Proper: "Als we dat doen maken we een goede kans tegen Feyenoord"

Dirk Proper (NEC) in de Goffert
Dirk Proper (NEC) in de Goffert Foto: © Pro Shots

Dit weekend spelen Feyenoord en NEC tegen elkaar in de finale van de KNVB-beker. NEC-middenvelder Dirk Proper vertelt tegenover Voetbal International dat hij kansen ziet voor de winst.

In gesprek met het voetbalblad vertelt hij dat hij niet veel extra druk voelt voor de finale tegen de Rotterdammers. "Het ligt natuurlijk voor de hand dat Feyenoord de favoriet is. Ik denk dat de meeste mensen verwachten dat zij gaan winnen, dus misschien ligt de druk iets meer bij hen dan bij ons. Maar wij willen ook winnen. Voor ons is dit een heel mooie kans. We hebben al een paar keer laten zien dat we het Feyenoord moeilijk kunnen maken in De Kuip. Ik denk zelfs dat we er meer uit hadden kunnen halen dan we tot nu toe gedaan hebben."

De middenvelder denkt dus zeker dat de Nijmegenaren kans maken. Wel is hij zich ervan bewust dat Feyenoord een goede tegenstander is. Hij bewondert de ploeg van Arne Slot dan ook. "Feyenoord heeft een heel sterke ploeg. Ik denk ook dat dat dit seizoen wat onderbelicht wordt, omdat PSV zo ontzettend dominant is. Dat is natuurlijk hartstikke knap, maar ondertussen doet Feyenoord het ook heel goed. Ze zijn ontzettend sterk in het hoog druk zetten. Daarmee brengen ze tegenstanders snel in de problemen. Wij moeten daar goed op voorbereid zijn. Als we dat doen, denk ik dat we een goede kans maken tegen Feyenoord", besluit hij."

Lees meer:
0 reacties