Paauw over weigeren fans: "Dan ook geen Rome-fans naar Rotterdam"

Feyenoord - AS Roma
Feyenoord - AS Roma Foto: © Pro Shots

Het is tegenwoordig bijna elke week wel raak in een voetbalstadion in Nederland. Fans kunnen zich niet meer gedragen en dus wordt de roep om een verbod op uitsupporters steeds groter.

De Amsterdamse politiechef Frank Paauw is stellig over een eventueel verbod op uitfans. "Ik zou graag zien dat supporters die zich misdragen bij de eerstvolgende uitwedstrijd van de club worden geweigerd”, zegt Paauw tegen De Telegraaf. "Deze suggestie geef ik de driehoek (politie, Openbaar Ministerie en burgemeester) van de desbetreffende gemeente mee. Nu is het zo dat de consequenties pas een seizoen later tijdens dezelfde wedstrijd gevoeld worden."

Paauw wil naar een bonus-malussysteem voor supporters. "Dat betekent dat er gedraaid kan worden aan de knoppen. Als uitsupporters zich gedragen dan kan het regime versoepeld worden en kan er bijvoorbeeld vrij gereisd worden. Op het moment dat fans zich niet gedragen dan kan een buscombi worden ingevoerd en is bijvoorbeeld het kaartje niet overdraagbaar."

Ook internationaal speelt de discussie rondom het toelaten van supporters. Zo wil de burgemeester van Rome geen Feyenoord-fans toelaten voor de kwartfinale van de Europa League vanwege eerdere incidenten in 2015. Paauw is daar duidelijk over. "Ik kan mij voorstellen dat als Feyenoord-supporters niet welkom zijn in Rome, het logisch is om ook geen Rome-supporters naar Rotterdam te laten komen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand