Ron Jans sprak met Zerrouki: "Ik heb meer vertrouwen in Ramiz"

Ron Jans heeft een lastige situatie te managen bij FC Twente. Aan Ramiz Zerrouki wordt namelijk flink getrokken, terwijl de trainer van FC Twente hem graag wil behouden. Zerrouki gaat voorlopig nog niet gebukt onder de transferperikelen, maar dat zou kunnen veranderen.

"Ik heb twee keer met hem gesproken", zegt Jans bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Meteen de eerste dag toen we weer begonnen, maar toen was er nog geen interesse. En de eerste dag nadat Feyenoord zich weer had gemeld. Dit weekend heb ik hem gewoon met rust gelaten. Maar de club gaat altijd boven het team en het team gaat boven het individu. In onze ogen heeft dit nu prioriteit. Feyenoord staat maar vier punten boven ons. Het lijkt me niet een verstandige keuze."

Jans wil wel iets laten doorschemeren over het gesprek met Zerrouki. "Misschien is hij wel bang dat dat moment niet meer voorbijkomt op een later moment. Maar dan heb ik meer vertrouwen in Ramiz dan Ramiz in zichzelf", countert de oefenmeester. "Ik denk dat, of het nou Feyenoord is of een andere mooie stap. Dat gunnen we hem echt van harte, maar van de zomer en niet nu."

Jans heeft de afgelopen maanden wel iets aan Zerrouki gemerkt rondom de transferperikelen. "Jawel. Op de trainingen ook weleens. Hij probeerde zich daar in zijn hoofd van weg te halen, maar het zou een rol gespeeld kunnen hebben. Bijvoorbeeld bij Fiorentina-uit, toen speelde het ook. Dat heeft toen wel een rol gespeeld. Hij heeft ook nog gezegd dat hij daarvan geleerd wilde hebben. Tegen Emmen speelde hij een wat onopvallende wedstrijd en dat begrijp ik ook wel weer."

De trainer van FC Twente verwacht overigens niet dat het tot een arbitragezaak gaat komen. "Ik geloof dat niet", reageert hij. "Ik ken ook zijn zaakwaarnemer (Fulco van Kooperen, red.) goed. Volgens mij zijn dat prima mensen. Dat zal ook geen oplossing bieden, denk ik. Ik denk ook niet dat het zover komt. Dat hoop ik ook niet. We spelen dinsdag tegen Telstar. Dan wil ik Ramiz graag opstellen."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
2/04
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
9/04
Feyenoord
20:00
RKC Waalwijk
zo
16/04
SC Cambuur
14:30
Feyenoord
zo
23/04
Feyenoord
16:45
FC Utrecht
zo
7/05
Excelsior
14:30
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 26 34 61
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
Bekijk de hele stand