Quinten Timber gelinkt aan Engelse clubs: "Of ik er klaar voor ben?"

Quinten Timber bij een training van het Nederlands Elftal
Quinten Timber bij een training van het Nederlands Elftal Foto: © Pro Shots

Quinten Timber zit voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Een mooie beloning voor de Feyenoorder, die aan het begin van het seizoen niet had kunnen denken dat hij dit zou bereiken. De voorbereiding verliep namelijk allesbehalve goed voor hem.

"Ik denk dat ik altijd wel het vertrouwen van de trainer heb gehad. In de voorbereiding, toen ik terugkwam van een blessure, vond ik ook dat ik nog niet zo goed speelde. Dat zei ik ook tegen de trainer. Ik zei: trainer, ik zit er nog niet lekker in. Hij zag dat ook", blikt Timber terug in Trouw.

Het had volgens de middenvelder ook met zijn positie te maken. "Vanaf de eerste competitiewedstrijd ging ik van de ‘tien’ weer terug naar de ‘acht’, een box-to-boxpositie. Dat ging best wel goed. Vanaf dat moment heb ik die lijn doorgetrokken."

Ronald Koeman zag de ontwikkeling ook. Hij selecteerde hem voor Oranje. En ondertussen wordt Timber steeds vaker gelinkt aan Engelse clubs. "Of ik er klaar voor ben? Het is ook een kwestie van jezelf er klaar voor maken", besluit de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties