Robin van Persie krijgt advies: "Dat moet hij zich echt afvragen"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie kan bij SC Heerenveen beginnen met zijn loopbaan als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Marco van Basten denkt dat het vooral belangrijk is dat de oud-spits er echt voor wil gaan. 

Khalid Boulahrouz kan niet voorspellen of het een succes wordt in Heerenveen. "Vooraf is het altijd moeilijk zeggen of iemand de juiste trainer is voor een club. Feit is wel dat het voor hem een enorm avontuur is. Je moet een keer deze stap maken", stelt hij bij Rondo. "Voor hem voelt dit het juiste moment en als die kans er dan ligt moet je er vol voor gaan. De financiële middelen zijn misschien niet optimaal, maar dat zijn wel dingen die je moet kunnen managen." 

Van Basten was zelf ook trainer van SC Heerenveen en geeft Van Persie een advies mee. "Het belangrijkste is dat hij zich moet afvragen of hij echt een trainer wil worden. Ik was daar niet voor de volle honderd procent van overtuigd", legt hij uit. "Je krijgt teleurstellingen en mooie momenten, maar je moet het leuk vinden en er energie van krijgen. Als dat zo is houd je het lang vol en wordt het wat."

Lees meer:
0 reacties