Pérez adviseert supporters Eredvisieclubs: "Bus opwachten helpt"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Kenneth Pérez adviseert supportersgroepen om de spelersbus op te gaan wachten. Dat vertelde hij bij ESPN voorafgaand aan de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC.

De Deense analist stelt dat ploegen vaak beter gaan spelen als de bus wordt opgewacht. Hij doelt hiermee op de seizoensstart van NEC. In de eerste seizoenshelft stelden zij teleur en nu staan ze in de bekerfinale en doen ze mee om directe plaatsing voor Europees voetbal. “Het is een goed middel. Dat zouden meer clubs moeten doen. Gewoon na de eerste wedstrijd, bam, gelijk de bus opwachten. En dan ga je tegemoet wat NEC heeft gedaan dit seizoen.”

Wel denkt hij dat Feyenoord een voordeel heeft omdat ze in hun eigen stadion spelen. “Een finale spelen in je eigen stadion, dat is een heel groot voordeel.” Wel zal de helft van het stadion gevuld zijn met NEC-supporters maar dat argument gaat volgens Pérez niet op. “Dat wel, maar alles is vertrouwd. Dat scheelt veel, vind ik.”

Ook merkt hij op dat er vaak verschil ziet in de prestaties van teams in uit- en thuiswedstrijden. “Ze proberen hetzelfde te spelen, maar er zit een groot verschil tussen uit en thuis. De afmetingen (van het veld, red.) zijn ongeveer hetzelfde. Het gras is dezelfde kleur. En toch op de een of andere manier…”, besluit de analist.

Lees meer:
0 reacties