Perez hard over Feyenoorder: "Belangrijker als wissel dan op veld"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Feyenoord won zondagavond na een toch nog spannende slotfase met 1-0 van NEC. Yankuba Minteh moest met een rode kaart het veld verlaten, waardoor de Nijmegenaren alsnog hun kans roken. Zover kwam het niet, want Feyenoord hield het doel schoon.

Kenneth Perez was na afloop vrij hard in zijn bewoordingen in de richting van Calvin Stengs. Hij zei tegenover ESPN het volgende. "NEC had het goed voor elkaar. Een aantal spelers van Feyenoord is gewoon niet in vorm. Ik heb er een heleboel gezien die wegdoken en nergens aan meededen deze wedstrijd. Stengs was belangrijker toen hij was gewisseld dan op het veld. Toen was hij het publiek aan het opjutten. Giménez had een goede assist, maar is verder ook geen schim meer van zichzelf. Dit is niet het frisse Feyenoord. Ze missen twee belangrijke spelers. Het brein op het middenveld, Wieffer, en als linksback Hartman."

Mario Been zag geen beste pot voetbal. "Voetballend was het geen grootse finale, zeker niet. Als Uedia die kans maakt, dan is de wedstrijd eerder gespeeld. Tot het laatst bleef NEC erin geloven, maar vielen de balletjes net niet goed voor ze." De eveneens aangeschoven Kees Kwakman vond alleen de eindfase interessant. "Op het einde werd het een echte wedstrijd met nog een aantal opstootjes heen en weer en domme keuzes. Pereira dacht in de verlenging: laat ik lekker een paar keer gaan dribbelen in plaats van de bal erin te gooien. Je zag opeens de gekste dingen en dat had de wedstrijd nodig, denk ik."

Lees meer:
0 reacties