Pusic eerlijk: "Deze functie kan ik niet bij iedereen invullen"

Marino Pusic
Marino Pusic Foto: © Pro Shots

Marino Pusic voegde zich als assistent-trainer van Arne Slot bij AZ en volgde de oefenmeester ook naar Feyenoord. De geboren Bosniër denkt niet dat hij als assistent bij iedere trainer kan werken, maar dat de klik met Slot de juiste is.

"Misschien voelen en vullen Arne Slot en ik elkaar juist daarom heel goed aan", zegt Pusic tegenover Feyenoord Magazine. "Hij is wat rationeler ingesteld, ik wat emotioneler. Wij zijn op die manier complementair aan elkaar. Ik ondersteun Arne op alle vlakken, om hem in zijn kracht te laten komen. Als je complementair bent aan elkaar, vorm je een vereende kracht. Dat vind ik belangrijk, want dan kun je met elkaar het maximale uit een groep halen."

"Deze functie kan ik niet bij iedereen invullen", gaat Pusic verder. "Dat wil ik ook niet en ga ik ook niet doen. Een hoofdtrainer moet bij je passen als je zijn assistent wilt zijn. Arne en ik kwamen elkaar tegen bij een voetbalsymposium en spraken elkaar kort over voetbal. Het was meteen een fijn gesprek."

"Na mijn periode als hoofdcoach bij FC Twente had ik aanbiedingen om hoofdtrainer te worden en die bespraken we met elkaar, terwijl hij nog een assistent bij AZ zocht. Hij belde me een paar weken later en vroeg me of ik met hem wilde samenwerken. Na wat bedenktijd heb ik op gevoel ‘ja’ gezegd en dat gaat goed tot op de dag van vandaag. Dat is best bijzonder. We weten dat we van elkaar op aan kunnen", aldus Pusic.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
AZ -
-
Feyenoord -
za 22 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
Fortuna Sittard -
zo 6 nov. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Feyenoord -
do 10 nov. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 8 10 16
6 SC Heerenveen 7 1 12
Bekijk de hele stand