Rik Elfrink: Zonder te spelen pakt Feyenoord al 39 miljoen euro"

Rik Elfrink bij het Philips Stadion
Rik Elfrink bij het Philips Stadion Foto: © Screenshot Veronica

PSV stevent af op de 25ste landstitel uit de clubhistorie en dat levert natuurlijk ook een plekje op in de Champions League van volgend jaar. Dat betekent echter niet dat de Eindhovenaren in financieel opzicht weglopen bij Feyenoord.

Integendeel zelfs. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad weet namelijk te melden dat Feyenoord juist het meeste verdient aan de deelname aan de Champions League van volgend seizoen. "Die tweede plek is in feite wel een financieel kampioenschap", vertelt Elfrink in de AD Voetbalpodcast. "Je plaatst je voor de groepsfase van de Champions League, dat is allemaal nieuw volgend seizoen."

"En Feyenoord, laten we dat niet vergeten hè, pakt zonder tegen een bal te trappen 39 miljoen euro. Dat is exclusief recettes, exclusief alle premies die je kunt vergaren in die wedstrijden. Dat is dus een absoluut een financiële hoofdprijs voor Feyenoord. Ze pakken zelfs nog iets meer dan PSV, twee miljoen meer. Het is dus echt een financieel kampioenschap voor Feyenoord", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties