Romeijn blikt terug: "Ik had overdag gewoon mijn werk als dakdekker"

Piet Romeijn en scheidsrechter Arie van Gemert
Piet Romeijn en scheidsrechter Arie van Gemert Foto: © Pro Shots

Feyenoord kent een rijk verleden voor wat betreft Europees voetbal. Aankomende week staat het voor de tweede keer tegenover Celtic, daar waar het tegen hun stadgenoot Glasgow Rangers al vier keer speelde in Europees verband. De laatste keer dat Celtic tegen Feyenoord speelde was zo'n 53 jaar geleden. Piet Romeijn, speler in de finale van 1970, weet het nog goed.

Tegenover De Telegraaf praat hij honderduit over het historische duel. "Weet je wat het allermooiste was rond de Europa Cup-finale van 1970? Dat was de erehaag de volgende ochtend bij het hotel die de supporters van Celtic voor ons vormden. Ze stonden daar en allemaal begonnen ze te klappen toen we naar buiten kwamen. Wat een mooi gebaar, wat een klasse straal je dan uit." Tegenwoordig is de rivaliteit tussen supporters veel groter, zo merkt De Schiedammer op. "Of ze gooien bekers bier op het veld of andere dingen als hun ploeg achterstaat, wordt de wedstrijd weer stilgelegd of gestaakt."

Romeijn was niet zijn hele carrière speler in Rotterdam. "Ik kwam via SVV, waar ik begon, bij Feyenoord. Er was best wat belangstelling voor me, van GVAVV (in Groningen) en PSV ook. Maar toen Feyenoord in 1962 eenmaal kwam, was mijn keuze direct gemaakt. Daar hoefde ik geen twee seconden over na te denken."

Hoe groot de club ook was, Romeijn werkte overdag nog elders. "Ik had overdag gewoon mijn werk als dakdekker. Totdat op een dag Willy Kment, de Oostenrijkse trainer van Feyenoord (we praten over 1967) in Lombardijen opeens achter me stond. Ik was een kruiwagen vol grind aan het scheppen. ’Wat doe jij nou?’, zei Kment. Die wilde dat ik dat zware werk niet meer deed. Via de voorzitter van de supportersvereniging kwam ik toen aan een baan in de haven. Daar hoefde ik slechts een paar uur per dag te werken", besluit de oud-voetballer.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Feyenoord komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Feyenoord (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/10
PEC Zwolle
12:15
Feyenoord
za
21/10
Feyenoord
21:00
Vitesse
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
za
4/11
RKC Waalwijk
18:45
Feyenoord
zo
12/11
Feyenoord
16:45
AZ
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 21 21
2 AZ 7 17 19
3 FC Twente 7 10 18
4 Feyenoord 7 20 17
5 Excelsior 7 3 12
6 Sparta Rotterdam 7 1 11
7 Heracles Almelo 7 -1 11
Bekijk de hele stand