Petrovic reageert: "Ik heb geprobeerd om met de sjeik te praten"

Zeljko Petrovic in gesprek met ESPN
Zeljko Petrovic in gesprek met ESPN Foto: © Pro Shots

Willem II presenteerde maandagochtend Kevin Hofland als nieuwe trainer. Hij krijgt de lastige taak om de Tilburgers in de eredivisie te houden. Toch had algemeen directeur Martin van Geel het in eerste instantie op oude bekende Zeljko Petrovic gemunt. Die bleek echter niet onder een mondeling akkoord uit Qatar uit te kunnen.

Voor Petrovic zou het de tweede keer worden dat hij de Tricolores uit de brand kwam helpen. De trainer was alleen al bezig met een club uit Qatar, dat laat hij weten in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. "Het is de eerste keer dat ik over dit soort zaken praat", onthult Petro in de podcast. "Ik heb vaak met Nederlandse clubs gesproken en dan komt iemand anders, dat vind ik ook niet correct."

"Dit zeg ik omdat Willem II wel met Hofland heeft gesproken en tegen hem hebben gezegd dat ze wel met mij bezig waren", vervolgt hij. "Normaal doe ik dit niet, want dat vind ik niet correct. Ze belden mij en hebben lang gewacht. Ik heb alles geprobeerd, maar het is niet gelukt. En dan proberen ze het met Kevin Hofland. Maar het is triest dat Willem II bijna in de Eerste Divisie speelt."

Petrovic benadrukt dat het mislukken van een hernieuwde samenwerking met Willem II niets te maken heeft met de huidige zestiende plaats in de Eredivisie. "Nee, nee, nee, nee. Dat heb ik gelijk gezegd. Zij hebben gezegd: 'Wij hebben graag dat je ons helpt en weten dat het verschrikkelijk moeilijk is'. Dan kijk ik niet naar het speelschema."

De trainer was serieus in beeld bij Willem II. "Zij hebben op dag één al gebeld en tot maandag gewacht op mij. Helaas is het niet gelukt", zegt Petrovic, die al een mondeling akkoord had gesloten met een niet nader genoemde club uit Qatar. "Ik heb geprobeerd om met de sjeik te praten, om Willem II te kunnen helpen. Maar misschien moet ik over twee weken naar Londen, misschien moet ik over drie weken in Qatar over de selectie gaan praten. En ik vind ook: als je bij Willem II begint, moet je niet onderweg ergens naartoe gaan. Dat verdienen de club en de spelers niet en dat past ook niet bij mij", aldus de oefenmeester.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
7/12
Feyenoord
21:00
FC Volendam
zo
17/12
Heracles Almelo
14:30
Feyenoord
zo
14/01
Feyenoord
16:45
NEC
zo
21/01
Vitesse
14:30
Feyenoord
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 AZ 14 22 30
4 FC Twente 14 13 30
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Ajax 14 4 21
7 Sparta Rotterdam 14 1 21
Bekijk de hele stand