Robin van Persie als trainer: "Dit kan je niet eens werk noemen"

Robin van Persie
Robin van Persie Foto: © Pro Shots

Robin van Persie werkt bij de jeugd van Feyenoord aan misschien wel een grote trainerscarrière. De oud-voetballer gaat met Algemeen Dagblad in gesprek over het werk dat hij levert bij Feyenoord Onder 18.

Van Persie denkt op het veld nog regelmatig aan zijn eigen tijd als speler. "Dagelijks zie ik mezelf terug. En dagelijks zie ik momenten waarin ik denk dat spelers anders of beter zouden kunnen handelen. Dan probeer ik altijd die koppeling te maken naar mijn eigen periode als jonge speler en me in hen te verplaatsen. Met als boodschap dat ik hoop dat die jongens beseffen dat ze niet over 20 jaar denken ‘had ik maar net een andere houding gehad’ of ‘had ik er maar meer in gestopt.

Toch weet Van Persie dat hij geen speler meer is. "Dat is ook moeilijk, want ik wil ver weg blijven van de voetballer die ik was en dat romantische idee. Dat ben ik niet meer. Ik ben nu hun trainer, maar ik heb die ervaringen wel. Ik wil ze laten leren van de andere keuzes die ik misschien gemaakt zou kunnen hebben. Het gaat altijd grotendeels om plezier. Of je nou 17 jaar bent of 30, je blijft altijd een kind dat met zijn vriendjes op straat of in ons geval op een grasveld gaat voetballen. Dat gevoel moet altijd blijven. Je moet elke dag naar je werk toegaan, al kan je dit niet eens werk noemen, met het gevoel: dit is mijn passie en hier wil ik alles in stoppen", besluit de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties