Pothuizen over de bekerfinale: "Als moordenaars op het veld"

Patrick Pothuizen
Patrick Pothuizen Foto: © Pro Shots

Patrick Pothuizen was als profvoetballer van 1992 tot 2010 actief. Een lange carrière waarin hij met FC Twente de beker wist te winnen. Aankomende zondag staat de bekerfinale opnieuw op de rol, Pothuizen blikt met RTV Rijnmond vooruit.

Pothuizen denkt dat de Rotterdammers zondag in het eigen stadion zijn oude club NEC wel over de knie krijgen. "Ze zijn wel favoriet en ik denk ook dat Feyenoord wint, zeker in De Kuip, maar ik geef NEC wel een kans. Alles valt momenteel goed bij NEC hè. Ze scoren op het juiste moment en krijgen weinig goals tegen. NEC is eigenlijk, net als Feyenoord, een volksclub. Maar dan in het klein. Met een grote achterban, een mooi stadion met een prachtige ligging, mensen die er al jarenlang werken. Het is echt een eenheid. Gewoon hard werken, geen gezeik, maar gas geven."

Uiteraard blikt hij zelf ook nog even terug naar 2001, het jaar dat hij met FC Twente PSV versloeg in een zinderende finale. "In 2001 versloegen we met FC Twente PSV. Wij waren de underdog en eigenlijk bij voorbaat kansloos.""Die dag gaven we echt alles, met meer dan 30 duizend FC Twente-supporters in De Kuip. We stonden als moordenaars op het veld tegen een PSV met Ruud van Nistelrooy, Mateja Kezman en Mark van Bommel. Dat was echt geen misselijke ploeg."

Lees meer:
0 reacties