Nieuws - Feyenoordpings.nl - Feyenoord Nieuws https://www.feyenoordpings.nl/rss/nieuws Feyenoordpings Excelsior houdt vast aan strijdplan: ''Niet aanpassen, wel wat nuances'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183962/excelsior-houdt-vast-aan-strijdplan-niet-aanpassen-wel-wat-nuances https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183962/excelsior-houdt-vast-aan-strijdplan-niet-aanpassen-wel-wat-nuances Na de Europese uitschakeling afgelopen donderdagavond staat Feyenoord zondagmiddag alweer een competitiewedstrijd te wachten. De Rotterdammers nemen het dan op tegen stadsgenoot Excelsior. Adrie Poldervaart, trainer van de Kralingers, denkt niet dat zijn ploeg bij voorbaat al kansloos is.

"Je hebt altijd kans, anders gaan we er ook niet naar toe. Elke wedstrijd is voor ons een test. Maar tegen Feyenoord gaat het wel lastig worden, natuurlijk", geeft Poldervaart te kennen tegenover RTV Rijnmond

De Excelsior-trainer keek donderdag met bijzondere interesse naar het treffen tussen Feyenoord en AS Trencin. De oefenmeester zag dat de Rotterdammers bij vlagen aardig speelden, maar het de ploeg ontbrak aan effectiviteit. "Zij hebben veel kansen gekregen, maar niet veel gescoord. AS Trencin was na afloop natuurlijk blij en dat is hun volste recht, maar ze hebben ontzettend veel kansen tegen gekregen." 

Over zijn plannen aankomend weekend is Poldervaart duidelijk. De hoofdcoach wil dat zijn ploeg zich niet gaat verstoppen in De Kuip. "Wij gaan voetballen, waar wij op trainen. Niet aanpassen, wel wat nuances, maar wij hebben ook onze kwaliteiten. We gaan er gewoon een wedstrijd van maken."

 

]]>
Fri, 17 Aug 2018 22:53:00 +0200
Boëtius gesteund: ''Spelers doen nou eenmaal zulke dingen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183967/boetius-gesteund-spelers-doen-nou-eenmaal-zulke-dingen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183967/boetius-gesteund-spelers-doen-nou-eenmaal-zulke-dingen Jean-Paul Boëtius zou wel eens al zijn krediet bij Giovanni van Bronckhorst verspeeld kunnen hebben. De 24-jarige aanvaller werd in de voorbereiding al eens uit de selectie gezet wegens wangedrag en werd donderdag opnieuw buiten de selectie gehouden als gevolg van zijn rode kaart tegen De Graafschap.

Of Boëtius in de rest van het seizoen nog wel in actie zal komen, is onzeker. "Hij traint nu gewoon nog mee, dus ik weet het niet", reageert Mikos Gouka bij RTV Rijnmond. "Ik heb het idee dat ze duidelijk willen laten weten dat het afgelopen moet zijn moet vreemd gedrag."

De reactie van Van Bronckhorst op de rode kaart van Boëtius vindt Gouka overigens overdreven. "Boëtius is geen jongen van negentien meer, maar hij (Van Bronckhorst, red.) zou beter moeten weten. Spelers doen nou eenmaal zulke dingen. Je moet hem er wel op wijzen, maar om hem hiervoor definitief weg te sturen..."

]]>
Fri, 17 Aug 2018 22:09:00 +0200
Burger beduusd na Feyenoord-debuut: ''Nu stond ik er en keken de mensen juist naar mij'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183956/burger-beduusd-na-feyenoord-debuut-nu-stond-ik-er-en-keken-de-mensen-juist-naar-mij https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183956/burger-beduusd-na-feyenoord-debuut-nu-stond-ik-er-en-keken-de-mensen-juist-naar-mij Voor Wouter Burger is afgelopen donderdagavond een avond die hem nog lang zal heugen. De 17-jarige middenvelder maakte zijn officiële Feyenoord-debuut in de wedstrijd tegen AS Trencin (1-1). Hoewel Feyenoord door het resultaat uitgeschakeld is, kijkt Burger terug op een goede wedstrijd. 

"We creëerden veel kansen, maar in de tweede helft werd het al snel duidelijk dat dit hem eigenlijk niet ging worden. Dan hoop je stiekem toch op een debuut", vertelt Burger aan Feyenoord TV. "Er kwam wel wat spanning bij kijken, maar ik ben ongelooflijk trots dat ik mijn eerste minuten voor deze club heb kunnen maken."

Burger is al jaren fervent Feyenoord-fan, wat zijn debuut in De Kuip nog onwerkelijker maakte. "Heel apart. Ik keek altijd naar de spelers op het veld, maar nu stond ik er en keken de mensen juist naar mij. Dat besefte ik nog niet helemaal", besluit Burger.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 21:34:00 +0200
Nederlandse directeur Trencin: ''Als je ze niet maakt, dan kom je niet verder'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183893/nederlandse-directeur-trencin-als-je-ze-niet-maakt-dan-kom-je-niet-verder https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183893/nederlandse-directeur-trencin-als-je-ze-niet-maakt-dan-kom-je-niet-verder Zijn club AS Trencin gaat ten koste van Feyenoord door naar de volgende play-offronde van de Europa League. "Over twee wedstrijden hebben we het wel verdiend, maar Feyenoord had er vanavond gewoon zeven moeten maken. Als je ze niet maakt, dan kom je niet verder", aldus Tscheu La Ling tegenover RTV Rijnmond. 

"Ik ben blij met het resultaat van vanavond, maar Trencin heeft nog geen twintig procent van zijn voetbal laten zien. De eerste wedstrijd zijn ze (Feyenoord) overrompeld door onze speelstijl. Ik heb alleen maar gehoord dat Feyenoord slecht speelde, maar Feyenoord kon niet goed spelen."

Ling vervolgt: "A, ze hadden een aantal geblesseerden, een flink aantal. En B, gaven wij ze geen gelegenheid. We zetten hoog druk en met jonge spelers kom je dan niet aan voetballen toe. We maakten vier goals en hadden er ook meer kunnen maken."

"Vandaag zie je het tegenovergestelde. Feyenoord was redelijk compleet en ze creëren gewoon tien kansen. Dat ze er niet in gaan daar ben ik blij mee, maar het is een gegeven dat ze niet slecht gevoetbald hebben."

]]>
Fri, 17 Aug 2018 20:37:00 +0200
Moniz looft Feyenoorder: ''Uitzonderlijke speler in geschiedenis van het Nederlandse voetbal'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183972/moniz-looft-feyenoorder-uitzonderlijke-speler-in-geschiedenis-van-het-nederlandse-voetbal https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183972/moniz-looft-feyenoorder-uitzonderlijke-speler-in-geschiedenis-van-het-nederlandse-voetbal Ricardo Moniz en Robin van Persie hebben altijd een goede relatie onderhouden. Eerstgenoemde gaf de Feyenoord-aanvaller training toen hij 13 jaar was en sindsdien zijn de twee erg dik met elkaar. Donderdagavond zag Moniz, trainer van AS Trencin, zijn pupil sinds lange tijd weer live aan het werk.

"Dat is heel apart", zegt Moniz tegenover Voetbal International. "Hij oogt heel fit en heeft veel dreiging. Als ik hem zo zie, dan lijkt het alsof hij nog wel twee jaar door kan. Je weet alleen niet hoe snel hij hersteld. Als ik hem vandaag aan het werk zie, ben ik blij dat hij er vorige week niet bij was."

"Hij is een uitzonderlijke speler geweest in de geschiedenis van het Nederlands voetbal", vervolgt de trainer zijn lofzang over Van Persie. "Je kan hem in een rijtje van cultuurbewakers plaatsen. Het was een speler van internationale topklasse. Voor mijn spelers is hij ook een groot voorbeeld, ze kijken echt naar hem op."

 

]]>
Fri, 17 Aug 2018 18:49:00 +0200
Vitesse opent aanval op Feyenoord: ''Is AZ toch ook gelukt vorig seizoen?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183959/vitesse-opent-aanval-op-feyenoord-is-az-toch-ook-gelukt-vorig-seizoen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183959/vitesse-opent-aanval-op-feyenoord-is-az-toch-ook-gelukt-vorig-seizoen Maikel van der Werff is aankomend seizoen van plan de aanval op Feyenoord te openen. De Vitesse-verdediger focust zich met zijn club op een top drie-klassering. 

"We hebben intern met de jongens uitgesproken dat we voor plaats drie of vier willen gaan", steekt Van der Werff van wal in een interview met Voetbal International. "Ja, dan val je ook Feyenoord aan, maar dat is AZ toch ook gelukt vorig seizoen?"

Van der Werff denkt dat de Vitesse-selectie over genoeg kwaliteit beschikt om een hoge eindklassering te bewerkstelligen. "We hebben echt een goed gevoel over deze groep, we staan er voor elkaar en er is kwaliteit, maar dat zijn allemaal woorden. Na zondag (uitwedstrijd tegen SC Heerenveen, red.) weten we weer wat meer, tegen FC Groningen pakte alles goed uit, dat zal ook niet altijd zo zijn."

]]>
Fri, 17 Aug 2018 18:08:00 +0200
''Als we met strijd en passie blijven spelen, kan het een mooi seizoen worden'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183859/als-we-met-strijd-en-passie-blijven-spelen-kan-het-een-mooi-seizoen-worden https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183859/als-we-met-strijd-en-passie-blijven-spelen-kan-het-een-mooi-seizoen-worden Wie gisteravond Feyenoord tegen AS Trencín zag spelen, kon zich niet voorstellen dat de Slowaken dik wisten te winnen van de Rotterdammers. Feyenoord was gisteren heer en meester, alleen niet in doelpunten maken. 

Eric Botteghin zette Feyenoord op voorsprong, maar het was niet genoeg voor de overwinning of om door te gaan in Europa. ''Ik had in mijn eentje al een hattrick kunnen maken'', mompelde Botteghin tegenover De Telegraaf. Dit is precies het beeld van de wedstrijd. De Rotterdamse streden tot de laatste seconde, maar het leverde niet genoeg doelpunten op.

Hoewel de club dus niet doorgaat, is de verdediger wel tevreden. ''We mogen vooral trots zijn dat we na zo’n week dit hebben laten zien. Natuurlijk zijn we er niet trots op dat we eruit liggen. Maar als we met zoveel strijd en passie blijven spelen, kunnen we er een mooi seizoen van maken.''

]]>
Fri, 17 Aug 2018 17:41:00 +0200
Goed nieuws uit de ziekenboeg: Feyenoord-duo hervat training https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183950/goed-nieuws-uit-de-ziekenboeg-feyenoord-duo-hervat-training https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183950/goed-nieuws-uit-de-ziekenboeg-feyenoord-duo-hervat-training Jermiah St. Juste en Renato Tapia zijn op de goede weg terug van hun blessure. De twee spelers waren enige tijd uitgeschakeld, maar staan sinds vrijdagmiddag weer op het trainingsveld bij Feyenoord.

Of St. Juste en Tapia aankomend weekend al inzetbaar zijn voor de wedstrijd tegen Excelsior, is nog onzeker. "Daar heb ik morgen meer zicht op", aldus trainer Giovanni van Bronckhorst op de website van Feyenoord.

Zijn selectie kwam overigens ongeschonden uit het thuisduel tegen AS Trencin (1-1). "Iedereen die gisteren speelde, is zeer waarschijnlijk ook aanstaande zondag beschikbaar", sprak de oefenmeester, die nog niet over Nicolai Jørgensen kan beschikken. 

"Ik hoop binnenkort meer duidelijkheid te hebben over hoe lang het nog gaat duren met zijn blessure. Onze medische staf is hard bezig om hem goed te begeleiden", vertelde Van Bronckhorst. 

]]>
Fri, 17 Aug 2018 17:00:00 +0200
Van Bronckhorst 'trots' na Europese uitschakeling: ''Kan niet meer van mijn spelers eisen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/183943/van-bronckhorst-trots-na-europese-uitschakeling-kan-niet-meer-van-mijn-spelers-eisen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/183943/van-bronckhorst-trots-na-europese-uitschakeling-kan-niet-meer-van-mijn-spelers-eisen Giovanni van Bronckhorst voelde na afloop van de Europese uitschakeling donderdagavond - Feyenoord speelde 1-1 gelijk tegen AS Trencin, nadat de Rotterdammers een week eerder met 4-0 verloren van de Slowaken - toch enige trots. Op de persconferentie verklaart de hoofdcoach zich nader.

"Ja, trots ja. Ik kan gewoon niet meer van mijn spelers eisen", begint 'Gio', geciteerd door het AD. "Dat is wat wij bedoelen met trots. Alleen de afronding ontbrak. Of dat kwaliteit is? Dat denk ik niet, kijk naar de spelers die de kansen kregen. Dat zijn spelers met kwaliteiten hoor." "Maar de teleurstelling overheerst’’, voegt Giovanni van Bronckhorst daaraan toe. "Laat dat heel duidelijk zijn." 

Feyenoord moest het donderdagavond nog steeds stellen zonder spits Nicolai Jørgensen. Van Bronckhorst wilde na afloop van de wedstrijd. niet te veel ingaan op de situatie omtrent de Deen. "Ik ben zo kortaf over Jørgensen omdat we zelf ook niet exact weten hoe het er voor staat’’, aldus de hoofdtrainer.

"Het is onduidelijk", vervolgt Van Bronckhorst. "We zijn hard bezig om dat te begeleiden. Om te zorgen dat we hem snel weer terug hebben. Ik hoop dat we daar binnenkort meer duidelijkheid over krijgen. Wanneer hij weer kan trainen en wanneer hij weer wedstrijden kan spelen? Wat er onduidelijk is, zijn blessure of het moment van terugkeer? Dat laatste. De medische afdeling is hard bezig met hem."

]]>
Fri, 17 Aug 2018 16:24:00 +0200
Berghuis baalt van gemiste kansen: ''Ik had graag in Europa gespeeld'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183841/berghuis-baalt-van-gemiste-kansen-ik-had-graag-in-europa-gespeeld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183841/berghuis-baalt-van-gemiste-kansen-ik-had-graag-in-europa-gespeeld Steven Berghuis baalt ervan dat de ploeg dit seizoen geen Europese wedstrijden meer speelt. De ploeg werd in een dubbele confrontatie verslagen door AS Trencín. 

De Rotterdammers moesten gisteravond een 4-0 nederlaag weg proberen te poetsen, maar dat lukte niet. De ploeg kreeg enorm veel kansen. "Ze wilden er niet in. Soms was het slecht, soms was het pech. Dan wordt het steeds moeilijker", zegt Berghuis tegen VoetbalPrimeur. Volgens hem ging het vertrouwen te snel weg bij de ploeg. "Als je na de rust nog twee goals weet te maken, komt het geloof denk ik terug, maar hij bleef uit."

Dat de ploeg nu uitgeschakeld is, is natuurlijk een aderlating. De ploeg kan nu echter wel alles focus vol op de competitie zetten en heeft daarmee misschien een voordeel op de concurrenten Ajax en Feyenoord. Volgens Berghuis speelt dit bij hem totaal niet. "Zo zie ik het niet. Ik had graag in Europa gespeeld."

]]>
Fri, 17 Aug 2018 15:58:00 +0200
Tegenstander Feyenoord beseft: ''Als zij kansen afmaken, liggen we er gewoon uit'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183871/tegenstander-feyenoord-beseft-als-zij-kansen-afmaken-liggen-we-er-gewoon-uit https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183871/tegenstander-feyenoord-beseft-als-zij-kansen-afmaken-liggen-we-er-gewoon-uit Vorig jaar maakte hij een transfer van ADO Den Haag naar AS Trencin. Gisteren kegelde Aschraf El Mahdioui met zijn Slowaakse werkgever Feyenoord uit de Europa League. Hij beseft dat het ook anders had kunnen lopen: "Het was terecht geweest als Feyenoord door was gegaan", vertelt hij aan Veronica Inside.

"Ze hebben ontzettend veel kansen gehad. Als zij die maken, dan liggen we er gewoon uit. Thuis waren we erg goed, vandaag waren we matig. Als je zo vroeg op achterstand komt, spookt door je hoofd dat het nog mis kan gaan." Na de Rotterdamse treffer, volgde snel de gelijkmaker. "Het is heerlijk dat je gelijk de 1-1 maakt. Toch een mentale klap voor hen en dat heeft meegespeeld in de kansen die zij missen."

Op de vraag of AS Trencin hoge ogen zou gooien in de Nederlandse competitie, antwoordt El Mahdioui als volgt: "Als je Feyenoord uitschakelt, kunnen wij ons zeker staande houden in de Eredivisie. Ik denk in het linkerrijtje." We zijn vorig jaar vijfde geëindigd, maar ik vind dat wij de beste zijn in Slowakije, we spelen het beste voetbal."

]]>
Fri, 17 Aug 2018 15:14:00 +0200
Botteghin treurt na gemiste kansen: ''Dan weet je dat het klaar is'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183879/botteghin-treurt-na-gemiste-kansen-dan-weet-je-dat-het-klaar-is https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183879/botteghin-treurt-na-gemiste-kansen-dan-weet-je-dat-het-klaar-is Eric Botteghin beleefde donderdag een droomstart met Feyenoord door in de openingsfase de 1-0 binnen te koppen tegen AS Trencin. Dit leek een aanzet te geven tot een Rotterdamse wederopstanding. Een minuut later lag de bal aan de andere kant alweer in het netje: "Hoe dit mogelijk is, is een goede vraag", vertelt hij aan RTV Rijnmond.

"We hebben daarna nog veel kansen gehad, het zat niet mee. Ik heb nog nooit zoveel kansen gehad. Eentje heb ik gemaakt en eentje was misschien over de lijn, heb ik net gehoord. Na 20 minuten in de tweede helft weet je dat het klaar is."

Botteghin maakte Feyenoords eerste officiële treffer dit seizoen: "Tegen PSV hebben we het goed gedaan, die andere wedstrijden waren slecht. Vandaag hebben we heel veel kansen gecreëerd. Als je in zo'n situatie zit, krijg je dit. In een betere situatie komen de goals vaak vanzelf. Vandaag hebben we laten zien dat we het kunnen. Als we op zo'n manier spelen, wordt het een mooi seizoen. Iedereen is nu teleurgesteld, maar we moeten de manier waarop we gespeeld hebben meenemen naar zondag."

]]>
Fri, 17 Aug 2018 14:38:00 +0200
Jörgensen geeft duidelijkheid: Volgende week terug op trainingsveld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183822/joergensen-geeft-duidelijkheid-volgende-week-terug-op-trainingsveld https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183822/joergensen-geeft-duidelijkheid-volgende-week-terug-op-trainingsveld Nicolai Jörgensen speelde dit seizoen nog geen minuut en dat veranderd naar alle waarschijnlijkheid ook niet snel. De aanvaller heeft nog steeds last van een blessure. 

De Deense spits gaf donderdagavond na Feyenoord - AS Trencín een update over zijn blessure. Tegenover Dennis van Eersel van RTV Rijnmond zegt hij dat hij volgende week weer te zien is op het trainingsveld. Voor hij een wedstrijd kan spelen duurt echter nog wel een tijde. Een precieze prognose kon Jörgensen niet geven.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 13:50:00 +0200
Clasie wil lijn doortrekken: ''Als het iets meer meezit scoor je gewoon vier keer'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183848/clasie-wil-lijn-doortrekken-als-het-iets-meer-meezit-scoor-je-gewoon-vier-keer https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183848/clasie-wil-lijn-doortrekken-als-het-iets-meer-meezit-scoor-je-gewoon-vier-keer Feyenoord wist gisteren niet te stunten tegen AS Trencín. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam goed voor de dag, maar wist de verhoudingen op het veld niet in doelpunten uit te drukken. 

Jordy Clasie kon niet geloven dat de Rotterdammers zo veel kansen misten en dat vond hij vooral jammer voor het publiek, dat vol achter de ploeg bleef staan. "Vanaf minuut een hebben we het gevoel dat de supporters achter ons stonden. We zeiden ook 'we gaan het vandaag gewoon proberen, we gaan heel veel energie in de wedstrijd stoppen' en dat hebben we ook gedaan. We hebben heel veel kansen gecreëerd en natuurlijk moet je er meer maken, maar vorige week heb je het al verpest'', vertelt hij tegenover Voetbal Inside

De ploeg speelde slecht in Slowakije en ook in de openingswedstrijd van de eredivisie tegen De Graafschap was het spel dramatisch. "Natuurlijk hebben we twee hele slechte wedstrijden gespeeld die onwaardig voor Feyenoord waren. Vandaag denk ik dat we met passie, inzet en strijd heel veel hebben proberen te geven en dat het ook op veel momenten goed was."

Dat deze wedstrijd wel goed was geeft de kleine middenvelder vertrouwen. Hij hoopt dat de ploeg het vol kan houden. "Ik hoop dat we hier op door kunnen bouwen en zondag dezelfde passie en strijd kunnen leveren. Als het iets meer meezit scoor je gewoon vier of vijf keer."

]]>
Fri, 17 Aug 2018 13:09:00 +0200
'Kritsche' Moniz reëel: ''In dat opzicht moet je ook wel tevreden zijn'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183851/kritsche-moniz-reeel-in-dat-opzicht-moet-je-ook-wel-tevreden-zijn https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183851/kritsche-moniz-reeel-in-dat-opzicht-moet-je-ook-wel-tevreden-zijn AS Trencín won de eerste wedstrijd tegen Feyenoord met 4-0, maar het tweede duel verliep moeizamer. Trainer Ricardo Moniz was daarom ook niet tevreden over zijn ploeg in de returnwedstrijd. 

De ploeg was in Slowakije heel dominant, maar in De Kuip was daar niet veel van terug te zien. Volgens Moniz was dat eigenlijk ook wel logisch. "Je had natuurlijk veel meer dominantie gewild, maar dat is niet reëel: de oudste speler is Sleegers, die is 24 jaar, en de rest heeft dit nog nooit meegemaakt. In dat opzicht moet je ook wel tevreden zijn'', vertelt hij tegenover RTV Rijnmond

Dat Feyenoord vroeg op voorsprong kwam, was wel even vervelend voor de Nederlandse trainer. "Degene die Botteghin moet oppakken, die moet 'm gewoon killen, dat was puur dat je de afspraak niet nakomt, maar we zijn wel in staat om uit het niets toe te slaan. Dat heb je vorige week gezien en nu. In dat opzicht is de creativiteit wel zichtbaar geweest, maar niet zoals we willen." 

Hij was niet alleen kritisch op zijn eigen ploeg, maar ook lovend over de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. "Ik vond Feyenoord beter. Ik vond ze vorige week ook heel goed spelen in het positiespel. Nu hadden ze veel meer dreiging voorin. Ze hadden Van Persie erbij en Vilhena, dat scheelt." 

]]>
Fri, 17 Aug 2018 12:25:00 +0200
Sleegers opgelucht: "Je weet dat het raar kan lopen als Feyenoord die goal snel maakt'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/183827/sleegers-opgelucht-je-weet-dat-het-raar-kan-lopen-als-feyenoord-die-goal-snel-maakt https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/historie-oud-spelers/183827/sleegers-opgelucht-je-weet-dat-het-raar-kan-lopen-als-feyenoord-die-goal-snel-maakt Weggestuurd worden bij Feyenoord en uitgerekend tegen die ploeg stunten in Europa. Het is het verhaal van Joey Sleegers. De middenvelder is enorm blij dat zijn huidige werkgever AS Trencín wist te winnen van de Rotterdammers over twee wedstrijden. 

Feyenoord verloor de eerste wedstrijd met 4-0, maar in de Kuip was het spel anders. De Rotterdammers waren fel en creëerden veel kansen, maar wisten niet genoeg doelpunten te maken. De thuisploeg kwam wel op voorsprong, maar al snel viel de gelijkmaker voor de Slowaken. "Je weet dat het raar kan lopen als Feyenoord die goal snel maakt'', aldus Sleegers tegenover VoetbalPrimeur.

Hij merkte dat de ploeg na de gelijkmaker kapot was. ''Maar als je snel die tegengoal maakt, weet je dat er bij hen ook iets knakt. Als wij die ene goal maken, gebeurt er iets. Dan moeten ze zó vaak scoren, dan is dat toch anders voor ze." De middenvelder is enorm blij dat hij ten koste van Feyenoord doorgaat. "Als je de ploeg uitschakelt waar je voor had willen spelen.. Het is zuur voor hen, maar voor ons is het mooi."

]]>
Fri, 17 Aug 2018 11:41:00 +0200
Van Bronckhorst geniet, ondanks uitschakeling: ''De manier waarop je moet reageren'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183820/van-bronckhorst-geniet-ondanks-uitschakeling-de-manier-waarop-je-moet-reageren https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183820/van-bronckhorst-geniet-ondanks-uitschakeling-de-manier-waarop-je-moet-reageren Feyenoord wist gister niet te winnen van AS Trencín en de ploeg is dus nu al uitgeschakeld in Europa. Giovanni van Bronckhorst baalde, maar is wel trots op zijn ploeg. 

De Rotterdammers verloren de eerste wedstrijd met 4-0 en dat betekende dat de ploeg een monsterzege moest boeken op de Slowaken. Hoewel er genoeg kansen waren, vielen er niet genoeg doelpunten om alsnog door te gaan. ''We hebben er alles aan gedaan, maar het viel vandaag niet onze kant op'', aldus de oefenmeester op de website van de club. 

Hij kon ook niet boos zijn op zijn ploeg. ''Als je zo goed speelt, zoveel kansen creëert en dit op de mat kan leggen in een situatie waarin wij zitten… Dat is de enige manier waarop je als team moet reageren na vorige week. Dat sloeg over op het publiek, dat vanavond fantastisch was.'' Van Bronckhorst zag dat de spirit in het team goed was. ''De jongens zijn er voor gegaan en hebben heel veel kansen gecreëerd, alleen hebben we te weinig gescoord. Dat is het enige dat we niet goed hebben gedaan. In het voetbal gaat het niet om de kansen, maar om goals.'' 

Dat de club nou geen Europese wedstrijden speelt, doet wel pijn bij de trainer. ''Een jaar zonder Europese wedstrijden, dat is niet goed voor de club en ook niet voor de ontwikkeling van mijn spelers. Maar je moet verder en dit is de manier om vooruit te gaan. Vandaag heeft dat niet geleid tot het gewenste resultaat, maar daar gaan we vanaf zondag weer voor.''

]]>
Fri, 17 Aug 2018 11:06:00 +0200
VIDEO | Samenvatting: Europees avontuur Feyenoord voorbij na missen vele kansen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183753/video-samenvatting-europees-avontuur-feyenoord-voorbij-na-missen-vele-kansen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183753/video-samenvatting-europees-avontuur-feyenoord-voorbij-na-missen-vele-kansen Het Europese avontuur van Feyenoord zit erop. In De Kuip werd vanavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen AS Trencin en daardoor is Feyenoord uitgeschakeld in de derde voorronde van de Europa League. Vorige week werd al met 4-0 verloren van Trencin in Slowakije.

Feyenoord startte furieus en na de openingstreffer leek het heilige vuur even te ontbranden. De gelijkmaker volgde binnen enkele tellen. Feyenoord moest er vijf maken en dat zat er geen moment in.  In de negende minuut kopte Eric Botteghin raak uit een hoekschop.

De gelijkmaker volgde na een snelle aanval door het midden, net als vorige week was Antonio Mance de doelpuntenmaker. In de eerste helft kreeg Feyenoord nog een aantal kansen via Tonny Vilhena, Steven Berghuis en Robin van Persie, maar zij waren allen niet trefzeker.

Na rust creëerde Feyenoord nog een aantal mogelijkheden via Botteghin, Jens Toornstra en Sam Larsson, maar bleef daarbij steken op 1-1. Invalbeurten waren er voor Geertruida, Vente en Burger, die daarmee zijn debuut maakte in Feyenoord 1. 

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Nieuwkoop (67' Geertruida), Botteghin, Van der Heijden, Malacia (83' Burger); Clasie, Toornstra, Vilhena; Berghuis, Van Persie (71' Vente) en Larsson.

Opstelling AS Trencin: Semrinec, Yem, Sulek, Lawrence, Skovajsa, Catakovic, El Mahdioui, Zubairu (90+2' Ubbink), Sleegers, Mance (86' Umeh) en Elayo.

]]>
Fri, 17 Aug 2018 10:31:00 +0200
Kritiek op Clasie: ''Geen schim van de stuwende kracht van weleer'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183813/kritiek-op-clasie-geen-schim-van-de-stuwende-kracht-van-weleer https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183813/kritiek-op-clasie-geen-schim-van-de-stuwende-kracht-van-weleer Feyenoord beleefde een relatief rustige transferzomer. Het grootste nieuws is dat Karim el Ahmadi vertrok en Jordy Clasie voor hem in plek komt. De middenvelder brengt echter nog niet wat van hem verwacht wordt.

De middenvelders zijn niet helemaal hetzelfde qua spel, aldus een journalist van NRC Next. ''El Ahmadi is een loper, die grote delen van het veld bestrijkt en voortdurend druk op de tegenstander uitoefent. Clasie is vooral een ontregelaar die meer tactisch vernuft meebrengt. Althans, in goeden doen. En daar zit 'm de kneep: die is ver te zoeken.''

De verdedigende middenvelder vertrok als belangrijke schakel bij Feyenoord, maar dat is hij op dit moment niet echt. ''De middenvelder is vooralsnog een schim van de stuwende kracht van weleer, de speler die zeventien keer in het Nederlandse elftal speelde en in 2014 met Oranje op het WK in Brazilië uitblonk in de strijd om de derde plaats.''

]]>
Fri, 17 Aug 2018 09:40:00 +0200
Van Persie kritisch na uitschakeling: ''Die ballen moeten er gewoon in'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183779/van-persie-kritisch-na-uitschakeling-die-ballen-moeten-er-gewoon-in https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183779/van-persie-kritisch-na-uitschakeling-die-ballen-moeten-er-gewoon-in Feyenoord deed er gisteravond alles aan om een 4-0 nederlaag recht te zetten tegen het Slowaakse AS Trencín, maar het hielp niet. De return in de voorronde van de Europa League eindigde in een 1-1 gelijkspel. Robin van Persie baalde van het resultaat.

De aanvaller zag dat de ploeg goed speelde en enorm veel kansen creëerde. ''We hebben veel kansen gehad, maar helaas niet afgemaakt'', zei de aanvoerder voor de camera van FOX Sports. Van Persie had zelf ook een paar kansen en hij was na afloop van het duel ook behoorlijk kritisch op zichzelf. ''Ik heb zelf volgens mij wel vier of vijf grote kansen gehad en dan moeten er gewoon een paar in. Daar baal ik van. Het was gewoon niet goed genoeg van mijn kant, die ballen moeten er gewoon in.''

Van Persie zag wel dat de ploeg veel beter speler dan de afgelopen wedstrijden, maar toch heeft hij een dubbel gevoel over het duel. ''Want ik vond ons echt heel goed. We creëerden heel veel kansen. Die moeten er dan gewoon in en dat is mij en de andere jongens die kansen hebben gemist te verwijten.'' Daarnaast baalde hij ook dat de ploeg na de 1-0 zo snel een tegendoelpunt kreeg. ''Vandaag waren wij veel beter, maar vorige week was Trencí­n gewoon beter. Zo eerlijk moet je zijn.''

]]>
Fri, 17 Aug 2018 08:49:00 +0200
''De start van het seizoen moet als volkomen mislukt worden beschouwd'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183771/de-start-van-het-seizoen-moet-als-volkomen-mislukt-worden-beschouwd https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183771/de-start-van-het-seizoen-moet-als-volkomen-mislukt-worden-beschouwd Feyenoord stond gisteravond voor de bijna onmogelijke taak om de pijnlijke nederlaag tegen AS Trencín ongedaan te maken. De ploeg begon goed, maar miste scherpte voor de goal. Door de uitschakeling in Europa is de seizoensstart dramatisch. 

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad snapt niet waarom de ploeg niet altijd zo fel begint als tegen de Slowaakse ploeg. ''Wie Feyenoord met het schuim op de mond uit de startblokken zag schieten in de eigen Kuip, waar het Legioen de kelen schor schreeuwde in de hoop op een Rotterdams voetbalwonder, vroeg zich af waarom de formatie van Giovanni van Bronckhorst doorgaans zo tam aan de start van een duel verschijnt.''

De ploeg begon dus goed en kwam ook al snel op een verdiende voorsprong door Eric Botteghin, maar al snel was het weer gelijk door Antonio Mance. Dit betekent dat Feyenoord uitgeschakeld is en de seizoensstart is daardoor meteen dramatisch volgens de journalist. ''De start van het seizoen van Feyenoord moet nu als volkomen mislukt worden beschouwd, hoewel de Rotterdammers nog geen twee weken geleden de Johan Cruijff Schaal wonnen door PSV in Eindhoven na het nemen van strafschoppen te verslaan.''

Volgens hem zijn er geen excuses voor de Europese wanprestatie. ''De club die zelf al zo vaak wees op het verschil in budget met Ajax en PSV, werd de voet dwars gezet door een club met de financiële middelen van pakweg TOP Oss.''

]]>
Fri, 17 Aug 2018 07:58:00 +0200
Eredivisieclubs delen wedstrijddata: ''Het helpt om de kwaliteit te verhogen'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/183762/eredivisieclubs-delen-wedstrijddata-het-helpt-om-de-kwaliteit-te-verhogen https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/hoofdnieuws/183762/eredivisieclubs-delen-wedstrijddata-het-helpt-om-de-kwaliteit-te-verhogen Alle voetbalclubs uit de eredivisie hebben afgesproken om sportieve wedstrijddata te verzamelen en dat met elkaar te delen, zodat de kwaliteit van het voetbal omhoog gaat.

Tijdens de zomerstop zijn allemaal camera's in de stadions van de eredivisie gehangen, die constant de spelers of de bal volgen. Na elke wedstrijd krijgt elke ploeg gegevens met fysieke data, technische data en positionele data van de spelers. In de Premier League, de Primera División en de Champions League wordt dit meetsysteem al langer toegepast.

Volgens Alex Tielbeke van de Eredivisie CV is het niet voor het eerst dat voetbalclubs gezamenlijk dingen afspreken. ''Financiële info wordt al vier jaar uitgewisseld tussen clubs. Op dat vlak is er al een cultuur van met elkaar delen'', vertelt hij in het Algemeen Dagblad

Doordat iedereen de gegevens krijgt, is het niet zo dat de ene ploeg er beter van wordt dan de andere. Het is dus niet zo dat je kampioen kunt worden door alleen maar deze gegevens, maar volgens Tielbeke is het wel belangrijk. ''Het helpt om de kwaliteit van de eredivisie te verhogen en dat is al winst.''

]]>
Fri, 17 Aug 2018 07:07:00 +0200
Van Bronckhorst over keuze voor Vermeer: ''Dat is voor hem geen probleem'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183751/van-bronckhorst-over-keuze-voor-vermeer-dat-is-voor-hem-geen-probleem https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183751/van-bronckhorst-over-keuze-voor-vermeer-dat-is-voor-hem-geen-probleem Kenneth Vermeer mocht donderdag tijdens de return tegen AS Trencín in de derde voorronde van de Europa League in de basis beginnen en dat ging ten koste van de jonge doelman Justin Bijlow. Volgens trainer Giovanni van Bronckhorst heeft dat niets te maken met het functioneren van Bijlow.

Van Bronckhorst wilde Vermeer, die is teruggekeerd van een blessure, in Europees verband laten spelen. In de eerste wedstrijd tegen Trencín van vorige week donderdag in Slowakije ging dat echter niet door. "Het was vorige week in Slowakije eigenlijk al de bedoeling dat Kenneth zou keepen”, zei Van Bronckhorst tegen FOX Sports.

"Maar toen was hij er nog niet klaar voor”, aldus Van Bronckhorst, die het niet erg vindt dat Vermeer weinig spelritme heeft. "Hij heeft genoeg wedstrijden gekeept in zijn carrière. Het is een ervaren keeper, dus dat is voor hem geen probleem." Bijlow stond naast het heenduel met Trencín ook in de basis in de eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap (2-0 verlies) van afgelopen weekeinde.

]]>
Thu, 16 Aug 2018 21:51:00 +0200
Kritiek op straf Boëtius: ''Hij heeft toch niet iemand vermoord?'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183746/kritiek-op-straf-boetius-hij-heeft-toch-niet-iemand-vermoord https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183746/kritiek-op-straf-boetius-hij-heeft-toch-niet-iemand-vermoord Kenneth Perez vindt de straf die Jean-Paul Boëtius heeft gekregen vanwege de rode kaart die hij afgelopen weekeinde pakte tegen De Graafschap (2-0 verlies) te zwaar. Trainer Giovanni van Bronckhorst gaf de aanvaller een geldboete en hij zette hem uit de selectie.

Mario Been liet in de studio van FOX Sports eerst weten: "Het is de tweede keer. Hij wilde niet trainen bij Fenerbahçe uit. Daar heeft hij een week straf voor gehad. Als je er dan in komt en dít doet, wat moet een coach dan? Moet hij je belonen?"

Perez was het daar totaal niet mee eens. "Hoe dom was die rode kaart van Botteghin dan? Moet hij dan ook geschorst worden? Je hebt je straf gehad voor dat eerste. Dan is dat afgelopen. Nu straf je hem en jezelf. Ik vind het een zware straf. Hij heeft toch niet iemand vermoord ofzo? Hij heeft toch geen doodschop uitgedeeld of iets ergs gedaan?"

Been reageerde vervolgens ook weer op Perez. "Het is een herhaling van zetten. Hij heeft hem al een keer gewaarschuwd. Nu laat hij zijn ploeg weer in de steek. Als ik Gio moet geloven, denk ik dat hij hier weinig kans van slagen heeft”, aldus Been.

Boëtius kreeg tegen De Graafschap binnen een paar seconden twee gele kaarten. Hij haalde eerst een tegenstander neer waarvoor hij geel kreeg, maar daarna trakteerde hij arbiter Pol van Boekel op een cynisch applaus.

]]>
Thu, 16 Aug 2018 21:09:00 +0200
''Ik had graag tegen Feyenoord laten zien wat ik in huis heb'' https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183742/ik-had-graag-tegen-feyenoord-laten-zien-wat-ik-in-huis-heb https://www.feyenoordpings.nl/nieuws/eerste-elftal/183742/ik-had-graag-tegen-feyenoord-laten-zien-wat-ik-in-huis-heb Milton Klooster is vertrokken bij het Slowaakse AS Trencín, de tegenstander van Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League. De 21-jarige aanvaller, die eerder in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde, vertrok in de week van de duels met Feyenoord bij Trencín.

"Ik had graag tegen Feyenoord laten zien wat ik in huis heb, maar ben helaas net weg. Ik heb de afgelopen twee jaar bij Trencín gezeten, met een verhuurperiode aan Inter Bratislava. Door blessures heb ik minder gespeeld dan gehoopt. Nu ben ik alweer een tijdje hersteld en topfit”, vertelt Klooster tegen Voetbal International.

Klooster speelde van 2007 tot 2015 in de Feyenoord Academy, maar hij kon niet doorbreken. "Ik ben de mensen bij Feyenoord dankbaar voor de bijdrage die ze hebben geleverd aan mijn ontwikkeling en had vorige en deze week graag aan het Nederlandse voetbal laten zien welke stappen in heb gemaakt”, aldus de jongeling, die nu meetraint bij FC Lisse om zijn conditie op peil te houden en snel op een nieuwe club hoopt.

]]>
Thu, 16 Aug 2018 20:18:00 +0200