Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Stam over afwezigheid Karsdorp en Jørgensen: ''Te groot risico'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256027/stam-over-afwezigheid-karsdorp-en-jorgensen-te-groot-risico https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256027/stam-over-afwezigheid-karsdorp-en-jorgensen-te-groot-risico Morgenavond zal Feyenoord het in het Stade de Suisse opnemen tegen Young Boys. Tijdens de persconferentie van vanavond blikte trainer Jaap Stam vooruit op de wedstrijd en ging hij in op de afwezigheid van Nicolai Jørgensen en Rick Karsdorp.

"We moesten met de recente knieblessure van Nico de vraag stellen: kan hij nu al op kunstgras spelen? Het antwoord is "nee", gaf Stam aan. "Voor nu is dat een veel te groot risico. Op dit moment kunnen we dit niet riskeren. Rick heeft last van zijn lies en kan daardoor morgen ook niet in actie komen".

De afwezigheid van de twee spelers vormt een gemis voor het team, vertelde Stam. Toch heeft hij vertrouwen in de wedstrijd. "Het zijn wel jongens die normaal gesproken zouden beginnen, zo eerlijk moeten we ook zijn. Maar andere jongens hebben al minuten gemaakt en doen het ook goed". 

 

 

]]>
Wed, 23 Oct 2019 20:00:00 +0200
Vermeer optimistisch: ''Underdog-rol kan in ons voordeel werken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256023/vermeer-optimistisch-underdog-rol-kan-in-ons-voordeel-werken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256023/vermeer-optimistisch-underdog-rol-kan-in-ons-voordeel-werken In de aanloop naar het duel tegen Young Boys op donderdagavond schoof Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer vanavond aan tijdens de persconferentie in Bern. De doelman is zich ervan bewust dat het geen gemakkelijke klus zal worden, maar hij heeft goede hoop op een mooie wedstrijd.

"We staan in deze poule allemaal op een gelijk aantal punten. Iedereen is aan elkaar gewaagd". Volgens Vermeer wordt Feyenoord niet gezien als favoriet, maar zegt dat niets over de manier waarop de ploeg de wedstrijd in gaat. "In het verleden hebben we laten zien dat we dit soort wedstrijden kunnen winnen. Dat we nu gezien worden als underdog, kunnen we als voordeel gebruiken. Maar wij willen met een resultaat naar huis gaan". 

De wedstrijd in het Stade de Suisse zal gespeeld worden op kunstgras. Geen probleem voor Feyenoord, meent Vermeer. 'We weten hoe het is om te spelen op die ondergrond.Dat doen we meerdere keren tijdens een seizoen. Die ervaringen zullen we morgen meenemen". 

]]>
Wed, 23 Oct 2019 19:11:00 +0200
''Maar vanaf dag één dat hij bij ons is, doet hij het geweldig" https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256008/maar-vanaf-dag-een-dat-hij-bij-ons-is-doet-hij-het-geweldig https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256008/maar-vanaf-dag-een-dat-hij-bij-ons-is-doet-hij-het-geweldig Leroy Fer speelt dit seizoen weer bij Feyenoord en speelt bijna alles. Iets wat trainer Jaap Stam niet verwacht had. Dat vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Hij was niet fit en ik kende zijn geschiedenis qua blessures. Ik wilde het dus eerst wel even zien, maar vanaf dag één dat Leroy bij ons is, doet hij het geweldig", vertelt Stam. "Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk zag ik meteen zijn meerwaarde."

Conditioneel liep Fer wat achter. "Maar de power die hij met zich meebrengt, is voor elk elftal een extra kwaliteit. Ik vind het mooi om te zien hoe hij bezig is, met andere spelers, met het elftal. Elke week komt-ie even binnen in de trainerskamer. “Hoe is het, trainer? Hoe gaan we het doen?” Goeie gozer.’

]]>
Wed, 23 Oct 2019 17:07:00 +0200
Ten Hag: ''Ajax is voor Feyenoord de rode lap voor een stier'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256007/ten-hag-ajax-is-voor-feyenoord-de-rode-lap-voor-een-stier https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256007/ten-hag-ajax-is-voor-feyenoord-de-rode-lap-voor-een-stier Erik ten Hag kijkt uit naar De Klassieker aankomend weekend. De trainer van Ajax ziet dat Feyenoord zowel van de binnenkant als buitenkant kwakkelt, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

"Maar van de buitenkant kan ik niet oordelen over de interne processen bij Feyenoord", vertelt hij. "Ik weet wel dat het een club met een enorme potentie is, maar ook dat er twee directeuren en een trainer zijn vertrokken en dat alles anders is dan vorig seizoen. Ik heb ze in de Europa League echt heel goede wedstrijden zien spelen en ze vervolgens in de Eredivisie weer door de ondergrens zien gaan.

Wat dat betreft is Stam volgens Ten Hag niet te benijden. "Hij moet het proces zien te keren, dat hoort bij het trainersvak. Maar dat is geen gemakkelijke job. De situatie bij Feyenoord toont eens te meer dat rust en duidelijkheid bovenin heel belangrijk zijn bij een club."

Ten Hag ziet ook dat De Klassieker een wedstrijd op zich is. "In welke fase wij en zij zitten, speelt minder mee. Ajax is voor Feyenoord de rode lap voor een stier. De Klassieker maakt bij hen grote krachten los, die móét gewonnen worden, dat eist hun achterban. Het zorgt in extreme mate voor agressiviteit bij hun spelers en daar zullen wij ons tegen moeten wapenen. Na Chelsea is het duel met Feyenoord weer een wedstrijd van Champions League-niveau, waarbij wij gewoon weer van eigen kracht zullen uitgaan en gaan aanvallen. Wij passen ons aan geen enkele tegenstander aan."

]]>
Wed, 23 Oct 2019 16:34:00 +0200
''De competitie is allang naar de filistijnen natuurlijk'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256006/de-competitie-is-allang-naar-de-filistijnen-natuurlijk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256006/de-competitie-is-allang-naar-de-filistijnen-natuurlijk André Stafleu speelde in het seizoen 1983/84 in het team met Johan Cruijff. Dinsdagavond was hij aanwezig bij de boekpresentatie van het het boek Het laatste seizoen, het andere gezicht van Cruijff, van schrijver Arthur van den Boomgaard. Stafleu volgt de verrichtingen van het huidige Feyenoord op de voet.

"Er zit in een wedstrijd een heel erg groot verval", vertelt voormalige speler van de Rotterdammers. "Ik denk toch dat dat mentaal is, iets anders kan ik me niet voorstellen. En geen leiders in het team", voegt Stafleu er nog aan toe. "Als ze die hadden konden zij dat compenseren met een goed verhaal."

Stafleu vindt niet dat Feyenoord-trainer Jaap Stam spelers rust moet geven. "Je moet geen spelers gaan sparen. De competitie is allang naar de filistijnen natuurlijk. Dan zou ik maar proberen in de Europa League leuk door te gaan."

 

]]>
Wed, 23 Oct 2019 15:51:00 +0200
Mossou leeft mee: "Senesi bleek, verdorie nou toch, een mens" https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256002/mossou-leeft-mee-senesi-bleek-verdorie-nou-toch-een-mens https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/256002/mossou-leeft-mee-senesi-bleek-verdorie-nou-toch-een-mens Sjoerd Mossou heeft het wel een beetje te doen met Marcos Senesi. De Argentijn maakte geen sterke indruk tegen Heracles Almelo en werd vervolgens hard aangepakt door de meeste journalisten.

'Senesi kostte 6 miljoen euro, alleen Danko Lazovic kostte Feyenoord ooit meer', schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. 'Dat wist u natuurlijk allang, want sommige voetballers hebben die pech: ze worden een soort levend prijskaartje. Hun status wordt stilaan een wurggreep.'

Mossou ziet dat Senesi binnen wordt gehaald als redder. 'Een superheld die op de ruïnes van Feyenoord een nieuwe toekomst ging bouwen. Maar Senesi bleek, verdorie nou toch, een mens. Een jongen van 22, de taal niet machtig, aangewaaid in een heel nieuwe wereld, 11.384 kilometer verderop, op precies het verkeerde moment.'

De journalist wil het slechte spel nog niet eens volledig wijten aan de kwaliteiten van Senesi. 'Een wereld van regen, wind en cynisme, bij een voetbalclub die van plakband aan elkaar hangt. Senesi moet sturing gaan geven aan een elftal zonder automatismen, in een competitie onvergelijkbaar met de Argentijnse.'

]]>
Wed, 23 Oct 2019 14:47:00 +0200
Stam dacht aan ontslag: ''Dan schiet dat wel even door je hoofd'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255997/stam-dacht-aan-ontslag-dan-schiet-dat-wel-even-door-je-hoofd https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255997/stam-dacht-aan-ontslag-dan-schiet-dat-wel-even-door-je-hoofd Jeremiah St. Juste werd afgelopen transferzomer verkocht aan FSV Mainz. Een overstap waar Feyenoord-trainer Jaap Stam niet op had gerekend. De oefenmeester had nog verschillende plannen met de verdediger.

"Daar heb ik echt flink van gebaald", vertelt Stam in gesprek met Voetbal International. "Jerry is een goede speler, in wie in mijn ogen bovendien nog veel rek zit en die als back én centraal kan spelen. Hem had ik er als trainer om die reden natuurlijk graag bij gehouden. Het ging allemaal ook heel snel. Ik hoorde het op de dag voordat-ie ging."

"Sjaak zei dat het een bod was dat de club om economische redenen niet kon weigeren en dat het geld vervolgens ook maar beperkt kon worden gebruikt om versterkingen te halen. Dat beeld was me door de vorige leiding niet zo geschetst."

De trainer dacht er zelfs eventjes over na om te stoppen. "Als de afspraken ineens anders worden dan ze waren, schiet dat wel even kort door je hoofd, ja. Maar tegelijkertijd was ik net begonnen met die groep en hen wilde ik niet zomaar in de steek laten."

]]>
Wed, 23 Oct 2019 13:59:00 +0200
''Maar Troost was ad interim, dan kun je geen beleid maken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255982/maar-troost-was-ad-interim-dan-kun-je-geen-beleid-maken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255982/maar-troost-was-ad-interim-dan-kun-je-geen-beleid-maken Er is de laatste maanden veel te doen geweest over de functie technisch directeur bij Feyenoord. Nu lijkt Frank Arnesen als nieuwe td naar Feyenoord te komen. Emile Schelvis vindt alles beter dan Sjaak Troost (de huidige technisch directeur, interim), zo zegt hij bij FC Rijnmond.

"Die is interim, en als je ziet hoe de eerste maanden verlopen zijn. Er lopen twee spelers rond waar jeugdspelers hadden moeten staan met Liam Kelly en George Johnston", vertelt Schelvis tijdens de uitzending, waar ook Rob Baan aanwezig is.

De voormalig technisch directeur van Feyenoord is blij met het nieuws over Arnesen. Baan blikt terug op de afgelopen periode: "Van Liam Kelly en George Johnston mogen we concluderen dat ze het niet zijn. Dat zijn al twee spelers teveel die je binnenhaalt. Als je zelf jeugdspelers wil opleiden, dan moet je ze juist voor dit soort posities brengen en de kans geven. Maar Sjaak was ad interim, dan kun je geen beleid maken."

]]>
Wed, 23 Oct 2019 13:03:00 +0200
Stam geeft toe: ''Hij heeft nog niet gebracht wat hij kan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255993/stam-geeft-toe-hij-heeft-nog-niet-gebracht-wat-hij-kan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255993/stam-geeft-toe-hij-heeft-nog-niet-gebracht-wat-hij-kan Liam Kelly werd deze zomer naar Feyenoord gehaald door Jaap Stam. De middenvelder heeft nog weinig laten zien bij de ploeg uit Rotterdam. De trainer van Feyenoord had tot op het heden meer verwacht van de Ier.

"Liam kende ik van Reading, waar hij zich zonder problemen wist te handhaven in het Championship", vertelt Stam in gesprek met Voetbal International. "Als je dat daar kunt, moet het in de Eredivisie ook geen probleem zijn. Maar ik ben eerlijk: hij heeft nog niet gebracht wat hij kan."

Stam somt de verbeterpunten op. "In positie kiezen, met de bal aan de voet, is hij geweldig. Hij mist fysiek, maar dat compenseert hij normaal gesproken met zijn intelligentie. Vergeet niet dat die jongen zijn hele leven alleen in Engeland heeft gewoond. Het is niet zomaar iets er dan meteen te staan bij een topclub in Nederland. Heeft-ie moeite mee. Ik ben ervan overtuigd dat het nog gaat komen."

]]>
Wed, 23 Oct 2019 12:14:00 +0200
Kraay: ''Of zal het hele Legioen de trainer dan doodschieten?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255969/kraay-of-zal-het-hele-legioen-de-trainer-dan-doodschieten https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255969/kraay-of-zal-het-hele-legioen-de-trainer-dan-doodschieten Hans Kraay jr. denkt dat Feyenoord in een andere formatie moet gaan spelen. Momenteel speelt Jaap Stam een 4-3-3 opstelling, maar Kraay oppert een systeem met twee spitsen en vier middenvelders.

"Ik snap niet, als je als Feyenoord geen goede buitenspeler hebt en Jörgensen geen Engelse targetman is en gewend is om met twee spitsen te spelen... Waarom zou Feyenoord geen 4-4-2 mogen spelen?", zegt hij bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Of zal het hele Legioen de trainer dan doodschieten? Je kan toch prima spelen met Luis Sinisterra en Jörgensen diep?"

Kraay zou Fer dan op het middenveld met de punt naar achter zetten. "Jens Toornstra daar rechts voor, Kökçü daar links voor en dan speelt Berghuis op zijn beste plek, achter twee spitsen met drie mensen in zijn rug. Ze creëren helemaal niets. Waarom blijven zij altijd hangen aan dat 4-3-3? Met 4-4-2 spelen Kökçü, Berghuis en Fer op hun beste plek."

]]>
Wed, 23 Oct 2019 11:26:00 +0200
Feyenoord op kunstgras: ''Dan zal Senesi er wel aan gewend zijn'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255946/feyenoord-op-kunstgras-dan-zal-senesi-er-wel-aan-gewend-zijn https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255946/feyenoord-op-kunstgras-dan-zal-senesi-er-wel-aan-gewend-zijn Joop Hiele speelde in het seizoen 1983/84 in het team met Johan Cruijff. Dinsdagavond was hij aanwezig bij de boekpresentatie van het het boek Het laatste seizoen, het andere gezicht van Cruijff, van schrijver Arthur van den Boomgaard. Hiele volgt de verrichtingen van het huidige Feyenoord op de voet.

De voormalige speler van de Rotterdammers ziet een gebrek aan mentaliteit. "Het heeft met bepaalde kwaliteiten te maken die het team niet heeft. Of wel heeft, maar dat ze zodanig zichzelf laten blokkeren dat het er niet uitkomt." 

"Maar dat is niet iets van dit jaar", zegt Hiele over de tegenvallende resultaten in gesprek met RTV Rijnmond. "De afgelopen jaren, buiten het kampioensjaar waar alle puzzelstukjes toevallig wel goed vielen, was het een komen en gaan van resultaten geweest."

Donderdag wacht Young Boys in de Europa League. "Nu met die kunstgrasmat van Young Boys moet je als trainer keuzes gaan maken. Ik ga er vanuit dat ze de hele week al op kunstgras trainen om te wennen. Dan zal Senesi er ondertussen wel aan gewend zijn. Met Jørgensen moet je kijken hoe fit hij is of zijn lichaam dat wel kan hebben en of je dat risico wil nemen ten opzichte van de competitie."

]]>
Wed, 23 Oct 2019 10:22:00 +0200
Komt de BeNeliga er binnen drie seizoenen? ''Het kan snel gaan'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255912/komt-de-beneliga-er-binnen-drie-seizoenen-het-kan-snel-gaan https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255912/komt-de-beneliga-er-binnen-drie-seizoenen-het-kan-snel-gaan Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe weet het zeker: binnen enkele jaren is de Eredivisie in haar huidige vorm opgedoekt. In de Franse kwaliteitskrant Le Monde spreekt hij zich uit over de BeNeliga, een grensoverschrijdende competitie met Nederlandse en Belgische clubs.

"België is een klein voetballand met beperkte budgetten", wordt Verhaeghe geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Graag zouden we het eerste land worden na de vijf grote competities (België staat momenteel achtste op de UEFA-ranking, red.)."

Dat lukt echter niet zomaar. "Maar om in deze wereld te kunnen uitblinken, moeten we efficiënter en economischer omspringen met ons geld. Daarom zijn we samen met Nederland een competitie aan het uitwerken die het verschil met de ‘big five’ (Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk en Duitsland, red.) moet verkleinen. Een competitie die een markt opent met 28 miljoen consumenten", vervolgt hij.

Volgens Verhaeghe duurt het niet lang voordat deze verandering wordt doorgevoerd. "Deze week staat er een nieuwe vergadering gepland. Het kan snel gaan. Als de BeNeliga er volgend seizoen niet komt, gebeurt dat zeker in de twee volgende seizoenen", aldus de Club Brugge-preses.

"Eind mei vond er al topoverleg plaats. Van Nederlandse zijde waren toen Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en Utrecht present. België werd vertegenwoordigd door Anderlecht, Club, Standard en RC Genk. Bedoeling is dat de nieuwe competitie tien Nederlandse en acht Belgische clubs zou tellen", vult het Algemeen Dagblad tot slot aan.

]]>
Wed, 23 Oct 2019 09:17:00 +0200
Feyenoord zonder routiniers op het vliegtuig naar Zwitserland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255917/feyenoord-zonder-routiniers-op-het-vliegtuig-naar-zwitserland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255917/feyenoord-zonder-routiniers-op-het-vliegtuig-naar-zwitserland Feyenoord reist vandaag met 20 spelers af naar Bern, waar de tweede uitwedstrijd in de groepsfase van de Europa League op het programma staat. Donderdag is BSC Young Boys de tegenstander.

Zeker is dat Rick Karsdorp en Nicolai Jørgensen er niet bij zullen zijn. Karsdorp kampt met een blessure, terwijl de Deense spits pas net weer fit is en afgelopen zondag tegen Heracles voor het eerst weer negentig minuten speelde. Het duel met Young Boys komt voor Jørgensen dan ook te vroeg. 

Selectie Feyeoord: Kenneth Vermeer, Marcos Senesi, Ridgeciano Haps, Luciano Narsingh, Steven Berghuis, Sam Larsson, George Johnston, Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Leroy Fer, Renato Tapia, Nick Marsman, Justin Bijlow, Orkun Kökcü, Marouan Azarkan, Jens Toornstra, Edgar Ié, Eric Botteghin, Wouter Burger, Lutsharel Geertruida.

]]>
Wed, 23 Oct 2019 08:11:00 +0200
Vrees voor 'rampzalig Feyenoord-seizoen': ''Ik houd mijn hart vast'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255906/vrees-voor-rampzalig-feyenoord-seizoen-ik-houd-mijn-hart-vast https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255906/vrees-voor-rampzalig-feyenoord-seizoen-ik-houd-mijn-hart-vast Het seizoen van Feyenoord verloopt tot dusver dramatisch en het is nog maar de vraag of trainer Jaap Stam zijn ploeg uit het slop weet te trekken. De Rotterdammers bezetten momenteel de tiende plek in de Eredivisie en dat doet pijn, ook bij enkele oud-spelers.

"De jongens die zich in de pers voordoen als leiders moeten ook op het veld gaan opstaan. Dat doen ze niet. En dan doel ik niet alleen op Steven Berghuis, er zijn wel meer jongens die meer kunnen brengen", stelt Joop Hiele in gesprek met de NOS.

Peter Houtman weet niet of Feyenoord nog wat klaarspeelt dit seizoen. "Tuurlijk, het zou best nog rechtgetrokken kunnen worden, maar je hebt al een dusdanige achterstand dat heel veel mensen hier bang zijn voor een rampzalig seizoen", vult hij aan. Ben Wijnstekers deelt die mening. "Ik houd mijn hart vast."

Hiele denkt dat Feyenoord hetzelfde moet doen als enkele jaren geleden. "In het eerste jaar dat Giovanni van Bronckhorst hier trainer was, werd er met Dick Advocaat een kapitein bijgezet. Ook toen ging het niet jofel", besluit hij.

]]>
Wed, 23 Oct 2019 07:06:00 +0200
''Als ik hem zie en hoor, dan krijg ik niet meteen een goede indruk'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255900/als-ik-hem-zie-en-hoor-dan-krijg-ik-niet-meteen-een-goede-indruk https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255900/als-ik-hem-zie-en-hoor-dan-krijg-ik-niet-meteen-een-goede-indruk Willem Vissers denkt dat Feyenoord er goed aan doet om Frank Arnesen aan te stellen als technisch directeur. De Volkskrant-journalist hoopt dat de Deen er met zijn ervaring in zal slagen de gemoederen tot bedaren te brengen. 

"Feyenoord is gebaat bij rust. En hij heeft in ieder geval veel ervaring", begint Vissers bij Voetbalpraat. "Hoe goed hij is weet ik niet, maar hij kan wel rust brengen. Dat is nodig, want op dit moment is Feyenoord natuurlijk een stuurloos schip." 

"Het is een puinhoop. En Jaap Stam moet dat als een soort jongleur aan elkaar plakken", vervolgt Vissers. "En Stam is natuurlijk ook een vrij aparte trainer. Hij moet nog bewijzen of het een goede trainer is. Als ik hem zie en hoor, dan krijg ik niet meteen een hele goede indruk. Hij is heel onrustig." 

Kenneth Perez kan Stam niet veel verwijten. "Ik denk dat hij ontzettend geschrokken is van het niveau bij Feyenoord. Het wordt hem ook allemaal te veel", aldus de FOX Sports-analist.

]]>
Tue, 22 Oct 2019 22:56:00 +0200
Perez tipt Feyenoord: ''Daar zou hij meer dan 25 doelpunten maken'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255897/perez-tipt-feyenoord-daar-zou-hij-meer-dan-25-doelpunten-maken https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255897/perez-tipt-feyenoord-daar-zou-hij-meer-dan-25-doelpunten-maken De carrière van Vincent Janssen is flink in het slop geraakt. De Nederlandse spits kroonde zich in 2016 tot de topscorer van de Eredivisie en maakte vervolgens de overstap naar Tottenham Hotspur. Drie jaar later speelt Janssen in de Mexicaanse competitie bij Monterrey FC. 

"En hij zit daar op de bank", vertelt Kenneth Perez bij Voetbalpraat. "Hij was topscorer bij AZ en was de nummer één-spits bij Oranje. Een paar jaar later is hij na een verkeerde keuze verkocht aan Monterrey in Mexico. Het is best leuk om daar te spelen, maar niet als je 25 bent." 

Desalniettemin ziet Perez een oplossing voor Janssen. "Zijn redding zou zijn als er een club in Nederland voor hem komt. Een club die te weinig spitsen heeft als Feyenoord kan hem best gebruiken. Daar zou hij meer dan 25 doelpunten maken."

]]>
Tue, 22 Oct 2019 22:23:00 +0200
'Aderlating voor Feyenoord: ook Haps niet mee naar Zwitserland' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255896/aderlating-voor-feyenoord-ook-haps-niet-mee-naar-zwitserland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255896/aderlating-voor-feyenoord-ook-haps-niet-mee-naar-zwitserland Naast Rick Karsdorp en Nicolai Jørgensen reist ook Ridgeciano Haps niet mee af naar Zwitserland voor de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys. Dat meldt Voetbal International

Dat Karsdorp en Jørgensen vanwege een blessure thuisbleven, was eerder deze avond al bekend. De afwezigheid van Ridgeciano Haps betekent dat Jaap Stam tegen Young Boys ook de linksbackpositie van Feyenoord anders moet invullen.  

]]>
Tue, 22 Oct 2019 22:03:00 +0200
Geblesseerde Jørgensen en Karsdorp niet mee naar Zwitserland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255892/geblesseerde-jorgensen-en-karsdorp-niet-mee-naar-zwitserland https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255892/geblesseerde-jorgensen-en-karsdorp-niet-mee-naar-zwitserland Rick Karsdorp en Nicolai Jørgensen reizen niet mee af naar Zwitserland voor de Europa League-wedstrijd tegen Young Boys. Dat weet Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad te melden. 

Zowel Rick Karsdorp als Nicolai Jørgensen is niet ongeschonden uit de strijd met Heracles Almelo gekomen. Dat Jørgensen niet mee zou doen op het kunstgras van Young Boys, werd a langer verwacht. De Deense spits heeft sinds zijn blessure niet meer op kunstgras gespeeld. 

]]>
Tue, 22 Oct 2019 21:22:00 +0200
Feyenoord-fans kritisch: ''De ellende begint al bij het bestuur'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255751/feyenoord-fans-kritisch-de-ellende-begint-al-bij-het-bestuur https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255751/feyenoord-fans-kritisch-de-ellende-begint-al-bij-het-bestuur De fans van Feyenoord hebben het gehad met de situatie rond de club. De ploeg uit Rotterdam is zwak begonnen aan het seizoen. Naast dat, hebben de supporters ook veel kritiek op de gebeurtenissen intern.

"De ellende begint al bij het bestuur. Nu zijn ze weer met die Arnesen bezig, maar die is bij Anderlecht ontslagen. Moet hij Feyenoord redden dan?", vraagt een supporter zich af in gesprek met VoetbalPrimeur.

"Het is een verschrikkelijk niveau", zegt een andere supporter. "Het is gewoon amateuristisch. Er is helemaal geen leiding niets. Dat is door heel de vereniging heen. Het is een schip zonder kapitein, op allerlei fronten. Het wordt alleen maar erger, erger en erger. Het is een schandaal wat hier allemaal gebeurt."

Fans waren ook niet onder de indruk van de nieuwe Argentijnse aankoop Marcos Senesi. "Ik vond die Senseo, zo noemen wij hem, ook niet zo best. Het is toch niet te geloven. Daar betaal je zeven miljoen euro voor, maar die spelen hier in het vijfde en zesde elftal ook."

]]>
Tue, 22 Oct 2019 20:49:00 +0200
''Zulke types zouden Feyenoord op sleeptouw moeten nemen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255878/zulke-types-zouden-feyenoord-op-sleeptouw-moeten-nemen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/255878/zulke-types-zouden-feyenoord-op-sleeptouw-moeten-nemen Na tien speelronden in de Eredivisie loopt het elftal van Feyenoord nog voor geen meter. De Rotterdammers wonnen tot dusver nog maar drie keer en staan daarom op een teleurstellende tiende plek. 

Volgens Willem Vissers ligt de oplossing in de eigen jeugd. "Feyenoord moet er gewoon voor zorgen dat hun opleiding weer rendeert", zegt de journalist bij Voetbalpraat. "Bij Ajax, AZ en PSV staat er voor tientallen miljoenen euro's aan jeugdspelers op het veld. Bij Feyenoord kom je bij wijze van spreken op zeven euro vijftig uit."

"Ik vind het ook een beetje sneu voor die jonge talenten", voegt Kenneth Perez daaraan toe. "Als je die Kökcü en Burger nu ziet voetballen... Ze spelen heel angstig en doen daarom alleen maar tikkies breed. Daar wordt je echt niet sterker van."

"Alle spelers bij Feyenoord zijn zo met zichzelf bezig. Ze willen allemaal de reddende engel zijn en vergeten daarom dat ze het als team moeten doen", aldus Perez. "Types als Fer en Karsdorp zouden Feyenoord op sleeptouw moeten nemen", vindt Vissers. "Maar dat valt mij enorm tegen." 

]]>
Tue, 22 Oct 2019 19:24:00 +0200
Berghuis blikt vooruit: ''We kunnen nu als underdog spelen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255732/berghuis-blikt-vooruit-we-kunnen-nu-als-underdog-spelen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255732/berghuis-blikt-vooruit-we-kunnen-nu-als-underdog-spelen Feyenoord wist afgelopen zondag niet te winnen van Heracles Almelo. Steven Berghuis denkt dat het niet ligt aan hoe trainer Jaap Stam de selectie had voorbereid op de wedstrijd.

"We wisten dat Heracles maar met twee man druk zou zetten, Mauro Júnior en Cyriel Dessers", vertelt Berghuis in gesprek met Voetbal International. "De bedoeling was dat ons middenveld dat hoog op zou staan, om op die manier ruimte te creëren voor onze eigen defensie, die dan met hulp van een middenvelder de overtalsituatie van drie tegen twee kon uitspelen."

Jens Toornstra en Leroy Fer kwamen op de backposities de bal ophalen. Berghuis: "Zodat onze vleugelverdedigers wat dieper konden spelen. Zo was de afspraak, maar probleem is dat je dan wel aanspeelpunten mist op je middenveld om linies te kunnen uitspelen, om open te draaien en ballen te verplaatsen naar de zijkanten. Daarvoor was onze middenveldbezetting niet goed genoeg."

Nu wacht Feyenoord een zware week, met wedstrijden tegen Young Boys en Ajax. "We kunnen nu vanuit de rol van underdog spelen", meent Berghuis. "Misschien ligt ons dat momenteel wel beter. Verdedigen is altijd makkelijker dan het spel moeten dicteren en kansen creëren. Of ik er bang voor ben? Welnee. Als we die week met Young Boys en Ajax goed door komen, ziet de wereld er weer anders uit. Zo benader ik het ook."

]]>
Tue, 22 Oct 2019 17:06:00 +0200
Boskamp heeft felle kritiek: ''Het was zo verschrikkelijk zwak'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255743/boskamp-heeft-felle-kritiek-het-was-zo-verschrikkelijk-zwak https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255743/boskamp-heeft-felle-kritiek-het-was-zo-verschrikkelijk-zwak Jan Boskamp heeft de nodige kritiek geuit over de spelers van Feyenoord. De Rotterdammers speelden in de eigen Kuip met 1-1 gelijk. Boskamp vond ook Marcos Senesi geen sterke indruk maken.

"Ik hoop dat het wennen was voor die jongen. Maar van wat ik gezien heb schrok ik mij echt helemaal te pletter", vertelt Boskamp tijdens de uitzending van Veronica Inside. "Van die ene wedstrijd kun je niet zeggen dat het lekker wordt. De inspeelpass, hele trage opbouw… Het begint al bij de keeper, maar het duurt zo Jezus Christus lang. Die jongen speelde risicoloos."

De analist vraagt zich af wie Senesi gescout heeft, en of diegene hem goed heeft bekeken. Boskamp: "De makelaar en Stam moeten een beslissing hebben genomen, maar je geeft zeven miljoen euro weg. Als hij zoals gisteren speelt, is hij dat niet waard."

"Maar ik moet zeggen: die andere tien waren ook niet lekker", stelt Boskamp. "Ik dacht ook toen ik de opstelling zag: dit moet het zijn. Maar het was zo verschrikkelijk zwak. Helemaal geen inzet. Als ze balverlies leden was de ploeg 'te lang'. Heracles speelde zich er zo tussenuit. Ze waren overal een stapje te laat, stonden veel te ver van elkaar. Dan word je ook tegen Heracles weggespeeld."

Met veertien punten staat Feyenoord momenteel op de tiende plaats. "Het is Feyenoord onwaardig. Het komt gewoon door kwaliteit", vindt Boskamp. "Tegen Porto streden ze voor elke meter, maar zondag was het verschrikkelijk. Het was niet om aan te gluren."

]]>
Tue, 22 Oct 2019 16:38:00 +0200
VIDEO| Samenvatting: Jong Feyenoord verslaat Jong FC Twente https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255659/video-samenvatting-jong-feyenoord-verslaat-jong-fc-twente https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255659/video-samenvatting-jong-feyenoord-verslaat-jong-fc-twente Jong Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente gewonnen. De Rotterdammers kwamen in eerste instantie op voorsprong, maar gaven dat uiteindelijk ook weer uit handen. Wouter Burger en Jan-Arie van der Heijden zorgen uiteindelijk voor een 3-2 overwinning.

Marouan Azarkan zorgde na tien minuten al voor het eerste doelpunt voor het beloftenteam van Feyenoord. Twente-speler Ramiz Zerrouki zorgde er daarna voor dat de ploeg uit Enschede op voorsprong kwam. Nog geen tien minuten daarna was Burger die gelijk maakte en daarna Van der Heijden die de winnende maakte.

Opstelling Jong Feyenoord: Bijlow; Knoll, Johnston, Van der Heijden, Malacia (46' Hartman), El Bouchataoui, Narsingh, Kelly, Touré, Burger, Azarkan.

Opstelling Jong FC Twente: Van der Gouw; Terziqi, Browning, Oosterwolde, Everink, Bosch, Roossien, Wieffer, Witbreuk, Zerrouki, Musawi.

]]>
Tue, 22 Oct 2019 15:31:00 +0200
Perez ziet kansen: ''Dat kan iedereen, dus Feyenoord ook'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255801/perez-ziet-kansen-dat-kan-iedereen-dus-feyenoord-ook https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255801/perez-ziet-kansen-dat-kan-iedereen-dus-feyenoord-ook Kenneth Perez denkt, in tegenstelling tot de meeste andere analisten, dat Feyenoord wel een resultaat kan halen bij Ajax. Hij zegt dat de Rotterdammers moeten gaan kijken naar de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool. Eerst genoemde ploeg zit in dezelfde situatie als Feyenoord.

"Het kwaliteitsverschil tussen Manchester United en Liverpool is enorm, maar ze weten toch met 1-1 gelijk te spelen", vertelt Perez tijdens Voetbalpraat op FOX Sports. "Je kunt wel zorgen dat je het compact kunt houden en de linies bij elkaar houdt. Dat kan iedereen, dus Feyenoord ook. Dan moet je zorgen dat je niet al snel over de grens gaat. Die balans moet je zoeken. Dan kun je het heel lang neutraal houden. Het is hopen dat ze enigszins wat kunnen doen voorin. De underdog zijn ze wel."

Perez wordt niet blij van de situatie bij Feyenoord. "Ik moet wel zeggen dat het schrikbarend is. Ik heb weken gezegd dat ze geduld op moeten brengen en niet fit zijn, alle verzachtende omstandigheden die je kunt verzinnen. Poh, wat was het slecht. Het was afschuwelijk."

De analist heeft ook veel kritiek op het middenveld. "Hoe traag dat gaat. Ik heb echt medelijden met de middenvelders en de spitsen. Je loopt zestien keer vrij, maar bent al zestien keer gedekt voor je de bal überhaupt hebt gekregen."

]]>
Tue, 22 Oct 2019 14:39:00 +0200
Derksen haalt uit: ''Hij staat als een Jan Doedel op het veld'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255746/derksen-haalt-uit-hij-staat-als-een-jan-doedel-op-het-veld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/255746/derksen-haalt-uit-hij-staat-als-een-jan-doedel-op-het-veld Marcos Senesi maakte zondag tegen Heracles Almelo geen sterke indruk, dat is de mening van de meeste analisten. Ook Johan Derksen is bijzonder kritisch op de Argentijnse aankoop van Feyenoord.

"Toen hij tegen FC Emmen inviel en er niks van bakte, toen hadden we zoiets van: laten we die jongen niet meteen afmaken", vertelt Derksen tijdens de uitzending van Veronica Inside. "Ik kon hem nu anderhalf uur volgen. Die zeven miljoen euro is weggegooid geld."

Volgens Derksen kan de Argentijn niet verdedigen. "Hij heeft geen enkele uitstraling, hij staat als een Jan Doedel op het veld. Als spits heb je in de catacomben niet zoiets van: oh jee, vanavond tegen die gozer. Hij heeft niets van de agressie die Argentijnse verdedigers doorgaans hebben. Hij kan niet opbouwen. Hij geeft alleen maar risicoloze, lullige ziekenhuisballen of breedtepassjes."

Derksen gaat nog even verder: "Hij is niet snel. Hij heeft geen tackle. Noem mij één ding wat hij wel heeft. "Hij speelt tegen Cyriel Dessers. Hij heeft er dit seizoen een paar ingeschoten, maar die is toch uit te schakelen? Dat is toch niet de beste spits die we hebben. Ik heb het idee dat hij (Senesi, red.) gewoon een gigantische miskoop is."

]]>
Tue, 22 Oct 2019 13:23:00 +0200