Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Feyenoord zo goed als zeker van derde plek na zege op AZ https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225635/feyenoord-zo-goed-als-zeker-van-derde-plek-na-zege-op-az https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225635/feyenoord-zo-goed-als-zeker-van-derde-plek-na-zege-op-az Feyenoord heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. De Rotterdammers wonnen met 2-1 van AZ en zijn daardoor nagenoeg verzekerd van de derde plek.

In een wat matte eerste helft was Feyenoord de bovenliggende partij, maar tot veel grote kansen leidde dat niet. Sam Larsson was met een gevaarlijk schot nog het dichtst bij de openingstreffer, die echter aan de andere kant viel. Na een snelle uitbraak rondde Mats Seuntjens met zijn heup af.

Na rust was Feyenoord een stuk sterker dan de bezoekers uit Alkmaar en kwam het verdiend op gelijke hoogte. Tyrell Malacia zorgde met een fraaie streep van afstand voor de 1-1. Aan de hand van de ingevallen Jeremiah St. Juste stichtte Feyenoord veel gevaar vanaf de rechterkant. St. Juste verving de geblesseerde Cuco Martina, die met een brancard van het veld moest.

Na een goede aanval over rechts leverde St. Juste de bal panklaar af bij Robin van Persie, die met een fraaie voetbeweging voor de 2-1 zorgde. AZ probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar was niet echt meer dreigend.

Feyenoord heeft nu zeven punten meer dan nummer vier AZ. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst gaan woensdag op bezoek bij NAC Breda. Steven Berghuis ontbreekt dan vanwege een schorsing.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Martina (59' St.Juste), Botteghin, Van Beek, Malacia; Clasie,
Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie (84' Ayoub) en Larsson (87' Van der Heijden).

]]>
Sat, 20 Apr 2019 22:35:59 +0200
MATCHDAY | Feyenoord 'gewoon' met Clasie in de basis tegen AZ https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225626/matchday-feyenoord-gewoon-met-clasie-in-de-basis-tegen-az https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225626/matchday-feyenoord-gewoon-met-clasie-in-de-basis-tegen-az Feyenoord neemt het in de strijd om de derde plek op tegen AZ. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft ervoor gekozen om Robin van Persie aan te wijzen als de vervanger van Nicolai Jørgensen.

Waar Jordy Clasie de laatste week veel besproken was door het incident met de oefenmeester, staat hij gewoon in de basis bij Feyenoord. Jørgensen liep op een schorsing op doordat hij een tik na gaf aan Tim Breukers in de wedstrijd tegen Heracles Almelo.

De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1. In Rotterdam wordt er om 20.45 uur afgetrapt.

Opstelling Feyenoord:
Vermeer; Martina, Botteghin, Van Beek, Malacia; Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie, Larsson.

]]>
Sat, 20 Apr 2019 19:38:17 +0200
''Feyenoord of PSV hadden dit niet zo snel voor elkaar gekregen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225579/feyenoord-of-psv-hadden-dit-niet-zo-snel-voor-elkaar-gekregen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225579/feyenoord-of-psv-hadden-dit-niet-zo-snel-voor-elkaar-gekregen Ajax staat in de halve finale van de Champions League en dat heeft ervoor gezorgd dat speelronde 33 in de eredivisie is verplaatst. De Amsterdammers hadden anders niet genoeg rust voor de wedstrijd in het miljoenenbal. 

Marloes de Boer is oud-international en zij snapt niet dat de KNVB niet heeft nagedacht over een mogelijk scenario. ''Ik vind dat de KNVB beter op dit succes had moeten anticiperen. Je kunt toch niet uitsluiten dat Ajax ver komt in de Champions League en dan gedwongen zijn alles zomaar om te gooien? Alle andere club zijn nu de dupe, om van de supporters nog maar niet te spreken'', vertelt ze in het Dagblad van het Noorden.

Ze denkt dat het verplaatsen van de speelronde niet gebeurd was als een andere club zo ver was gekomen in het Europese toernooi. ''Ik denk dat Feyenoord of PSV dit niet zo snel voor elkaar hadden gekregen. De afstand Zeist-Amsterdam is altijd net even wat korter dan die met de andere grote clubs hè. Dat is altijd zo geweest, ook toen ik nog bij FC Twente speelde was dat zo. Dan kwam je toch net wat sneller in aanmerking voor Oranje als je Ajacied was.''

]]>
Sat, 20 Apr 2019 16:50:00 +0200
''Een tijd waarin spelers niet voor Feyenoord maar voor Twente kozen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225572/een-tijd-waarin-spelers-niet-voor-feyenoord-maar-voor-twente-kozen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225572/een-tijd-waarin-spelers-niet-voor-feyenoord-maar-voor-twente-kozen Het moet heel gek lopen als FC Twente geen kampioen van de eerste divisie gaat worden en dat betekent dat de club zich op kan maken voor de eredivisie. Veel voetballiefhebbers gunnen dat de Tukkers niet. 

Twee weken geleden schold de gemeente een deel van de lening kwijt, waardoor de ploeg gered is van een faillissement. ''Dat leverde terecht veel boze reacties op, maar de fans zijn dit ook beu, die schamen zich. Aan de andere kant: deze club is eigenlijk te groot om failliet te laten gaan'', vertelt clubwatcher Leon ten Voorde in het Nederlands Dagblad

Het geluk kon niet op toen de ploeg kampioen werd in de eredivisie, maar dat heeft heel veel negatieve gevolgen gehad. Ten Voorde snapt sowieso niet hoe het er in die tijd aan toe ging in de Grolsch Veste. ''Het was een tijd waarin spelers niet voor Feyenoord maar voor Twente kozen. Dat kan eigenlijk helemaal niet. Spelersmakelaars wisten: wil je flink wat geld verdienen, verkoop dan een speler aan Twente.''

]]>
Sat, 20 Apr 2019 13:49:00 +0200
Vermeer over toekomst: ''Nog niets gehoord van de clubleiding'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225520/vermeer-over-toekomst-nog-niets-gehoord-van-de-clubleiding https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225520/vermeer-over-toekomst-nog-niets-gehoord-van-de-clubleiding Met Justin Bijlow en Kenneth Vermeer heeft Feyenoord twee goede keepers in huis. Volgend jaar zal de strijd om een plek onder de lat dan ook opnieuw losbarsten, maar daar denkt Vermeer nog niet over na.

''Ik wil eerst derde worden met Feyenoord en er nog een paar wedstrijden staan voor de ploeg'', vertelt Vermeer in het Algemeen Dagblad. ''En daarna? Ik heb nog niets gehoord van de clubleiding. Wat ik kan doen, is presteren. Het is voor mij niet nodig om me druk te maken.''

''Ik heb contractueel nog een seizoen bij Feyenoord'', vervolgt de huidige keeper van Feyenoord. ''We zullen wel zien. Ik heb een karakter dat ik mij niet snel erg druk maak. Ik heb in mijn loopbaan wel het een en ander meegemaakt. Mij krijg je niet zo snel gek'', besluit Vermeer, die Bijlow helpt ontwikkelen. ''Zo hoort het. Ik wil die jongen gewoon helpen.''

]]>
Sat, 20 Apr 2019 12:32:00 +0200
'Vermoedelijke opstelling: Van Bronckhorst wijzigt elftal op één plek' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225523/vermoedelijke-opstelling-van-bronckhorst-wijzigt-elftal-op-een-plek https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225523/vermoedelijke-opstelling-van-bronckhorst-wijzigt-elftal-op-een-plek Feyenoord neemt het vanavond in de kraker op tegen AZ. Trainer Giovanni van Bronckhorst lijkt voor dat duel slechts één (noodzakelijke) wissel door te voeren.

Aangezien Nicolai Jørgensen geschorst is, verwacht het Algemeen Dagblad logischerwijs dat Robin van Persie zijn positie in de spits overneemt. Cuco Martina, die vorige week geblesseerd uitviel in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, is weer hersteld en lijkt gewoon in de basis te beginnen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Vermeer, Martina, Botteghin, Van Beek, Malacia, Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Van Persie, Larsson

]]>
Sat, 20 Apr 2019 11:43:00 +0200
Malacia: ''Geeft aan dat je op je negentiende ver kunt komen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225513/malacia-geeft-aan-dat-je-op-je-negentiende-ver-kunt-komen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225513/malacia-geeft-aan-dat-je-op-je-negentiende-ver-kunt-komen Tyrell Malacia genoot afgelopen week van het Champions League-duel tussen Ajax en Juventus. De linksback van Feyenoord genoot vooral van Matthijs de Ligt en Moise Kean, die hij beide als voorbeeld ziet.

''Ik heb mét en tegen Matthijs gespeeld'', zo begint Malacia in De Telegraaf. ''Als je ziet wat hij nu met andere talenten in de Champions League presteert, dan is dat alleen maar inspirerend. Het moet voor ieder talent in de top van Nederland een boost zijn om te zien dat je je potentie moet benutten.''

''Tegen Moise Kean, die bij Juventus speelt en ook in de Champions League voetbalde, heb ik in 2017 tijdens het EK ook gespeeld. Die zag ik ook weer in actie tegen Ajax. Het geeft aan dat je op je negentiende ver kunt komen'', vervolgt Malacia, die zich momenteel focust op de belangrijke wedstrijd van aankomend weekend.

"Dat wordt een geweldige wedstrijd, let maar op. AZ gaat dat niet leuk vinden, zo'n intimiderend sfeertje in ons stadion. En het is nog bomvol ook. Strijd en passie is belangrijk, maar Feyenoord moet meer bieden dan alleen dat. Je ziet dat Ajax met goed voetbal verder komt, niet met knokken of fysieke strijd tegen de Italianen'', aldus de linksback van Feyenoord.

]]>
Sat, 20 Apr 2019 10:39:00 +0200
Van Hanegem adviseert: ''Ik zou met hem onder de lat beginnen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225509/van-hanegem-adviseert-ik-zou-met-hem-onder-de-lat-beginnen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225509/van-hanegem-adviseert-ik-zou-met-hem-onder-de-lat-beginnen Kenneth Vermeer doet het momenteel erg goed onder de lat bij Feyenoord. Voor volgend seizoen is de keuze dan ook erg moeilijk. Kiest Jaap Stam voor een ervaren keeper of voor een keeper die zich nog kan ontwikkelen?

''Als ik na de zomer de trainer van Feyenoord zou zijn, zou Bijlow weer onder de lat beginnen'', adviseert clubicoon Willem van Hanegem in het Algemeen Dagblad. ''Een talent met een mooie loopbaan nog voor zich. Als je die gozer de tijd geeft om zich te ontwikkelen, zal hij ver komen.''

Huidige trainer Giovanni van Bronckhorst koos in het begin van dit seizoen ook voor Bijlow. ''Dat er misschien minder is uitgekomen dan destijds werd voorspeld, heeft ook te maken met blessureleed'', vertelt Van Bronckhorst. "Maar Kenneth is en blijft een fantastische keeper. Kijk hoe hij deze maand keepte tegen VVV. Of zaterdagavond tegen Heracles thuis. Als hij er moet staan, kun je op hem rekenen als keeper.''

]]>
Sat, 20 Apr 2019 09:18:00 +0200
DEFINITIEF | Feyenoord op 15 mei naar Fortuna Sittard https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225472/definitief-feyenoord-op-15-mei-naar-fortuna-sittard https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225472/definitief-feyenoord-op-15-mei-naar-fortuna-sittard Speelronde 33 is definitief verplaatst naar woensdag 15 mei. Dat heeft de KNVB vanmiddag bekend gemaakt. De speelronde is verplaatst vanwege de halve finaleplaats van Ajax in de Champions League.

Ajax won afgelopen dinsdag van Juventus in de kwartfinale. En om de Amsterdammers tegemoet te komen, wilde de KNVB het voorlaatste duel in de eredivisie verschuiven. Omdat een eerder moment niet lukte en de speelronde eigenlijk overal tegelijk moet worden gespeeld, wordt de hele speelronde verplaatst. Naar woensdag 15 mei dus.

Feyenoord neemt het die avond dan op tegen Fortuna Sittard, en het reist tevens af naar Limburg. Het kan voor Feyenoord nog een cruciale wedstrijd zijn in de strijd om plaats drie. 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 18:53:06 +0200
Van den Brom: ''We hebben daar overigens vaker prima gespeeld'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225457/van-den-brom-we-hebben-daar-overigens-vaker-prima-gespeeld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225457/van-den-brom-we-hebben-daar-overigens-vaker-prima-gespeeld Aanstaande zaterdag strijden nummer drie Feyenoord en nummer vier AZ in een rechstreeks duel om de derde plaats in de Eredivisie. Mocht Feyenoord er met de winst vandoor gaan, dan zijn de Rotterdammers zeker van de derde plaats en daarmee ook voorronde Europa League.

AZ-trainer John van de Brom blikte vrijdag vooruit op het cruciale duel. "Wat ons strijdplan is tegen Feyenoord? Brutaal zijn en zelf durven voetballen", staat op de website van AZ te lezen. "Ondanks dat het in De Kuip is. Juist dankzij dat het in De Kuip is. We hebben daar overigens vaker prima gespeeld. Of ik qua opstelling dingen ga veranderen? Ja. Daar is ook wel reden toe na de afgelopen duels. Wat er verandert zien jullie zaterdag."

Voor het duel in Rotterdam kan Van den Brom wel weer een beroep doen op aanvaller Myron Boadu. "Hij heeft weer een goede trainingsweek achter de rug. Geweldig voor hem. En dat uitgerekend tegen de ploeg waartegen hij uitviel met een enkelblessure." Fredrik Midtsjø ging vrijdag voortijdig van het veld tijdens de training en is een twijfelgeval voor zaterdag.

 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 17:00:00 +0200
Clasie gestraft door Van Bronckhorst. Niet langer 'tweede' aanvoerder https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225441/clasie-gestraft-door-van-bronckhorst-niet-langer-tweede-aanvoerder https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225441/clasie-gestraft-door-van-bronckhorst-niet-langer-tweede-aanvoerder De woedende reactie van Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie op zijn wissel afgelopen weekend tegen Heracles is hem duur komen te staan. Trainer Giovanni van Bronckhorst ontneemt hem per direct zijn functie als tweede aanvoerder.

Dat meldt Voetbal International. "Ik heb begrip voor de situatie van Jordy, maar niet voor zijn gedrag", liet Van Bronckhorst vrijdag weten tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met AZ aankomende zaterdag. "Maandag hebben we gezeten en verteld dat het een actie is die niet aanvoerderwaardig is. Daarom is hij geen tweede aanvoerder meer."

Voor het cruciale duel met de Alkmaarders zit de oefenmeester maar krap in de bezetting in de spits. Nicolai Jorgensen en Dylan Vente zijn beiden geschorst, maar Robin van Persie is na zijn blessure wel weer fit. "We hebben een aantal scenario's, ook afhankelijk van de stand", stelde Van Bronckhorst. "Naoufal Bannis van Feyenoord Onder-19 is een extra optie, mocht het nodig zijn." Naast Van Persie keren ook Jeremiah St. Juste en Cuco Martina na hun blessure weer terug in de wedstrijdselectie van de Rotterdammers tegen AZ. 

 

]]>
Fri, 19 Apr 2019 16:04:00 +0200
Problemen stapelen zich op bij Feyenoord: ''Er moet wel snel wat gebeuren'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225437/problemen-stapelen-zich-op-bij-feyenoord-er-moet-wel-snel-wat-gebeuren https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225437/problemen-stapelen-zich-op-bij-feyenoord-er-moet-wel-snel-wat-gebeuren Aanstaande zaterdag krijgt Feyenoord de kans om in een directe confrontatie met concurrent AZ plek drie op de ranglijst veilig te stellen. Gezien het teleurstellende seizoen is plek drie, en daarmee directe plaatsing voor de voorrondes van de Europa League, nog het hoogst haalbare.

"Een wedstrijd waarin je plek drie veilig kunt stellen... ja, dat zou je een finale kunnen noemen", stelt Feyenoord watcher Martijn Krabbendam bij Voetbal International. "Feyenoord moet dit seizoen afsluiten met een derde plaats, spullen pakken, op vakantie gaan en opnieuw beginnen. Het is een ploeg die ook wel weet dat alles voorbij is, met spelers die ook wel beseffen dat het een een slecht seizoen is geweest. Nou ja, daar wil je zo snel mogelijk een streep onder zetten."

De vertrekkende trainer Giovanni van Bronckhorst valt volgens Krabbendam weinig kwalijk te nemen. "Ik vind niet dat dit seizoen een vlek is op zijn hele periode bij Feyenoord. Hij wordt alsnog derde: het had ook helemaal uit de klauwen kunnen gieren en dat had je misschien nog play-offs moeten spelen. Van Bronckhorst was een op en top gentleman, een echte ambassadeur."

Akkefietjes met spelers Berghuis, Jorgensen en Clasie zijn volgens de journalist wel tekenend voor de situatie waarin de Rotterdammers zich momenteel bevinden. Vooral Jordy Clasie komt voorlopig niet in de plannen voor. "Dat is ook weer iemand die hoopt dat het seizoen snel voorbij is en dat de nieuwe beleidsbepalers  gaan bedenken hoe ze die nieuwe selectie invulling willen geven", aldus Krabbendam. "De vraag is nu: wie gaat dat dan doen? Dat is ook weer een probleem. We zitten halverwege april en er is nog niemand, dus er moet wel snel wat gebeuren."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 15:06:00 +0200
Supportersvereniging baalt van aanpassing: ''Welke offers moet je maken?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/225422/supportersvereniging-baalt-van-aanpassing-welke-offers-moet-je-maken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/225422/supportersvereniging-baalt-van-aanpassing-welke-offers-moet-je-maken Door het Amsterdamse succes in de Champions League besloot de KNVB afgelopen week speelronde 33 van de Eredivisie te verplaatsen. De Amsterdammers hebben zo meer tijd om zich voor te bereiden op het duel in de halve finale tegen Tottenham Hotspur, maar niet iedere supporter in Nederland is blij met dat besluit.

Nu Ajax op 30 april de halve finale van het Europese toernooi tegen Tottenham Hotspur speelt, heeft de KNVB speelronde 33 verplaatst van zondag 28 april naar woensdag 15 mei. Volgens supportersvereniging FSV De Feijenoorder is deze aanpassing beslist niet ideaal. "Als supporter moet je je agenda omgooien", legt voorzitter Remco Ravenhorst uit tegenover RTV Rijnmond.

"Op een woensdagavond naar Fortuna is gewoon niet fijn", vervolgt hij. "We snappen dat het een hele knappe prestatie van Ajax is, maar welke offers moet je maken? Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst moeten nu in Sittard in plaats van de eigen Kuip afscheid nemen en dat is voor ons too much."

Volgens Ravenhorst was er zeker een alternatief mogelijk. "Verplaatst alleen Ajax en PSV", geeft hij aan. "Dat heeft minder impact voor de andere clubs. Het is ook niet makkelijk, maar moet je daar nou een hele ronde voor verplaatsen?"

]]>
Fri, 19 Apr 2019 14:16:00 +0200
Veel PEC-spelers op lijstje Stam: ''Even afwachten'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225361/veel-pec-spelers-op-lijstje-stam-even-afwachten https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225361/veel-pec-spelers-op-lijstje-stam-even-afwachten Jaap Stam is aan zijn laatste wedstrijden bezig voor PEC Zwolle. Volgend jaar gaat de oefenmeester aan de slag bij Feyenoord. Er staan veel spelers op het lijstje die Stam mee wil nemen vanuit Zwolle. 

In verschillende media zou te lezen zijn dat Namli mee zou gaan naar Rotterdam. "Ik lees ook heel veel, maar het mooie van de pers is dat ze nooit naar mij komen", vertelt Stam voor de camera's van FOX Sports.

"Er zijn altijd spelers die een stap hoger kunnen. Uiteindelijk is dat aan de club en niet alleen aan de trainer. Er staan heel veel spelers op het lijstje, maar het is even afwachten", aldus Stam.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 09:42:00 +0200
''De KNVB is de hoofd- en enige schuldige van dit competitieverraad'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225343/de-knvb-is-de-hoofd-en-enige-schuldige-van-dit-competitieverraad https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225343/de-knvb-is-de-hoofd-en-enige-schuldige-van-dit-competitieverraad De Nederlandse voetbalbond heeft de 33e speelronde verplaatst zodat Ajax zich beter voor kan bereiden op de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Valentijn Driessen vindt het belachelijk. 

Volgens de journalist is Eric Gudde de schuldige aan het verplaatsen van de gehele speelronde. "Waarom maakt Gudde van één probleem - De Graafschap-Ajax - het probleem van zestien andere Eredivisie-clubs en in het bijzonder van de acht thuisspelende clubs? Terwijl Gudde als competitieverantwoordelijke het recht heeft De Graafschap-Ajax op ieder ander tijdstip vast te stellen'', schrijft hij in De Telegraaf.

"De KNVB is de hoofd- en enige schuldige van dit competitieverraad. Maar in plaats van de hand in eigen boezem te steken of de eigen KNVB-bekerfinale te verplaatsen zodat de 33e speelronde op 5 mei gespeeld kan worden, gooit Gudde zijn narigheid over de schutting op het bordje van de clubs en houdt ze ten onrechte medeverantwoordelijk voor de competitieplanning. Schandelijk."

]]>
Fri, 19 Apr 2019 08:02:00 +0200
Isak genoemd bij top-drie: ''Feyenoord is natuurlijk kansloos'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/225088/isak-genoemd-bij-top-drie-feyenoord-is-natuurlijk-kansloos https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/225088/isak-genoemd-bij-top-drie-feyenoord-is-natuurlijk-kansloos Alexander Isak maakt in de tweede seizoenshelft indruk bij Willem II. De huurling van Borussia Dortmund scoort aan de lopende band en wordt in de wandelgangen al in verband gebracht met een vervolgstap.

"Als je een spits wilt halen bij Ajax, zou ik eerder aan Isak denken", zo begint Milan van Dongen van FOX Sports bij FC Groundhop. "Je ziet echt dat hij talent heeft en hij is nog jong, dus daar zit nog een marktwaarde in die je kunt creëren. Ik weet ook niet voor hoeveel je die op zou kunnen halen. Dat hangt er ook vanaf of Dortmund nog iets in hem ziet. Stel dat hij 20 miljoen zou kosten, dan zou ik dat wel doen als ik Ajax was."

Van Dongen is overtuigd van de kwaliteiten van Isak. "Ik zou hem wel bij Ajax willen zien, of bij PSV. Maar ik weet niet of die hem kunnen betalen gezien de financieel situatie. Feyenoord is natuurlijk kansloos. Als het zover komt moet Ajax wel afscheid nemen van Dolberg, maar dat is aan Marc Overmars."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 21:46:00 +0200
Feyenoord reageert: ''Zeer ongelukkig met dit besluit'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/225320/feyenoord-reageert-zeer-ongelukkig-met-dit-besluit https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/225320/feyenoord-reageert-zeer-ongelukkig-met-dit-besluit Na een spoedoverleg van de KNVB met alle Eredivisieclubs is duidelijk geworden dat de voorlaatste speelronde waarschijnlijk zal worden verplaatst. Dit omdat de KNVB Ajax de tijd wil geven zich optimaal te kunnen voorbereiden op de halve finales van de Champions League. Feyenoord is niet te spreken over het besluit.

''Feyenoord is zeer ongelukkig met het voornemen om de speelronde in zijn geheel te verplaatsen'', meldt de club op haar officiële site. ''Feyenoord is zoals veel andere clubs zeer ongelukkig met dit besluit en heeft dit ook nadrukkelijk aangegeven bij de bijeenkomst.'' 

''Feyenoord is in elk geval tevreden dat het in Zeist de optie van tafel heeft gekregen om de laatste speelronde en daarmee de wedstrijd tegen ADO Den Haag te verplaatsen. Veel supporters hebben deze laatste officiële competitiewedstrijd immers al lang in hun agenda staan om dan in de eigen Kuip afscheid te nemen van hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst en aanvoerder Robin van Persie, die zijn loopbaan aan het einde van dit seizoen beëindigt.''

]]>
Thu, 18 Apr 2019 20:22:00 +0200
Lof voor Van Persie: ''De beste waar ik mee gespeeld heb'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225235/lof-voor-van-persie-de-beste-waar-ik-mee-gespeeld-heb https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225235/lof-voor-van-persie-de-beste-waar-ik-mee-gespeeld-heb Bruno Martins Indi speelt nu bij Stoke City, maar begon zijn carrière bij Feyenoord. De verdediger is lovend over Van Persie, waar hij tijdens het WK in Brazilië mee gevoetbald heeft.

"De beste met wie ik heb gespeeld, is dan toch Van Persie", vertelt Martins Indi in gesprek met Voetbal International. "Ik heb sowieso een sterke voorkeur voor linkspoten. Het mooie aan Robin vond ik dat hij altijd wist waar hij stond en hoeveel ruimte hij had."

Op dat moment zag Martins Indi dat Van Persie ook de bal nog moest controleren. "Al was dat natuurlijk zijn laatste probleem", lacht hij. Van Persie is bezig aan zijn laatste weken als prof. Hij zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan.

]]>
Thu, 18 Apr 2019 18:11:00 +0200
Politiek positief over stadionplannen: ''Het stadion komt er'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225274/politiek-positief-over-stadionplannen-het-stadion-komt-er https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225274/politiek-positief-over-stadionplannen-het-stadion-komt-er Veel fracties zijn te spreken over de stadionplannen van Feyenoord. Dat blijkt uit een rondgang die Algemeen Dagblad gedaan heeft. 

"Nu volle kracht vooruit", vertelt Robert Simons van Leefbaar Rotterdam. "Het stadion komt er. Wat mij betreft kunnen de palen de grond in. Ik hoop dat we straks een mooi nieuw stadion hebben. Dat verdient Feyenoord, en dat verdient de stad. Al zullen we steeds alert blijven, want het is zo’n complex project.’’

PvdA'er Kevin van Eikeren denkt ook dat de plannen realiteit worden. "Ik denk dat het stadion er nu wel gaat komen, ja. Je houdt altijd wel twijfels, maar ik heb niet meer de illusie dat het nog afketst."

Sommige partijen zijn ook minder enthousiast, bijvoorbeeld CDA'er Christine Eskes die zich zorgen maakt over de mobiliteit. "Op het vlak van verkeer en vervoer moet nog heel veel gebeuren. We hebben het heel lang gehad over financiën en het proces. Mensen uit de buurt zeggen het ook: we zien nog heel weinig van de inspanningen die tot nu toe zijn geleverd."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 17:16:00 +0200
KNVB verplaatst speelronde 33: Fortuna - Feyenoord in mei https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225290/knvb-verplaatst-speelronde-33-fortuna-feyenoord-in-mei https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/225290/knvb-verplaatst-speelronde-33-fortuna-feyenoord-in-mei De KNVB komt Ajax tegemoet voor het drukke speelschema vanwege plaatsing voor de halve finales van de Champions League. De complete 33ste speelronde is verplaatst naar woensdag 15 mei om 19.30 uur.

Dat betekent dat Feyenoord het seizoen eindigt met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op woensdag 15 mei. Dat duel stond aanvankelijk gepland op zondag 28 april, maar is te kort op de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax (dinsdag 30 april).

"Er blijkt aan het eind van het seizoen geen ruimte meer is om eenvoudig met eredivisiewedstrijden uit te kunnen wijken naar alternatieve data", zegt directeur betaald voetbal Eric Gudde op de officiële website van de KNVB. "Na wekenlang alle mogelijke oplossingen te hebben verkend, zijn de overgebleven scenario's vandaag voorgelegd aan de clubs. Dit omdat alle clubs aan de basis stonden van het competitieprogramma en nu ook allemaal te maken krijgen met speeldata die hoe dan ook veranderen."

De KNVB wil dat de laatste twee speelrondes in de Eredivisie tegelijkertijd worden afgewerkt. Daarom is ervoor gekozen om de complete 33ste speelronde te verplaatsen naar 15 mei. Speelronde 34 (Feyenoord - ADO Den Haag) blijft gewoon op zondag 12 mei staan.

Foto: Orange Pictures

]]>
Thu, 18 Apr 2019 16:07:00 +0200
''Gedrag van Clasie is onacceptabel, maar er zit wel iets achter'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225264/gedrag-van-clasie-is-onacceptabel-maar-er-zit-wel-iets-achter https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225264/gedrag-van-clasie-is-onacceptabel-maar-er-zit-wel-iets-achter Jordy Clasie kreeg veel kritiek nadat hij zijn wissel allesbehalve sportief opvatte. Martijn Krabbendam plaatst donderdag een kanttekening in Voetbal International.

"Het gedrag van de captain is onacceptabel, maar er zit natuurlijk wel iets achter." Krabbendam vertelt dat hij per se naar Feyenoord wilde. "Hij accepteerde zonder te klagen een money drop, terwijl de club geen cent hoefde te betalen aan Southampton. Clasie's ambitie was een contract af te dwingen, om wellicht de rest van zijn carrière in De Kuip te kunnen spelen."

"Als passende spelers kon Clasie zijn ballen alleen kwijt in de voeten, doordat Feyenoord iedere vorm van diepgang mist", vervolgt Krabbendam. "Zodoende koos hij als enige controleur steeds vaker voor zekerheid. Hij voelde zich eenzaam op het veld, steun ontbrak." 

]]>
Thu, 18 Apr 2019 15:20:00 +0200
Jørgensen krijgt ervan langs: ''Wat een dramatisch seizoen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225240/jorgensen-krijgt-ervan-langs-wat-een-dramatisch-seizoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225240/jorgensen-krijgt-ervan-langs-wat-een-dramatisch-seizoen Nicolai Jørgensen kreeg afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Heracles een rode kaart. VI-journalist Tom Knipping zag het moment en maakt de spits met de grond gelijk in zijn wekelijkse column.

"De waarde van de Deen daalt met de week.", begint Knipping in zijn column. "Wat een dramatisch seizoen speelt de Feyenoorder, die zich presenteert als één brok chagrijn. Tussen de blessures door worstelde hij zich naar slecht vijf goals en uit frustratie benadeelde hij tegen Heracles ook no zijn ploeg met een oliedomme rode kaart."

Momenteel hoort Jørgensen bij een van de minst scorende spitsen in de Eredivsie. Knipping: "Het doelpuntrijke kampioensduel 2016/17 begint voor 28-jarige steeds meer de uitzondering op de regel te lijken."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 14:21:00 +0200
Feyenoord-supporters verzetten tegen verplaatsing duels https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/225222/feyenoord-supporters-verzetten-tegen-verplaatsing-duels https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/225222/feyenoord-supporters-verzetten-tegen-verplaatsing-duels Supporters van Feyenoord gaan niet akkoord met verplaatsing van de laatste twee competitiewedstrijden om zo Ajax meer rust te gunnen voor de Champions League-duels.

Remco Ravenhorst, voorzitter van FSV De Feijenoorder, is zeer duidelijk. "Er gaan geluiden op over het verplaatsen van wedstrijden", schrijft Ravenhorst op Twitter. "In meest ongelukkige geval betreft het ook de laatste wedstrijd, met afscheid van onder anderen Van Persie. Wij hebben de club gevraagd zich daar tegen te verzetten, mocht het concreet worden. Houd rekening met de supporters."

John de Jonge, voorzitter van SV FC Groningen, laat weten de club hetzelfde te hebben gevraagd. "Bij Supportersvereniging PSV hebben ze zich ook duidelijk uitgesproken. Dat gaat goed", reageert Ravenhorst. "Ik hoop dat de clubs het overnemen. Ik begrijp de belangen echt wel, maar een verplaatsing bij andere clubs is in mijn ogen echt buiten proporties. Kun je niet maken naar de achterban."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 13:38:00 +0200
'Naam AZ-directeur zingt hardnekkig rond bij Feyenoord' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225219/naam-az-directeur-zingt-hardnekkig-rond-bij-feyenoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/225219/naam-az-directeur-zingt-hardnekkig-rond-bij-feyenoord AZ-directeur Robert Eenhoorn zou zomaar eens onderdeel van Feyenoord kunnen worden. Dat schrijft Voetbal International donderdag. De Rotterdammer en tevens Feyenoord-supporters 'moet een belangrijke rol gaan spelen' in de organisatie.

"Steeds hardnekkiger wordt het gerucht dat Feyenoord nadenkt over een wijziging van de organisatiestructuur, waarbij Eenhoorn dan een belangrijke rol moet gaan spelen. Het is opvallend hoe sterk en vooral hoe vaak de naam van de algemeen directeur van AZ rondzingt in De Kuip", tekent VI op. 

De directeur weet al veel over de Rotterdamse club. "Eenhoorn kent Feyenoord, hij is supporter, heeft een achtergrond als topsporter (hij speelde honkbal bij de New York Yankees) en nu ook ervaring als bestuurder in het betaalde voetbal."

 

]]>
Thu, 18 Apr 2019 12:46:00 +0200
Martins Indi: ''Voordeel van Feyenoord: Je bent wel wat gewend'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225209/martins-indi-voordeel-van-feyenoord-je-bent-wel-wat-gewend https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/225209/martins-indi-voordeel-van-feyenoord-je-bent-wel-wat-gewend Bruno Martins Indi is tegenwoordig actief bij Stoke City, dat hem overnam van FC Porto. Stoke past volgens de verdediger goed in het rijtje bij Feyenoord en FC Porto, rauwe clubs.

"Vooral Feyenoord en Porto", zegt Martins Indi in Voetbal International. "Havensteden, emoties die hoog opliepen. En dan was Porto qua druk nog een graadje erger ook. Als je daar verloor, kon je beter niet op een terrasje gaan zitten, of erger: zat je drie uur opgesloten in de kleedkamer omdat de fans je stonden op te wachten. Dat is dan weer het voordeel van een verleden bij Feyenoord: je bent wel wat gewend."

Martins Indi heeft een opvallende carrière. "Ik debuteerde in de moeilijke tijd bij Feyenoord", blikt de verdediger terug. "We verloren vaker dan dat we wonnen. Als speler die lang gold als talentvol – niet exceptioneel, maar wél een talent – ga je toch aan jezelf twijfelen."

"Je verliest van ploegen van wie je normaal gesproken moet winnen en voor het eerst krijg je te maken met zware kritiek. Nu besef ik dat het een leerzame periode was, maar als je jong bent en je zit er middenin, dan ervaar je dat toch anders", aldus Martins Indi, die het nodige meemaakte in zijn loopbaan.

"Volgend jaar zit ik tien jaar in het vak, man", beseft hij. "Ik debuteerde thuis tegen AA Gent voor de Europa League, de return begon ik in de basis. Daarna is er een hoop gebeurd: verliezen en winnen met Feyenoord, WK gespeeld, transfer naar het buitenland. Degradatie met Stoke… Het is een soort achtbaan geweest. Sportief, maar ook privé."

]]>
Thu, 18 Apr 2019 11:40:00 +0200