Pothuizen liep contract Feyenoord mis door aparte reden: "Jammer"

Patrick Pothuizen
Patrick Pothuizen Foto: © BSR Agency

Patrick Pothuizen kende een lange carrière die hem onder meer bracht langs Vitesse, NEC en FC Twente. De stap naar de absolute top van Nederland maakte hij nooit, al was hij er dichtbij. Feyenoord lonkte, maar haakte af. Dat laat de oud-verdediger weten aan RTV Rijnmond.

Pothuizen vertelt openhartig: "Jimmy Calderwood, mijn trainer toen bij NEC, kwam het me vertellen. Mooi, dacht ik. Leo Beenhakker wilde mij er graag bij hebben bij Feyenoord." En toch kwam het niet van een gedroomde overstap naar Rotterdam. Technisch directeur Rob Baan stak er een stokje voor. Pothuizen: "Hij vond mij iets te veel een levensgenieter. Ik hield inderdaad wel van een drankje, maar wist wel wanneer ik dat deed. Ik leefde echt wel voor de sport. Het was toen normaal, met de spelersgroep af en toe stappen in Rotterdam of Amsterdam."

Tegenwoordig leven we in een andere tijd, zo ziet ook Pothuizen. "De tijden zijn wat dat betreft wel veranderd. Als je tegenwoordig een biertje in je handen hebt, is dat bijna reden voor ontslag", lacht de oud-voetballer. "Ik heb Baan er nooit over gesproken verder, ken hem ook helemaal niet, maar ik neem het hem niet kwalijk ofzo. Het is jammer, dat wel."

Lees meer:
0 reacties