Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Nijhuis wekt ergernis: ''Hij staat er van: Ik bepaal het, verder niks'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264245/nijhuis-wekt-ergernis-hij-staat-er-van-ik-bepaal-het-verder-niks https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264245/nijhuis-wekt-ergernis-hij-staat-er-van-ik-bepaal-het-verder-niks Bij voetbalprogramma Ziggo Sport is vol verbazing gereageerd op de uitlatingen van scheidsrechter Bas Nijhuis aan het adres van Nick Viergever. De arbiter gaf tot twee keer toe een strafschop aan Feyenoord in het duel met PSV.

"Ik vond Nijhuis na afloop buitengewoon irritant. Hij had echt het idee van: 'Ik heb nu de hoofdrol gespeeld met Al Pacino en Robert De Niro zie ik volgende week.' Hij staat er echt van: 'Ik bepaal het en verder niks.' Ik vond hem vervelend", zegt presentator Van Gelder bij Rondo.
 
"Dat klopt. Maar hij had alles op de VAR af kunnen schuiven en dat deed hij niet", voegt tafelgenoot Youri Mulder toe. "Dat vond ik het enige wat hij wel goed deed. Hij had kunnen zeggen: 'Je moet bij Dennis Higler wezen, want als ik niet gecorrigeerd word…' Want daar lag het natuurlijk wel aan. Het lag niet aan hem. Hij moet in a split second een beslissing nemen en dan gaat het om de VAR. Dit is echt iets voor de drie mensen achter dat scherm."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 21:41:37 +0100
Advocaat over Sinisterra: ''Daar zie je de kwaliteit van af druipen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264203/advocaat-over-sinisterra-daar-zie-je-de-kwaliteit-van-af-druipen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264203/advocaat-over-sinisterra-daar-zie-je-de-kwaliteit-van-af-druipen De persconferentie na de wedstrijd Feyenoord-PSV was er een om blij van te worden. Advocaat was in zijn nopjes met het spel van zijn ploeg en zag een uitstekend Feyenoord dat steeds beter in vorm lijkt te komen.

"We willen zo graag, maar zitten in een periode waarin niet alles wil lukken. We hebben op de goeie momenten de goals gemaakt", opent Advocaat in gesprek met FOX Sports tijdens de persconferentie."We hadden er nog wel veel meer kunnen maken, maar PSV misschien ook", besluit Advocaat realistisch. 

Sinisterra speelde een zeer goede wedstrijd en had een groot aandeel bij de goals vandaag. Vooral de actie die de aanleiding was voor de eerste penalty was fantastisch: "Het is een jonge speler, hij moet nog wat volwassener worden, maar als je ziet die goal die hij vorige week maakt. Daar zie je de kwaliteit van af druipen".

De rol van Jørgensen was volgens Advocaat ook uitstekend. Hij bleek nuttig: "Het is belangrijk dat hij er bij is. Je merkt dat hij wel meer ritme nodig heeft." De trainer van Feyenoord is ook erg blij met Leroy Fer die eindelijk zijn draai aan het vinden is bij de club uit Rotterdam: "Ik vond dat Fer het echt fantastisch deed, dit was echt één van zijn beste wedstrijden."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 21:26:00 +0100
Bergwijn uit frustratie: ''Volgens mij heb je gewoon een VAR'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264238/bergwijn-uit-frustratie-volgens-mij-heb-je-gewoon-een-var https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264238/bergwijn-uit-frustratie-volgens-mij-heb-je-gewoon-een-var PSV wist zondag ook tegen Feyenoord niet drie punten te pakken. Steven Bergwijn, aanvaller van de club uit de Lichtstad, snapt niet dat Feyenoord tot twee keer toe een strafschop kreeg.

"We begonnen aardig. Maar dan krijg je een goal tegen en vlak voor rust nog die penalty, dan wordt het lastig. We hebben er negentig minuten alles aan gedaan, we kunnen onszelf niets verwijten. Als je zo speelt, moet je gewoon koste wat kost die goal niet tegen krijgen. Dat gebeurde nu wel", begint Bergwijn tegenover het Eindhovens Dagblad.

Bergwijn wilde niet teveel ingaan op het optreden van Bas Nijhuis. "Je weet dat hij altijd door laat spelen", vervolgt Bergwijn, die zag hij Feyenoord twee strafschoppen kreeg. "Volgens mij heb je ook een VAR, maar hij ging volgens mij niet eens kijken. Dat begrijp ik ook niet. Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 21:02:00 +0100
Feyenoord overtuigd: ''Dan kan je in de Kuip van elke ploeg winnen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264235/feyenoord-overtuigd-dan-kan-je-in-de-kuip-van-elke-ploeg-winnen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264235/feyenoord-overtuigd-dan-kan-je-in-de-kuip-van-elke-ploeg-winnen Feyenoord won zondag met 3-1 van PSV. Martijn Krabbendam zag hoe de Rotterdammers de hele wedstrijd grip hadden op de ploeg van Mark van Bommel en uiteindelijk de zege over de streep trokken.

"PSV heeft misschien wel de betere spelers heeft, maar ja het elftal bestaat uit meer dan dat", aldus Krabbendam, die heeft genoten van Steven Berghuis bij Voetbal International.  "Het is de speler waar alles vandaan komt, bijna alle gevaarlijke aanvallen. Ondersteund door Sinisterra die de eerste helft uitstekend speelde dat is voldoende om van dit PSV, dat ook niet overloopt van vertrouwen, te winnen." 
 
Volgens Krabbendam is de hand van Dick Advocaat zichtbaar. "Als je dat kunt brengen dan kan je zeker in de Kuip van elke ploeg winnen. Je ziet dat de fitheid terug keert, hij zet het op een logische manier neer en laat Feyenoord compact spelen. Er is geen speler die met hem in discussie gaat en je ziet dat spelers ook graag willen spelen, zoals Kenneth Vermeer."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 20:43:02 +0100
''Zou niet gek zijn als je gewoon met twee, drie goals verschil wint'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264228/zou-niet-gek-zijn-als-je-gewoon-met-twee-drie-goals-verschil-wint https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264228/zou-niet-gek-zijn-als-je-gewoon-met-twee-drie-goals-verschil-wint PSV ging zondagmiddag onderuit op bezoek bij Feyenoord. Mark van Bommel, trainer van de Eindhovenaren, is opnieuw teleurgesteld over het resultaat.

"We zijn heel goed begonnen en moeten een paar goals maken. We komen met 1-0 achter, blijven de betere partij en komen met 2-0 achter. In de rust heb ik gezegd dat als we een goal maken, dat we winnen. Daarna volgde nog een belachelijke VAR-beslissing en een goal van ons", begint Van Bommel tegenover het Eindhovens Dagblad.
 
Van Bommel beseft dat PSV onder druk staat. "Het lijkt of de gifbeker helemaal leeg moet. Voetbal is oneerlijk, als je ziet hoe we voetballen. Het zou niet gek zijn als je hier gewoon met twee, drie goals verschil wint. We spelen goede wedstrijden, maar de resultaten zijn niet goed. We hebben goede helften gespeeld tegen Heerenveen en Emmen en een goede wedstrijd tegen Fortuna, maar de resultaten zijn niet goed."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 20:11:10 +0100
Trotse Fer heeft genoten van Feyenoord: ''Dit moeten we volhouden'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264223/trotse-fer-heeft-genoten-van-feyenoord-dit-moeten-we-volhouden https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264223/trotse-fer-heeft-genoten-van-feyenoord-dit-moeten-we-volhouden Feyenoord was zondag met 3-1 te sterk voor PSV. Leroy Fer, middenvelder van de Rotterdammers, kwam een aantal keer sterk uit de duels. Scheidsrechter Bas Nijhuis liet dit vaak doorgaan, tot blijdschap van Fer.

"Ik ben een fysieke speler die van duels houdt", zegt Fer voor de camera van VoetbalPrimeur. "Bas Nijhuis is een scheidsrechter die veel laat doorgaan als het correct is. Je probeert de duels te winnen. Dat harde mag af en toe wel."

Fer is blij met de drie punten tegen PSV. "Ik vond het hele team goed en heb genoten van iedereen. Dit moeten we volhouden. Er komen nog twee belangrijke wedstrijden aan, die we met dezelfde instelling in moeten gaan als vandaag."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 19:51:55 +0100
Nijhuis: ''Als het een verkeerde beslissing is grijpt de VAR wel in'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264221/nijhuis-als-het-een-verkeerde-beslissing-is-grijpt-de-var-wel-in https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264221/nijhuis-als-het-een-verkeerde-beslissing-is-grijpt-de-var-wel-in Feyenoord won zondag mede door twee benutte strafschoppen met 3-1 van PSV. Scheidsrechter Bas Nijhuis zegt dat hij nog altijd achter de bekritiseerde strafschop staat, die hij gaf na een handsbal van Nick Viergever.

"Dat is een mening, maar ik moet daar wel het bewijs voor hebben. Met deze beelden kan dat niet", zegt Nijhuis tegen FOX Sports. "Je weet dat spelers komen protesteren. Als het echt een verkeerde beslissing is grijpt de VAR wel in. Dan moet je niet zeiken, maar gewoon doorvoetballen."

Nijhuis vindt dat de PSV-spelers naar zichzelf moeten kijken. "Het is altijd mooi als je bij een nederlaag het 'cruciale moment' aan de scheidsrechter voorlegt. Het was de 3-0, waar hebben we het over? Het is een belangrijk moment, maar ik zei ook tegen Viergever: scoor eerst eens twee keer, dan praten we verder. Dat is niet gebeurd. We kunnen wel naar de scheidsrechter wijzen, maar hoe het spel vandaag is gespeeld zegt genoeg. We moeten niet bij de scheidsrechter zijn, maar bij de spelers."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 19:37:00 +0100
Jorgensen blij na zege: ''Dat is waarom je voetbal speelt'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264214/jorgensen-blij-na-zege-dat-is-waarom-je-voetbal-speelt https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264214/jorgensen-blij-na-zege-dat-is-waarom-je-voetbal-speelt Nicolai Jorgensen is blij met de zege van Feyenoord op PSV. De spits van de Rotterdammers, die zelf opnieuw niet wist te scoren, ziet een stijgende lijn bij zijn ploeg.

"We startten wat langzaam, PSV kreeg enkele goede kansen, vooral de eerste vijftien minuten. Daarna maakten Luis met Steven een goede goal en toen ging het spel heen en weer. We creëerden heel veel kansen, dus ik ben heel blij voor het team en speciaal voor de captain", begint Jorgensen tegenover RTV Rijnmond.

Over zijn eigen optreden is Jorgensen minder tevreden. "Ongelukkig, je vecht en je vecht, je raakt de paal, de keeper had een goede redding. Maar het maakt niet uit, vandaag was het belangrijkste dat we wonnen en dat te vieren met de supporters en de club: dat is waarom je voetbal speelt. Ik ben erg blij, ook al scoorde ik vandaag niet."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 19:01:40 +0100
''Wat moet je dan doen als de bal tegen je aan komt?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264200/wat-moet-je-dan-doen-als-de-bal-tegen-je-aan-komt https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264200/wat-moet-je-dan-doen-als-de-bal-tegen-je-aan-komt Nick Viergever was de pineut nadat hij een bal tegen zijn hand aangeschoten kreeg en er een penalty op volgde in de kraker tussen Feyenoord en PSV. Zelf begreep hij niks van de beslissing.

"Ik voelde wel dat de bal tegen mijn hand aan kwam, maar anders moet je met de arm op je rug gaan verdedigen", begint de verdediger in gesprek met FOX Sports. "Volgens mij is gezegd dat je dat niet moet doen en dat je een natuurlijke houding moet hebben. Maar wat moet je dan doen als de bal tegen je aan komt?"

Opmerkelijk genoeg claimt Viergever dat de VAR het nooit goed gezien heeft kunnen hebben. "Ik zei tegen Bas Nijhuis dat ik mijn arm strak tegen mijn lichaam had, en dat de VAR het moet zien. Hij zei dat ze het niet duidelijk konden zien uit de camerapositie, ofzo. Maar zoals ik het nu zie, is het duidelijk te zien."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 18:43:00 +0100
''Ik weet zeker dat de goals vanzelf komen zolang ik hard blijf werken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264196/ik-weet-zeker-dat-de-goals-vanzelf-komen-zolang-ik-hard-blijf-werken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264196/ik-weet-zeker-dat-de-goals-vanzelf-komen-zolang-ik-hard-blijf-werken Nicolai Jorgensen wist ook vandaag niet te scoren in dienst van Feyenoord. De spits van de Rotterdammers staat al een tijdje droog, maar dat heeft ook te maken met een privésituatie.

Aanstaande vader Jørgensen is een paar uur verwijderd van het hebben van een zoon: "Ik hoop dat het vanavond gebeurt zodat ik Donderdag kan spelen. Maar we wachten al 2 weken en hij wil niet komen, het zal wel te koud zijn." Jørgensen wist niet te scoren vandaag: "Ongelukkig, je vecht er voor en je raakt de paal en de keeper. Maar we moeten blij zijn met de overwinning."

De spits is niet geschrokken van zijn gebrek aan goals de laatste tijd: "Ik weet zeker dat de goals vanzelf komen zolang ik hard blijf werken", zegt de spits in gesprek met FOX Sports. "De eerste helft was van mijn kant matig, tweede helft creëerde ik meer kansen voor mezelf en was het meer ongelukkig."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 18:00:00 +0100
''Hoe maakt niet uit, het belangrijkste is dat we het halen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264197/hoe-maakt-niet-uit-het-belangrijkste-is-dat-we-het-halen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264197/hoe-maakt-niet-uit-het-belangrijkste-is-dat-we-het-halen Feyenoord boekte een klinkende zege op PSV. De Eindhovenaren konden niet meer terugkomen na een achterstand van 3-0. Toch was het spel niet om even naar huis te schrijven. 

"Dat kan beter, maar dat weten we ook wel", aldus Advocaat in gesprek met FOX Sports. "De laatste wedstrijden hebben we het qua spel goed gedaan maar vergeet je jezelf te belonen. In de fase dat PSV het spel dicteerde scoorde wij de 1-0. Uit de tegenaanvallen scoren wij twee keer." Na de goede reeks de afgelopen wedstrijden verandert er niks aan de doelstelling: "Europees voetbal, we moeten Europees voetbal halen, hoe maakt niet uit, het belangrijkste is dat we het halen."

Donderdag speelt Feyenoord tegen Cambuur voor de KNVB Beker, de ploeg speelt frivool en goed voetbal en staan bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. "Cambuur vervelende ploeg, die staan niet voor niets bovenaan", zegt de trainer. "Maar je weet wat de kortste weg naar Europees voetbal is, dat is de beker."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 17:41:00 +0100
Dumfries woest: ''De tweede penalty vind ik belachelijk'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264195/dumfries-woest-de-tweede-penalty-vind-ik-belachelijk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264195/dumfries-woest-de-tweede-penalty-vind-ik-belachelijk Denzel Dumfries snapt niks van de gegeven penalty in de tweede helft. Nick Viergever kreeg een bal tegen zijn hand en hij kon daar naar het schijnt toch wel heel weinig aan doen.

"We hebben genoeg kansen gehad, maar bij de tegengoals waren we niet scherp", aldus Dumfries meteen na de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord in gesprek met FOX Sports. "De tweede penalty vind ik belachelijk. Hij heeft zijn arm langs zijn lichaam, heeft geen intentie om met de hand naar de bal te gaan en als je vanaf die afstand de bal tegen je arm krijgt lijkt het me niet dat je het expres doet."

"We hebben kansen gehad en moeten bij de goals gewoon scherper verdedigen", aldus Dumfries, die zelf in de fout ging bij de 2-0 van Feyenoord. "Dat mag niet gebeuren. Het is zonde, maar we moeten goed naar onszelf kijken." PSV speelt voor de winterstop nog twee wedstrijden. "We moeten alles geven en dan goed reflecteren wat er is gebeurd in de eerste seizoenshelft."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 17:19:00 +0100
''Dat is de gretigheid die je nodig hebt om doelpunten te maken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264193/dat-is-de-gretigheid-die-je-nodig-hebt-om-doelpunten-te-maken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264193/dat-is-de-gretigheid-die-je-nodig-hebt-om-doelpunten-te-maken Steven Berghuis was dé man van de wedstrijd in het duel tussen Feyenoord en PSV. Het was zijn eerste hattrick in de Eredivisie. De linkspoot bleef echter realistisch na afloop van het duel met de Eindhovenaren. 

"We scoorden op de goede momenten. En Kenneth (Vermeer, red.) heeft ons op de been gehouden met een paar goede reddingen", analyseerde Berghuis in gesprek met FOX Sports. "Ik denk dat het wel verdiend was, maar het kon beide kanten op."
  
Voor de 1-0 moest Berghuis zijn tegenstander Olivier Boscagli ontglippen, wat vrij eenvoudig lukte: "Ik zag hem aankomen en ik wist dat ik ervoor moest komen. Dat is de gretigheid die je nodig hebt om doelpunten te maken." Berghuis speelde vorig seizoen samen met Robin van Persie, die hem veel heeft bijgebracht over dit soort loopacties in de 'box'. "Die lessen neem ik elke keer mee."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 16:51:27 +0100
Feyenoord wint overtuigend van PSV en kruipt omhoog op ranglijst https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264190/feyenoord-wint-overtuigend-van-psv-en-kruipt-omhoog-op-ranglijst https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264190/feyenoord-wint-overtuigend-van-psv-en-kruipt-omhoog-op-ranglijst Het is Feyenoord vanmiddag gelukt om PSV te verslaan in het belangrijke duel om aansluiting bij de top. In de Kuip werden de Eindhovenaren met 3-1 verslagen na een hattrick van Steven Berghuis. Gaston Pereiro maakte de eretreffer.

De eerste helft ging gelijk op, maar na een kleine twintig minuten spelen was het Steven Berghuis die op prachtige wijze de 1-0 maakte. Een tegendraadse kopbal verschalkte PSV-goalie Lars Unnerstal. Nog voor rust viel ook de 2-0. Na een heerlijke actie van Sinisterra werd hij gevloerd door PSV-back Denzel Dumfries. Vanaf de stip faalde Berghuis niet.

In de tweede helft zette PSV aan om de aansluitingstreffer te vinden, maar in plaats daarvan viel de 3-1. Berghuis schoot zijn tweede penalty binnen, welke makkelijk gegeven werd na hands van Viergever. In het vervolg werd PSV vaak gevaarlijk. Het was invaller Gaston Pereiro die de 3-1 maakte, maar deze goal bleek niet genoeg om het Feyenoord nog echt moeilijk te maken. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 16:24:46 +0100
Analytici lyrisch: ''Echt een fantastische goal van Berghuis'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264185/analytici-lyrisch-echt-een-fantastische-goal-van-berghuis https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264185/analytici-lyrisch-echt-een-fantastische-goal-van-berghuis Steven Berghuis heeft inmiddels al drie goals gemaakt voor Feyenoord in het duel tegen PSV. Twee daarvan waren een penalty. De analisten van FOX Sports zijn lyrisch over de buitenspeler.

Berghuis kwam uit de rug van PSV-back Olivier Boscagli en kon daardoor knap raak koppen. "Boscagli moet veel beter verdedigen, maar het is echt een fantastische goal van Berghuis", analyseert Bruggink. "PSV kreeg drie kansen, maar hij wilde écht scoren en geloofde erin. Dat beslist zo'n wedstrijd. Wel stond Boscagli natuurlijk te snurken."

Ook de 2-0 kwam van Berghuis zijn voet. "Daar ging een fantastische actie van Luis Sinisterra aan vooraf", zag Mario Been. "Denzel Dumfries moest aan de noodrem trekken en Berghuis laatzien dat hij toch uit het goede hout gesneden is." Inmiddels is het al 3-0 nadat Berghuis wederom raak wist te schieten vanaf de strafschopstip na een ietwat ongelukkige handsbal van Nick Viergever. 

]]>
Sun, 15 Dec 2019 15:59:27 +0100
VIDEO: Sinisterra zet Dumfries te kijk en versiert penalty https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264181/video-sinisterra-zet-dumfries-te-kijk-en-versiert-penalty https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264181/video-sinisterra-zet-dumfries-te-kijk-en-versiert-penalty Feyenoord staat al op een 2-0 voorsprong in het thuisduel tegen PSV. Steven Berghuis maakte beide doelpunten. De eerste een mooie kopbal, de tweede een penalty verkregen na een heerlijke actie van Luis Sinisterra. 

 

]]>
Sun, 15 Dec 2019 15:25:45 +0100
Sinisterra extatisch: ''Ik heb samen met mijn moeder gehuild'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264166/sinisterra-extatisch-ik-heb-samen-met-mijn-moeder-gehuild https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264166/sinisterra-extatisch-ik-heb-samen-met-mijn-moeder-gehuild De afgelopen tijd is het Luis Sinisterra niet verkeerd afgegaan. Bij Feyenoord speelt hij weliswaar niet de pannen van het dak, maar is het alleraardigst. Goed genoeg zelfs, voor een uitnodiging voor de nationale ploeg van Colombia.

"Het was belangrijk dat ik het vertrouwen kreeg van de nieuwe coach die hier arriveerde (Jaap Stam, red.). Daardoor voelde ik dat ik hem moest laten zien wat ik waard was", vertelt Sinisterra in gesprek met Feyenoord TV. "En ik voelde dat met het vertrouwen wat ik kreeg, iedere wedstrijd opnieuw moest laten zien wat ik waard was. Elke minuut speeltijd die ik kreeg wilde ik laten zien wat ik waard was".

De uitnodiging voor het nationale elftal was het hoogtepunt van zijn carrière: "Het is een droom die werkelijkheid is geworden. En ook de uitkomst van de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Ik hoop op dezelfde weg door te gaan en ik weet dat er nog mooiere dingen aankomen." De oproep voor het Colombiaans elftal deed hem veel. "Het was een fantastisch bericht, met ontzettend veel emotie. Ik heb samen met mijn moeder gehuild. Maar dat waren tranen van geluk, waaraan je kunt zien dat al het goede werken zich heeft uitbetaald."

 

]]>
Sun, 15 Dec 2019 14:16:00 +0100
MATCHDAY: Feyenoord met de nodige wijzigingen in duel tegen PSV https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264164/matchday-feyenoord-met-de-nodige-wijzigingen-in-duel-tegen-psv https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264164/matchday-feyenoord-met-de-nodige-wijzigingen-in-duel-tegen-psv Vanmiddag een grote kraker in de Eredivisie. Feyenoord neemt het om half drie thuis op tegen PSV. In Rotterdam-Zuid zoekt PSV aansluiting bij Ajax en AZ die later vanmiddag nog tegen elkaar spelen, terwijl Feyenoord zich wil vestigen in de subtop. 

Nick Marsman, die tegen FC Porto deze midweek twee keer enorm in de fout ging, begint op de bank aangezien Kenneth Vermeer precies op het goede moment weer teruggekeerd is van een blessure. Verder start ook Nicolai Jörgensen die er in Portugal niet bij was vanwege niet genoemde omstandigheden. Sam Larsson mag door zijn terugkeer weer op de bank beginnen. 

Bij PSV ontbreken Michal Sadílek en Ryan Thomas. Olivier Boscagli en Eríck Gutiérrez starten daarom verrassend genoeg in de basis. Ritsu Doan keert juist terug, hij krijgt vandaag de voorkeur boven Bruma. 

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Geertruida, Botteghin. Senesi, Malacia, Fer, Kökcü, Toornstra, Sinisterra, Jörgensen, Berghuis. 

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumries, Schwaab, Viergever, Boscagli; Rosario, Gutiérrez, Ihattaren; Doan, Malen, Bergwijn.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 13:33:39 +0100
Kritiek op Berghuis: ''Hij is alleen met zichzelf bezig'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264135/kritiek-op-berghuis-hij-is-alleen-met-zichzelf-bezig https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264135/kritiek-op-berghuis-hij-is-alleen-met-zichzelf-bezig Steven Berghuis is te veel met zijn eigen prestaties bezig in plaats van met het team, dat vindt Willem van Hanegem. Mocht de aanvoerder van Feyenoord op deze manier doorgaan, loopt zijn toekomst in Oranje gevaar.

"Ik vind het een geweldige speler, maar als ik hem nu zie denk ik: hey, kom op!", vertelt Van Hanegem tijdens Goedemorgen Eredivisie. "Je bent een goede speler, je wordt heel goed betaald, je bent aanvoerder. Dan moet je even de kar trekken!"

Maar dat gebeurt niet. "Hij is alleen met zichzelf bezig", constateert De Kromme. "Hij gaat elke keer in de bal lopen en loopt terug om een crossbal te geven. Hij heeft veel meer in huis dan dat, maar als je zo blijft spelen wordt het toch moeilijk voor het Nederlands elftal."

]]>
Sun, 15 Dec 2019 12:06:00 +0100
Elia steunt oud-ploeggenoot: ''Dat vind ik oneerlijk'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264116/elia-steunt-oud-ploeggenoot-dat-vind-ik-oneerlijk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264116/elia-steunt-oud-ploeggenoot-dat-vind-ik-oneerlijk Steven Berghuis komt vaker in het nieuws vanwege zijn korte lontje en temperament dan vanwege zijn kwaliteiten en acties op het veld. Dat is onterecht volgens oud-ploeggenoot Eljero Elia.

"Hij vraagt meer van zichzelf en van zijn ploeggenoten dan een ander. Zijn lat ligt superhoog. Feyenoord is te wisselvallig, terwijl Steven gewoon met die club naar de top wil", weet Elia. "Hij maakt weleens een overtreding; klopt. Hoort bij voetbal. Media proberen hem nu kapot te maken vanwege die dingen. Dat vind ik oneerlijk."

De buitenspeler wil graag beter worden en stappen maken. Een stap naar het buitenland is tot op dusver nog niet succesvol geweest, hij flopte bij het Engelse Watford. De tijd begint echter te dringen voor de 27-jarige international. "Steven leeft voor voetballen, voor winnen. Als ik iemand een mooie toekomst gun, is hij het", aldus Elia in De Volkskrant.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 11:10:00 +0100
Lof voor Berghuis: ''Niet iedereen wil dat zien in Nederland'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264115/lof-voor-berghuis-niet-iedereen-wil-dat-zien-in-nederland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264115/lof-voor-berghuis-niet-iedereen-wil-dat-zien-in-nederland Steven Berghuis zal vanmiddag Feyenoord langs PSV moeten leiden. De international is de beste speler aan Rotterdamse kant en bij de Eindhovenaren is de linksback positie het zwakst.

"Een winnaar, hij verstopt zich nooit", aldus Alfred Schreuder, die Berghuis trainde toen hij nog bij FC Twente zat, in De Volkskrant over de buitenspeler. "En supercreatief. Hij is een type als Ziyech en Van Persie."

Het is dus ook logisch dat hij door Ajax-scout Tonny Bruin Slot vaak werd genoemd als versterking voor Ajax. "In een ploeg met veel goede voetballers wordt hij ook beter. Dat zag je vorig seizoen met Van Persie", vervolgt Schreuder. "Hij durft voor de gedurfde oplossing te gaan, geeft Feyenoord energie. Niet iedereen lijkt dat te willen zien in Nederland."

Berghuis heeft echter ook een erg kort lontje, zo bewees hij al eerder. "Die jongen wil winnen, hij neemt altijd zijn verantwoordelijkheid", stelt zijn oud-trainer. "Tegen Porto werd een sliding die hem onterecht geel opleverde op tv meteen becommentarieerd als ‘ja dat weet je met Berghuis’. Blijkbaar heeft hij nu dat stempel, terwijl hij juist een heel sympathieke, leergierige, sociale jongen is."

Als de druk nog groot genoeg is voor Berghuis, is die nu nog vergroot doordat Dick Advocaat hem aanvoerder maakte. "Advocaat is perfect voor hem, die geeft hem een aai over zijn bol en een schop onder zijn kont. Is eerlijk en duidelijk", besluit Schreuder.

]]>
Sun, 15 Dec 2019 10:06:00 +0100
Sinisterra dolblij: ''Wil elke minuut laten zien wat ik waard ben'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264081/sinisterra-dolblij-wil-elke-minuut-laten-zien-wat-ik-waard-ben https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264081/sinisterra-dolblij-wil-elke-minuut-laten-zien-wat-ik-waard-ben Luis Sinisterra maakt dit seizoen veel indruk bij Feyenoord en heeft zelfs zijn debuut gemaakt in de nationale selectie van Colombia. De Zuid-Amerikaan geniet in Nederland van de vele minuten die hij krijgt.

"Het was belangrijk dat ik het vertrouwen kreeg van de nieuwe coach die hier arriveerde (Jaap Stam, red.). Daardoor voelde ik dat ik hem moest laten zien wat ik waard was. En ik voelde dat met het vertrouwen wat ik kreeg, iedere wedstrijd opnieuw moest laten zien wat ik waard was. Elke minuut speeltijd die ik kreeg wilde ik laten zien wat ik waard was", zegt Sinisterra in gesprek met Feyenoord TV.

De pijlsnelle aanvaller mocht zelfs mee met Colombia. "Dat klopt, het is een droom die werkelijkheid is geworden. En ook de uitkomst van de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Ik hoop op dezelfde weg door te gaan en ik weet dat er nog mooiere dingen aankomen", vervolgt Sinisterra, die het met emotie aanzag. "Het was een fantastisch bericht, met ontzettend veel emotie. Ik heb samen met mijn moeder gehuild. Maar dat waren tranen van geluk, waaraan je kunt zien dat al het goede werken zich heeft uitbetaald."

]]>
Sat, 14 Dec 2019 21:28:00 +0100
''Botteghin en Senesi hebben geen enkele feeling met elkaar'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264077/botteghin-en-senesi-hebben-geen-enkele-feeling-met-elkaar https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/264077/botteghin-en-senesi-hebben-geen-enkele-feeling-met-elkaar Feyenoord kan een lastige middag tegemoet zien komende zondag tegen PSV, dat is de verwachting van Wim Kieft. De voormalig spits ziet een matig Feyenoord en vindt vooral de achterhoede zwak.

"Daar word je niet echt blij van hoor. Ik kan er niets aan doen. Dick (Advocaat, red.) denkt ook: ik roep maar dat ik wel pluspunten zie. Die keeper, ik had echt even het idee: we hebben die jongen echt vreselijk onderschat al die jaren, hij speelde hartstikke goed de laatste weken. Hij maakte echt twee ongelooflijke blunders (tegen FC Porto, red.). Maar ook bij die eerste goal, met Fer en Botteghin, dan denk je: hoe lang spelen jullie nou al?", zegt Kieft bij Veronica Inside.

Kieft denkt dat de defensie van Feyenoord het lastig zal krijgen. "Als je Malen hebt, Bergwijn en Ihattaren. Ihattaren was bij alles betrokken (tegen Rosenborg, red.)." De analist zou zijn geld dan ook zetten op PSV. "Dan ga ik voor PSV, door die snelheid voorin. En door die Botteghin en Senesi, die wat mij betreft geen enkele feeling met elkaar hebben. En die keeper zal er wel naast gaan staan toch? Marsman?", vraagt Kieft zich af.

]]>
Sat, 14 Dec 2019 20:21:00 +0100
'Van Bommel laat winnende opstelling staan tegen Feyenoord' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264008/van-bommel-laat-winnende-opstelling-staan-tegen-feyenoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264008/van-bommel-laat-winnende-opstelling-staan-tegen-feyenoord Het Algemeen Dagblad verwacht dat Mark van Bommel dit weekend dezelfde spelers in het veld brengt als tegen Fortuna Sittard. Die wedstrijd werd makkelijk gewonnen (5-0).

In de wedstrijd tegen Rosenborg voor de Europa League gaf de trainer een aantal wisselspelers de kans om zich te bewijzen, maar niemand wist zichzelf in de basis te spelen voor het duel tegen Feyenoord. Dat betekent dat Pablo Rosario, Michal Sadílek, Ritsu Doan en Donyell Malen weer in de basis zullen staan. 

Vermoedelijke opstelling PSV: Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Viergever, Sadílek, Rosario, Ihattaren, Thomas, Doan, Malen, Bergwijn

]]>
Sat, 14 Dec 2019 18:13:00 +0100
''In De Kuip verloor Van Bommel een jaar geleden zijn eerste duel'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264067/in-de-kuip-verloor-van-bommel-een-jaar-geleden-zijn-eerste-duel https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/264067/in-de-kuip-verloor-van-bommel-een-jaar-geleden-zijn-eerste-duel Dit weekend gaat PSV op bezoek bij Feyenoord. De druk is enorm bij de Eindhovenaren, zo schrijft ook clubwatcher Robin Jongmans van De Telegraaf.

''Winnen bij Feyenoord, in een kolkende Kuip. Het zou PSV en trainer Mark van Bommel in één klap een flinke hap lucht geven. Want de druk op de coach van de Eindhovenaren is, een week nadat algemeen directeur Toon Gerbrands de noodklok luidde, nog onverminderd groot'', constateert de journalist. De Eindhovenaren hebben het altijd moeilijk in de havenstad.

''In De Kuip verloor Van Bommel een jaar geleden zijn eerste en enige duel voor de winterstop. De overige zestien wedstrijden werden gewonnen. Het verhaal daarna is bekend. Inmiddels is PSV als iemand die moeite heeft om op het streefgewicht te blijven. Het kan fases heel gedisciplineerd in goede vorm zijn, om vervolgens de discipline los te laten en terug te vallen.''

De journalist snapt dat de spelers niet met opzet slecht spelen. ''Het is niet uit onwil, maar er zit een soort jojo-effect in de ploeg. Daar moet het heel erg snel vanaf en daar is karakter voor nodig'', besluit hij. 

]]>
Sat, 14 Dec 2019 14:31:00 +0100