Quilindschy Hartman wint prestigieuze prijs: "Voor niemand bang"

Quilindschy Hartman
Quilindschy Hartman Foto: © Pro Shots

Quilindschy Hartman is woensdag aan het eind van de middag verkozen tot Held van het Jaar 2023. Afgelopen jaar kon bij Helden Magazine, de initiatiefnemer van de prijs, worden gestemd worden op een sporter die bijzondere prestaties had bereikt. Uit de zeventien genomineerden won Hartman.

Naast Hartman was ook Lutsharel Geertruida één van de genomineerden, hij viel echter buiten de prijzen. De woorden voor Hartman waren als volgt: "Het debuutseizoen van Quilindschy Hartman was een groot succes. Het clubicoon greep al snel een basisplaats als linksback, maakte zijn Europese debuut en werd bovendien landskampioen met de club", zo omschreef de redactie het jaar van de Feyenoorder. "Quilindschy heeft een lichaam vol tatoeages en boezemt mede daardoor op jonge leeftijd al angst in. Op het veld is hij ook voor niemand bang. Naast het veld is hij juist een zachtaardige, sociale jongen. Kortom, Feyenoord heeft er een publiekslieveling bij."

Hartman bleef de volgende namen voor: Jutta Leerdam (schaatsen), Femke Bol (atletiek), Lutsharel Geertruida, Sifan Hassan (hardlopen), Maarten van der Heijden (zwemmen), Laura Aarts (waterpolo), Max Verstappen (Formule 1), Anne Luijten (hardlopen), Collin Veijer (motorcoureur), Nathan Aké (voetbal), Fem van Empel (wielrennen), Karolien Florijn (roeien), Diede de Groot (tennis), Mathieu van der Poel (wielrennen), Dafne Schippers (atletiek) en Annemiek van Vleuten (wielrennen).

Lees meer:
0 reacties