Oud-Feyenoorder leeft op in Engeland: "Doel is Premier League"

Wouter Burger bij Jong Oranje
Wouter Burger bij Jong Oranje Foto: © Orange Pictures

Wout Burger zat van 2018 tot 2022 wisselend bij de selectie van Feyenoord en moest het vooral doen met invalbeurten. Ook werd hij uitgeleend aan Excelsior en Sparta, waar hij iets meer speelde.

Na veel te hebben gespeeld bij FC Basel maakte Burger de overstap naar Stoke City, waar de middenvelder grote dromen heeft. "Ik heb doelen en mijn allergrootste doel is de Premier League halen. Dit voelde als de juiste stap in de juiste richting. Een ideale leerschool om het Engelse voetbal onder de knie te krijgen en ook fysiek te groeien", vertelt hij doelend op de overstap naar Stoky City.

Toch wil hij nog meer dan dit. "Het voetbal ligt dicht bij hoe ik wil spelen en hoe ik op mijn best ben. Alles wijst er tot nu toe op dat Stoke City de juiste keuze was. Ik heb het hier ongelofelijk naar mijn zin. Al was het natuurlijk 'niet het plan' dat het derde niveau dichterbij is dan de Premier League. Ik vertrouw erop dat we het nog gaan omdraaien, daar is nog genoeg tijd voor. Ik geef op het veld alles wat ik heb en dat slaat goed over op de supporters. Ook in combinatie met het voetbal dat ik tegenwoordig op de mat leg. Die verhalen over vechtvoetbal kloppen allang niet meer. Wel die over het weer."

Lees meer:
0 reacties