Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings El Hankouri: ''Het was mijn doelstelling om te slagen bij Feyenoord'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214312/el-hankouri-het-was-mijn-doelstelling-om-te-slagen-bij-feyenoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214312/el-hankouri-het-was-mijn-doelstelling-om-te-slagen-bij-feyenoord Mo El Hankouri werd afgelopen transferperiode voor een half jaar verhuurd aan FC Groningen. Morgen neemt hij het met zijn nieuwe club op tegen Feyenoord en dat roept speciale gevoelens op.

''Ik speelde er langer dan tien jaar. Het zal speciaal zijn om tegen mijn oude team te spelen'', begint El Hankouri in het Algemeen Dagblad, waarbij hij zijn debuut voor Feyenoord nooit vergeet. ''Voor mij is dat altijd speciaal gebleven. Ik maakte een paar acties, had een schot op doel. De supporters steunden me wanneer ik de bal kreeg. Als jonge speler gaf dat een goed gevoel. Mijn band met de Feyenoord-supporters is altijd lekker geweest.''

''Het was mijn doelstelling om te slagen bij Feyenoord. Het is niet gelopen, zoals ik het had gewild'', vervolgt El Hankouri. ''Nu ben ik bij FC Groningen en dat ben ik de club dankbaar. Ik zie deze stap als een vooruitgang omdat ik me hier kan laten zien.''

El Hankouri baalt dan ook van het feit dat Jong Feyenoord niet in de Keuken Kampioen Divisie speelt. ''Ik vind dat Feyenoord daarmee de boot gemist heeft. Het zou voor jonge jongens goed zijn om elke week te spelen in de eerste divisie. Dat is ook goed voor het wedstrijdritme'', besluit hij.

]]>
Sat, 16 Feb 2019 18:49:00 +0100
Verdonk ziet thuisvoordeel: ''Clubs komen met angst naar De Kuip'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214257/verdonk-ziet-thuisvoordeel-clubs-komen-met-angst-naar-de-kuip https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214257/verdonk-ziet-thuisvoordeel-clubs-komen-met-angst-naar-de-kuip Feyenoord laat dit seizoen te veel punten liggen in uitwedstrijden en dat zorgt ervoor dat de ploeg niet mee kan strijden in de titelrace. Calvin Verdonk denkt dat het te maken heeft met de tegenstanders. 

In De Kuip is de club heer en meester en worden de meeste punten wel gepakt, maar buiten Rotterdam gaat dat toch een stuk moeizamer. Verdonk speelde vorig seizoen met PEC Zwolle tegen Feyenoord en toen merkte hij dat de tactiek in uit- en thuiswedstrijden heel anders was tegen de Rotterdammers. ''In de uitwedstrijd wilde de trainer inzakken en speelden we met vijf verdedigers. Clubs komen met angst naar de Kuip. We lieten Feyenoord komen en verloren met forse cijfers'', blikt hij terug in het Algemeen Dagblad

''De wedstrijd in Zwolle pakten we anders aan. De trainer wilde alles vastzetten. We voelden dat er iets te halen viel.'' Dat is precies het verschil tussen de Rotterdammers en de andere topclubs, want daar deed de ploeg dat niet tegen. ''Tegen Ajax probeerden we zeker niet voluit druk te zetten. We zakten in, ook thuis. Feyenoord heeft een ander speltype dan Ajax'', zegt Verdonk. 

]]>
Sat, 16 Feb 2019 15:13:00 +0100
'Vermoedelijke opstelling Feyenoord; Van Bronckhorst houdt vertrouwen in zelfde elf' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214305/vermoedelijke-opstelling-feyenoord-van-bronckhorst-houdt-vertrouwen-in-zelfde-elf https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214305/vermoedelijke-opstelling-feyenoord-van-bronckhorst-houdt-vertrouwen-in-zelfde-elf Feyenoord neemt het morgen op in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Trainer Giovanni van Bronckhorst lijkt vast te houden aan zijn basiself van vorige week.

Het lijkt er dus op dat Cuco Martina een definitieve plaats in de basis heeft bemachtigd ten koste van Jan-Arie van der Heijden. Verder lijkt spits Nicolai Jørgensen weer op de bank te zitten, waardoor ook hij zijn plek definitief kwijt lijkt te zijn.

Tegenstander FC Groningen is momenteel erg in vorm. Van de vier wedstrijden in de tweede competitiehelft werd er alleen verloren van koploper PSV. De overige drie wedstrijden werden gewonnen van respectievelijk; Heracles Almelo, Willem II en Vitesse. Feyenoord is dus gewaarschuwd.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Vermeer, St. Juste, Martina, Van Beek, Verdonk, Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Van Persie, Larsson

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt, Te Wierik, Memisevic, Chabot, Handwerker, Doan, Reis, Bruns, El Hankouri, Sierhuis, Mahi

 

]]>
Sat, 16 Feb 2019 12:53:00 +0100
Verbeek legt uit: ''Als je die visie hebt, begrijp ik Feyenoord'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214276/verbeek-legt-uit-als-je-die-visie-hebt-begrijp-ik-feyenoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214276/verbeek-legt-uit-als-je-die-visie-hebt-begrijp-ik-feyenoord Het leek er lange tijd op dat Dick Advocaat de nieuwe trainer van Feyenoord ging worden. De Kleine Generaal verkocht echter 'nee' aan Feyenoord, maar lijkt de deur inmiddels weer op een kier te hebben gezet.

Het oorspronkelijke plan was om Advocaat aan te stellen als de man met ervaring, waarbij Dirk Kuyt een jaar mee kan kijken en het stokje uiteindelijk overnemen. ''Als je die visie hebt, begrijp ik dat'', legt Pim Verbeek uit in de Telegraaf. ''Dick die één jaar vanuit zijn ervaring de zaak op de rails zet, om van daaruit weer verder te gaan.''

''Je ziet Dick de laatste jaren zoals hij eigenlijk is'', vervolgt hij. ''Een geweldige kerel. Hij is er emotioneel meer bij betrokken geraakt. Bij Sunderland, Sparta, nu FC Utrecht. Hij doet dat uit liefde, omdat hij het geweldig vindt met zo’n groep op het veld te staan'', besluit Verbeek, die jarenlang de assistent-trainer van Advocaat was. 

]]>
Sat, 16 Feb 2019 12:09:00 +0100
Kramer: ''Het zegt misschien wel meer over het IQ van supporters'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214291/kramer-het-zegt-misschien-wel-meer-over-het-iq-van-supporters https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214291/kramer-het-zegt-misschien-wel-meer-over-het-iq-van-supporters Michiel Kramer speelde van 2015 tot en met 2018 voor Feyenoord en werd vooral bekend door het 'Broodje kroket' verhaal. Kramer was lange tijd bankzitter in Rotterdam en forceerde zo een transfer.

''Achteraf heb ik wel spijt gehad, omdat iedereen er wat over te zeggen had'', blikt Kramer terug in het Algemeen Dagblad. ''Het was nooit de bedoeling om te laten zien: kijk mij eens een broodje kroket eten. Maar ik had al vier uur lang niet gegeten. Het zegt misschien wel meer over het IQ van supporters die alleen maar over dat broodje beginnen. Uiteindelijk zal het minder worden, maar ook als ik gestopt ben zullen ze zeggen: was lekker, hè, dat broodje kroket. Iedereen krijgt maar een platform om van alles te zeggen. Natuurlijk heb je allemaal recht op een mening, maar soms denk ik: waarom zo negatief?"

"Ach, de vooroordelen bestonden daarvoor ook al'', vervolgt Kramer. ''De incidenten hebben het misschien bevestigd voor sommige mensen. Maar bij elke club waar ik gespeeld heb, kun je van de materiaalman tot en met de wasvrouw en iedereen ertussenin vragen hoe ik ben: het antwoord zal niet negatief zijn. Iedereen zal beamen dat ik een goede gozer ben. Maar ik doe er in wedstrijden wel álles aan om te winnen'', besluit de oud-spits van Feyenoord.

]]>
Sat, 16 Feb 2019 11:40:00 +0100
Feyenoord massaal gesteund tijdens bekerklassieker; De Kuip uitverkocht https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/214296/feyenoord-massaal-gesteund-tijdens-bekerklassieker-de-kuip-uitverkocht https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/sfeer-supporters/214296/feyenoord-massaal-gesteund-tijdens-bekerklassieker-de-kuip-uitverkocht Ajax en Feyenoord speelden na de winterstop al tegen elkaar en dat spektakelstuk voor de neutrale kijker eindigde in een overwinning voor de Rotterdammers. De ploegen staan in de halve finale van de beker weer tegenover elkaar. 

Erik ten Hag wil dan met zijn ploeg revanche nemen, maar Giovanni van Bronckhorst wil hetzelfde kunstje nog eens herhalen. De Rotterdammers kunnen rekenen op een uitverkocht stadion en er zijn geen supporters uit Amsterdam aanwezig in de havenstad. Feyenoord meldt via de officiële kanalen dat er geen kaarten meer beschikbaar zijn. 

De kaartverkoop startte op 6 februari (6-2) en dat was om extra zout in de wonden te strooien van de Amsterdammers, die de competitiewedstrijd natuurlijk met die cijfers verloren. "Feyenoord kan in de halve finale van de TOTO KNVB-beker rekenen op de steun van een tot de nok toe gevulde Kuip. De laatste kaarten voor de kraker tegen Ajax werden zaterdag verkocht."

"Seizoenkaarthouders, leden van Het Legioen en Junioren Kameraadjes konden de afgelopen periode met voorrang kaarten kopen voor de bekerklassieker en maakten daar massaal gebruik van. Er zijn voor deze bekerwedstrijd geen kaarten verkrijgbaar via Feyenoord Ticket Exchange, omdat seizoenkaarthouders hun kaart niet kunnen aanbieden voor dit duel." 

]]>
Sat, 16 Feb 2019 11:05:00 +0100
Van Hanegem: ''Mijn liefde voor Feyenoord wordt zwaar op de proef gesteld'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214287/van-hanegem-mijn-liefde-voor-feyenoord-wordt-zwaar-op-de-proef-gesteld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214287/van-hanegem-mijn-liefde-voor-feyenoord-wordt-zwaar-op-de-proef-gesteld Het seizoen van Feyenoord is erg wisselvallig. De ene week wordt er met grote cijfers van de grote rivaal gewonnen en de andere week verliezen ze op bezoek bij de stadsgenoot.

''Met 6-2 winnen van Ajax en een week later met 2-1 verliezen van Excelsior. Dan denk ik niet: fijn dat ik ondanks alles zielsveel van die club hou. Mijn liefde wordt zwaar op de proef gesteld'', vertelt Willem van Hanegem in een interview met De Volkskrant. "Als ik dat zeg dan worden mensen weer boos, maar die zijn blind. Het gaat al jaren niet goed, de landstitel in 2017 was een incident."

Van Hanegem is ook fel tegenstander van een nieuw stadion voor de Rotterdammers. "Feyenoord City vind ik helemaal niks. Ik zal geen voet in dat stadion zetten. De directie had de Kuip minstens vijf jaar geleden moeten verbouwen. De club staat al jaren stil. Nu is renovatie wel mogelijk als Feyenoord City niet doorgaat? We bouwen een stadion voor 444 miljoen euro, reken maar dat er de komende jaren nog honderd miljoen bijkomt'', besluit een ontevreden Van Hanegem.

]]>
Sat, 16 Feb 2019 10:44:00 +0100
Van Beek past zich aan: ''Het was wel even schakelen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214272/van-beek-past-zich-aan-het-was-wel-even-schakelen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214272/van-beek-past-zich-aan-het-was-wel-even-schakelen Nu Cuco Martina rechts in het centrum van de defensie staat, moet Sven van Beek verkassen naar de linkerkant van het centrum. Voor de verdediger was dat even wennen.

''Het was wel even schakelen'', laat Van Beek weten aan RTV Rijnmond. ''Het is anders draaien en bewegen. Ik heb de laatste wedstrijd laten zien dat ik het allebei kan en het maakt voor mij persoonlijk niet uit of ik rechts naast Jan-Arie van der Heijden speel of links naast Cuco Martina."

We ziet Van Beek een duidelijk verschil tussen de thuis- en uitwedstrijden van Feyenoord. ''We zijn er niet echt mee bezig en bereiden ons elke wedstrijd goed voor. Sommige dingen gebeuren gewoon en kun je niet verklaren. Het komt er niet altijd uit en daar baal je van als team'', besluit de verdediger van Feyenoord.

]]>
Sat, 16 Feb 2019 10:08:00 +0100
Van Persie valt dubbel in de prijzen: ''Dit is speciaal'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214234/van-persie-valt-dubbel-in-de-prijzen-dit-is-speciaal https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214234/van-persie-valt-dubbel-in-de-prijzen-dit-is-speciaal Robin van Persie is in de maand januari flink in de prijzen gevallen. De Feyenoord-spits werd allereerst verkozen tot Legioen Speler van de Maand. Daarnaast werd zijn 2-0 in De Klassieker door Feyenoord-fans als de mooiste goal beoordeeld. 

Van Persie beleefde een uitstekend begin van 2019. De 35-jarige spits was in elke wedstrijd in januari trefzeker. Zowel in De Klassieker met Ajax als in de bekerwedstrijd met Fortuna Sittard als in de uitwedstrijd met PEC Zwolle wist Van Persie het net te vinden. 

De 102-voudig international was tegen Ajax zelfs tot tweemaal toe trefzeker. Zijn eerste doelpunt in De Klassieker werd uitgeroepen tot Doelpunt van de Maand. Met gepaste trots nam Van Persie de twee prijzen bij Studio Feyenoord in ontvangst. 

"Deze prijzen zijn speciaal, maar ik wil wel duidelijk maken dat ik geniet van de prestatie van het team", begint hij. "Als ik scoor, is dat namelijk niet alleen mijn verdienste. De 4-2 tegen Ajax is een goed voorbeeld. Het was een mooie aanval en een prachtige bal van Steven. Het was echt een teamgoal."

]]>
Sat, 16 Feb 2019 09:17:00 +0100
Feyenoord matig buiten De Kuip: ''Het verschil mag niet zo groot zijn'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214255/feyenoord-matig-buiten-de-kuip-het-verschil-mag-niet-zo-groot-zijn https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214255/feyenoord-matig-buiten-de-kuip-het-verschil-mag-niet-zo-groot-zijn Feyenoord is thuis enorm sterk, maar in uitwedstrijden laat de ploeg veel te veel punten liggen. Giovanni van Bronckhorst denkt dat het met het kunstgras te maken heeft. 

Als naar thuiswedstrijden wordt gekeken staan de Rotterdammers tweede op de ranglijst, maar in het rijtje met uitwedstrijden staat de ploeg achtste. Van Bronckhorst erkent in het Algemeen Dagblad dat dat niet goed genoeg is voor zo'n grote club. De ploeg wilde meedoen in de titelstrijd, maar dat lukt niet doordat de ploeg zoveel punten laten liggen buiten De Kuip. ''De punten die we uit laten liggen, komen we tekort.''

De trainer loopt niet weg voor de slechte prestaties. Hij weet alleen niet waar het precies aan ligt en het is dus moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. ''Het is moeilijk, maar het verschil is groot. En het verschil mag gewoon niet zo groot zijn. Wat ik wel zie: we hebben meer problemen op kunstgras.'' 

De trainer liet zich eerder al uit over de plastic ondergrond en toen vertelde hij dat er een mogelijkheid was dat hij andere spelers op zou stellen als de ploeg op kunstgras moest spelen. ''Maar een heel andere opstelling in zo'n wedstrijd? Het hangt er ook maar vanaf hoe groot de selectie is en welk type spelers je tot je beschikking hebt. We kunnen het wel op kunstgras, maar op gras presteren we beter.'' 

]]>
Sat, 16 Feb 2019 08:12:42 +0100
''Ik zag eigenlijk geen toekomst meer voor mezelf bij Feyenoord'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214202/ik-zag-eigenlijk-geen-toekomst-meer-voor-mezelf-bij-feyenoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214202/ik-zag-eigenlijk-geen-toekomst-meer-voor-mezelf-bij-feyenoord Calvin Verdonk maakte op huurbasis bij NEC Nijmegen en PEC Zwolle geen onweerstaanbare indruk. Toch heeft de back zich dit  seizoen opgewerkt tot basisspeler bij Feyenoord.

"Ik voel me nog niet voor 100 procent een vaste waarde. Maar voorafgaand aan dit seizoen verwachtte ik helemaal niets. Elke minuut is mooi meegenomen", aldus Verdonk tegenover het Algemeen Dagblad. "Bij Feyenoord was ik gewend dat alles voor me geregeld werd, maar bij PEC en NEC niet meer. In Zwolle had ik het echt lastig. Ik ben een familiemens, maar ik zat daar helemaal alleen. Als je dan ook nog eens niet speelt, wordt het extra zwaar. Het kwam er gewoon helemaal niet meer uit."

Verdonk dacht in de zomer aan een vertrek. "Ik zag eigenlijk geen toekomst meer voor mezelf bij Feyenoord. Tot Martin van Geel me in de vakantie belde. Ridgeciano Haps was geblesseerd geraakt en ik moest in de voorbereiding aansluiten bij het eerste."

Zondag speelt Verdonk met Feyenoord tegen FC Groningen, waar hij Mo El Hankouri treft. "Met Mo heb ik vanaf de D'tjes samengespeeld. We zijn heel goed bevriend geraakt, het afgelopen half jaar deden we alles samen bij Feyenoord. Mooi dat we elkaar zondag weer treffen."

]]>
Fri, 15 Feb 2019 22:54:00 +0100
AZ jaagt op Feyenoord: ''Dan moeten we daar zeker voor gaan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214163/az-jaagt-op-feyenoord-dan-moeten-we-daar-zeker-voor-gaan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214163/az-jaagt-op-feyenoord-dan-moeten-we-daar-zeker-voor-gaan John van den Brom hoopt dit seizoen derde te gaan worden met AZ Alkmaar. De Alkmaarders staan momenteel vierde, maar doen er alles aan om Feyenoord nog in te gaan halen.

"De doelstelling van AZ is om structureel bij de eerste vier van de Eredivisie te eindigen. Afgelopen weekend zijn we weer uitgelopen op Vitesse en FC Utrecht, ploegen die onder ons staan en op ons jagen. Net zoals wij op nummer drie Feyenoord jagen", aldus Van den Brom op de clubsite. "Want als wij plek drie in het vizier hebben, moeten we daar zeker voor gaan."

AZ heeft momenteel vijf punten achterstand op Feyenoord. "Ik ben niet bang dat we gaan zweven nu het zo goed draait. Deze ploeg is zo ver dat ze elkaar corrigeren. Iedereen is ook bereid om elkaar te helpen. Dit is echt een team dat goed staat en weet waar het mee bezig is."

]]>
Fri, 15 Feb 2019 21:00:00 +0100
Van Bronckhorst grapt: ''Het weekend begint met een domper'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214158/van-bronckhorst-grapt-het-weekend-begint-met-een-domper https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214158/van-bronckhorst-grapt-het-weekend-begint-met-een-domper Feyenoord gaat zondag op bezoek bij FC Groningen. Giovanni van Bronckhorst, trainer van de Rotterdammers verwacht een lastige uitwedstrijd voor zijn ploeg.

"Gelukkig spelen we op echt gras. Op kunstgras zijn we minder. De wedstrijden bij de lage clubs blijven voor ons de meeste lastige”, aldus Van Bronckhorst op de wekelijkse persconferentie van Feyenoord. "We moeten een goed niveau nu vasthouden, nadat we een aantal keer zijn teruggevallen. Maar dat zal zondag niet zo zijn. Omdat de groep getergd is en we bij Groningen vaak een goed resultaat halen."

Ook sprak Van Bronckhorst nog over zijn toekomst. "Ik zag net dat Valverde heeft verlengd bij FC Barcelona. Het weekend begint met een domper. Er zit voor mij geen druk achter. Ik heb de luxe dat ik aan het einde van het seizoen kan kijken wat mijn gevoel is. Ik heb nog geen concrete aanbiedingen gehad."

]]>
Fri, 15 Feb 2019 19:41:00 +0100
El Hankouri tegen Feyenoord: ''Ik heb daar heel lang gezeten'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214195/el-hankouri-tegen-feyenoord-ik-heb-daar-heel-lang-gezeten https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214195/el-hankouri-tegen-feyenoord-ik-heb-daar-heel-lang-gezeten Mohamed El Hankouri scoorde afgelopen weekend zijn eerste doelpunt voor FC Groningen. De aanvaller, die in de winterstop overkwam van Feyenoord is trots en hoopt de goede lijn door te trekken.
 
“Het was een heerlijke week na mijn doelpunt tegen Vitesse”, begint de nieuweling tegenoverFC Groningen TV.“Drie punten ook nog, dus echt een heerlijke week. Voor mij kwam het mooiste bericht van mijn ouders. Zij doen alles voor mij.”
 
El Hankouri speelt zondag tegen zijn oude teamgenoten. “Een speciaal moment. Ik heb daar heel lang gezeten, al vanaf de jeugd. Maar ik ben nu hier bij FC Groningen en we gaan voor de drie punten.”

]]>
Fri, 15 Feb 2019 16:52:00 +0100
Jorgensen bankzitter: ''Clubleiding zal zich achter de oren krabben'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214145/jorgensen-bankzitter-clubleiding-zal-zich-achter-de-oren-krabben https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214145/jorgensen-bankzitter-clubleiding-zal-zich-achter-de-oren-krabben Feyenoord neemt het dit weekend op tegen FC Groningen. Valentijn Driessen van De Telegraaf denkt dat het geen makkelijke wedstrijd gaat worden voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

"Ik denk dat Feyenoord het daar heel moeilijk kan krijgen", aldus Driessen in gesprek met De Telegraaf. "Feyenoord is net zo wisselvallig als Ajax en PSV." Nicolai Jorgensen, topschutter van afgelopen seizoen lijkt opnieuw op de bank te beginnen in het Hitachi Stadion.

"Van de trainer is dat heel goed dat hij dat doet en durft. Hij is trainer en hij moet een winnend elftal opstellen. Dan maakt het niet uit hoeveel iemand waard is", vervolgt Driessen. "De clubleiding die zal zich wel eens achter de oren krabben, zeker omdat Van Bronckhorst heeft gezegd, als jullie Jørgensen willen verkopen werk ik daar aan mee. Hij heeft ze een mogelijkheid gegeven om Jørgensen van de hand te doen. Dan moet je nu ook niet zeuren richting de trainer als hij hem niet opstelt."

]]>
Fri, 15 Feb 2019 16:00:00 +0100
Van Bronckhorst erkent: ''Maar een oorzaak aanwijzen is niet eenvoudig'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214168/van-bronckhorst-erkent-maar-een-oorzaak-aanwijzen-is-niet-eenvoudig https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214168/van-bronckhorst-erkent-maar-een-oorzaak-aanwijzen-is-niet-eenvoudig Giovanni van Bronckhorst kan geen reden bedenken waarom Feyenoord in uitwedstrijden dit seizoen slecht presteert. De oefenmeester hoopt zondag tegen FC Groningen een resultaat te halen.

"Het verschil is echt te groot, dat is duidelijk. Maar een oorzaak aanwijzen is niet eenvoudig. Kunstgras is een onderdeel van het probleem, we spelen daar over het algemeen niet zo goed op", vertelt Van Bronckhorst in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Aan de voorbereiding kan het volgens de oefenmeester niet liggen. "Spelers bereiden zich liever voor in eigen omgeving. Maar dat kan gewoon niet altijd. Maar ik denk dat het geen rol speelt in deze kwestie."

]]>
Fri, 15 Feb 2019 15:11:00 +0100
Larsson op tijd fit voor FC Groningen; tweetal ontbreekt door blessures https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214153/larsson-op-tijd-fit-voor-fc-groningen-tweetal-ontbreekt-door-blessures https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214153/larsson-op-tijd-fit-voor-fc-groningen-tweetal-ontbreekt-door-blessures Feyenoord kan zondag tegen FC Groningen geen beroep doen op Ridgeciano Haps. Ook Tyryell Malacia is niet genoeg fit voor het treffen met de noorderlingen.
 
Dit nieuws meldt trainer Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie. “Ik beschik nu over een brede groep. Ook Malacia is weer aangesloten, maar is nog niet speelklaar”, aldus Van Bronckhorst op het wekelijkse perspraatje.
 
Sam Larsson is wel op tijd hersteld van pijntjes aan de enkel. “Hij had last van zijn enkel en heeft extra rust gehad. Hij is fit voor zondag.” De wedstrijd in Groningen begint zondag om 14.30 uur.

]]>
Fri, 15 Feb 2019 14:31:00 +0100
''Dacht u dat Mourinho elke dag belt om daar trainer te worden?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214141/dacht-u-dat-mourinho-elke-dag-belt-om-daar-trainer-te-worden https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214141/dacht-u-dat-mourinho-elke-dag-belt-om-daar-trainer-te-worden Arno Vermeulen snapt niet dat er bakken van kritiek loskwamen toen bekend werd dat Dick Advocaat de nieuwe trainer van Feyenoord moest worden. De huidige trainer van FC Utrecht heeft inmiddels afgezegd.

"Ik ben daar wel verbaasd over", begint Vermeulen bij de NOS. "Advocaat acht ik zeker in staat om Feyenoord goed te coachen. Ik vind hem helemaal geen slechte optie daarvoor. Ik denk dan ook wel 'beste supporters, dacht u misschien dat Mourinho elke dag belt om trainer van Feyenoord te worden?'."

Volgens Vermeulen zou Advocaat goed bij Feyenoord passen. "Je kunt wel zeggen: er zit een randje aan Advocaat, dat zit er ook aan, maar het is een goede trainer, daar ben ik van overtuigd", besluit de journalist.

]]>
Fri, 15 Feb 2019 14:01:00 +0100
Vertrouwen bij FC Groningen: ''Dan kan je het Feyenoord moeilijk maken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214121/vertrouwen-bij-fc-groningen-dan-kan-je-het-feyenoord-moeilijk-maken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214121/vertrouwen-bij-fc-groningen-dan-kan-je-het-feyenoord-moeilijk-maken Ludovit Reis heeft na de winterstop een basisplaats veroverd bij FC Groningen. Komende zondag speelt FC Groningen tegen Feyenoord en de jongeling ziet kansen..

"Wij hoeven zeker niet bang te zijn voor dit Feyenoord. Wij moeten onze kwaliteiten laten zien en dan kunnen we de punten over de streep trekken. Wij moeten de lijn nu doortrekken. Het belangrijkste is dat we die punten pakken", begint hij tegenover FOX Sports

Het vertrouwen is terug in Groningen. "We zitten nu in een goede flow. En we moeten dingen doen die belangrijk zijn en niet opeens andere dingen gaan doen. Als je deze flow kan vasthouden, dan kan je het Feyenoord heel moeilijk gaan maken."

]]>
Fri, 15 Feb 2019 13:09:54 +0100
Ajacieden meer waard dan Feyenoorders: ''Amsterdamse mentaliteit'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214076/ajacieden-meer-waard-dan-feyenoorders-amsterdamse-mentaliteit https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214076/ajacieden-meer-waard-dan-feyenoorders-amsterdamse-mentaliteit Volgens Søren Lerby leveren de jeugdspelers van Ajax vaak meer op dan hun leeftijdsgenoten van PSV en Feyenoord. Dat zegt de Deen, die 67 interlands speelde, tegenover De Telegraaf.

"Dat is de Ajax-bonus", legt Lerby uit. "De opleiding staat wereldwijd hoog aangeschreven. Als je een Ajax-speler koopt, weet je dat hij een uitstekende basis heeft. Daar komt de Amsterdamse mentaliteit bij."

Volgens Lerby zit er dus ook een wezenlijk verschil in het karakter tussen een Ajax-speler en een speler van Feyenoord of PSV. "Een Ajax-speler is mega-overtuigd van zichzelf. Die arrogantie heeft natuurlijk twee kanten. Maar in de sport komt hij goed van pas", besluit hij.

]]>
Fri, 15 Feb 2019 12:26:00 +0100
Mahi stuurde Nijland berichtje: ''Zal er staan tegen Feyenoord'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214070/mahi-stuurde-nijland-berichtje-zal-er-staan-tegen-feyenoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/214070/mahi-stuurde-nijland-berichtje-zal-er-staan-tegen-feyenoord FC Groningen kan komende zondag tegen Feyenoord gewoon beschikken over Mimoun Mahi. De goalgetter zette zijn zinnen op een winterse transfer naar FC Zürich, maar deze komt er pas komende zomer.

"Mahi stuurde Nijland een paar uur na het afbreken van de onderhandelingen een berichtje met de mededeling dat de club op hem kan rekenen de komende tijd en dat hij er zondag zal staan tegen Feyenoord", zo schrijft het Dagblad van het Noorden.

Ondanks dat FC Groningen in de resterende wedstrijden dus nog over één van haar beste spelers kan beschikken, kleeft er wel een nadeel aan het afketsen van de transfer. Mahi's contract loopt af, waardoor hij in de zomer transfervrij naar Zwitserland vertrekt.

]]>
Fri, 15 Feb 2019 11:11:00 +0100
Pot tipt Advocaat: ''Beter als hij niet naar Feyenoord gaat'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214045/pot-tipt-advocaat-beter-als-hij-niet-naar-feyenoord-gaat https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214045/pot-tipt-advocaat-beter-als-hij-niet-naar-feyenoord-gaat Cor Pot heeft momenteel geen baan meer in de voetbalwereld, maar ziet een terugkeer in de voetbalwereld nog wel zitten. Hoewel hij genoeg plezier heeft zonder voetbal, zou hij niet per direct nee zeggen, zo laat hij weten.

"Ik heb lang genoeg gewerkt. Mocht er in het buitenland, samen met Dick Advocaat, nog iets moois komen, dan zou ik geen nee zeggen. Maar ik geniet momenteel van het leven", begint Pot in gesprek met RTV Rijnmond.

De voormalig assistent van Advocaat denkt niet dat de 70-jarige oefenmeester aan de slag gaat in Rotterdam. Ondanks dat de oefenmeester aangaf toch open te staan voor een overstap naar Rotterdam, waar hij eerder nee zei. "Ik denk dat het definitief is, terwijl ik ook weer lees dat er nog een opening is."

"Ik denk dat dit beter is voor Advocaat, omdat er te veel weerstand is van de supporters en de media. Feyenoord moet verder", besluit de 67-jarige Pot, die ook nog een jaar assistent was bij Feyenoord.

 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 10:00:00 +0100
Oud-Feyenoorder wil doorbreken bij Cambuur: ''Ik ben er nog lang niet'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214062/oud-feyenoorder-wil-doorbreken-bij-cambuur-ik-ben-er-nog-lang-niet https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/214062/oud-feyenoorder-wil-doorbreken-bij-cambuur-ik-ben-er-nog-lang-niet Alex Bangura is een aanvaller die vorig seizoen nog in de jeugd van Feyenoord speelde. De Rotterdamse club wilde niet met hem verder en inmiddels maakt hij indruk bij SC Cambuur.

De aanvaller vond het jammer dat zijn contract niet verlengd werd in de havenstad. ''Dat was balen, maar je hebt dan twee keuzes: bij de pakken gaan neerzitten of proberen bij een andere club een kans af te dwingen. En ik ging voor dat laatste, bij Cambuur'', vertelt hij tegenover de Leeuwarder Courant. In een testwedstrijd maakte hij indruk op de Leeuwarders en hij mocht aansluiten bij de beloften.

Inmiddels is hij niet alleen meer speler van de belofte, want hij werkte zich razendsnel op. ''Voor de winterstop mocht ik al eens meetrainen met de eerste selectie. En dan ga je hopen op een debuut." Dat debuut maakte hij tegen Jong AZ en zijn tweede wedstrijd in het eerste elftal heeft hij ook al gespeeld. ''Ik ben er nog lang niet. Ik moet nog slimmer worden, nog beter weten wat ik moet doen en op welke momenten. Dat zijn nu juist zaken die ik in Leeuwarden leer. ''

Bangura merkt dat hij zichzelf ontwikkeld en precies daarom heeft hij de stap naar de Friese hoofdstad gemaakt. Het was wel een grote overgang van om van het drukke Rotterdam naar het rustige Leeuwarden te gaan en dan ook nog zonder zijn ouders. ''Ik mis mijn ouders nog steeds, mijn broertje. Maar ik heb het prima naar mijn zijn, alles gaat goed. Als persoon leer je ook veel van een stap als deze."

]]>
Fri, 15 Feb 2019 08:53:47 +0100
Schreuder gelinkt aan Feyenoord: ''Speelde twee periodes bij de club'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/214053/schreuder-gelinkt-aan-feyenoord-speelde-twee-periodes-bij-de-club https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/transfers-geruchten/214053/schreuder-gelinkt-aan-feyenoord-speelde-twee-periodes-bij-de-club Feyenoord is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen en daarbij lijkt de club in te zetten op een gevestigde naam met veel ervaring. Martin van Geel moet volgens Valentijn Driessen verder kijken. 

Hij ziet Alfred Schreuder als een prima opvolger voor Giovanni van Bronckhorst. ''Hij is afkomstig uit de Feyenoord-jeugd, speelde in twee periodes als prof bij de club en heeft een goede naam als trainer en wordt intern vaak als de baas van het trainingsveld gezien. Is Schreuder de beoogde opvolger van Erik ten Hag als de tukker dit seizoen geen prijs wint?'', vraagt hij zich hardop af in De Telegraaf

De assistent-trainer kon vertrekken voor een miljoen euro naar Duitsland, maar die transfersom wezen de Amsterdammers resoluut af. Volgens de journalist is dit een teken dat de club vertrouwen in hem heeft en niet alleen als assistent. ''Iedere club die 'nee' zegt tegen een afkoopsom van een miljoen euro van RB Leipzig voor een assistent-trainer, denkt dat zo iemand meer kan dan tweede viool spelen.''

Schreuder maakt een enorm sterke indruk in Amsterdam en de spelers lopen met hem weg. ''Hij omarmt de voetbalvisie van Ajax, staat open voor doorstroming van eigen jeugd en kan goed met jeugdspelers overweg zoals het grote talent Gravenberch. Bovendien raakt hij de juiste snaar bij de spelersgroep in het algemeen en de ervaren Tadic en moeilijke Ziyech in het bijzonder.''

 

]]>
Fri, 15 Feb 2019 07:44:00 +0100
Boskamp adviseert Feyenoord: ''Als je ziet wat hij bij Ajax deed'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214044/boskamp-adviseert-feyenoord-als-je-ziet-wat-hij-bij-ajax-deed https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/214044/boskamp-adviseert-feyenoord-als-je-ziet-wat-hij-bij-ajax-deed Waar Feyenoord op zoek is naar een nieuwe trainer voor het nieuwe seizoen, wil Wim Jonk, voormalig hoofd jeugdopleidingen van Ajax, het trainersvak weer oppakken vanaf het nieuwe seizoen. Jan Boskamp ziet hem wel bij Feyenoord trainer worden.

"Hij is Ajacied, hè? Nee, wat is dat nou voor achterlijke vraag? Als Feyenoord belt, kan hij toch gewoon 'ja' zeggen? Ik hoor dat Feyenoord bezig is met Belgische trainers. Vanhaezebroeck, Vercouteren, Maes. Maar ze weten volgens mij echt niet wie ze moeten kiezen. Waarom dan niet een jonge vent als Jonk?", vraagt Boskamp zich af.

De Feyenoorder is lovend over Jonk en zou het 'lekker' vinden als hij naar Rotterdam komt. "Als je ziet wat hij bij Ajax heeft gedaan. Buiten dat heeft hij met grote spelers samengewerkt. Hij heeft de filosofie van Johan Cruijff, dat zou voor Feyenoord erg lekker zijn natuurlijk", aldus Boskamp aan tafel bij VTBL.

]]>
Thu, 14 Feb 2019 22:25:00 +0100