Reactie supportersvereniging incident: "Zij gaan over veiligheid"

Brand in De Kuip tijdens de bekerfinale 2023/2024
Brand in De Kuip tijdens de bekerfinale 2023/2024 Foto: © BSR Agency

Afgelopen zondag waren er tijdens het duel tussen Feyenoord en NEC enkele fraaie spandoeken te zien. De bekerfinale werd echter ontsierd doordat één van de doeken vlam vatte, hetgeen tot tumult leidde.

Supportersvereniging De Feijenoorder heeft bij het Algemeen Dagblad als volgt gereageerd op het incident. Voorzitter Kees Lau zegt het volgende: "Er zijn in totaal twee fakkels op het spandoek gevallen. Die lagen langere tijd op één plek. Tegen die temperatuur is niets bestand.” Lau is niet bang dat helemaal misgaat als onder het doek een fakkel wordt afgestoken. "De impact op het doek is dan veel korter. De fakkel brandt dan niet lang op dezelfde plek."

De krant oppert om wellicht geen fakkels meer af te steken. Lau: "Daar doe ik geen uitspraken over. Wij zijn er voor de fans, voor hen organiseren we sfeeracties. Fakkels horen daar niet bij, die worden meegenomen door individuele supporters. Wij gaan over de sfeer, het stadion gaat over de veiligheid. We gaan nadenken wat we na afloop van een sfeeractie met ons doek moeten doen. Bijvoorbeeld eerder weghalen uit de gracht", besluit Lau.

Burgemeester Aboutaleb was niet zo blij met het incident. Hij gaf het volgende aan: "De rook die bij zo’n brand vrijkomt, kan giftig zijn, daarom moesten we even overleggen. Gelukkig was het snel geblust."

Lees meer:
0 reacties