Proper: "Ajax en Feyenoord hebben twee keer contact opgenomen"

Op zeventienjarige leeftijd maakte Dirk Proper zijn debuut bij NEC als groot talent. Ruim drie jaar later staat de middenvelder regelmatig in de schijnwerpers bij de Nijmeegse club. In zijn jongere jaren stonden de drie topclubs van Nederland al in de rij voor hem, maar hij bleef NEC trouw.

Onlangs heeft hij zijn contract verlengd tot medio 2025. Naast het voetbal bestudeert hij ook de hersenen van de mens, en op het veld wordt hij steeds meer het brein van NEC. "Misschien wel, maar dat heb ik bewust afgehouden. Mijn zaakwaarnemer wist wat ik wilde, en dat was verlengen bij NEC. De eerste optie was om hier door te gaan, dus ik ben helemaal niet bezig geweest met eventuele interesse van andere clubs." "PSV was er het vroegst bij, volgens mij in de E'tjes al. Ajax en Feyenoord kwamen later pas. Ik ben bij alle drie op bezoek geweest en ik heb een gesprek gehad. Ze hebben hun kant van het verhaal verteld, legden uit wat ze van mij hadden gezien en waarom ik een toevoeging zou zijn voor hun opleiding. "Het waren prima gesprekken", vertelde Proper. "Maar ik koos voor NEC. Ajax en Feyenoord hebben twee keer contact opgenomen, terwijl PSV vaker contact heeft opgenomen. Het is altijd leuk om te horen dat die clubs interesse hebben. Inmiddels heb ik dat afgesloten. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze", aldus Proper in gesprek met Voetbal International .

Lees meer:
Agenda
do
25/04
Go Ahead Eagles
21:00
Feyenoord
zo
5/05
Feyenoord
20:00
PEC Zwolle
zo
12/05
NEC
14:30
Feyenoord
zo
19/05
Feyenoord
14:30
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand