Priske was coach bij Antwerp: "Toen stapte hij daar al van af"

Brian Priske
Brian Priske Foto: © BSR Agency

Feyenoord wil Brian Priske aanstellen als opvolger van Arne Slot. De voormalig international stond in het seizoen 2021/22 langs de lijn bij het Belgische Royal Antwerp.

In dat seizoen wisselde de Deen veel van spelers. "In de laatste oefenwedstrijd van dat seizoen maakten ze het Monaco bijzonder lastig met een enorm hoge druk tot de achterlijn", weet David Van den Broeck, in dat seizoen clubwatcher van Antwerp voor Het Nieuwsblad, nog. "Dat was waar Priske voor stond."

"Maar de week erna in de eerste competitiewedstrijd stapte hij daar al van af. Dat vond ik wel opvallend", vertelt Van den Broeck aan RTV Rijnmond. Het seizoen was nog niet lang bezig en er was al een crisis door de slechte start van Antwerp. "Het spel bleef moeilijk en de resultaten ook."

"Sommige spelers vonden dat er een gebrek aan houvast was. Het systeem bleef wel hetzelfde – een 4-2-3-1 – maar er waren veel wisselingen in de ploeg. Hij moest telkens schuiven. Buitenspelers konden hun ding doen in zijn systeem. Maar de ploeg heeft nooit echt een constante gevonden", aldus Van den Broeck.

Aan het einde van het eerste seizoen werd Priske ontslagen vanwege de wisselvallige prestaties en een teleurstellende vierde plaats. Het ontslag kreeg nog een staartje. "Antwerp ontkent dat er sprake is van ontslag. Priske vertrok direct naar Sparta Praag en Antwerp zegt dat er geen ontslagvergoeding nodig was, omdat Priske zelf ontslag zou hebben genomen", wordt er geschreven.

Priske kreeg uiteindelijk voor de rechter gelijk. Antwerp moest de Deen een half miljoen euro nabetalen.

Lees meer:
0 reacties