Polak was bijna van Feyenoord: "Heb toen brutaal interview gehad"

Sjaak Polak kende als voetballer een rijke carrière die hem onder meer bracht langs Excelsior'31, FC Twente, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. Toch leek het er even op dat hij ook naar Feyenoord zou gaan in een ver verleden.

Aangeschoven bij VoetbalTijd zegt Polak het volgende: "Ik kreeg een contract bij Feyenoord aangeboden, maar heb er helaas niet voor gespeeld, wat ik onbegrijpelijk vind. Dat durf ik nog steeds te zeggen. Want Tomasz Rzasa en Tininho waren niet beter dan ik. Maar je komt daar als jonge jongen. De eerste wedstrijd van Tomasz Rzasa, die pakte rood en maakte een eigen goal. Toen zat ik wel handenwrijvend op de bank thuis. Zo dat is lekker."

Toch kwam er geen debuut bij Feyenoord. Polak: "Alleen kreeg ik de kans maar niet. Ik heb toen een heel brutaal interview gehad. Toen zei ik dat ik klaar was voor de volgende stap. Toen dacht ik daarna: 'Kut, dat is niet bijdehand om te zeggen, dat wordt tegen je gebruikt'. Kort daarna kwamen RKC, FC Groningen en FC Twente. FC Twente was direct concreet, toen kwam ik nog thuis en zei we hebben net een appartement gekocht. We blijven hier wonen maar ik rij wel even heen en weer naar Twente. Toen ging ik de navigatie aanzetten en heb het een week volgehouden. Ik zei dat we moesten verhuizen."

Polak vervolgt en is blij veel te hebben gezien in de voetbalwereld. "Ik ben dankbaar en bevoorrecht om profvoetballer geweest te mogen zijn. Dat is waanzinnig en niet voor iedereen weggelegd. Je moet de discipline en mentaliteit hebben. En een stukje talent, want met alleen talent red je het tegenwoordig niet meer. Je moet ook geluk hebben. Je moet fit blijven en als je dat niet bent...", besluit Polak.

Lees meer:
0 reacties