Oud-Feyenoorder terug in het vak? "Één ding misschien nog doen"

Joop Hiele
Joop Hiele Foto: © BSR Agency

Joop Hiele keepte honderden wedstrijden in het shirt van Feyenoord. In die tijd bereikte hij ook het Nederlands Elftal en bij de jeugd keerde hij later terug bij de Rotterdamse club. Inmiddels is hij mental coach op een middelbare school, totaal iets anders. Dat laat hij weten in een interview met De Telegraaf.

Sommige leerlingen weten van zijn rijke verleden als voetballer, maar niet iedereen doet het wat. "Voor sommigen wel, maar voor de meesten niet direct. Als ze dan van elkaar horen dat ik bij Feyenoord heb gekeept, gaan ze op YouTube kijken en dan krijg je wel een reactie. Maar voor mij hoeft het allemaal niet zo. Ik loop er op school zeker niet mee te koop dat ik keeper ben geweest. Ik ben heel trots op mijn carrière, op de prijzen die ik heb gepakt met Feyenoord, een landstitel en twee KNVB-bekers, en de Europese titel met Oranje, maar het speelt in mijn huidige werk geen rol", zegt de oud-goalie.

Helemaal dicht zit de deur naar het voetbal nog niet, hij keert misschien nog terug. Hiele: "Niet meer als trainer of keeperscoach, maar er is één ding wat ik misschien nog wel zou willen doen. Ik zou het wel leuk vinden om iets te gaan doen op het scoutingsvlak. Dat heb ik nog nooit gedaan. Wel ben ik toen ik keeperscoach was op pad gegaan om keepers te bekijken. Dat vond ik enorm leuk en ik denk dat ik dat ook in mijn vingers heb."

Lees meer:
0 reacties