Quinten Timber reageert op mislopen van EK: "Het moest zo zijn"

Quinten Timber is nog altijd niet hersteld van zijn knieblessure. Tegenover Supergaande in de podcast Matchday met Qucee spreekt hij zelf van een hele vage blessure.

De beste genezing voor de knie van de Feyenoorder is volgens hem tijd en rust. "Het is op de training gebeurd bij Feyenoord, een van de laatste acties. Vier tegen vier, ik was aan het winnen. De laatste wedstrijden bij Feyenoord heb ik ook niet gespeeld. Mijn focus was al op het EK. Over twee weken ben ik fit en kan ik weer meetrainen en dan ga je naar het EK, dacht ik toen."

Uiteindelijk is de middenvelder met de bondscoach in gesprek gegaan. "Ik had mijn blessure en zou de laatste training meedoen bij Oranje, dat lukte niet. Mijn knie was niet goed genoeg. We hebben een heel lang gesprek gehad met de bondscoach. Hij zei tegen mij: je zou erbij zitten, maar je bent niet fit genoeg en weet niet wanneer je wel fit bent. Ik wist het zelf ook niet, maar ik wou zo graag en ging er alles aan doen om voor 1 juni fit te zijn."

Voor Timber wilde Koeman geen uitzondering maken. "Ik maak alleen uitzonderingen voor Frenkie en Memphis. Hij zei ook: Frenkie is niet 100%, als hij niet fit is en jij wel op dat moment, wil ik je erbij nemen. Ik ben doorgegaan met trainen die tijd en toen ik werd geappt, was ik toch niet fit. Toen is er nee gezegd en dat is het eigenlijk. Het is het EK, ik wilde forceren. Maar het ging niet helaas."

Toch kon hij deze teleurstelling snel verwerken. "Het was vanwege mijn geloof makkelijk om te accepteren. Het moest gewoon zo zijn. Ik ben heel het seizoen fit geweest, heb gevlamd en mijn ding gedaan. Nu heb ik een gekke blessure, waardoor ik er niet bij ben. Het moet zo zijn. Er zijn veel zegeningen geweest dit jaar. Het EK zit er niet bij, maar ik ben dankbaar", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties