Nieuws - Feyenoordpings https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Feyenoord sluit overeenkomst met Goldman Sachs, brugkrediet van 17,5 miljoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154571/feyenoord-sluit-overeenkomst-met-goldman-sachs-brugkrediet-van-175-miljoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154571/feyenoord-sluit-overeenkomst-met-goldman-sachs-brugkrediet-van-175-miljoen Feyenoord heeft een overeenkomst bereikt met de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs over een brugkrediet, dat meldt het Algemeen Dagblad. Dit voor de ontwikkeling van het nieuwe stadion wat er in 2023 moet staan.

Feyenoord krijgt zo'n 17,5 miljoen van Goldman Sachs. Het geld zal worden gebruikt om kosten die worden gemaakt tijdens het plannen te kunnen betalen. Bijvoorbeeld om architecten te kunnen inhuren. 

Volgens wethouder Adriaan Visser is de keuze om met Goldman Sachs samen te werken een verstandige. ''Goldman Sachs is een goede keuze. Feyenoord kiest daarmee voor een partij met grote ervaring. Het is een belangrijke stap in de richting van de financiering van het project.''

]]>
Fri, 23 Feb 2018 23:00:00 +0100
El Ahmadi zelfverzekerd: ''Hier in de Kuip moet gewoon gewonnen worden'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154584/el-ahmadi-zelfverzekerd-hier-in-de-kuip-moet-gewoon-gewonnen-worden https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154584/el-ahmadi-zelfverzekerd-hier-in-de-kuip-moet-gewoon-gewonnen-worden Komend weekend staat de topper tegen PSV op het programma, wat voor beide clubs een erg belangrijke wedstrijd is. De laatste twee wedstrijden tegen PSV in De Kuip werden gewonnen door Feyenoord. 

Al hadden die wedstrijden wel een volledig andere lading. De laatste tegen PSV was natuurlijk in de kwartfinale van de Beker. Die daarvoor was een hele belangrijke wedstrijd in aanloop naar het kampioenschap. Het verschil zal er zijn, dat denkt ook aanvoerder Karim El Ahmadi. ''Het zal natuurlijk wel een verschil zijn'', zegt El Ahmadi voor de camera van Fox Sports, ''maar ik denk dat we als team het gewoon moeten opbrengen nu. In de competitie hebben we veel te verliezen. We moeten gewoon wedstrijden gaan winnen. Tegen PSV moeten we er gewoon staan en die wedstrijd, vooral hier in De Kuip moet gewoon gewonnen worden.''

 

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 23:00:00 +0100
Feyenoord met zo goed als fitte selectie tegen PSV: ''Haps ziet er goed uit'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154442/feyenoord-met-zo-goed-als-fitte-selectie-tegen-psv-haps-ziet-er-goed-uit https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154442/feyenoord-met-zo-goed-als-fitte-selectie-tegen-psv-haps-ziet-er-goed-uit Jeremiah St. Juste komt dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord, zo heeft trainer Giovanni van Bronckhorst bevestigd op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen PSV. Met het herstel van Ridgeciano Haps gaat het goed. 

St. Juste viel twee weken geleden uit met een schouderblessure, in de wedstrijd tegen Vitesse. "Voor St. Juste is het einde seizoen. We hebben de beslissing genomen te opereren", zegt van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. "Dat is een tegenslag voor hem, mij en het team."

Voor de rest kan de oefenmeester komende zondag beschikken over een bijna voltallige selectie."Een aantal jongens hebben lichte klachten. Wel hebben we vandaag weer iedereen op het veld kunnen krijgen." Ook Haps traint weer volop mee, nadat ook hij tegen Vitesse geblesseerd uitviel. "Haps ziet er goed uit, hij heeft alles mee kunnen trainen vandaag."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 21:43:00 +0100
Feyenoord loopt mogelijk miljoenenbedrag mis: ''Dat is een spits'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/154531/feyenoord-loopt-mogelijk-miljoenenbedrag-mis-dat-is-een-spits https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/bestuur-beleid/154531/feyenoord-loopt-mogelijk-miljoenenbedrag-mis-dat-is-een-spits Feyenoord gaat miljoenen mislopen als het in het nieuwe stadion geen bier mag worden geschonken. Dat zegt directeur Pieter Nieuwenhuis van sportadviesbureau Hypercube op basis van onderzoek. 

"Met de alcoholinkomsten zou je drie miljoen euro aan het salarisbudget kunnen toevoegen", zegt Nieuwenhuis in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat is een spits. Wat zeg ik, een hele goede spits."

Het is nog altijd niet duidelijk of Feyenoord bier mag gaan verkopen in het nieuwe stadion. Het college van burgemeester en wethouders wil daar pas over beslissen als het weet hoe Feyenoord City er precies uit komt te zien. Dit is is volgens het b en w in verband met de veiligheid. 

Nieuwenhuisen: "Het drinken van de kudde is waardevol voor de business. De bierprijzen liggen tussen 8 à 10 euro per liter. De inkoopprijs is 2 euro 60. Als je de personeelslasten eraf trekt, hou je drie euro over per gedronken liter."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 21:12:00 +0100
Terugkeer bij Feyenoord in de maak: ''Je weet het nooit, dat zou mooi zijn'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154528/terugkeer-bij-feyenoord-in-de-maak-je-weet-het-nooit-dat-zou-mooi-zijn https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154528/terugkeer-bij-feyenoord-in-de-maak-je-weet-het-nooit-dat-zou-mooi-zijn Pascal Bosschaart denkt dat Feyenoord komende zondag wint van PSV. "PSV zal gebrand zijn, want die willen kampioen worden. Ik denk ook dat ze dat gaan worden, maar de punten blijven in Rotterdam: 2-1. 

Dat zegt de voormalig speler van de landskampioen in gesprek met Recht uit Rotterdam. Bosschaart, inmiddels werkzaam als assistent-trainer bij Ijselmeervolgels, ziet wel een groot contrast met het Feyenoord van dit seizoen en het kampioenelftal. 

"Ik denk dat je achteraf kunt concluderen dat Dirk Kuyt een hele grote rol heeft gespeeld vorig jaar. Als je ergens komt zijn alle camera's en ogen gericht op Dirkie", gaat hij verder. "Nu is het gewoon 'het elftal'. Ik denk dat dat wel een verschil is."

Feyenoord staat momenteel op een teleurstellende vierde plaatst in de competitie en de druk op trainer Giovanni van Bronckhorst neemt toe. Onterecht, zegt Bosschaart. "Een trainer die in drie jaar vier prijzen pakt, is geen slechte trainer normaal gesproken. Het seizoen is in ieder geval voorbij. Je moet toch kijken naar het mentaal vlak, denk ik."

Toekomst bij Feyenoord? 

Zelf hoopt de ex-speler van onder andere FC Utrecht en ADO Den Haag stiekem op een toekomst in De Kuip. "Ik wil volgend jaar de cursus TC1 gaan doen, dan mag je assistent zijn. Dus wie weet zit er iets in het verschiet. Je weet het nooit. Dat zou mooi zijn. Tuurlijk!"

"Het is toch mijn club. Ik heb hier vorige week nog wat liedjes staan draaien van Feyenoord in de kleedkamer. Ik ben een Rotterdammer. Dat gaat er niet uit", besluit Bosschaart. 

 

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 20:39:00 +0100
Achahbar denkt met weemoed terug: ''Had ik niet kunnen voorspellen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154538/achahbar-denkt-met-weemoed-terug-had-ik-niet-kunnen-voorspellen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/154538/achahbar-denkt-met-weemoed-terug-had-ik-niet-kunnen-voorspellen Feyenoord neemt het zondag in de eigen Kuip op tegen PSV, een wedstrijd die warme gevoelens oproept bij Anass Achahbar. De voormalig speler van de landskampioen schoot Feyenoord in 2015 met twee prachtige treffers hoogstpersoonlijk voorbij de Eindhovenaren.

"Ik word er nog vaak aan herinnerd en zie het vaak terugkomen",zegt Achahbar, inmiddels speler van NEC in de Jupiler League, terug RTV Rijnmond. "Zeker als de wedstrijd er weer aan komt. Ik zal dat duel nooit vergeten." Vooral zijn eerste doelpunt in de ontmoeting van drie jaar geleden was wonderschoon. "Ik kreeg de bal van Rick Karsdorp. Dat ik hem zo raakte, had ik niet kunnen voorspellen."

Achahbar werd lang een grote toekomst toegedicht. De 24-jarige voetballer kon zijn belofte tot nu toe niet inlossen. "De ene heeft iets meer geluk dan de ander. De ene maakt een mooiere stap dan de andere, en maakt gelijk doelpunten waardoor hij gelijk mag spelen. De ander valt ongelukkig in. Iedereen heeft zijn eigen weg daarin."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 20:10:00 +0100
Lovende woorden voor Van Persie: ''Hij sluit zijn ogen niet voor de mensen om hem heen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154419/lovende-woorden-voor-van-persie-hij-sluit-zijn-ogen-niet-voor-de-mensen-om-hem-heen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154419/lovende-woorden-voor-van-persie-hij-sluit-zijn-ogen-niet-voor-de-mensen-om-hem-heen Deze winter stond bij Feyenoord in het teken van de terugkeer van Robin van Persie. De terugkeer was niet bij iedereen onomstreden, maar inmiddels lijken de meeste mensen toch wel overtuigd. Het valt vooral op dat de aanvaller zo positief is. 

Dat hij zo positief is, valt ook op bij Martijn Krabbendam. ''Hij is natuurlijk een hoog niveau gewend bij Arsenal, Manchester United en Fenerbahce. Hij keert terug en zal ook wel zien dat Feyenoord niet zo draait zoals het zou moeten, maar Van Persie weigert daar naar te kijken eigenlijk'', zo vertelt hij aan Voetbal International

De insteek van de spits is vooral dat de kwaliteit er wel inzit, maar dat het er nog niet echt uitkomt bij Feyenoord. ''Hij vindt: je moet kijken wat er wel goed gaat en hij constateert op trainingen toch gewoon een hoog niveau. Hij ziet dat er heel veel voetbal in dit Feyenoord zit en dat het een kwestie is van wedstrijden winnen en dat het er dan uiteindelijk wel uit zal komen.''

De Feyenoord-watcher denkt dat de topscorer allertijden van het Nederlands Elftal geen rol speelt als positiviteitsgoeroe. ''Van Persie was altijd wel een jongen die positief was. Bij Oranje was hij ook wel bezig met de jonge spelers en toen Memphis naar Manchester kwam, was die ook bereid om te helpen. Van Persie is dus niet zo dat hij altijd zijn ogen heeft gesloten voor de mensen om hem heen.''

]]>
Fri, 23 Feb 2018 19:40:00 +0100
Jones komt met opmerkelijke onthullingen: ''Ik zeg Vihena'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154509/jones-komt-met-opmerkelijke-onthullingen-ik-zeg-vihena https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154509/jones-komt-met-opmerkelijke-onthullingen-ik-zeg-vihena Wie zit er veel op zijn telefoon? Wie is de slechte chauffeur? Doelman Brad Jones geeft antwoord op kleedkamervragen in gesprek met Feyenoord TV. "Wie het slechts is in Engels? Ik zeg Tonny Vilhena, gewoon voor de lol."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 19:08:00 +0100
Polak weet het zeker: ''Feyenoord wint die wedstrijd'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154534/polak-weet-het-zeker-feyenoord-wint-die-wedstrijd https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154534/polak-weet-het-zeker-feyenoord-wint-die-wedstrijd In Rotterdam wacht komende zondag de topper tussen Feyenoord en PSV. Voormalig voetballer Sjaak Polak denkt dat de thuisploeg aan het langste eind gaat trekken. "Ik denk dat Feyenoord die wedstrijd wint: 3-1." 

Die overwinning zou dan komen in een week waarin het opstootje tussen Steven Berghuis en Sven van Beek centraal stond. Ook Polak kreeg het mee. "Ik hoor dat ze volgende week een battle hebben. Er wordt een kooi neergezet en dan mogen ze losgaan", zegt hij met een knipoog in gesprek met Voetbalprimeur. 

De ex-speler van onder andere ADO Den Haag, FC Twente en Sparta Rotterdam vindt dat er overdreven is gereageerd op het incident. "Het is belachelijk dat het zo op televisie komt. Weet je: het is niet goed te praten, maar het gebeurt. Zand erover en het is klaar. Het is eventjes hun frustratie kwijt. Dat is de grotemannenwereld."

 

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 18:42:00 +0100
Jörgensen fit en geen zorgen om Blijow: ''Hij is een bikkel'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154447/joergensen-fit-en-geen-zorgen-om-blijow-hij-is-een-bikkel https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154447/joergensen-fit-en-geen-zorgen-om-blijow-hij-is-een-bikkel Justin Bijlow zit zondag gewoon op de bank bij Feyenoord in de topper tegen PSV. De doelman viel speelde woensdagavond met Feyenoord onder 19 in de Youth League tegen Chelsea en viel daar na een botsing geblesseerd uit. Van Bronckhorst maakt zich geen zorgen. 

"Bijlow is een bikkel, hij is er zondag gewoon bij als reservekeeper", zegt de oefenmeester op de persconferentie in aanloop naar het treffen van komend weekend. De 19-jarige voetballer maakt 'gewoon' zijn opwachting als stand-in voor Brad Jones. 

Ook Nicolai Jörgensen is er bij. De spits verliet de training woensdagmiddag uit voorzorg voortijdig. "Nicolai heeft tik gehad in de wedstrijd (Heracles Almelo-thuis, red.) en heeft training van woensdag niet af kunnen maken. Maar verder heeft hij wel alles mee kunnen doen."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 17:52:00 +0100
Blessures niet door te harde training: ''Soms heb je wat meer pech dan anders'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154409/blessures-niet-door-te-harde-training-soms-heb-je-wat-meer-pech-dan-anders https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154409/blessures-niet-door-te-harde-training-soms-heb-je-wat-meer-pech-dan-anders Feyenoord speelt zondag de topper tegen PSV, maar dat gebeurt waarschijnlijk wel zonder een paar spelers. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kampt met een heuse blessuregolf. 

Eerder vandaag werd al bekend dat Jeremiah St. Juste de rest van dit seizoen uitgeschakeld is, maar hij is volgens Martijn Krabbendam niet de enige speler die ontbreekt tegen PSV. ''Er is onduidelijkheid over Haps. Dan hebben er nog wat andere blessuregevalletjes voorgedaan: Amrabat vroegtijdig van de training gegaan, Jörgensen vroegtijdig van de training gegaan en Van Persie die aan zijn lies voelt. Dat houdt allemaal niet over.''

Hoewel er veel blessures zijn bij Feyenoord, ligt dit volgens de journalist van Voetbal International niet aan de manier van trainen. ''Als je kijkt naar de blessures, daar kun je geen vinger opleggen. Het is ook niet zo dat er een patroon is van: iedere maand wel een hamstring of iedere maand wel een lies of dat. Als je wedstrijden speelt, kun je geblesseerd raken en soms heb je wat meer pech dan anders. Ik geloof niet dat dit te maken heeft met trainingen of trainingsopbouw.''

]]>
Fri, 23 Feb 2018 17:25:00 +0100
eDivisie: Daalhuisen geeft goede voorbeeld met overwinning op PSV https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/overige-elftallen/154511/edivisie-daalhuisen-geeft-goede-voorbeeld-met-overwinning-op-psv https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/overige-elftallen/154511/edivisie-daalhuisen-geeft-goede-voorbeeld-met-overwinning-op-psv Jaey Daalhuisen blijft meedoen in de top van de eDvisie. De eSporter boekte vrijdag een knappe overwinning op Ali Riza Aygun van PSV: 2-1. "Vorig seizoen won ik ook van hem. Ik denk dat wij aan elkaar gewaagd zijn en het kwartje telkens mijn kant opvalt."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 17:12:00 +0100
Van Persie legt lot in hand van Van Bronckhorst: ''Ik heb geen voorkeur'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154514/van-persie-legt-lot-in-hand-van-van-bronckhorst-ik-heb-geen-voorkeur https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154514/van-persie-legt-lot-in-hand-van-van-bronckhorst-ik-heb-geen-voorkeur Robin van Persie weet of hij zondag als basisspeler begint aan de wedstrijd tegen PSV. Maar de aanvaller heeft naar eigen zeggen een geheimhoudingsplicht. "Daar moet ik me aan houden."

Drie dagen na de topper in eigen huis speelt Feyenoord in de halve finale om de KNVB Beker tegen Willem II. Het lijkt niet waarschijnlijk dat Van Persie in beide wedstrijden speelt. "Je zou het altijd kunnen proberen en zien waar het schip strand. Maar we hebben een plan", zegt de routinier in gesprek met RTV Rijnmond. 

Van Persie speelde afgelopen weekend in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo voor de eerste keer sinds zijn terugkeer vanaf de aftrap. Niet als spits, maar als 'nummer tien'. "Het is een leuke uitdaging. Wel een ander spel. Het is leuk. Het is meer aan de bal komen, maar het spel verdelen, meer zoeken. Het is een heel ander spel. Ik heb geen voorkeur, daarin laat ik de trainer vrij", aldus Van Persie. 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 16:40:53 +0100
Geloof in Boëtius blijft: ''Uiteindelijk blijf ik hem het vertrouwen geven" https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154451/geloof-in-boetius-blijft-uiteindelijk-blijf-ik-hem-het-vertrouwen-geven https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154451/geloof-in-boetius-blijft-uiteindelijk-blijf-ik-hem-het-vertrouwen-geven Jean-Paul Boëtius is de laatste maanden niet in goede doen, maar krijgt steun van zijn trainer Giovanni van Bronkchorst. De oefenmeester zegt achter zijn aanvaller te staan. 

"Hij begon dit seizoen heel goed en is voor het team een paar keer in de spits gaan staan. Nu is het vertrouwen niet groot. Maar uiteindelijk blijf ik hem het vertrouwen geven", zegt Van Bronckhorst op de persconferentie voorafgaand aan het duel met PSV. 

Boëtius werd in de zomer overgenomen van FC Basel, en keerde daarmee na twee jaar terug in Rotterdam. De 23-jarige voetballer begon het seizoen nog als basisspeler maar verloor al snel de concurrentiestrijd van een andere zomeraankoop: Sam Larsson. De laatste weken kreeg ook Bilal Basacikoglu een aantal keer de voorkeur. 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 16:28:00 +0100
''Vorig seizoen onder de indruk van indruk van het stadion, de mensen en de sfeer'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154471/vorig-seizoen-onder-de-indruk-van-indruk-van-het-stadion-de-mensen-en-de-sfeer https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154471/vorig-seizoen-onder-de-indruk-van-indruk-van-het-stadion-de-mensen-en-de-sfeer Feyenoord neemt het zondagmiddag in de eigen Kuip op tegen PSV. De bezoekers uit Eindhoven reizen zonder sterspeler Hirving Lozano af naar Rotterdam. Toch neemt PSV-trainer Phillip Cocu met niets minder genoegen dan de zege.

"Lozano is een speler met ontzettend veel kwaliteiten, maar dat moeten we opvangen met de totale ploeg. Er staat zondag een sterk team, dat kan winnen van Feyenoord", verzekert Cocu op de officiële website van PSV.

Vorig seizoen verloor PSV met 2-1 bij Feyenoord. "Vorig jaar vond ik mijn ploeg echt onder de indruk van het stadion, de mensen en de sfeer. Dat zag ik eerder dit jaar, in het bekertoernooi, al minder. Op diezelfde wijze moeten we de wedstrijd zondag ingaan. Het helpt dat veel spelers al een aantal van dit soort duels gespeeld heeft", aldus Cocu, die een beroep doet op het mentale aspect van zijn team.

"We moeten bezig zijn met de aspecten waar we zelf invloed op hebben", meent de oefenmeester. "Dat is ons eigen spel, het team, elkaar. Geen dingen van buitenaf. Dat klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is dat niet zo."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 16:07:00 +0100
Gaat Feyenoord volle bak tegen PSV? ''Er is ook geen speler die daar niet zo over denkt'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154427/gaat-feyenoord-volle-bak-tegen-psv-er-is-ook-geen-speler-die-daar-niet-zo-over-denkt https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154427/gaat-feyenoord-volle-bak-tegen-psv-er-is-ook-geen-speler-die-daar-niet-zo-over-denkt Martijn Krabbendam verwacht niet dat Feyenoord de wedstrijd tegen PSV laat lopen. De Rotterdammers staan een straatlengte achter op de koploper, die zondag in De Kuip op bezoekt komt, en spelen een paar dagen later de halve finale om de KNVB Beker tegen Willem II. Toch is er ook tegen de Eindhovenaren genoeg om voor te spelen, stelt de clubwatcher. 

"PSV kan kampioen worden, dus dat geeft voor hun de wedstrijd meer lading. Maar ik vind dat het voor Feyenoord ook een belangrijke wedstrijd", zegt Krabbendam tegenover Voetbal International. "Je hoort nu geluiden dat ze maar moeten verliezen omdat Ajax anders eventueel kampioen kan worden. Maar er is toch geen sportman of geen supporter die hoopt dat zijn eigen ploeg verliest?"

Krabbendam gaat verder: "En Feyenoord moet gewoon een goed signaal afgeven. Hoe kan dat beter dan tegen PSV. Feyenoord moet omhoog, richting de top-3. Daarvoor hebben ze punten nodig. Feyenoord moet ook weer eens een goede wedstrijd spelen en vertrouwen krijgen. Ze moeten een signaal afgeven aan de publiek, dat toch elke twee weken in De Kuip naar heel weinig zit te kijken. Voor Feyenoord is er genoeg om voor te spelen."

Volgens Krabbendam is er binnen de selectie bij Feyenoord ook genoeg motivatie voor een goed resultaat in het treffen van zondag. "Het kan niet zo zijn dat je denkt: we laten de competitie lopen, en woensdag komt Willem II voor de beker. Natuurlijk is Willem II een belangrijke wedstrijd, maar je praat over een topper; Feyenoord - PSV. Die kun je niet laten lopen en er is ook geen speler bij Feyenoord die daar niet zo over denkt."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 15:42:00 +0100
Duel Willem II - Feyenoord verplaatst wegens bekerfinale https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154481/duel-willem-ii-feyenoord-verplaatst-wegens-bekerfinale https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154481/duel-willem-ii-feyenoord-verplaatst-wegens-bekerfinale De competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Willem II is verplaatst. Het duel in Tilburg was ingepland voor 19 april, maar zal nu op 18 april om 20.45 uur worden gespeeld. Dit heeft alles te maken met de KNVB Beker. 

De finale van het bekertoernooi is op 22 april. Zowel Feyenoord als Willem II maken kans op een plek in de finale; woensdagavond strijden ze in de halve finale tegen elkaar in De Kuip. De andere twee halve finalisten, AZ en FC Twente, spelen de week voor de bekerfinale op woensdag- en dinsdagavond. 

Met het huidige programma hebben de clubs voldoende tijd om zich voor te bereiden op de finale in Rotterdam, stelt de KNVB. 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 15:28:13 +0100
Van Persie: ''Ik vind dat je altijd voor Oranje moet openstaan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154479/van-persie-ik-vind-dat-je-altijd-voor-oranje-moet-openstaan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154479/van-persie-ik-vind-dat-je-altijd-voor-oranje-moet-openstaan Robin van Persie sluit niet uit dat hij nog in actie gaat komen voor het Nederlands Elftal. Dat zegt de 34-jarige spits nadat bondscoach Ronald Koeman vrijdagmiddag een kijkje nam op de training van Feyenoord. "Ik vind dat je altijd voor Oranje moet openstaan."

Van Persie en Koeman spraken niet met elkaar. "Hij was er vandaag, zag ik uit mijn ooghoeken. We hadden oogcontact", zegt de 102-voudig international in gesprek met de NOS. Of er op korte termijn nog een gesprek volgt, durft de aanvaller niet te zeggen. "Ik heb geen idee. Ik laat het op me afkomen."

"Ik ben wel reëel. Ik weet dat ik geen twintig meer ben", gaat Van Persie verder. "Dus ik laat het op me afkomen. Maar openstaan moet je altijd voor Oranje. Ik weet niet of Koeman er voor mij was, maar hij was vandaag op de training..", besluit de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal met een glimlach. 

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 15:18:58 +0100
PSV krijgt goed nieuws uit ziekenboeg: ''Dan zijn ze inzetbaar zondag'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154462/psv-krijgt-goed-nieuws-uit-ziekenboeg-dan-zijn-ze-inzetbaar-zondag https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154462/psv-krijgt-goed-nieuws-uit-ziekenboeg-dan-zijn-ze-inzetbaar-zondag PSV lijkt zondagmiddag in de topper tegen Feyenoord een beroep te kunnen doen op Marco van Ginkel en Luuk de Jong. Het duo kampte met blessureleed, maar lijkt op tijd fit voor de kraker in De Kuip.

"Van Ginkel en De Jong hebben vandaag gewoon zonder problemen meegetraind", zei trainer Phillip Cocu vrijdagmiddag tijdens de persconferentie. "Als ze morgen trainen, zijn ze inzetbaar zondag."

Van Ginkel miste de afgelopen wedstrijden van PSV missen door een knieblessure. De Jong liet de training van woensdag schieten vanwege een lichte kwetsuur, maar is op tijd hersteld voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Hirving Lozano ontbreekt wel in De Kuip vanwege een schorsing.

]]>
Fri, 23 Feb 2018 14:41:00 +0100
Van Bronckhorst reageert op 'gevecht' op training: ''We zijn gewoon verder gegaan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154443/van-bronckhorst-reageert-op-gevecht-op-training-we-zijn-gewoon-verder-gegaan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154443/van-bronckhorst-reageert-op-gevecht-op-training-we-zijn-gewoon-verder-gegaan Giovanni van Bronckhorst heeft gereageerd op het opstootje tussen Sven van Beek en Steven Berghuis. De twee volgen elkaar woensdagmiddag onder toeziend oog van de Feyenoord-trainer in de haren. 

Volgens Van Bronckhorst was er niet veel aan de hand. "Een incident, dat zie je vaker. Ik hoefde weinig te doen, jongens uitgesproken op de training en dat was het", zegt de oefenmeester vrijdagmiddag op de persconferentie. "Je weet dat ze er in training soms vol op gaan. Jongens hebben strijd en passie. We moeten het niet groter maken dan het is."

"Ik zag het aan, ik was op dat moment rustig", gaat Van Bronckhorst verder. "Je ziet het gebeuren en je ziet spelers reageren. Dat was voor mij voldoende om niets te doen. We zijn gewoon verder gegaan. Karim el Ahmadi heeft goede rol gespeeld in verwerken van incident."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 14:10:00 +0100
Van Bronckhorst gaat mogelijk spelers rust geven: ''Of starten zondag, of woensdag'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154439/van-bronckhorst-gaat-mogelijk-spelers-rust-geven-of-starten-zondag-of-woensdag https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154439/van-bronckhorst-gaat-mogelijk-spelers-rust-geven-of-starten-zondag-of-woensdag Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst sluit niet uit dat hij spelers rust gaat geven in de topper tegen PSV, komende zondag in De Kuip. Een paar dagen later wacht voor de Rotterdammers de halve finale van de KNVB Beker tegen Willem II. 

"Woensdag is een belangrijke wedstrijd, tegen Willem II. Voor aantal jongens zaak om te kijken wat beter is: of starten zondag, of woensdag", citeert RTV Rijnmond de oefenmeester op de wekelijkse persconferentie. "Voor zondag gaan we goed kijken. Ik ga geen risico nemen als spelers niet helemaal fit zijn, met oog op woensdag Willem II."

Ook is het nog de vraag van Robin van Persie aan de aftrap verschijnt. De spits was basisspeler in het gewonnen duel met Heracles Almelo (1-0), maar kwam niet ongeschonden uit de strijd. Van Bronckhorst twijfelt of hij de routinier opstelt: "Van Persie heeft niet alles mee kunnen doen deze week."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 13:53:00 +0100
Van Persie reageert op ruzie tussen Berghuis en Van Beek: ''Of het erg is?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154429/van-persie-reageert-op-ruzie-tussen-berghuis-en-van-beek-of-het-erg-is https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154429/van-persie-reageert-op-ruzie-tussen-berghuis-en-van-beek-of-het-erg-is Robin van Persie heeft gereageerd op het opstootje tussen Sven van Beek en Steven Berghuis. De spits was zelf geen getuige van het incident, maar keurt het voorval desondanks af. 

Van Beek en Berghuis vlogen elkaar woensdagmiddag op de training in de haren. "Ik stond niet op het veld bij de aanvaring tussen Berghuis en Van Beek. Ik heb de beelden wel teruggekeken", zegt Van Persie in gesprek met het Algemeen Dagblad

"Die dingen gebeuren. Of het erg is? Je hoopt dat het niet gebeurt. Belangrijk is de reactie na afloop en die was gelukkig goed", vervolgt Van Persie. "Die dingen gebeuren niet vaak. Maar ze gebeuren wel. Vaak is het op besloten trainingen. Maar aan andere kant, dan lekte het toch wel uit gek genoeg."

]]>
Fri, 23 Feb 2018 13:34:00 +0100
Feyenoord kent scheidsrechter halve finale beker https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154424/feyenoord-kent-scheidsrechter-halve-finale-beker https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/154424/feyenoord-kent-scheidsrechter-halve-finale-beker Kevin Blom is aangesteld als scheidsrechter voor de halve bekerfinale tussen Feyenoord en Willem II, komende woensdag in De Kuip. Dat maakt de KNVB zojuist bekend via officiële kanalen. 

De andere halve finale, die tussen AZ en FC Twente, staat onder leiding van Danny Makkelie. Bij beide wedstrijden zal ook een videoscheidsrechter meekijken. In Rotterdam is dat Allard Lindhout, waar in Alkmaar die rol is weggelegd voor Jeroen Manschot.

De aftrap van de wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II is om 20.45 uur. De winnaar staat op 22 april in het finale. AZ en FC Twente beginnen ruim twee uur eerder, om 18.30 uur. 

 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 13:12:00 +0100
'Feyenoord wil Malacia langer aan zich binden door Italiaanse interesse' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154350/feyenoord-wil-malacia-langer-aan-zich-binden-door-italiaanse-interesse https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154350/feyenoord-wil-malacia-langer-aan-zich-binden-door-italiaanse-interesse Tyrell Malacia kwam noodgedwongen in het eerste elftal van Feyenoord door blessures van Ridgeciano Haps en Miquel Nelom. In de wedstrijden dat de jonge linksback mocht spelen, maakte hij veel indruk. Naar verluid is er daardoor veel interesse voor het talent. 

Volgens KuipTalk heeft technisch directeur Martin van Geel de linksback een contractvoorstel voorgeschoteld, zodat Malacia moeilijker weg te kapen is. Op dit moment speelt Malacia nog onder een veredeld jeugdcontract in De Kuip dat doorloopt tot medio 2019. Dat zou betekenen dat de verdediger in de aankomende zomer verkocht moet worden als Feyenoord nog wat aan hem wil verdienen. Het liefste heeft de regerend landskampioen van de Eredivisie echter natuurlijk dat hij de aankomende jaren nog in Rotterdam-Zuid te bewonderen is.

De interesse voor de linksback komt voornamelijk uit Italië. Het medium Calciomercato schreef meermaals dat Fiorentina en AS Roma serieuze belangstelling hebben. Het is echter onbekend wat de Italianen precies aan Feyenoord willen betalen voor hun doelwit.

]]>
Fri, 23 Feb 2018 12:51:00 +0100
St. Juste dit seizoen niet meer in actie: ''Verdediger onder het mes'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154395/st-juste-dit-seizoen-niet-meer-in-actie-verdediger-onder-het-mes https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/154395/st-juste-dit-seizoen-niet-meer-in-actie-verdediger-onder-het-mes Jeremiah St. Juste is de rest van het seizoen niet meer inzetbaar voor Giovanni van Bronckhorst. De verdediger moet geopereerd worden aan zijn schouder. 

De verdediger raakte tegen Vitesse geblesseerd aan zijn schouder. Hoewel hij vorige week alweer terugkeerde op het trainingsveld, ligt hij er de rest van dit seizoen uit. De aanwinst van afgelopen zomer moet onder het mes omdat hij een grote kans heeft op een nieuwe schouderblessure, zo vertelt Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad

St. Juste maakte dit seizoen indruk bij Feyenoord. Hij werd deze zomer overgenomen van SC Heerenveen om het hart van de defensie te versterken, maar dat is overbezet door Renato Tapia, Sven van Beek, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden. Hij wordt door Van Bronckhorst daardoor vooral gebruikt als rechtsback en daar deed hij het uitstekend met zijn rushes naar voren. 

]]>
Fri, 23 Feb 2018 11:26:05 +0100