"Priske heeft een ideaal instapmoment, Feyenoord kan nog beter"

Brian Priske
Brian Priske Foto: © BSR Agency

Brian Priske krijgt de taak om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord. De Nederlandse oefenmeester pakte de afgelopen seizoenen meerdere prijzen en koppelde dat aan goed voetbal, maar afgelopen seizoen wist hij de titel niet te prolongeren. Volgens Stale Solbakken is het voor Priske daarom een mooi moment om in te stappen.

"Ik zie wel overeenkomsten in de tactische principes van balbezit en willen pressen, maar ik denk dat de teams van Priske iets directer zijn in hun manier van spelen", vertelt de bondscoach van Noorwegen, die Priske in het verleden als rechterhand had bij FC Kopenhagen. "Hij speelt nu bij Sparta Praag met drie centrale verdedigers, terwijl hij in Denemarken met vier speelde. Hij kijkt naar de spelersgroep en past zijn tactische principes erop aan."

Hij gaat dus Slot opvolgen in de Kuip. "Ja, het wordt een lastige klus, maar daarmee kan Brian heel goed omgaan. Hij heeft de ervaring en prijzen gewonnen, terwijl ik juist ook denk dat Feyenoord nog beter kan dan ze afgelopen jaar hebben laten zien", aldus Solbakken in gesprek met Voetbal International. Volgens hem is er een grote kans op nieuw eremetaal in de havenstad.

"Ajax ken ik goed, tegen gespeeld als coach, maar die club is nu helemaal in transitie. PSV is momenteel de te kloppen ploeg, maar ik denk dat Feyenoord ze moet kunnen verslaan. Dus druk? Als je het zo bekijkt, is het misschien juist wel een ideaal instapmoment voor Brian", besluit Solbakken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
Feyenoord
16:30
Willem II
zo
18/08
PEC Zwolle
14:30
Feyenoord
zo
25/08
Sparta Rotterdam
14:30
Feyenoord
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
za
14/09
FC Groningen
18:45
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
10 Heracles Almelo 0 0 0
Bekijk de hele stand