Perez kritisch op Kokcü: "Vind ik nou nooit echt heel verstandig"

Kenneth Perez bij Dit was het Weekend
Kenneth Perez bij Dit was het Weekend Foto: © Screenshot ESPN

Voormalig Feyenoord-middenvelder, Orkun Kökcü, was niet tevreden met zijn huidige rol bij Benfica, wat Kenneth Perez met verbazing deed kijken naar het vurige interview van Kökcü in De Telegraaf. Vooral de manier waarop Kökcü dit naar buiten bracht.

Perez vond het bijvoorbeeld vreemd hoe Kökcü in de derde persoon over zichzelf sprak. "Dat hij zei: 'Orkun wil maar één ding'. Als je dat over jezelf zegt, dan ben je misschien net iets meer in jezelf gaan geloven. Hij maakte ongelofelijk stappen in Nederland natuurlijk. Maar dat in de derde persoon praten, dat vind ik nou nooit echt heel verstandig", vertelt Perez bij VoetbalPraat van ESPN.

De mensen aan tafel omschrijven Kökcü als een 'ongeduldige speler'.

De Deense analist kan zich hierin vinden, maar hij prijst ook de Turkse speler omdat hij zijn woorden achteraf niet terugnam. "Dat vind ik dan wel weer te prijzen, dat hij zijn keutel achteraf niet introk. Hij is wel bereid om de consequenties te dragen en dat vond ik sterk van hem. Ik heb geen idee wat hij hiermee wilde bereiken. Dat ze hem daar niet behandelen als Lionel Messi vindt hij misschien vreemd."

In het gesprek gaf Kökçü aan dat zijn transfer naar Benfica niet aan zijn verwachtingen voldeed. "Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer! Ik ben ook niet het type dat met zijn vuist op tafel slaat of eisen stelt, maar misschien ben ik juist vanwege de rol die ik van hem kreeg wel te bescheiden geweest." Kökçü maakte afgelopen zomer de overstap van Feyenoord naar Benfica.

Lees meer:
0 reacties