Oud-Feyenoorder naar FC Twente? "Vond het een geweldige speler"

FC Twente krijgt volgende week Kamohelo Mokotjo op proef. De dertigjarige oud-speler van Feyenoord krijgt de kans zich te bewijzen in Enschede.

Jan van Halst kent Mokotjo nog uit zijn vorige periode bij FC Twente. "Ik vond dat een geweldige speler, technisch heel vaardig", zegt de oud-bestuurder van FC Twente bij VoetbalTijd. "Hij heeft echt oog voor de driehoekjes in de opbouw. Voetballend is hij heel erg goed. Maar verdedigend was hij ook slim. Hij ging niet keihard de duels aan, maar sommige spelers doen net een stapje terug en vangen dan de bal op."

"Dat is echt heel erg op basis van inzicht", vervolgt de analist. "Het is een hele goede speler. Een intelligente en aardige jongen ook, dat vond ik het altijd", aldus Van Halst, die denkt dat Mokotjo de opvolger kan worden van Wout Brama. "Ik herken het heel erg wat Wout nu meemaakt. Die kleine blessures aan het einde van je carrière. Dat is zo frustrerend."

"Vroeger had je een spierverrekking en lag je er vier dagen uit, maar nu wordt het vier weken", toont Van Halst zijn medeleven. "Je wilt heel graag in je koppie en ik merkte het ook aan mijn snelheid. Ik dacht: het wordt echt een treurig verhaal Jan. Ik heb toen mijn contract ingeleverd bij Vitesse. Ik dacht: dit moet ik mezelf niet meer aan doen en de club ook niet. Dat was toen nog met Jan Streuer, die was toen technisch directeur."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand