Royston Drenthe over oud-Feyenoorder: "Hij kon klagen, joh!"

Royston Drenthe
Royston Drenthe Foto: © BSR Agency

In de podcast Dave & Drenthe bespreken voormalig Real Madrid-speler Royston Drenthe en VI-journalist Dave Aalbers afwijkende verhalen uit de voetbalwereld. In deze aflevering schoof oud-Feyenoorder Diego Biseswar aan.

Drenthe deelt nog een herinnering aan zijn jonge jaren bij Feyenoord. "Dwight Tiendalli had het niet met Pierre van Hooijdonk. Hij was mijn kamergenoot en kon klagen, joh." Bisesware haakt in: "Weet je wat het ook is met die oude generatie, die waren ook winnaars. Ik ben nu ook 35 en wij zijn ook nog steeds winnaars. Jonge boys die komen en als ze beter dan je zijn dan ga je ook klappen. Maar je hebt nog wel steeds de drang om te laten zien dat je goed kan voetballen."

Biseswar haalt nog een anekdote op. "Roy Makaay en Pierre van Hooijdonk hebben een andere lichaamsbouw dan wij. Zij zijn 1,80+. Zij kunnen niet meer zo laag gaan. Met kleine partijtjes was het bij ons vliegen, schaars, acties. Pierre schreeuwde dan: 'Passen die bal!'. Maar wij speelden die bal niet, gewoon hard op hard. Op het randje van alles. Soms overtredingen, maar gewoon door. Dat was ons respect. Zo kenden we dat. Zij wilden rustig spelen, bij ons was alles scherp", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties