Pieter Zwart over Feyenoord: ''Gebrek aan individuele creativiteit''

Feyenoord speelt vanavond de tweede wedstrijd tegen FC Drita. Aangezien het eerste duel in 0-0 eindigde, zullen de Rotterdammers vanavond moeten knallen en een zege uit het vuur slepen. Feyenoord speelt om 20.00 uur thuis tegen de Kosovaren.

Volgens Pieter Zwart, van Voetbal International, voetbalde Feyenoord vorige week meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Hij schrijft in het blad dat het over rechts moeizaam ging bij de Rotterdammer. "Marcus Pedersen ging vaak al snel hoog en breed staan. Daarop voegde rechtsbuiten Bryan Linssen zich in de toch al drukbezette punt van de aanval bij Guus Til en Naoufal Bannis. Een neveneffect hiervan was dat Pedersen zijn directe tegenstander met zich meenam en Drita zo feitelijk bezien in een vijfmansachterhoede liet verdedigen."

Wel zag Zwart daar een voordeel in, het zorgde er namelijk voor dat Drita in ieder geval niet aan counteren toe kwam. Het nadeel voor Feyenoord was dan weer dat het centrum nog voller kwam te staan. Na de rust zag Zwart wel wat meer lichtpuntjes. "Pedersen startte meer aan de binnenkant en Linssen was meer aan de zijlijn te vinden. Dat leidde de grootste kans van de tweede helft in. Door aan de buitenkant te kómen met een overlap in plaats van er al te staan, lag er plots wél ruimte voor de vleugelverdediger."

Zwart heeft echter wel vertrouwen in de returnwedstrijd van vanavond. "Bij gebrek aan individuele creativiteit kwam het bij Feyenoord aan op de onderlinge wisselwerking en die bleek niet optimaal. Doordat in elk geval de organisatie achter de bal werd bewaakt, heeft het team van Slot wel een goede kans het thuis in De Kuip af te maken," concludeert Zwart in zijn analyse. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Vitesse -
-
Feyenoord -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
zo 21 aug. 2022, 16:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Feyenoord -
za 27 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Emmen -
za 3 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
Go Ahead Eagles -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
10 Fortuna Sittard 0 0 0
11 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand