Ronald Koeman duidelijk: "Dat moet je wel op het veld laten zien"

Bondscoach Ronald Koeman
Bondscoach Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Ronald Koeman speelt maandagavond de laatste wedstrijd alvorens het EK voetbal begint. IJsland moet de generale repetitie worden, waarna de reis naar Duitsland kan worden ingezet met Feyenoorders Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida aan boord.

Tegenover de NOS laat Koeman het volgende weten. "Nu hoor je ineens dat de Oranjekoorts stijgt. We spelen één wedstrijd weer wat beter en de grote criticasters lijken weer om. Dat is wel gek om te zien. Maar ik denk dat wij vanaf het moment dat we hier samenzijn ergens naar toewerken. Je ziet dat het vertrouwen ontstaat. We hebben ook eindelijk een zo goed als fitte groep."

Komena vervolgt. "Er komen fitte spelers binnen, spelers die prijzen hebben gewonnen. Dat helpt allemaal op weg naar een bepaald gevoel", vervolgt Koeman, die in 1988 als speler Europees kampioen werd. "Wij voelen zelf in ieder geval dat er iets ontstaat, maar dat moet je wel op het veld laten zien. Dus ook tegen IJsland. Op een gezonde manier zit er wel eigenwijsheid in deze groep. Hoe ze zijn, hoe ze met elkaar doen", vertelt hij. "Op de training zie je spelers die een actie willen maken, zonder dat het altijd het juiste moment daarvoor is. Daar moet je soms eigenwijs voor zijn."

Dat de spelers aanschoven bij Wij Houden van Oranje vond hij erg gaaf. "Ik vond het mooi dat mensen konden zien dat dit hartstikke goede jongens zijn", zei hij op de persconferentie. "Er ontstaat wel eens een vertekend beeld, van voetballers die alleen maar veel geld verdienen en die schijt hebben aan de wereld. Dat is niet terecht. Het zijn gewoon normale mensen, leuke gasten. Het is een fantastische groep om mee te werken."

Lees meer:
0 reacties