'PSV betaalt vier miljoen voor Til': "Kun je verwerpelijk noemen"

Guus Til
Guus Til Foto: © Pro Shots

Guus Til is definitief PSV'er. De middenvelder, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Feyenoord, kost de Eindhovenaren zo'n vier miljoen euro. Hoe de transfer tot stand komt, zorgt echter voor politieke vraagtekens.

Alle spelers van Russische clubs kregen van de FIFA een seizoen lang een transfervrije status. Dit betekent dat ze overal mogen tekenen. PSV gaat echter een hele stap verder, aangezien de Eindhovenaren vier miljoen euro voor Til overmaken naar Moskou.

Het betalingsverkeer met Russische bedrijven of clubs ligt echter plat, om op deze manier het zaken doen te ontmoedigen. Reden daarvoor is dat men (indirect) de oorlog net Oekraïne niet wil financieren. Spartak Moskou omzeilt dit verbod met een kantoor in Europa en een bank die nog wel betalingsverkeer blijft doen met Rusland.

Mikos Gouka, journalist van het Algemeen Dagblad, meldt dat de manier waarop de deal rond gaat komen, vraagtekens oproept. "Dat kun je ethisch verwerpelijk noemen. De KNVB, eerder nog de bond die maar heel even niet tegen Belarus wilde spelen met de vrouwen, spreekt zich op dit moment niet uit over de kwestie."

"Ja, een deal kan worden gesloten, maar betalen kan wel een probleem zijn, zo klinkt het vanuit Zeist. Dat de handelssancties er niet voor niets zijn, het telt blijkbaar even niet. Dat het allemaal niet heel smakelijk oogt evenmin. De voetbalwereld, die heeft zijn eigen wetten", aldus Gouka.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
zo 11 sep. 2022, 16:45
Eredivisie
Feyenoord -
-
Sparta Rotterdam -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 1 3 3
2 PSV 1 3 3
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
Bekijk de hele stand