Oud-Feyenoorder kwam aan met kilo's overgewicht: "Dat is normaal"

Thomas Murg en Diego Biseswar
Thomas Murg en Diego Biseswar Foto: © Pro Shots

Diego Biseswar vertrok in 2016 naar de nummer drie van Griekenland, PAOK. De Nederlandse aanvaller hield het er lang vol en beleefde vele avonturen. Toch was zijn start lastig, hij kwam aan met overgewicht.

Tegenover de podcast Dave & Drenthe geeft Biseswar een inkijkje in zijn start. "Ik wilde iets nieuws proberen en het verhaal van hun sprak me zo aan, toen heb ik daar getekend. De eerste drie maanden waren pittig. Zoals je weet krijg je in Turkije zeven weken vakantie. Die moet je mij ook niet geven, want ik hou van een drankje en lekker eten. Ik kwam dus met twee kilootjes overgewicht aan, in Turkije is dat normaal. Daar heb je dan nog acht weken om te trainen, maar bij PAOK moest je er heel snel staan omdat we voorronde Champions League speelden."

Biseswar meldde zich en dat ging niet van een leien dakje. "Dus ik kwam binnen en we hadden een jonge trainer, Vladimir Ivić. Die zei tegen me dat hij me zo snel mogelijk wilde klaarstomen. Maar ik zei: 'I need time.' Maar nee, ik moest binnen 10 dagen klaar zijn om 10 minuten te spelen. Ik zeg: 'Vriend, dat gaat me niet lukken, man.' Zo zei ik het gewoon. Maar ik moest 10 dagen trainen. 10 dagen volgas, broer. M'n hamstrings stonden op spanning maar hij zorgde dat de fysio in het hotel kwam. Dus elke dag, 10 dagen lang was ik daar. Ik zag m'n vrouw alleen in bed. Ik moest bikkelen en drie keer trainen op een dag."

De aanvaller was het zat en ondernam actie. "Ik belde m'n zaakwaarnemer en vroeg of hij m'n contract nog kon ontbinden. Hij vroeg of ik gek was geworden omdat het een mooie deal was. Maar ik zei dat drie dagen trainen teveel was. M'n zaakwaarnemer ging met de trainer praten en de relatie werd sterker. We waren eerlijk en open. Toen ging het wat rustiger. Op een gegeven moment was ik ready om te spelen. Ik maakte een goal en had twee assists."

Lees meer:
0 reacties