijst naar elkaar, maar doet niets. De scheidsrechter wijst naar het speelveld, de thuisspelende clubs wijzen weer naar de scheidsrechter, de KNVB naar de lokale overheden, en zo gaat het maar door."

"In Kerkrade wordt Roda JC-FC Groningen tijdelijk stilgelegd om het veld sneeuwvrij te krijgen. Sparta-Vitesse gaat eerst door, wordt daarna een uur uitgesteld en vervolgens afgeblazen. FC Utrecht-Feyenoord: vergelijkbaar verhaal. De topper Ajax-PSV gaat wel door, met dank aan het schuifdak, maar met honderden lege plekken in de Johan Cruijff Arena. Diverse bussen vanuit Brabant halen Amsterdam helemaal niet, na uren van vertraging. Ook veel Ajax-supporters die wat verder weg wonen, blijven noodgedwongen thuis of komen te laat", aldus Mossou.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 11:38:00 +0100
Feyenoord baalt van afgelasting: ''Wij hadden wel willen spelen hoor'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109976/feyenoord-baalt-van-afgelasting-wij-hadden-wel-willen-spelen-hoor https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109976/feyenoord-baalt-van-afgelasting-wij-hadden-wel-willen-spelen-hoor Ondanks dat Feyenoord tegen FC Utrecht allesbehalve op volle oorlogssterkte was, hadden de Rotterdammers graag gezien dat het duel door was gegaan.

"Wij hadden wel willen spelen hoor", vertelt aanvoerder Karim El Ahmadi kort nadat Kuipers het duel had afgelast tegenover het Algemeen Dagblad. "Waarom ze dit niet eerder eraf gooien? Daar zijn vast protocollen voor."

Desondanks kwam het Feyenoord niet slecht uit dat het duel niet doorging. Zo zat Nicolai Jørgensen ziek op de reservebank, was El Ahmadi zelf niet topfit wegens een kwetsuur aan zijn knie en was ook de spoeling op de linksbackpositie dun.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 10:37:00 +0100
Ten Hag spreekt zich uit: ''Dan inhalen zou ik onverstandig vinden'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109951/ten-hag-spreekt-zich-uit-dan-inhalen-zou-ik-onverstandig-vinden https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109951/ten-hag-spreekt-zich-uit-dan-inhalen-zou-ik-onverstandig-vinden Het is nog maar de vraag wanneer het afgelaste duel tussen FC Utrecht en Feyenoord ingehaald gaat worden. In de Domstad hoopt men niet dat dit half januari, vlak voor de start van de tweede seizoenshelft gebeurt.

"Snel na de winterstop inhalen zou ik onverstandig vinden. Onze jongens zijn vorig seizoen lang doorgegaan en als eersten weer begonnen", vertelt Utrecht-trainer Erik ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oefenmeester hoopt dat de KNVB hierin meedenkt. "Ze hebben ook vakantie nodig. We hadden graag gespeeld", vervolgt hij.

Volgens Ten Hag is het goed dat deze wedstrijd werd afgelast. "Het onvoorspelbare van de wedstrijd was waarschijnlijk in het voordeel van Feyenoord geweest. Feyenoord had ook nog eens een zware week achter de rug. Maar plussen en minnend is het voor de veiligheid gewoon het beste dat er niet is gespeeld", besluit hij.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 09:35:00 +0100
'Gemiste kans' KNVB: ''De hockeybond heeft toch ook alles afgelast?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109954/gemiste-kans-knvb-de-hockeybond-heeft-toch-ook-alles-afgelast https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109954/gemiste-kans-knvb-de-hockeybond-heeft-toch-ook-alles-afgelast Giovanni van Bronckhorst vindt dat er goed aan is gedaan om het duel tussen FC Utrecht en Feyenoord niet door te laten gaan. Wél baalt de oefenmeester van het late tijdstip waarop dit bepaald is.

"Dit is een gemiste kans bij de KNVB. Als je dit hier ziet in Utrecht alleen al. Het allerbelangrijkst zijn de supporters", vertelt Van Bronckhorst in gesprek met De Telegraaf.

De Feyenoord-trainer neemt het op voor de fans. "Wij hebben de omstandigheden onderweg gezien. Je doet er veel langer over om bij het stadion te komen. De omstandigheden zijn heel slecht. De hockeybond heeft toch ook alles afgelast? Die mogelijkheid was er ook voor de KNVB", vervolgt hij.

Wanneer het duel der beide ploegen wel door was gegaan, zou dit niets meer met voetbal te maken hebben volgens Van Bronckhorst. "Voetbal was niet mogelijk. Je wil geen schade oplopen in de vorm van puntenverlies, maar vandaag praat je ook over schade door deze vreselijke omstandigheden", luidt zijn besluit.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 08:29:00 +0100
Kuipers wilde klagende Feyenoord-assistent wegsturen: ''Daar maak ik een rapport over'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109937/kuipers-wilde-klagende-feyenoord-assistent-wegsturen-daar-maak-ik-een-rapport-over https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109937/kuipers-wilde-klagende-feyenoord-assistent-wegsturen-daar-maak-ik-een-rapport-over Mocht het duel tussen FC Utrecht - Feyenoord gisterenmiddag toch doorgang hadden gevonden, dan had Jan Wouters niet op de bank gezeten. Arbiter Björn Kuipers was helemaal klaar met het gedrag van de Feyenoord-assistent.

De aftrap werd zondagmiddag tot twee keer toe uitgesteld en uiteindelijk kon er een definitieve streep door het duel. Wouters had ruim hiervoor al gezien dat voetballen onmogelijk was en hij schoof zijn onvrede dan ook niet onder stoelen of banken.

Kuipers hekelde het gedrag van Wouters. "Die had inderdaad niet op de bank mogen zitten als de wedstrijd wel was gespeeld en daar maak ik een rapport over", vertelt de scheidsrechter in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wat hij zei? Laat ik het hier maar bij houden", aldus Kuipers.

]]>
Mon, 11 Dec 2017 07:34:00 +0100
''Uiteraard staan de KNVB, clubs en de lokale overheid in nauw contact met elkaar'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109864/uiteraard-staan-de-knvb-clubs-en-de-lokale-overheid-in-nauw-contact-met-elkaar https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109864/uiteraard-staan-de-knvb-clubs-en-de-lokale-overheid-in-nauw-contact-met-elkaar Vlak voor de aftrap werd de wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord afgelast. Vanwege de hevige sneeuwval kon de wedstrijd geen doorgang vinden. De KNVB heeft in een reactie aangegeven 'betreurt' te zijn over de situatie.

"Er wordt getracht op korte termijn een groep van afgevaardigden bij elkaar te krijgen om deze kwestie te bespreken", meldt de KNVB op de eigen website. "Op dit moment is het zo dat de KNVB samen met de thuisspelende club verantwoordelijk is voor de situatie op het veld en in het stadion."

Ondanks dat er code oranje was, ging de wedstrijd in eerste instantie door. "De lokale overheid gaat over de situatie buiten het stadion. Uiteraard staan de KNVB, clubs en de lokale overheid in nauw contact met elkaar als de situatie, zoals in dit geval, hier om vraagt."

]]>
Sun, 10 Dec 2017 18:55:16 +0100
Kuipers geeft tekst en uitleg: ''Gezien dat het veld onbespeelbaar is'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109823/kuipers-geeft-tekst-en-uitleg-gezien-dat-het-veld-onbespeelbaar-is https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109823/kuipers-geeft-tekst-en-uitleg-gezien-dat-het-veld-onbespeelbaar-is Feyenoord zou het zondagmiddag opnemen tegen FC Utrecht. Door de hevige sneeuwval besloot Bjorn Kuipers echter dat de wedstrijd niet gespeeld kon worden. De arbiter gaf voor de camera van FOX Sports tekst en uitleg.

“We hebben gezien dat het veld onbespeelbaar is. Er zitten grote ijsranden aan de randen van het veld. Spelers hebben dan geen uitwijkmogelijkheid. Ook zijn de lijnen niet goed zichtbaar. We hebben besloten om de wedstrijd niet door te laten gaan”, aldus Kuipers.

Even leek het erop dat het duel wel door zou gaan, ondanks de sneeuwval. “Om één uur hadden we nog wat mogelijkheden. Naderhand is het harder gaan sneeuwen. Ik kreeg de informatie dat het minder hard zou gaan sneeuwen, maar het ging juist harder sneeuwen”, besluit hij.

]]>
Sun, 10 Dec 2017 15:29:00 +0100
VIDEO | Van Bronckhorst over sneeuw: ''Ik vind dat er niet gevoetbald moet worden'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109816/video-van-bronckhorst-over-sneeuw-ik-vind-dat-er-niet-gevoetbald-moet-worden https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109816/video-van-bronckhorst-over-sneeuw-ik-vind-dat-er-niet-gevoetbald-moet-worden Feyenoord neemt het vandaag in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht. Oefenmeester Giovanni van Bronckhorst vindt het vanwege de sneeuwval onverstandig om de wedstrijd door te laten gaan.

“We hebben wel eens betere omstandigheden meegemaakt. Het is zoals het is. De scheidsrechter zegt dat we gewoon kunnen voetballen”, aldus Van Bronckhorst tegenover FOX Sports. “Ik vind persoonlijk dat er onder deze omstandigheden niet gevoetbald moet worden. Het is bijna niet mogelijk”, vervolgt hij.

Ook voor de supporters wordt het lastig om het stadion te bereiken. “Dat vind ik het belangrijkst. Er is natuurlijk een Code Oranje afgegeven”, besluit hij.

 

]]>
Sun, 10 Dec 2017 14:41:00 +0100
Matchday: Feyenoord begint met El Ahmadi en zonder Jorgensen tegen FC Utrecht https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109810/matchday-feyenoord-begint-met-el-ahmadi-en-zonder-jorgensen-tegen-fc-utrecht https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109810/matchday-feyenoord-begint-met-el-ahmadi-en-zonder-jorgensen-tegen-fc-utrecht Feyenoord neemt het zondagmiddag in Stadion Galgenwaard op tegen FC Utrecht. De aftrap is om 14:30.

De ploeg uit Rotterdam begint aan het duel als nummer vijf van de Eredivisie. De gastheren staan een plek onder Feyenoord. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen in Utrecht eindigde in een 3-3 gelijkspel. Dirk Kuyt, Michiel Kramer en Nicolai Jorgensen waren toen trefzeker voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Bij Feyenoord is Karim El Ahmadi weer van de partij. De middenvelder begint in de basis waardoor Jens Toornstra op de bank begint. Nicolai Jorgensen is niet fit genoeg om aan het duel te beginnen, waardoor Boëtius in de spits begint. St. Juste vervangt Nieuwkoop als vleugelverdediger. Malacia maakt zijn basisdebuut. 

Opstelling Feyenoord:

 

Opstelling FC Utrecht:

 

]]>
Sun, 10 Dec 2017 13:49:00 +0100
Jones: ''Je kan niet zomaar even herhalen wat we vorig jaar deden'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109808/jones-je-kan-niet-zomaar-even-herhalen-wat-we-vorig-jaar-deden https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109808/jones-je-kan-niet-zomaar-even-herhalen-wat-we-vorig-jaar-deden Brad Jones krijgt naar eigen zeggen niks mee van de kritiek om hem heen. De doelman weet dat de supporters niet helemaal tevreden zijn over de prestaties van Feyenoord, maar merkt er zelf weinig van.

“Ik krijg in het stadion weinig mee van kritiek. En sociale media kijk en luister ik al helemaal niet naar. Ik vind de kritiek ook niet relevant”, aldus Jones voor de camera van RTV Rijnmond. “Dingen veranderen. Je kan niet zomaar even herhalen wat we vorig jaar deden. Je moet kijken naar het grote geheel. Er zijn nieuwe spelers bij gekomen, we hebben te maken met blessures”, legt hij uit.

Jones maakt zich geen zorgen over de prestaties van zijn ploeg. “We hebben bijna evenveel tegengoals als alle andere teams om ons heen. Mensen moeten iets te bespreken hebben om de televisieshows vol te praten”, besluit hij.

 

]]>
Sun, 10 Dec 2017 13:40:00 +0100
UPDATE | Uitduel met FC Utrecht afgelast door sneeuwval https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109793/update-uitduel-met-fc-utrecht-afgelast-door-sneeuwval https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109793/update-uitduel-met-fc-utrecht-afgelast-door-sneeuwval Feyenoord neemt het zondagmiddag in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht. Volgens arbiter Bjorn Kuipers kan het duel ondanks de hevige sneeuw vooralsnog gewoon doorgaan.

“We gaan gewoon spelen. We kunnen prima op het veld spelen. De bal rolt en er is geen gevaar voor de spelers”, aldus Kuipers. De scheidsrechter geeft aan dat hij het veld om 13:30 nog een keer inspecteert.

Update 14:23 De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord is vooralsnog uitgesteld tot 15:00. Arbiter Bjorn Kuipers heeft het veld toch niet geschikt bevonden. Giovanni van Bronckhorst zei eerder tegen FOX Sports dat hij het veld niet geschikt vindt om op te spelen. 

Update 15:04 De wedstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord is afgelast. FC Utrecht meldt dat de wedstrijd vanwege de hevige sneeuwval niet wordt gespeeld. 

 

]]>
Sun, 10 Dec 2017 13:16:00 +0100
''Als de spelers Van Bronckhorst waarderen, stappen ze met het mes tussen de tanden het veld op'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109764/als-de-spelers-van-bronckhorst-waarderen-stappen-ze-met-het-mes-tussen-de-tanden-het-veld-op https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/109764/als-de-spelers-van-bronckhorst-waarderen-stappen-ze-met-het-mes-tussen-de-tanden-het-veld-op Ondanks de mindere periode waar Feyenoord in zat, houdt Giovanni van Bronckhorst altijd vertrouwen in zijn spelers. Dat deed hij na het juichen van Tonny Vilhena tegen FC Groningen, maar ook na het uitfluiten van Kevin Diks en Jean-Paul Boëtius. 

"De spelers van Feyenoord weten het al geruime tijd, hun trainer neemt het altijd voor ze op. En als zijn mening niet strookt met die van de clubleiding, dan schroomt hij toch niet om die te geven. Voor Van Bronckhorst is eerlijkheid belangrijker dan politiek. En spelers beschermen is volgens de trainer de manier om succes te hebben", aldus het Algemeen Dagblad in een analyse. 

"Als de spelers Van Bronckhorst waarderen voor het feit dat hij ze altijd in bescherming neemt, dat hij zijn mening geeft ook al is die niet in de lijn van technisch directeur Martin van Geel, mediamanager Raymond Salomon of in de toekomst misschien algemeen directeur Jan de Jong, dan stappen ze vanmiddag met het mes tussen de tanden het veld van FC Utrecht op."

]]>
Sun, 10 Dec 2017 10:41:56 +0100
''Uiteindelijk ben ik speler van Feyenoord en wil ik daar gewoon winnen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109711/uiteindelijk-ben-ik-speler-van-feyenoord-en-wil-ik-daar-gewoon-winnen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109711/uiteindelijk-ben-ik-speler-van-feyenoord-en-wil-ik-daar-gewoon-winnen Sofyan Amrabat staat zondag voor het eerst tegenover zijn voormalige club FC Utrecht. Ondanks dat het volgens eigen zeggen een aparte wedstrijd is, focust hij zich op de broodnodige overwinning met Feyenoord.

"Natuurlijk is het mijn oude club, maar uiteindelijk ben ik speler van Feyenoord en wil ik daar gewoon winnen", aldus Amrabat in de voorbeschouwing bij Feyenoord TV. "Misschien is het in het begin leuk om iedereen weer te zien, maar als het fluitsignaal gaat, dan focus ik me gewoon."

Feyenoord won doordeweeks in de Champions League van Napoli. "Wij willen graag de lijn van de laatste weken doortrekken na de winst op Napoli", besluit Amrabat.

]]>
Sat, 09 Dec 2017 20:04:00 +0100
Feyenoord-verdediger maakt indruk: ''Zo debuteren op Champions League-niveau is knap'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109709/feyenoord-verdediger-maakt-indruk-zo-debuteren-op-champions-league-niveau-is-knap https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109709/feyenoord-verdediger-maakt-indruk-zo-debuteren-op-champions-league-niveau-is-knap Tyrell Malacia lijkt ook zondag tegen FC Utrecht in de basis te beginnen bij Feyenoord. De jonge vleugelverdediger maakte doordeweeks in de Champions League tegen Napoli zijn basisdebuut voor de Rotterdammers.

"Zo debuteren op Champions League-niveau is knap'', zegt trainer Giovanni van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. "Tyrell is een sterk ventje, maar hij is nog maar achttien jaar. Daar moet je rekening mee houden en dat zullen we zeker doen."

Malacia is de vervanger van Richiano Haps en Miquel Nelom, die beiden geblesseerd zijn. "Na de wedstrijd tegen Napoli was hij misselijk, moest hij overgeven. Toen kwam de spanning er even uit. Op dit moment heb ik er wel vertrouwen in.''

]]>
Sat, 09 Dec 2017 19:29:00 +0100
Poolse aanvaller op proef bij Feyenoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/109738/poolse-aanvaller-op-proef-bij-feyenoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/109738/poolse-aanvaller-op-proef-bij-feyenoord Feyenoord heeft een jong Pools talent op proef. Het gaat om de 17-jarige Michael Ameyaw, die momenteel onder contract staat bij Polonia Warschau.

De aanvaller komt momenteel uit voor het U19-team van Polonia. Hij heeft zijn debuut in het eerste nog niet gemaakt. Feyenoord heeft in het verleden vaker jonge Poolse spelers vanuit de jeugd laten doorstromen naar het eerste elftal.

Feyenoord heeft al vaker Polen in huis gehaald. Onder meer Tomasz Rz?sa, W?odzimierz en Ebi Smolarek, Marek Saganowski, Zbigniew Ma?kowski en Jerzy Dudek speelden vroeger voor de Stadionclub. 

]]>
Sat, 09 Dec 2017 17:04:29 +0100
Derksen: ''Er staan van die hansworsten met een uniform bij de ingang'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/109645/derksen-er-staan-van-die-hansworsten-met-een-uniform-bij-de-ingang https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/109645/derksen-er-staan-van-die-hansworsten-met-een-uniform-bij-de-ingang In de Champions League wedstrijd tegen Napoli werden er door de Feyenoordsupporters weer fakkels aangestoken. Waarschijnlijk krijgt Feyenoord nog een straf van de UEFA, omdat de Rotterdammers al onder de loep lagen.

''Het wordt steeds een fakkeltje genoemd, maar als je zo kijkt is het geen fakkeltje dit. Het zijn stevige fakkels'', zegt Wilfred Genee bij het voetbalpraatprogramma Voetbal Inside. 

Ook Johan Derksen mengt zich in het gesprek: ''Hoe is het in godsnaam mogelijk dat ze binnen komen. Er staan van die hansworsten met een uniform bij de ingang. Als er vlaggenmasten naar binnen kunnen, dan moet je inderdaad controleren want daar kan van alles in zitten. 

Johan Boskamp lacht Derksen kei hard uit en zegt: ''Ik heb liever zoals je gister was, toen zat je te pitten op die tafel. Nou gaat het over mijn club en dan loop je het weer af te zeiken.'' 

]]>
Sat, 09 Dec 2017 15:33:00 +0100
''Ik ben 33 jaar en ik ga het nu pas meemaken, zij kunnen nog jaren vooruit'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109708/ik-ben-33-jaar-en-ik-ga-het-nu-pas-meemaken-zij-kunnen-nog-jaren-vooruit https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/109708/ik-ben-33-jaar-en-ik-ga-het-nu-pas-meemaken-zij-kunnen-nog-jaren-vooruit Zondag staat de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht op het programma. Het is de wedstrijd tussen Karim El Ahmadi en een aantal ploeggenoten van de middenvelder van het Marokkaanse elftal. Zaterdag wordt beslist of El Ahmadi fit genoeg is.

"Dit zijn mooie tijden voor jonge spelers'', zegt de Feyenoord-captain over de WK-kwalifciatie van Marokko in het Algemeen Dagblad. "Met een WK als vooruitzicht. Ik ben 33 jaar en ik ga het nu pas meemaken. Zij kunnen nog jaren vooruit."

Onder meer Yassin Ayoub en Zakaria Labyad zijn zondag de tegenstander van El Ahamdi. "Al gaat het zondag gewoon om drie punten in de eredivisie, je kunt je toch tonen", besluit El Ahmadi.

]]>
Sat, 09 Dec 2017 14:15:33 +0100