Paul Bosvelt deelde doodschop uit: "Dat werd daar goed ontvangen"

Paul Bosvelt na de schop die hij uitdeelde aan Denis Irwin
Paul Bosvelt na de schop die hij uitdeelde aan Denis Irwin Foto: © BSR Agency

Paul Bosvelt is de laatste aanvoerder die een Europese beker namens een Nederlandse club omhoog heeft mogen houden. Enkele jaren daarvoor speelde Bosvelt met Feyenoord echter nog in de Champions League, waar hij een flinke schop uitdeelde aan een tegenstander.

"Denis Irwin, hè", zegt Bosvelt in het Algemeen Dagblad. De Ierse voetballer overleefde in De Kuip een aanslag van de oud-Feyenoorder. "Het had veel erger kunnen aflopen, al was het nog steeds vervelend dat hij geblesseerd raakte. Hoe dat zo kwam? Geen idee... Ik schrok er zelf ook van, toen ik het later op tv terugzag. Het was gewoon een blinde actie. Een waas voor mijn ogen."

Bosvelt stapte later over naar Manchester City en aan die kant van Manchester werd de tackle op de United-speler natuurlijk wel gewaardeerd. "Ja, die tackle werd daar wel goed ontvangen", weet de voormalig middenvelder nog. Bosvelt vertelt over de rivaliteit, die enorm is in de Engelse stad en daar kwam hij achter toen hij in een taxi nietsvermoedend vertelde dat hij de nieuwste aanwinst van City was.

"Begint die vent ineens als een idioot te scheuren. Nam-ie elke bocht zo krankzinnig scherp, dat ik constant van de ene naar de andere kant van de taxi werd geslingerd. Ik gaf ’m nog wel fooi, maar die flikkerde hij gewoon terug. Was dus een Manchester United-fan, die chauffeur", aldus Bosvelt.

Lees meer:
0 reacties