"Priske is niet bang iets te veranderen naar iets dat wél werkt"

Brian Priske
Brian Priske Foto: © Pro Shots

Tim Sparv kennen we nog als oud-speler van FC Groningen. Hij werkte in het verleden ook samen met Brian Priske, die deze week werd aangesteld als hoofdtrainer bij Feyenoord. In gesprek met Voetbalprimeur analyseert hij de coach van de Rotterdammers.

Hanteert Priske een soortgelijke filosofie als zijn Nederlandse voorganger Slot? Sparv: "In Nederland zit die 4-3-3 met vleugelspelers echt in jullie ruggengraat, haha. Daar is niks mis mee, maar soms heb ik het gevoel dat trainers niet weten dat er ook andere manieren zijn om te voetballen. Het gaat uiteindelijk meer om het gedrag van de spelers, dan om de nummertjes en de posities. Priske is heel flexibel. Hij heeft wel een lichte voorkeur voor 4-3-3, maar als je kijkt naar de laatste anderhalf jaar, speelde hij bij Sparta in een 3-4-3-opstelling, met twee nummers tien in de half spaces, en met wingbacks."

Gaat hij dit bij Feyenoord ook hanteren? Sparv: "Ik weet niet wat hij bij Feyenoord gaat doen, maar hij gaat er sowieso met een open mind heen. Priske is niet iemand die van de ene op de andere dag iets verandert, maar bang om te veranderen naar iets dat wél werkt is hij zeker niet."

Lees meer:
0 reacties