Rafael Benitez adviseert Slot: "Als hij dat eenmaal begrijpt..."

Rafael Benítez
Rafael Benítez Foto: © Pro Shots

Rafael Benitez was tussen 2004 en 2010 manager van Liverpool. Hij behaalde in zijn eerste seizoen gelijk de finale van de Champions League, welke hij ook wist te winnen.

"Als je mijn mening vraagt ​​over wat Arne Slot te wachten staat, is het belangrijk om de context te onthouden. Je moet Liverpool nu vergelijken met toen ik in 2004 aantrad", gaf Benitez aan tegenover The Telegraph. "Jürgen Klopp opvolgen is niet eenvoudig, maar de belangrijkste vraag voor elke manager die naar een nieuwe club gaat, is altijd: 'Hoe goed zijn de spelers?' en kunnen ze passen bij hoe we willen spelen?

Benitez gaf aan  dat de eerste paar handtekeningen van nieuwe spelers 'always massive' zijn. In zijn eerste periode als Liverpool-baas haalde Benitez onder meer voor Xabi Alonso en Luis Garcia, die beiden meteen indruk maakten en een aantal jaren op Anfield bleven.

De oud-trainer van Liverpool heeft nog een advies voor Slot. ""Mijn grootste advies aan hem en aan welke manager dan ook is dat hij zichzelf moet zijn en tegelijkertijd de cultuur van de club en de stad waar hij komt werken begrijpt", zei hij. "Als hij dat eenmaal begrijpt, heeft hij een positieve eerste stap gezet en wordt hij op het goede pad geleid", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties