Ronald Koeman: "Dat geeft wel aan dat zij het ook niet wisten"

Ronald Koeman
Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Frankrijk en Nederland zijn vrijdagavond beide niet tot scoren gekomen. Na afloop van de wedstrijd reageerde bondscoach Ronald Koeman. 

"Ja, het is moeilijk, die afgekeurde goal", begint Koeman bij de NOS over de afgekeurde goal van Xavi Simons. "Ik denk dat Denzel de keeper niet belemmert. Hun keeper is gewoon te laat om nog te reageren op dat schot. Denzel staat wel buitenspel, maar ik denk niet dat hij de keeper hindert. Het is volgens mij niet voor niets dat het vijf minuten duurde voor de arbitrage eruit was. Ik kan me voorstellen dat er wordt gevlagd, maar als je vijf minuten nodig hebt geeft dat wel aan dat zij het ook niet wisten."

"Ik vind dat we in balbezit niet goed gespeeld hebben", gaat hij verder. "We hebben wel goed verdedigd. Zeker in de tweede helft hebben we Frankrijk goed bespeeld. Zij hebben wel een paar gevaarlijke kansen gehad, dus ik denk dat een punt prima is. In de laatste fase had ik niet het gevoel dat we de overhand kregen, dus dan neem je ook genoegen met een punt."

"Ik vond dat we bij veel momenten zo onnodig balverlies lijden. Maar het ligt ook aan een goede tegenstander. Qua kwaliteit en ervaring is Frankrijk nog wel iets verder dan wij", besluit hij. 

Lees meer:
0 reacties