Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Scheidsrechters hopen op VAR in eredivisie: ''Het is een meerwaarde voor het voetbal'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174906/scheidsrechters-hopen-op-var-in-eredivisie-het-is-een-meerwaarde-voor-het-voetbal https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174906/scheidsrechters-hopen-op-var-in-eredivisie-het-is-een-meerwaarde-voor-het-voetbal De Video Assistent Referee zou in het nieuwe seizoen zijn intrede doen in de eredivisie, maar mogelijk gaat dat niet door. De KNVB komt er niet uit met scheidsrechtersbond BSBV. 

De scheidsrechtersbond wil dat elke scheidsrechter even vaak als video-assistent werkt, maar de KNVB heeft een ander idee. De voetbalbond wil namelijk dat de mensen op de positie zitten waarin zij het beste zijn en dat de beste mensen de belangrijkste wedstrijden doen. Daarnaast wil de KNVB zelf kunnen bepalen wie welke wedstrijd krijgt als video-assistent, want dat gebeurt ook bij de normale scheidsrechters. De KNVB bepaalt wie welke wedstrijd fluit. 

De voetbalbond berichtte gisteren al dat de onderhandelingen zijn geklapt. ''Er is de scheidsrechters een pakket van arbeidsvoorwaarden aangeboden. Dit pakket is na herhaaldelijk overleg en verregaande tegemoetkoming aan hen, afgewezen door de BSBV.'' Dit betekent dus naar alle waarschijnlijkheid dat de VAR pas volgend seizoen gebruikt kan worden in plaats van dit seizoen, want de voetbalbond wil niet tijdens de competitie beginnen met de video-assistent. Dit kan namelijk competitievervalsing opleveren.

De scheidsrechters zelf hopen dat de VAR gewoon dit seizoen ingaat. ''Het is voor mij lastig om wat te zeggen over de onderhandelingen, maar wij als scheidsrechters zijn natuurlijk heel positief over de VAR'', vertelt Bas Nijhuis in het Algemeen Dagblad. ''Ik denk zeker dat een meerwaarde zal zijn voor het Nederlandse voetbal komend seizoen. Op het WK zie je dat nog niet alles goed gaat, maar het grote merendeel wel.''

]]>
Fri, 22 Jun 2018 15:16:00 +0200
'El Ahmadi kan rekenen op concrete belangstelling uit Turkije' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174988/el-ahmadi-kan-rekenen-op-concrete-belangstelling-uit-turkije https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174988/el-ahmadi-kan-rekenen-op-concrete-belangstelling-uit-turkije Karim El Ahmadi heeft zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord mogelijk gespeeld. De 33-jarige middenvelder staat in de concrete belangstelling van Bursaspor. Dat melden Turkse media vrijdagmiddag. 

El Ahmadi is momenteel met Marokko actief op het WK in Rusland. Ondanks de voortijdige uitschakeling na de 1-0 nederlaag tegen Portugal, maakte de voetballer indruk met zijn spel. Naar verluidt zou Feyenoord willen meewerken aan een vertrek van de international, die in Rotterdam nog een contract heeft tot 2019. 

Onlangs gaf El Ahmadi aan open te staan voor een vertrek uit de Eredivisie. "Ik wil eerst het WK spelen en daarna het besluit maken.  Ik weet het echt nog niet, dat heb ik ook tegen de club gezegd. Ik ben me nu aan het focussen op het WK, de rest komt later."

 

]]>
Fri, 22 Jun 2018 14:04:07 +0200
Drenthe duikt op bij Jupiler League-team: ''We kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174970/drenthe-duikt-op-bij-jupiler-league-team-we-kijken-wat-we-voor-elkaar-kunnen-betekenen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174970/drenthe-duikt-op-bij-jupiler-league-team-we-kijken-wat-we-voor-elkaar-kunnen-betekenen Royston Drenthe gaat in de voorbereiding van het nieuwe seizoen meetrainen bij Sparta. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid nam na een mislukt avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten even afscheid van het profvoetbal, maar gaat nu dus weer aan de slag. 

"Het is misschien een verrassing, maar ik wist hier al wekenlang van", zegt Drenthe tegenover Sparta TV. "Ik heb een hele goede band met Henk van Stee (technisch manager van Sparta, red.) en Henk Fraser (hoofdtrainer van Sparta, red.). In de C1 en A1 van Feyenoord heb ik Fraser ook al als trainer gehad. Van Stee was toen hoofd jeugdopleiding van Feyenoord."

Het meetrainen bij Sparta is vrijblijvend, zo benadrukt Drenthe. "Ik weet in welke staat van mijn leven ik op dit moment ben. Ik ben open-minded. We gingen gewoon kijken of we wat moois voor elkaar kunnen betekenen. Dat is waarom ik nu meetrain met Sparta."

Of Drenthe nog zo goed is als zijn hoogtijdagen bij Real Madrid? "Ik ben onderhand 31 geworden, mijn kwaliteiten zijn er nog wel, maar ik ben niet meer die jongen die drie keer achter elkaar een man kan passeren. Dat heeft te maken met slijtage. Voetbal is een hele intensieve sport."

 

]]>
Fri, 22 Jun 2018 12:47:00 +0200
VIDEO | Feyenoord geeft uniek kijkje achter de schermen nieuw trainingscomplex https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174967/video-feyenoord-geeft-uniek-kijkje-achter-de-schermen-nieuw-trainingscomplex https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174967/video-feyenoord-geeft-uniek-kijkje-achter-de-schermen-nieuw-trainingscomplex Feyenoord laat met een filmpje op Twitter zien hoe het nieuwe trainingscomplex '1908' eruit is komen te zien. De nieuwe trainingsvelden zullen morgen voor het eerst officieel in gebruik worden genomen.

 

]]>
Fri, 22 Jun 2018 12:08:00 +0200
Feyenoord doet poging tot wereldrecord: 500 fans mogen deelnemen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/174952/feyenoord-doet-poging-tot-wereldrecord-500-fans-mogen-deelnemen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/174952/feyenoord-doet-poging-tot-wereldrecord-500-fans-mogen-deelnemen Feyenoord gaat op zaterdag 7 juli om 7 uur 's ochtends in De Kuip proberen een wereldrecord te verbreken. Dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. Om wat voor record het precies gaat, is nog niet bekend.

Enthousiastelingen kunnen zich op de website van Feyenoord aanmelden om deel te nemen aan de recordpoging. Uit alle aanmeldingen worden willekeurig vijfhonderd fans gekozen, die allen ook nog iemand mee mogen nemen naar De Kuip. Aanmelden kan tot 27 juli.

Welk record Feyenoord op 7 juli probeert te verbreken, blijft dus voorlopig geheim. Opvallend is in ieder geval dat de recordpoging om 7 uur op de datum 7/7 zal plaatsvinden.

 

]]>
Fri, 22 Jun 2018 11:11:00 +0200
Jørgensen: ''Ik stond al voor het WK op het punt een transfer te maken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174927/jorgensen-ik-stond-al-voor-het-wk-op-het-punt-een-transfer-te-maken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174927/jorgensen-ik-stond-al-voor-het-wk-op-het-punt-een-transfer-te-maken Nicolai Jørgensen mag dan eerste spits zijn bij het Deense elftal, de Feyenoord-aanvaller kan niet terugkijken op een geweldig seizoen. Hetzelfde geldt overigens voor  zijn directe concurrent bij het nationale team, Kasper Dolberg, die net als Jørgensen beter presteerde in vorige jaargangen.

"2017 was een magisch jaar voor ons allebei", begint Jørgensen tegenover NOS. "Gelukkig wonnen wij de landstitel, een titel die Ajax ook wilde winnen. Dat seizoen liep voor ons een beetje parallel met veel goals en assists."

Jørgensen kampte dit seizoen dan wel met een vormcrisis, hij presteerde nog altijd beter dan Dolberg. "Ik denk dat ik een stabieler seizoen had. Kasper is veel geblesseerd geweest. Dat was zijn pech. Ik was vanaf dag één van de WK kwalificatie eerste keus in de spits. En dat is zo gebleven."

Zowel Jørgensen als Dolberg staat in de volle belangstelling van buitenlandse clubs. "Men wist al voor dit WK wie Nicolai Jörgensen en Kasper Dolberg zijn", zegt de Deen daar zelf over. "We stonden allebei al voor dit toernooi op het punt een transfer te maken. Maar als nieuwe clubs door dit WK interesse in ons krijgen dan is dat mooi meegenomen."

]]>
Fri, 22 Jun 2018 09:31:00 +0200
Diverse Feyenoord Fanshops zijn dit weekeinde gesloten https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174891/diverse-feyenoord-fanshops-zijn-dit-weekeinde-gesloten https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174891/diverse-feyenoord-fanshops-zijn-dit-weekeinde-gesloten Er zijn dit weekeinde vier Feyenoord Fanshops gesloten, zo meldt Feyenoord via de officiële kanalen. Van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni zullen de vier winkels gesloten zijn vanwege voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

De eerste openbare training van de selectie van Feyenoord in voorbereiding op het seizoen 2018/2019 vindt komende maandag plaats en dan wordt ook het nieuwe thuisshirt gepresenteerd. De Feyenoord Fanshop Stadion, die onder het Topsportcentrum ligt, is op vrijdag 22 juni en zaterdag 23 juni wel geopend. Op zondag 24 juni is deze winkel niet geopend.

Supporters kunnen wel het gehele weekend via de online clubwinkel merchandise kopen. Kijk voor een volledig overzicht van de openingstijden en/of om clubartikelen online te bestellen op de website www.feyenoordfanshop.nl.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 22:15:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: Tapia met Peru uitgeschakeld op WK na nederlaag https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174869/video-samenvatting-tapia-met-peru-uitgeschakeld-op-wk-na-nederlaag https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174869/video-samenvatting-tapia-met-peru-uitgeschakeld-op-wk-na-nederlaag Feyenoord-middenvelder annex verdediger Renato Tapia is donderdag met zijn land Peru uitgeschakeld op het WK in Rusland. Peru verloor met 1-0 van Frankrijk en daardoor is het WK, met nog wel één groepsduel te gaan, al over voor het land. Tapia zat de gehele wedstrijd op de bank. Hij had nog te veel last van een hoofdblessure, die hij afgelopen zaterdag in de eerste groepswedstrijd tegen Denemarken opliep.

Frankrijk was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg goede kansen via Raphaël Varane (hoofd), Paul Pogba (schot) en Antoine Griezmann (volley). Na iets meer dan een half uur spelen kwam Frankrijk toch op voorsprong via Kylian Mbappé, die kon binnentikken nadat Paolo Guerrero de bal verspeelde en een schot van Olivier Giroud geblokt werd. Peru kreeg in de eerste helft één grote kans via Guerrero, maar Hugo Lloris redde.

In de tweede helft moest Peru komen en het bracht voormalig PSV-speler Jefferson Farfán als extra aanvaller. Dit ging ten koste van middenvelder Yoshimar Yotún. De wisselde leidde tot meer stootkracht bij Peru en Pedro Aquino was dicht bij de 1-1, maar zijn afstandsschot ging op de kruising. Schoten van ver van André Carillo en Luis Advíncula gingen er ook niet in. Farfán nam Lloris nog wel een keer onder vuur, maar de bal ging in het zijnet. Uiteindelijk bleef het bij 1-0 voor Frankrijk.

Door de zege staat Frankrijk eerste in Groep C met zes punten en is het zeker van een plek in de achtste finales. Denemarken, dat donderdag met 1-1 gelijkspeelde tegen Australië, staat tweede met vier punten. Peru kan daardoor als de nummer laatst met nul punten uit twee duels niet meer doorgaan. Australië staat derde met één punt uit twee duels. Peru sluit het WK dinsdag af met een duel tegen Australië.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 19:09:00 +0200
'Bijzondere hereniging lonkt voor voormalig Feyenoord-goalgetter Kalou' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174859/bijzondere-hereniging-lonkt-voor-voormalig-feyenoord-goalgetter-kalou https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174859/bijzondere-hereniging-lonkt-voor-voormalig-feyenoord-goalgetter-kalou Voormalig Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou zou terug kunnen keren naar Engeland, zo meldt Bild. Volgens de Duitse krant gaat zijn voormalig Chelsea-ploeggenoot Frank Lampard, die nu trainer is van Championship-club Derby County, zich sterk maken voor de komst van de Hertha BSC-aanvaller.

Lampard gaat bij zijn club op aandringen op de komst van de 32-jarige Ivoriaan. Er zou wel minstens tien miljoen euro moeten betaald voor Kalou en het is onduidelijk of Derby County dat wil betalen voor Kalou. Voor Derby is dat namelijk een zeer flink bedrag. Lampard gaat zich echter sterk maken voor de komst van Kalou, met wie hij van 2006 tot 2012 samenspeelde bij Chelsea.

Daarna speelde Kalou voor Lille en sinds de zomer van 2014 voor het Duitse Hertha BSC. Daar was Kalou, die nog een contract tot en met 2020 heeft bij de Duitsers, vorig seizoen belangrijk met twaalf goals in 31 Bundesligaduels.

Voor Feyenoord was Kalou in het verleden erg belangrijk. Hij debuteerde bij Feyenoord in het profvoetbal en scoorde 35 keer in 67 competitieduels in de periode 2003 tot en met 2006. Kalou vormde met Dirk Kuyt het aanvalsduo K2. De Ivoriaan werd ook nog voor een halfjaar verhuurd aan Excelsior.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 18:32:00 +0200
Komend seizoen mogelijk geen videoscheidsrechters in Eredivisie https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174855/komend-seizoen-mogelijk-geen-videoscheidsrechters-in-eredivisie https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174855/komend-seizoen-mogelijk-geen-videoscheidsrechters-in-eredivisie De videoscheidsrechter wordt komend seizoen mogelijk nog niet ingevoerd in de Eredivisie, dat meldt de KNVB op de officiële website.

Het was de bedoeling dat de Video Assistant Referee (VAR) komend seizoen, net als op het WK in Rusland, ook in de Eredivisie gebruikt gaat worden. Er dreigt echter een tekort aan videoscheidsrechters. Het mogelijke uitstel is een direct gevolg van het vastlopen van onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden voor bedoelde arbiters. 

De KNVB beraadt zich over andere scenario's. Het doel blijft om bij de start van de competitie in de Eredivisie te kunnen werken met deskundige, goed opgeleide videoscheidsrechters en een professionele invulling te geven aan de totale wedstrijdleiding. De KNVB zal nu vacatures uitschrijven en vervolgens videoscheidsrechters aannemen en, indien nodig, opleiden.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 17:11:00 +0200
Tapia ontbreekt bij Peru, Jörgensen en Jones spelen gelijk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174845/tapia-ontbreekt-bij-peru-joergensen-en-jones-spelen-gelijk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174845/tapia-ontbreekt-bij-peru-joergensen-en-jones-spelen-gelijk Peru neemt het tijdens de tweede groepswedstrijd van het WK in Rusland op tegen Frankrijk, maar Renato Tapia staat dit keer niet in de basis. De middenvelder van Feyenoord is niet fit genoeg om aan de aftrap te beginnen. 

Eerder vandaag hebben Denemarken en Australië gelijk gespeeld. De wedstrijd, die donderdagmiddag om 14:00 uur al begon, eindigde in 1-1. Nicolai Jørgensen stond met een knappe assist aan de basis van de openingstreffer van Christian Eriksen.

Denemarken wist de wedstrijd echter niet te winnen, doordat Jedinak zijn land - na een ingreep van de VAR vanwege een handsbal - vanaf de strafschopstip aan de gelijkmaker hielp. Feyenoord-doelman Brad Jones kwam niet in actie bij Australië. 

Opstelling Peru: Gallese; Advincula, Ramos, Rodríguez, Trauco; Aquino, Yotun; Carrillo, Cueva, Flores; Guerrero.

Opstelling Frankrijk:Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Hernández; Pogba, Kanté; Matuidi, Griezmann, Mbappé; Giroud.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 16:09:00 +0200
VIDEO | Jørgensen met heerlijke assist goud waard voor Denemarken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174820/video-jorgensen-met-heerlijke-assist-goud-waard-voor-denemarken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174820/video-jorgensen-met-heerlijke-assist-goud-waard-voor-denemarken Nicolai Jørgensen was weer eens goud waard voor Denemarken. Middels een prachtige assist bracht hij Christian Eriksen in stelling, die vervolgens fraai afrondde en daarmee de score opende tegen Australië.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 14:16:00 +0200
Leonardo is nu UPS-pakketbezorger: ''Daar moet ik nu bijna een jaar voor werken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174803/leonardo-is-nu-ups-pakketbezorger-daar-moet-ik-nu-bijna-een-jaar-voor-werken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174803/leonardo-is-nu-ups-pakketbezorger-daar-moet-ik-nu-bijna-een-jaar-voor-werken Ondanks dat hij bij Feyenoord weinig potten wist te breken, wordt Leonardo dos Santos Silva niet snel vergeten door de aanhangers van de Rotterdamse club. Anno 2018 is hij pakketbezorger bij UPS.

En dat is niet omdat hij een teveel aan vrije tijd heeft. Er moet brood op de plank komen. "Mensen denken dat alle voetballers honderdduizend euro per maand verdienen. Was dat maar waar", steekt Leonardo van wal in gesprek met Voetbal International

"Ik heb het goed gehad, hoor, verdiende bij Feyenoord ietsje boven de, ehm... Balkenende-norm? Dat is 'm toch? In mijn latere jaren was mijn salaris natuurlijk een stuk lager. Ik moest er mijn gezin meer onderhouden en stuurde ook maandelijks geld naar de familie in Brazilië", vervolgt de dribbelaar van weleer.

Of Leonardo het geld over de balk smeet? "Nee, zo'n type ben ik niet. Ik heb me één keer laten gaan met een Vacheron Constantin-horloge. Mijn duurste aankoop ooit. Het ding was van staal, niet eens van goud, maar wel twaalfduizend euro", aldus Leonardo, die vervolgens naar zijn hoofd grijpt. "Daar moet ik nu bijna een jaar voor werken", besluit hij.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 14:10:00 +0200
Matchday: Jørgensen in de basis, Van Marwijk zet Jones op reservebank https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174807/matchday-jorgensen-in-de-basis-van-marwijk-zet-jones-op-reservebank https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174807/matchday-jorgensen-in-de-basis-van-marwijk-zet-jones-op-reservebank Nicolai Jørgensen neemt het vanmiddag om 14.00 uur op tegen het Australië van Brad Jones en Bert van Marwijk. The Socceroos móéten winnen om nog uitzicht te houden op de achtste finales.

Feyenoord-spits Jørgensen begint in de basis bij Denemarken. Jones moet het doen met een plek op de bank, Van Marwijk geeft in het doel de voorkeur aan Mathew Ryan.

Opstelling Denemarken:Schmeichel; Dalsgaard, Kjær, Christensen, Stryger Larsen; Poulsen, Schöne, Eriksen, Delaney, Sisto en Jørgensen

Opstelling Australië: Ryan; Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich; Jedinak, Rogic, Mooy; Leckie, Nabbout en Kruse.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 13:06:00 +0200
Beenhakker strooit met complimenten: ''Fantastisch dat hij nu dé man is daar'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174795/beenhakker-strooit-met-complimenten-fantastisch-dat-hij-nu-de-man-is-daar https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/174795/beenhakker-strooit-met-complimenten-fantastisch-dat-hij-nu-de-man-is-daar Fyodor Smolov wist bij Feyenoord niet tot wasdom te komen, maar speelt hij op het WK in eigen land met Rusland. Leo Beenhakker zal de 28-jarige spits nooit meer vergeten.

'Don Leo' was er heilig van overtuigd dat Smolov het zou gaan maken. Zijn verblijf in Rotterdam werd echter niet wat het moest worden. "Smolov had bij ons niet zoveel inbreng, als je nu terugblikt. Maar Mario (Been, red.) en ik hebben het toen wel goed gezien, hè, dat die jongen het ver kon gaan schoppen", vertelt Beenhakker tegenover Voetbal International.

Met slechts één competitiegoal en twee assists in elf competitieduels, stelde Smolov teleur tijdens zijn periode bij Feyenoord. "Hij raakte in november geblesseerd. Dan zit je als jonge speler alleen in het buitenland, de hele dag revalideren. Dat is niet prettig natuurlijk. Dinamo haalde hem terug naar Moskou", luidt het vervolg. 

In 2015 maakte Smolov de overstap naar FK Krasnodar. Daar wist hij in 73 wedstrijden al 52 keer het net te vinden. Ook in bij Rusland schittert hij. Zo zorgde Smolov met twee goals en een assist hoogstpersoonlijk voor een 3-3 gelijkspel tegen Spanje. "Ik ben heel blij dat hij zover is gekomen. Fantastisch dat hij nu dé man is daar.''

]]>
Thu, 21 Jun 2018 12:21:00 +0200
Amrabat walgt van terugkijken beelden: ''Karim stak zijn vieze vingers in mijn mond'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174777/amrabat-walgt-van-terugkijken-beelden-karim-stak-zijn-vieze-vingers-in-mijn-mond https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174777/amrabat-walgt-van-terugkijken-beelden-karim-stak-zijn-vieze-vingers-in-mijn-mond Nordin Amrabat voetbalde gisteren een gedeelte van de wedstrijd tegen Portugal uit voorzorg met hoofdbescherming. Aan het duel met Iran hield hij een hersenschudding over. Feyenoord-captain Karim El Ahmadi bood de helpende hand.

"Ik zag achteraf op de beelden dat mijn medespelers mij op mijn zij legden, ik geloof dat Hakim (Ziyech) mijn benen omhoog hield en Karim (El Ahmadi) stak zijn vingers in mijn mond. Zijn vieze vingers, haha. Nee, alles om te voorkomen dat ik mijn tong zou inslikken", vertelt Amrabat in gesprek met De Telegraaf.

De 31-jarige Marokkaan mocht niet verder spelen. "De dokter heeft me daarna op het veld behandeld en hij gaf wat tikjes in mijn gezicht, sproeide wat water over me heen, maar verbood me om terug het veld in te lopen", vervolgt hij.

Tegen Portugal startte Amrabat dus met cap, die al vrij snel van zijn hoofd verdween. "Dat ding was zo heet, ik zweette zo erg dat het me echt hinderde en daarom heb ik hem al in de eerste helft afgedaan. Ik moest alleen uitkijken dat ik geen klap op mijn kop zou krijgen", besluit de broer van Feyenoord-middenvelder Sofyan Amrabat.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 11:12:00 +0200
''Lozano gaat PSV de jackpot opleveren, en nee, Jørgensen haalt die 18 miljoen niet meer'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174767/lozano-gaat-psv-de-jackpot-opleveren-en-nee-jorgensen-haalt-die-18-miljoen-niet-meer https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174767/lozano-gaat-psv-de-jackpot-opleveren-en-nee-jorgensen-haalt-die-18-miljoen-niet-meer Het is nog maar de vraag of Nicolai Jørgensen komend seizoen nog in het shirt van Feyenoord speelt. De spits neemt momenteel met Denemarken mee aan het WK, waar spelers hun marktwaarde kunnen doen oprijzen.

Mikous Gouka, verslaggever van het Algemeen Dagblad, neemt Hirving Lozano van PSV als voorbeeld. "Ik moest deze week in het holst van de nacht mijn bed uit om op tijd in het trainingskamp van de Mexicanen in Khimki te kunnen zijn. Voor de Mexicanen is Hirving Lozano inmiddels een heilige. Aan 'Chucky' gaat PSV veel geld verdienen."

Hoe dat met Jørgensen zit? Dat moeten we nog maar afwachten. Feyenoord vond 18 miljoen euro in januari nog veel te weinig. Wat denk jij? Krijgen ze dat straks nog?", stelt Gouka de vraag aan zijn collega Sjoerd Mossou.

En hij verwacht niet dat Feyenoord gaat cashen voor de Deense goalgetter. "Ja, Lozano gaat PSV de jackpot opleveren, en nee, Jørgensen haalt die 18 miljoen niet meer. Dat had ik dan weer wél vakkundig voorspeld", aldus Mossou.

 

]]>
Thu, 21 Jun 2018 10:00:00 +0200
Van Hanegem: ''Hoorde zelfs mensen zeggen dat ze wereldkampioen konden worden'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174759/van-hanegem-hoorde-zelfs-mensen-zeggen-dat-ze-wereldkampioen-konden-worden https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/174759/van-hanegem-hoorde-zelfs-mensen-zeggen-dat-ze-wereldkampioen-konden-worden Willem van Hanegem kijkt er niet raar van op dat Marokko de poulefase van het WK niet weet te overleven. Volgens De Kromme waren er te veel verwachting rondom het team van onder meer Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat.

"De verwachtingen rond het Marokkaanse team zijn ook wel enorm opgeklopt. Dat zal ook zijn weerslag hebben gehad op de ploeg", legt Van Hanegem uit in het Algemeen Dagblad. "Ik bedoel: in een poule met Spanje en Portugal is overleven gewoon enorm moeilijk, je moet realistisch zijn. Daar is Marokko nog niet goed genoeg voor."

Marokko kende een dramatische opening van het toernooi. "En toen kwam ook direct die tegenvaller tegen Iran (0-1 nederlaag, red.). Ik hoorde vooraf zelfs mensen zeggen dat ze wereldkampioen konden worden. Kom op zeg. Maar ik vind het wel vervelend dat het al klaar is voor hen", luidt zijn vervolg.

"Ik had het die gasten wel gegund om de volgende ronde te bereiken. Tegen Portugal hebben ze goed gespeeld, strijd geleverd. Wat dat betreft mogen ze best een beetje trots zijn, maar meer ook niet. Want daar heb je niets aan. Als men dat vroeger tegen mij zei, dacht ik: ga toch weg, wat moet ik daarmee?'', aldus Van Hanegem.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 08:54:00 +0200
WK-uitschakeling doet pijn bij El Ahmadi: ''Dat hielp natuurlijk ook niet'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174747/wk-uitschakeling-doet-pijn-bij-el-ahmadi-dat-hielp-natuurlijk-ook-niet https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174747/wk-uitschakeling-doet-pijn-bij-el-ahmadi-dat-hielp-natuurlijk-ook-niet Voor Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat reikt het WK niet verder dan de groepsfase. Gisterenmiddag verloor Marokko met 1-0 van Portugal, waardoor uitschakeling al na twee duels een feit is.

In twee duels werd geen enkele keer het net gevonden. "Op dit niveau draait het meer dan ooit om punten en doelpunten", analyseert Feyenoord-captain El Ahmadi in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We zijn naar het WK gekomen om de groepsfase te overleven en dat is niet gelukt."

Volgens de ervaren middenvelder hebben hij en zijn landgenoten alles uit de kast getrokken. "Vanwege de nederlaag tegen Iran was de uitgangspositie al erg lastig. En de snelle achterstand tegen Portugal hielp natuurlijk ook niet", aldus El Ahmadi.

]]>
Thu, 21 Jun 2018 07:39:50 +0200
De Jong dolblij met nieuwe trainingscomplex: ''We maken grote sprongen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/174697/de-jong-dolblij-met-nieuwe-trainingscomplex-we-maken-grote-sprongen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/174697/de-jong-dolblij-met-nieuwe-trainingscomplex-we-maken-grote-sprongen Het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord is helemaal klaar om in gebruik genomen te worden. Dat maakte Feyenoord dinsdag bekend. Algemeen directeur Jan de Jong is tevreden over het voorspoedige verloop van de bouw van het complex. 

''Het ziet er ten eerste fantastisch mooi uit. Dat is al een ding", begint De Jong tegenover de camerea van RTV Rijnmond. "Daarnaast is het ook op tijd gebeurd. Dat is tegenwoordig ook een zeldzaamheid. Bovendien is het ook nog binnen het budget gebleven. Dat is nog een veel grotere zeldzaamheid tegenwoordig."

Dat Feyenoord er met het nieuwe trainingscomplex enorm op vooruit gaat, staat volgens De Jong voorop. "We maken met elkaar grote sprongen. Bij een topsportorganisatie als Feyenoord hoort ook een topsportcomplex. Met de realisatie van dit gebouw hebben we denk ik een grote stap gezet." 

Over de financiering van het complex is De Jong bijzonder open. "Het heeft 9,5 miljoen euro gekost. Daar zit voor een deel een hypotheek op. De rest is uit eigen middelen betaald. We hebben gespaard en daar heeft de deelname aan de Champions League enorm aan meegeholpen. Al met al is dit dus een complex dat zonder subsidie en ingewikkelde constructies uit de grond is gestampt."

 

 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 22:24:00 +0200
'Feyenoord trekt Amerikaan aan' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174743/feyenoord-trekt-amerikaan-aan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174743/feyenoord-trekt-amerikaan-aan De jeugdige James Dunning is aangetrokken door Feyenoord. De 1.73 meter lange spelverdeler komt over van het Amerikaanse FC Dallas. Dat meldt Varkenoord Watch op Twitter.

De jongeling zal aansluiten bij de jongens onder de zeventien jaar. De Amerikaan was ook al op proeftraining geweest bij Red Bull Salzburg, alleen lijkt dus gekozen te hebben voor Feyenoord.

 

 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 21:33:00 +0200
Van Geel tijdens opening 1908: ''We hebben nu de topsportaccommodatie die past bij onze ambitie'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174742/van-geel-tijdens-opening-1908-we-hebben-nu-de-topsportaccommodatie-die-past-bij-onze-ambitie https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174742/van-geel-tijdens-opening-1908-we-hebben-nu-de-topsportaccommodatie-die-past-bij-onze-ambitie Het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord is geopend. Met een schot door een stuk papier zorgde Giovanni van Bronckhorst voor de officiële opening van 1908.

"Dit is een gebouw waar ik eigenlijk niks over moet zeggen. Jullie moeten het proeven, voelen en ervaren", beweert Jan de Jong. Ook de huidige trainer van Feyenoord is blij. "Ik heb bij clubs als Arsenal en FC Barcelona gespeeld. Ik durf te zeggen dat we ons als club qua accommodatie nu met die clubs kunnen gaan meten."

Ook Martin van Geel was aanwezig bij de opening. "We zetten met 1908 als club nu al een grote stap voorwaarts. In de loop der jaren hadden we al alle randvoorwaarden geoptimaliseerd, maar verspreid over De Kuip en Varkenoord. Nu hebben we voor ons eerste elftal eindelijk één plek waar alles samenkomt en die we volledig naar de nieuwste maatstaven hebben kunnen indelen en inrichten. We hebben nu de topsportaccommodatie die past bij onze ambitie: leidend zijn in Nederland"

]]>
Wed, 20 Jun 2018 20:40:00 +0200
'Feyenoord in de race voor Stoke-spits' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174734/feyenoord-in-de-race-voor-stoke-spits https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174734/feyenoord-in-de-race-voor-stoke-spits Feyenoord en PSV zijn volop in de race voor Saido Berahino, meldt FOX Sports. Samen met Stoke City degradeerde hij dit jaar uit de Premier League.

Omdat Feyenoord rekening houdt met een vertrek Nicolain Jörgensen willen Berahino huren van The Putters. De 24-jarige spits van Stoke City werd in zijn tijd bij West Bromwich Albion nog als een groot talent, maar in het afgelopen seizoen heeft Berahino niet veel kunnen laten zien.

]]>
Wed, 20 Jun 2018 19:03:00 +0200
Van Geel: ''We hebben de zaakjes nu ook op orde'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174594/van-geel-we-hebben-de-zaakjes-nu-ook-op-orde https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/174594/van-geel-we-hebben-de-zaakjes-nu-ook-op-orde Technisch directeur Martin van Geel is zich met Feyenoord aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen, maar qua transfers is het nog vrij rustig. Volgens Van Geel is dat juist goed.

"We hebben de zaakjes nu ook op orde. We hebben alleen spelers laten gaan die niet in de basis stonden", vertelt Van Geel, die daarmee onder meer doelt op de verkochte spelers Bilal Basacikoglu (Kayserispor) en Simon Gustafson (FC Utrecht en vorig seizoen al verhuurd aan Roda JC Kerkrade), tegen RTV Rijnmond.

"De vorige spelers die we vorig seizoen hebben aangetrokken zijn er nog. Amrabat, St. Juste, Haps, Boëtius en Larsson. Ze gaan allemaal hun tweede seizoen in en dat betekent dat ze meer gaan presteren en veel beter worden. Ze zijn nu gewend aan de club", vervolgt Van Geel zijn verhaal.

"Ze zijn nu gewend aan de club. Zij gaan een beter seizoen in, daar ben ik heilig van overtuigd. En dat buiten alle spelers die wij hebben bij Feyenoord. Ja, wij zijn nu op dit moment voorbereid, maar het is wel afwachten hoe de WK-gangers terugkomen", aldus Van Geel.

]]>
Wed, 20 Jun 2018 18:10:00 +0200
Feyenoord en softwarebedrijf Safesight met elkaar in zee https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/174669/feyenoord-en-softwarebedrijf-safesight-met-elkaar-in-zee https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/174669/feyenoord-en-softwarebedrijf-safesight-met-elkaar-in-zee Feyenoord maakt sinds kort gebruik van de software van Safesight. Dat is te lezen op de website entertainmentbusiness.nl

Safesight is een bedrijf die software ontwikkelt die ervoor zorgt dat medewerkers, leveranciers en andere betrokkenen bij een organisatie de veiligheidsplannen en –afspraken kennen en daadwerkelijk uitvoeren.  ''Dat doen we onder andere door iedereen continu over de meest actuele informatie te laten beschikken'', aldus Edo Haan, bedenker en oprichter van Safesight. ''Denk aan briefings en plattegronden, maar ook aan persoonlijke takenlijsten en uitgewerkte calamiteitenscenario’s.''

Niet alleen Feyenoord is enthousiast geraakt. Safesight levert ook software aan FC Twente en de gemeente Amsterdam. ''Als je een mooi evenement neerzet voor duizenden mensen, dan heb je ook de verantwoordelijkheid om een veilig evenement te organiseren. Onze software heeft zich bewezen bij festivals en nu maken ook andere organisaties de overstap'', besluit Haan. 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 17:19:00 +0200