Pedersen: "In mijn ogen is Rotterdam de beste stad van Nederland"

Marcus Pedersen
Marcus Pedersen Foto: © Orange Pictures

In de zomer van 2021 kwam Marcus Pedersen van Molde naar Feyenoord. De vleugelverdediger hoefde niet lang te twijfelen toen Feyenoord belangstelling toonde. Anderhalf jaar later kan de Noor concluderen dat hij een goede keuze heeft gemaakt.

"Toen Feyenoord kwam, was ik er zeker van dat deze club de juiste keuze was voor mij", zegt Pedersen overtuigend. "Als ik al uit Noorwegen zou vertrekken, dan wist ik dat Nederland een goede stap zou zijn. Van meerdere kanten hoorde ik dat en voor mezelf was het dus een gemakkelijke keuze. Ik kende Feyenoord als een grote club en had er al over gehoord. Ik wist dat Feyenoord tot de top van Nederland behoort."

Toch mist Pedersen zijn geboorteland regelmatig. "Natuurlijk", zo geeft hij aan in Hand in Hand, "wanneer je verhuist als 16-jarige en daarna naar het buitenland gaat, mis je je familie en goede vrienden wel eens. Soms is dat wel eens een beetje moeilijk omdat het voelt alsof je hen slachtoffert voor jouw carrière. Ik ben nu 22 en wen er steeds meer aan. Het heeft zeker geholpen dat ik hier een vriendin heb gekregen, een professioneel Nederlands hockeyspeelster. Daardoor ben ik minder eenzaam; je bent niet helemaal alleen thuis na de trainingen wat toch voor veel voetballers vaak het geval is. Mijn vriendin en ik wonen al samen."

De stad Rotterdam bevalt de verdediger erg goed. "In mijn ogen is Rotterdam de beste stad van Nederland. Rotterdam ontwikkelt zich, is modern. Als je door Amsterdam wandelt, dan is het veel te druk in die smalle straatjes en je krijgt er niet dat fijne gevoel als wanneer je door Rotterdam loopt. Rotterdam-centrum is veel meer open, er is veel meer ruimte, de architectuur is mooi en hoog; het ziet er gewoon veel beter uit."

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
FC Utrecht
12:15
Feyenoord
zo
15/01
FC Groningen
16:45
Feyenoord
zo
22/01
Feyenoord
14:30
Ajax
wo
25/01
Feyenoord
21:00
NEC
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand